Barça-Madrid (Los Clásicos)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- drTooth
#5676 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Klasici su dosli do toga da je svaka iole bolja partija Reala, okarakterisana kao ogroman uspijeh, a svaka iole slabija partija Barce, kao ogroman neuspijeh ! xD
- ascari
#5677 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
znaci bio je iker

-
LSD
#5678 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
drTooth wrote:Klasici su dosli do toga da je svaka iole bolja partija Reala, okarakterisana kao ogroman uspijeh, a svaka iole slabija partija Barce, kao ogroman neuspijeh ! xD
Sve to nakon samo jedne odlicno odigrane tekme u El Clasicima nakom toliko vremena
Last edited by LSD on 26/01/2012 02:11, edited 1 time in total.
-
5 0 5
#5679 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Xabi Alonso (Real Madrid): "Footballwise, we were the better team tonight. First leg? We shouldn't talk about that now."
Pepe (Real Madrid): "Today we've showed Madrid's spirit. We played well and were the better team."
Real Madrid had more possession than Barcelona in the second half tonight: Full-time: 55%-45%
Pique: "Mourinho and Madrid players whining over the referee? He made mistakes on both sides. Lass deserved red, etc."
Arbeloa (Real Madrid): "I think our mental block against Barcelona has ended today."
Casillas (Real Madrid): "It's true I insulted the referee after the game. It was in the heat of the moment."
Guardiola: "Referee didn't send off several Madrid players, could have been decisive? Referees try their best. We have to surpass that."
Guardiola: "Best Madrid we faced? In the CL semis here they were very good too, they're always strong, they have different options"
Guardiola: "I think Alexis will be out for a couple of weeks.
Guardiola: "Impressive stats against Real Madrid? Stats are just that, just numbers, every time it's difficult to play against them."
Guardiola: "Madrid have played a great game. But I think that over 180 minutes, we're the just winner."
Guardiola: "Mourinho not congratulating us for qualifying? He has the right to do so. Thankful he congratulated us for first leg win."
Guardiola: "If you play against Madrid, if you see their squad, their bench, you can't expect to play two games like the first leg."
Guardiola: "It wasn't easy, Madrid had nothing to lose, but we played a great game, a shame we lost Iniesta and Alexis with injuries."
Tw Cesc: "Great night at the Camp Nou, great spectacle, to semis!!! Thanks to all for helping us! Come on!!!!!!"
Mourinho: "Guardiola congratulated us with cup win, why can't I congratulate them now? I only congratulate them for the Bernabeu game."
Pepe (Real Madrid): "Today we've showed Madrid's spirit. We played well and were the better team."
Real Madrid had more possession than Barcelona in the second half tonight: Full-time: 55%-45%
Pique: "Mourinho and Madrid players whining over the referee? He made mistakes on both sides. Lass deserved red, etc."
Arbeloa (Real Madrid): "I think our mental block against Barcelona has ended today."
Casillas (Real Madrid): "It's true I insulted the referee after the game. It was in the heat of the moment."
Guardiola: "Referee didn't send off several Madrid players, could have been decisive? Referees try their best. We have to surpass that."
Guardiola: "Best Madrid we faced? In the CL semis here they were very good too, they're always strong, they have different options"
Guardiola: "I think Alexis will be out for a couple of weeks.
Guardiola: "Impressive stats against Real Madrid? Stats are just that, just numbers, every time it's difficult to play against them."
Guardiola: "Madrid have played a great game. But I think that over 180 minutes, we're the just winner."
Guardiola: "Mourinho not congratulating us for qualifying? He has the right to do so. Thankful he congratulated us for first leg win."
Guardiola: "If you play against Madrid, if you see their squad, their bench, you can't expect to play two games like the first leg."
Guardiola: "It wasn't easy, Madrid had nothing to lose, but we played a great game, a shame we lost Iniesta and Alexis with injuries."
Tw Cesc: "Great night at the Camp Nou, great spectacle, to semis!!! Thanks to all for helping us! Come on!!!!!!"
Mourinho: "Guardiola congratulated us with cup win, why can't I congratulate them now? I only congratulate them for the Bernabeu game."
- drTooth
#5680 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Sve to nakon samo jedne odlicno odigrane tekme u El Clasicima nakom toliko vremena
čudna ti je moć propagande...
- ellec
#5681 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Eto ga.motorola01 wrote:Vrlo vjerovatno jer je Barselona rijesila sve u prvoj tekmi.Uglavnom nece biti kantanja madridjana jer Barsi nista ne treba.Dovoljno i x odigrati da se prodje dalje....ellec wrote:Nesto mi smrdi da ce bit X veceras.
- ascari
#5683 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Treba m*da da mu ljubi do kraja zivota!

-
Ali_G
#5684 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Mantranje se nastavlja s obje strane.
Realovci se malo digli nakon dobre tekme, a ne bi cudilo da sljedeci derbi opet ispuse foru. Mou zna biti tvrdoglav. S druge strane Barcini fanovi prosipaju suplju o nekoj igri s pola snage. S pola snage al malo sutra. Prpa je bila u jednom momentu, a i na Pepovom licu se vidjelo.
Al hajd, nek se zabavlja svjetina
Realovci se malo digli nakon dobre tekme, a ne bi cudilo da sljedeci derbi opet ispuse foru. Mou zna biti tvrdoglav. S druge strane Barcini fanovi prosipaju suplju o nekoj igri s pola snage. S pola snage al malo sutra. Prpa je bila u jednom momentu, a i na Pepovom licu se vidjelo.
Al hajd, nek se zabavlja svjetina
-
logika
#5685 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
u drugu sobu sam djecu morao odvest zbog onakvog sudjenja 
- ascari
#5686 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Zna li neko otkud informacija onom sa SportKluba da je Barca predala tuzbu? Citao sam danas da je neki lik iz Njemacke to uradio, ali ne i Barca.

-
Vertig0
#5687 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Ovaj post je objasnio sve.drTooth wrote:Klasici su dosli do toga da je svaka iole bolja partija Reala, okarakterisana kao ogroman uspijeh, a svaka iole slabija partija Barce, kao ogroman neuspijeh ! xD
Iskreno veceras je Real bio bolja ekipa, ali opet mislim da je Barca zasluzeno kroz dvije tekme prosla i bila bolji tim. Cudan pristup igraca Barce veceras kao da su ih podcijenili, nisu bili uopste prepoznatljivi.
Real ima strasan tim, po mom misljenju u europi ih niko ne moze zaustaviti osim Barcelone, i treba imati na umu da jednostavno NIJE moguce da svaku tekmu pobijedi Barcelona. Kad odigras toliko utakmica koliko su Barca i Real u posljednjih godinu dana sa puno losijom ekipom, za ocekivati je da ces se bar u jednon "okliznuti", a mi ovdje pricamo o jednom Madridu, a ne o nekom Espanyolu pa da ih nabijaju ko kantu.
Kao navijaca Barcelone raduje me sto i nakon vecerasnje realtivno lose predstave Barcelone, Real opet nije uspio pobijediti i nadam se da ce se tako nastaviti i dalje.
-
sumirprimus
#5688 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
il sto bi rekli,ušla voda u uši...On Barça’s drop of form after Madrid’s goals, Xavi said it was a mere “mental problem” and that “the team disconnected a little bit and we lost control.”
- Not My Idea
#5689 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
MourinhaManic Psycho wrote:i kojeg bi na kraju utjesilaNot My Idea wrote:
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
- muha_sa
#5691 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
plain vanilla wrote:![]()
-
sumirprimus
#5692 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
koliko jos ukrstanja ove sezone? uzvrat opet na kamp nou,onda moguci susret u LP,DVAPUT ILI JEDNOM, i to je to?
i dosta vala
i dosta vala
- veljaca
#5693 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
- Ispodprosjecna igra Barcelone a odlicna igra reala - i opet Barcelona ide dalje ....
- Bolje bi bilo da je na poluvremenu bilo 0:0 jer su se igraci Barcelone opustili u drugom ....
- U Kupu je vazno ici dalje a u finalu pobijediti .....
- golovi: prvi majstorija MESSI-ja
, a drugi poslije ne iskljucenja Diare ( ono bi i prolic sudio cveni ) fenomenalan osvetnicki udarac Alvesa ( ne po nogama ) u raslje Casillasa, prvi gol reala poslije greske Abidala i Puyola a donekle i Pinta a drugi gol velika greska Puyola i Piquea ...
- osjetio se izlazak Inieste ( nakon povrede ) kao i izlasci ( opet zbog povreda ) Alexa i Fabregasa ...
- neka je sram i stid ljude u fudbalskom savezu Spanije zbog nekaznjavanja pepea u prvoj utakmici, to samo govori i o ligama Engleske ( gdje kaznjavaju igrace i na osnovu snimka ) i Spanije i zato je tolika razlika u utakmicama ovih liga ....
- predsjednik reala a i navijaci i oni koji vole real se trebaju zamisliti na ovim rezultatima unazad par godina protiv Barcelone i taktici gdje igraju mesari pepe, ramos, contreo a donekle i alonso i diara, naustrb tehnike i znanja ...
- sinoc u Barceloni najbolji Messi i Busqets a u realu Ozil ( koga trener premalo koristi ) ....
- dobar je Alves koji izjavi: "Plakanje i jadanje je za gubitnike. U našem timu nema gubitnika.I mi bismo se mogli žaliti na sudiju, ali kao što sam već rekao, cviljenje je za poražene, a takvih u našem timu nema."
- nije mi samo jasno kako u ovim utakmicama niko od igraca Barcelone ne ide da udari ronalda a Messija udaraju ko stigne iz reala ...
- mislim, cak, da igraci Barcelone igraju previse fer i tehnicki, osim Alvesa ( koji se ne libi udariti ) a da bi ponekad bilo bolje da pokazu malo vise agresivnosti i na tom polju. Ali kao ce jedan Xavi, Iniesta, Abidal, Messi, Puyol, Piquet, Pedro, Villa - pored fudbalske carolije da se koriste nesportskim sredstvima ...
- idemo dalje u Kupu ....
- Bolje bi bilo da je na poluvremenu bilo 0:0 jer su se igraci Barcelone opustili u drugom ....
- golovi: prvi majstorija MESSI-ja
- osjetio se izlazak Inieste ( nakon povrede ) kao i izlasci ( opet zbog povreda ) Alexa i Fabregasa ...
- neka je sram i stid ljude u fudbalskom savezu Spanije zbog nekaznjavanja pepea u prvoj utakmici, to samo govori i o ligama Engleske ( gdje kaznjavaju igrace i na osnovu snimka ) i Spanije i zato je tolika razlika u utakmicama ovih liga ....
- predsjednik reala a i navijaci i oni koji vole real se trebaju zamisliti na ovim rezultatima unazad par godina protiv Barcelone i taktici gdje igraju mesari pepe, ramos, contreo a donekle i alonso i diara, naustrb tehnike i znanja ...
- sinoc u Barceloni najbolji Messi i Busqets a u realu Ozil ( koga trener premalo koristi ) ....
- dobar je Alves koji izjavi: "Plakanje i jadanje je za gubitnike. U našem timu nema gubitnika.I mi bismo se mogli žaliti na sudiju, ali kao što sam već rekao, cviljenje je za poražene, a takvih u našem timu nema."
- nije mi samo jasno kako u ovim utakmicama niko od igraca Barcelone ne ide da udari ronalda a Messija udaraju ko stigne iz reala ...
- mislim, cak, da igraci Barcelone igraju previse fer i tehnicki, osim Alvesa ( koji se ne libi udariti ) a da bi ponekad bilo bolje da pokazu malo vise agresivnosti i na tom polju. Ali kao ce jedan Xavi, Iniesta, Abidal, Messi, Puyol, Piquet, Pedro, Villa - pored fudbalske carolije da se koriste nesportskim sredstvima ...
-
Bušman
#5694 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Messi bas fino satra Pepea. Valjda da mu vrati za ono gazenje.veljaca wrote:Ali kao ce jedan Xavi, Iniesta, Abidal, Messi, Puyol, Piquet, Pedro, Villa - pored fudbalske carolije da se koriste nesportskim sredstvima ...
- veljaca
#5695 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Ono cak nije bilo ni satiranje. Ne zna to Messi .... samo sto onaj mesar pepe udara a kad ga se malo dotakne - pada kao da ga je udario brzi voz .... veceg mesara i glumca nisam vidio - poslije fudbalske karijere - moze u neku od ove dvije ....Bušman wrote:Messi bas fino satra Pepea. Valjda da mu vrati za ono gazenje.veljaca wrote:Ali kao ce jedan Xavi, Iniesta, Abidal, Messi, Puyol, Piquet, Pedro, Villa - pored fudbalske carolije da se koriste nesportskim sredstvima ...
- idemo dalje u Kupu ....![]()
Za onaj start je Messi dobio zuti a nekoliko minuta poslije Diara za mnogo gori start - ne dobi zuti ( koji bi bio crveni ) ....
Last edited by veljaca on 26/01/2012 09:52, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#5696 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
alvesu je bolje da promijeni stolariju,ubi propuh po njegovoj strani,nego sto uejda
al et haj mora neko i to...
- ascari
#5697 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
505sCrtom wrote:
- madner
#5698 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Ne mogu da vjerujem da su navijaci Reala tako nisko pali da cijene trud
-
LSD
#5699 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Pitaš kako ce oni udarati realove katile....pa fino brate, to je najmanji problem valjda....kad ovi krenu gaziti njih, ne treba ostajati dužan (dug se vazda mora izmiriti jer drugacije nema smisla više)...finjak glumiti dok te ovi gaze je van svake pameti....oni na njihovo udaranja uzvracaju jeftinom i lošom glumom...wrongveljaca wrote:- Ispodprosjecna igra Barcelone a odlicna igra reala - i opet Barcelona ide dalje ....
- golovi: prvi majstorija MESSI-ja, a drugi poslije ne iskljucenja Diare ( ono bi i prolic sudio cveni ) fenomenalan osvetnicki udarac Alvesa ( ne po nogama ) u raslje Casillasa, prvi gol reala poslije greske Abidala i Puyola a donekle i Pinta a drugi gol velika greska Puyola i Piquea ...
Fino brate treba i Iniesta oderati Alonsa (pošto ovaj redovno cilja njegove članke) Messi pocne Pepea i Coentraoa...Xavi Diarru i tako redom- dok se krug ne zatvori....pa kad i oni vide da im ko vratiti po nogama, razmislice drugi put...ovako ostaje samo na Alvesu, koji ispada budala na kraju jer jedino on vraca po člancima.
Nije mi jasan Pique, onolika mrcina i ne smije uletiti klizeci - dok Ramos sa druge strane svake minute ulijece.
Puyol isto, glumi nekog dobrog samaricanina
Abidal isto princeza u duelu, zapravo i nema kod njega duel igre... da može ikako još bi pomilovao Ozila i Arbelou.
Smiješno šta su dozvolili sebi.
Sve je to do trenera i ništa više...kad se Pep odluci i naredi (kao što je Mourinho naredio svojim) da i oni pocnu udarati, druga ce se prica pricati.
- star(i)mo
#5700 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Ko gubi, ima pravo da se ljuti. Ko misli da bi Barcelona i njeni igraci drugacije reagovali nek' se sjeti samo polufinala protiv Intera.