Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
drug_profi

#5676 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drug_profi »

Pa nisu, sto bi. Lakse ga se rjesiti. Ako bi ostao, trebalo bi ga bolje platiti. Ovako hajmo opet naci nekog za 5 milja.
Eno ih na klixu kolko hoces.
Ni savez nije homogen. Ogledalo je drzave, kao i interesa unutar nje. Jednostavno nekome nije drago da ista pod zastavom BiH ima uspjeha. Zato ce rado da se ne mjesaju. Nema potrebe, mozemo dalje i bez njihove pomoci.
Zato mi nisu jasni ljudi koji prelaze granicu kritike i ulaze duboko u pljuvanje, vrijedjanje, mahalanje, cime se kreira ovakva atmosfera i onda kulminira sa kolapsom i blamazom, da bi na kraju ti isti mogli da kazu: "i jesam vam rekao".
Halo, pa normalno da je tako kad godinu dana upirete da se nesto razvali, onako zdusno pacenicki.
I razvaliste, jer gdje god ste rupicu nasli u nju ste prst gurnuli....
denimb

#5677 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by denimb »

@drugi profil

Meni se ipak cini da nema zlatnih u cijeloj ovoj prici, i svako treba da snosi svoj dio krivice za sve sto se desilo u Austriji ali i zbog onog sto se desavalo prije nje, samo se guralo pod tepih.

Zasto jednom Susicu treba da se kompromituje dovođenjem bratica u reprezentaciju, i stavljajuci ga na poziciju koju ni ne igra?
Zasto jednom Dzeki treba da napada selektora zbog havera koji trenutno i nije za reprezentaciju, ili da glumi povredu, seta se po terenu, pa je onda na zvizduke publike spreman haman da uđe u otvoreni rat sa svima.
Meni obojca trenutno izgledaju kao da im je reprezentacija iza licnih interesa, a ne treba da bude tako, niti smije da bude tako.
I koji k. im sada bilo sta od ovog trebalo, ako je Susicu svejedno prodati i obraz i sve sto je uradio zbog jednog poluigraca, ili Dzeki zbog havera, ili ega...jbg onda.
Dok smo raspravljali o tome da li je Susic dobar trener, kroz takticke zamisli i postavke na terenu, sve je za mene i bilo ok...ovo trenutno apsolutno ni za rasprave nije.

Svako od njih treba da se pogleda u ogledalo, i da ispravi ono sto on radi pogresno pa da onda upire prstom u druge...

A navijaci su ovdje najmanje krivi, iako su i oni u jednom momentu prstom bili pokazani samo zato sto su se drznuli da zvizde na idiotluke koje bi i slijepac vidio.
IcedMFEarth

#5678 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by IcedMFEarth »

Ipak mislim da je sranje isplivalo jer je bila prijateljska. Čisto sumnjam da su nam savez, selektor i igrači toliko glupi da radi nekih, realno, sitnica zajebu Brazil.

...i ko da gledam sad će neko napisati neki sarkastičan post u kome će popljuvati nekog od ovih troje :D
Havatar

#5679 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Havatar »

IcedMFEarth wrote:Ipak mislim da je sranje isplivalo jer je bila prijateljska. Čisto sumnjam da su nam savez, selektor i igrači toliko glupi da radi nekih, realno, sitnica zajebu Brazil.

...i ko da gledam sad će neko napisati neki sarkastičan post u kome će popljuvati nekog od ovih troje :D
Nije kriv niko od njih , kriv je Juka sto je zvao "novajlije" i ove koji "nisu Bosanci"..
jeza u ledja

#5680 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

denimb wrote:@drugi profil

Meni se ipak cini da nema zlatnih u cijeloj ovoj prici, i svako treba da snosi svoj dio krivice za sve sto se desilo u Austriji ali i zbog onog sto se desavalo prije nje, samo se guralo pod tepih.

Zasto jednom Susicu treba da se kompromituje dovođenjem bratica u reprezentaciju, i stavljajuci ga na poziciju koju ni ne igra?
Zasto jednom Dzeki treba da napada selektora zbog havera koji trenutno i nije za reprezentaciju, ili da glumi povredu, seta se po terenu, pa je onda na zvizduke publike spreman haman da uđe u otvoreni rat sa svima.
Meni obojca trenutno izgledaju kao da im je reprezentacija iza licnih interesa, a ne treba da bude tako, niti smije da bude tako.
I koji k. im sada bilo sta od ovog trebalo, ako je Susicu svejedno prodati i obraz i sve sto je uradio zbog jednog poluigraca, ili Dzeki zbog havera, ili ega...jbg onda.
Dok smo raspravljali o tome da li je Susic dobar trener, kroz takticke zamisli i postavke na terenu, sve je za mene i bilo ok...ovo trenutno apsolutno ni za rasprave nije.

Svako od njih treba da se pogleda u ogledalo, i da ispravi ono sto on radi pogresno pa da onda upire prstom u druge...

A navijaci su ovdje najmanje krivi, iako su i oni u jednom momentu prstom bili pokazani samo zato sto su se drznuli da zvizde na idiotluke koje bi i slijepac vidio.
Ma nema zlatnih u ovoj prici, ali po meni je Susicev posao da svi ovdje budu zadovoljni i da izvuce maksimum iz njih, bar sto se tice rezultata. Mislim da je to veliki dio posla bilo kojeg selektora i da to je to daleko od nevazne stvari.
Do sad smo imali sve zvijezde na okupu i skoro nikad niko nije izostao sa okupljanja zbog nekog nefudbalskog problema.
Sada, ako to postane problem, tj. ako je Susic pogubio konce, onda opet njega prvog krivim, cak i da nema svojih aferima u ovoj prici. On je taj koji treba iznaci rjesenje problema i nesuglasica jer nam ovi igraci trebaju. To mu je posao, sto se mene tice, jedan od najvaznijih dijelova posla.
drug_profi

#5681 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drug_profi »

Neko je vec pisao. Izaslo se u susret Kolasincu zbog povrede da ne igra drugo. Pjanic postedjen cijelu tekmu jer su iz Rome zamolili.
Edin molio da se zamjeni jer mu koljeno nije dobro, sto je i pape potvrdio, ali kao dobro je kad se zagrije.
Halo jbg. nije finale pa da mora Edin igrati. De mu sad sjebi koljeno pa da ga nemas nikako zbog nekakve prijateljske u kombinovanom sastavu. Stavise Ibisevicu bi vise prijalo da odalami 90 minuta da se malo vrati u tu takmicarsku formu, jer ne igra u klubu, a i da vidimo moze li se bez Dzeke sa Vedom u spicu. Meni bi ovo bilo interesantnije probati nego neka druga rokada.

Hocu reci, pretjeruje se sa svih strana. Niko nece da koraka ustukne i kaze - ups, izvinite. E sad ja se uzdam da su ipak svi oni dovoljno pametni pa kada se malo ohlade da onda i porazgovaraju. Spaha sa Dzekom hoce sigurno, Bega takodjer. Stace se na loptu, a u narednih 20 dana ja ocekujem neku zajednicku, pomirljivu izjavu.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5682 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Chmoljo »

drugi profil wrote:Hocu reci, pretjeruje se sa svih strana. Niko nece da koraka ustukne i kaze - ups, izvinite. E sad ja se uzdam da su ipak svi oni dovoljno pametni pa kada se malo ohlade da onda i porazgovaraju. Spaha sa Dzekom hoce sigurno, Bega takodjer. Stace se na loptu, a u narednih 20 dana ja ocekujem neku zajednicku, pomirljivu izjavu.
nisu džabe Švabi novinari najiritantniji... pola ovoga je njihovo potenciranje problema.

ljudi su heboga... trzavice se dešavaju, ali ne moraju se ni predstavljati kao smak svijeta.
animus

#5683 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by animus »

Sad razmisljam o onom pozivanju potencijalnih reprezentativaca na druzenje. Ne znam jeli iko od pozvanih dosao a ukoliko i jeste imao je priliku i da vidi "druzenje". Dzeko i onako ne pozdravlja nikog ko nije u raji. Hajrovic najbolje zna. E jebo ja nas kakvi smo kad razmislim. Umjesto da sad dobijemo masu novih igraca izgubit cemo i ove sto bili sigurni.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
szlava

#5684 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by szlava »

Navijački pozdrav za selektora Sušića, kapitena Emira Spahića i ostale reprezentativce.

Nakon odigrane prijateljske utakmice 5.marta protiv izabrane selekcije Egipta i nemilih dešavanja koja su se desila tokom i poslije navedene utakmice Mi navijačka skupina BHFanaticos želimo da se ovim pismom obratimo vama Safete Sušiću, vama Emire Spahiću i svima vama ostalim članovima reprezentacije.

Želimo da vam iskažemo duboko nezadovoljstvo igrom i zalaganjem na terenu a pogotovo odnosom prema reprezentaciji, reprezentativnom dresu i navijačima Bosne i Hercegovine.

Naša podrška reprezentaciji sa tribina nikada nije izostala, prelazimo hiljade kilometara da bih vas gledali i dali vam podršku, trošimo na hiljade i hiljade Eura, rizikujemo otkaze na poslu, ginemo vraćajući se kućama, a VI ? Kako nam to vraćate ?

Nezalaganjem, igrom bez volje, šetanjem po terenu, ispoljavanjem nekih svojih privatnih kaprica. DOKLE ?

Naša ljubav prema BIH, prema reprezentaciji nema granica i nikada se neće ugasiti ali naše strpljenje i naša tolerancija imaju svoje granice.

Zato dobro pripazite da ne izgubite OBRAZ i ne izgubite PONOS. Pripazite da ne pređete granicu i pređete na drugu stranu.

Onaj i Oni koji to urade, koji uprljaju OBRAZ i PONOS reprezentacije BIH za Nas će biti izgubljeni i nepoželjni u reprezentaciji BIH. Biće proglašeni kao PERSONA NON GRATA.
Bez obzira ko su i kako se zovu, bez obzira na njihovu vrijednost.
Jer NIKO od vas nije vrijedniji od državnog dresa, državnog grba i reprezentacije BIH.

SEMPER FIDELIS

BHFanaticos
Logovan

#5685 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

Dobro su ovo napisali. :thumbup:
denimb

#5686 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by denimb »

Naša ljubav prema BIH, prema reprezentaciji nema granica i nikada se neće ugasiti
Zato dobro pripazite da ne izgubite OBRAZ i ne izgubite PONOS. Pripazite da ne pređete granicu i pređete na drugu stranu.
Pametnom dosta.
drug_profi

#5687 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drug_profi »

I ja bih ovo potpisao.
shake69

#5688 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by shake69 »

Jao bruke oko dresova reprezentacije. Od 32 ekipe na SP , 31 vec prodaje dresove online preko FIFA stranice, pogodite cija reprezentacija jos ne zna ni u kojim ce dresovima igrati!? :sad:
animus

#5689 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by animus »

Problem dresova nam je ostavljen u amanet od straog saveza. Tad su napravili ugovor koji je maksuz skrojen da se ne mozemo rijesiti Legea-e skoro nikako. Tamo pise da imaju pravo da obnove ugovor ako ponude iste uslove kao i drugi ponudjaci. I da se oni moraju prvo ponuditi. I sad su valjda i ponudili iste uslove kao i adidas. Sramota. Corsokak iz kojeg je tesko izaci. Novi savez ovo mora razrijesiti i to sto hitnije mada sumnjam da su oni sposobni za to.
shake69

#5690 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by shake69 »

animus wrote:Problem dresova nam je ostavljen u amanet od straog saveza. Tad su napravili ugovor koji je maksuz skrojen da se ne mozemo rijesiti Legea-e skoro nikako. Tamo pise da imaju pravo da obnove ugovor ako ponude iste uslove kao i drugi ponudjaci. I da se oni moraju prvo ponuditi. I sad su valjda i ponudili iste uslove kao i adidas. Sramota. Corsokak iz kojeg je tesko izaci. Novi savez ovo mora razrijesiti i to sto hitnije mada sumnjam da su oni sposobni za to.
Pretpostavljao sam. I tako to radi Udruzenje gradjana. Bog zna kakvi talovi i procenti "IMT" onog debeljuskastog Bakovica i ostale skvadre ce biti predmet razgovora.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#5691 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JoseMujica »

animus wrote:Problem dresova nam je ostavljen u amanet od straog saveza. Tad su napravili ugovor koji je maksuz skrojen da se ne mozemo rijesiti Legea-e skoro nikako. Tamo pise da imaju pravo da obnove ugovor ako ponude iste uslove kao i drugi ponudjaci. I da se oni moraju prvo ponuditi. I sad su valjda i ponudili iste uslove kao i adidas. Sramota. Corsokak iz kojeg je tesko izaci. Novi savez ovo mora razrijesiti i to sto hitnije mada sumnjam da su oni sposobni za to.
jel zna iko nekoga u Zenici da skupimo love da Munji ispadne sapun na tuširanju :oops:
animus

#5692 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by animus »

JoseMujica wrote:
jel zna iko nekoga u Zenici da skupimo love da Munji ispadne sapun na tuširanju :oops:
Mozda da pitamo Bakira zna li kakvog crnca.Za Muniba ni to nebi bila dovoljna kazna.
JoseMujica

#5693 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JoseMujica »

znaći opet Šaja...bem ti moram skoknut do Ustikoline u ribu ;-)
Logovan

#5694 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

shake69 wrote:Jao bruke oko dresova reprezentacije. Od 32 ekipe na SP , 31 vec prodaje dresove online preko FIFA stranice, pogodite cija reprezentacija jos ne zna ni u kojim ce dresovima igrati!? :sad:
Tuga.
N.N.

#5695 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by N.N. »

Svaki se ugovor moze raskinuti. Dobru pravnu sluzbu napravis i sve se to da rijesiti.
Platis penale ako treba. To ces ionako pokriti prodajom artikala :)
A da smo nakaradni, jesmo. Jbemti dres vise.
DaysleepeR

#5696 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by DaysleepeR »

čak je komplikovanije od toga. moraš imati certificirani nalaz da je materijal drugog ponuđača kvalitetnijeg sastava...
JoseMujica

#5697 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JoseMujica »

hmm pa možda i jesu, pa zato čekaju taj 31.5. da ugovor istekne i onda imaju odriješene ruke :D

jeste shitara žešća ali samo tako imamo i jare i pare....kutarišeš se starih pijavica i ne plaćaš penale

jedino mi ovo ima smisla što se ovoliko čeka i šuti.......i sam sam nestrpljiv oko dresova, ali bih na njihovom mjestu uradio isto

NS :bih: :thumbup:
shake69

#5698 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by shake69 »

JoseMujica wrote:

hmm pa možda i jesu, pa zato čekaju taj 31.5. da ugovor istekne i onda imaju odriješene ruke :D

jeste shitara žešća ali samo tako imamo i jare i pare....kutarišeš se starih pijavica i ne plaćaš penale

jedino mi ovo ima smisla što se ovoliko čeka i šuti.......i sam sam nestrpljiv oko dresova, ali bih na njihovom mjestu uradio isto

Da li je bas tako? Ovako se ostavlja previse prostora za nagadjanja i sumnju. Javnost ima pravo da zna sta se dogadja. Nije to privatna Begiceva firma pa da prave deal-ove kako im se hoce! Trebalo bi jednom pojasniti otvoreno pojedinosti starog ugovora i kako misle to da se ijednom uslikaju do ulaska u avion za Brazil, i u kakvim to dresovima. Shvatit cu da pregovori s adidasom ili kim vec drugim, mora ostati tajna, ali toliko umotati pricu a vec smo poceli da se brukamo pred FIFA, nema nikakva smisla.
animus

#5699 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by animus »

JoseMujica wrote:

Problem je sto nam prijeti skoro pa sigurna tuzba Legea-e jer im ugovor daje to pravo. Nasi sigurno nece nastaviti saradnju sa njima ali je pitanje kako se izvuci iz toga. Tuzit ce nas jer nismo produzili saradnju sa njima ako se sta ne dogovori u medjuvremenu. Znaju to i ovi iz Adidasa. Kakva je sve mafija prosla kroz ovaj savez jos nismo svjesni.
Brukamo se zbog njih jos uvijek.
animus

#5700 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by animus »

Dodatni je problem sto i igraci nece da igraju u onim vrecama od dresova i sto prave dodatni pritisak na savez da to sto prije rijese.
Post Reply