hzhb zmiju i pc zmiju je trebalo jos davno "kamenom u glavu" i to kamenom koji oni primjenjuju cijelo vrijeme..takozvani "nasi" su se povukli i ostavili sva ta podrucja da budu pod "zmijinom" kontrolom 100% zanemarujuci da niti jedna od opstina nikada nije bila ni 100% hahb ni 100% pc enicki cista..postale su to tek nakon pristajanja na tzv demokratiju samo kad su u pitanju glasovi tih cistih etniciteta..sve je to moglo biti pobrkano istim nacinom na koji oni to sad rade drzavi - trebalo je jednostavno formirati i odrzavati paralelne institucije po sistemu oni ne postuju institucije BiH, ne postuj ni ti institucije pc-ja..osnuj svoju opstinu Rudo i prema vazecem popisu iz 1991 godine, stiti prava svojih gradjana u opstini Rudo, koje tamosnja vecinska vlast na terenu diskriminira i negira..oni stave "granicu" kroz dvoriste u tzv "iCtocnom Gorazdu", ti u tom istom zadjes i obiljezis nesrpske kuce, sljive, hale i stale, ..sve po istom sistemu..tako isto i u Sirokom..ali, takozvani nasi su zadovoljni potezom od Vjecnice do Marin Dvora..sta da se radi..sda-ovci i ostali "muslimanski gradjani" su se cuckali na rejsovom koljenu i pljackali sta se opljackati moze..Zlaja je napravio pc kao izbornu jedinicu u svom prvom mandatu i u medjuvremenu uzivao u pozadini iliti opoziciji, danas ga zapalo da napravi jos jednu izbornu..a izgleda da ce to i biti hzhb, ako se ovako nastavi..sudbina iliti "usud", sta ces..Haettenschweiler wrote:Jao šuplje, LOL
Obićni građani treba da budu solidarni jedni prema drugima, bez obzira na naciju.
Okrenimo se sami prema sebi - umjesto prema pojedincima na vlasti!
Vlast je samo naše ogledalo!
Ti slobodno idi tim NVO-pacifističkim putem. Meni se više sviđa "kamenom zmiju (HDZ) u glavu" metod.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
munchkin33
#5676 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#5677 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ovako, uz prigodnu koreografiju, obično idu govori KKK-a...mario.ario wrote: nije tocno. Hrvati su na državnoj i federalnoj razini "trebali biti" zaštićeni daytonom,ali preglasavanje (majorizacija) i delegiranje hrvata od strane bošnjačkih stranaka sve je to narušilo.
Ne znam šta bi bilo da recimo u Mostaru, gdje su Statutom zaštićeni BOšnjaci, HDZ kao prvog na listu stavi nekog Bošnjaka i onda u Gradskom vijeću dođe do relativne većine što se trenutno ne može dogoditi.
u ovom slučaju podržavam blokadu, ako je uopće ima, eto odlučit će Ustavni sud.
Vraćam se na svoj post od neki dan, jučer član predsjedništva, danas član predsjedništva i jedan ministar, sutra svih 5.
Ali da imam priliku upitao bih Čovića što isti ovaj princip, koji je po meni ponavljam ISPRAVAN, ne primjenjuje i u RS-u.
- Chmoljo
#5678 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
mario.ario wrote: Dokinut će izbor predsjednika bošnjačkim glasovima, ali će ga izabrati bošnjačkim 'rukama' u posrednom biranju? Jel to to? Platforma iz šupljeg u prazno
što pričaš o onome što nisi ni pročitao?
-
zavrzlama
#5679 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
pa velikosrbi su sve zivo pobili i rastjerali i napravili etnicki cistu teritoriju ,tako da covic nema za koga ni traziti ministarska mjesta u malom ausvicu..Ali da imam priliku upitao bih Čovića što isti ovaj princip, koji je po meni ponavljam ISPRAVAN, ne primjenjuje i u RS-u.
sad covic iz zahvalnosti bosnjacima koji nisu uzeli cetnicki recept se sveti tim istim bosnjacima i BIH...kuzis
- mister-no
#5680 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pričate o opstrukciji koja za koju nigdje ne piše kolika je kazna ili slično. Pronađite mi član zakona za to.Komrad wrote:Mister no i mario ario.... da li vi podrzavate opstrukecije HDZa ili ne?
Mi pričamo o neustavnom sazivanju DN. A saopćenje Ustavnog Suda FBiH iz 2007 godine veoma jasno sve kaže. " Jedino da nam ga ne tumači cjenjeni Kasim Trnka"
-
1mustra
#5681 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nije tesko skuziti. RS je srpska, a FBiH bosnjacka, pa ko koliko da Hrvatima.zavrzlama wrote:pa velikosrbi su sve zivo pobili i rastjerali i napravili etnicki cistu teritoriju ,tako da covic nema za koga ni traziti ministarska mjesta u malom ausvicu..Ali da imam priliku upitao bih Čovića što isti ovaj princip, koji je po meni ponavljam ISPRAVAN, ne primjenjuje i u RS-u.
sad covic iz zahvalnosti bosnjacima koji nisu uzeli cetnicki recept se sveti tim istim bosnjacima i BIH...kuzis
Namjerno zaboravljas da je FBiH zajednicki napravljena Washington-skim sporazumom i da je FBiH jednako hrvatska koliko i bosnjacka. Od teritorija koje su drzali Hrvati 100% je uslo u FBiH, a 0% u RS.
Kako hocete, ali takvo svojatanje moze samo otjerati Hrvate iz FBiH.
-
luckypot
#5682 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
jesi ovaj tekst isjekao iz "glasnika srpske dijaspore u bih?" ..a što se srbi vole brinuti za zemlje s kojima nemaju niti su kad imali išta zajedničko, to je čudo jedno...1mustra wrote:Nije tesko skuziti. RS je srpska, a FBiH bosnjacka, pa ko koliko da Hrvatima.zavrzlama wrote:pa velikosrbi su sve zivo pobili i rastjerali i napravili etnicki cistu teritoriju ,tako da covic nema za koga ni traziti ministarska mjesta u malom ausvicu..Ali da imam priliku upitao bih Čovića što isti ovaj princip, koji je po meni ponavljam ISPRAVAN, ne primjenjuje i u RS-u.
sad covic iz zahvalnosti bosnjacima koji nisu uzeli cetnicki recept se sveti tim istim bosnjacima i BIH...kuzis![]()
Namjerno zaboravljas da je FBiH zajednicki napravljena Washington-skim sporazumom i da je FBiH jednako hrvatska koliko i bosnjacka. Od teritorija koje su drzali Hrvati 100% je uslo u FBiH, a 0% u RS.
- madner
#5683 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dobro, primjenimo onda tu logiku na sazivanje DN. Kolika je kazna?mister-no wrote:Pričate o opstrukciji koja za koju nigdje ne piše kolika je kazna ili slično. Pronađite mi član zakona za to.Komrad wrote:Mister no i mario ario.... da li vi podrzavate opstrukecije HDZa ili ne?
Mi pričamo o neustavnom sazivanju DN. A saopćenje Ustavnog Suda FBiH iz 2007 godine veoma jasno sve kaže. " Jedino da nam ga ne tumači cjenjeni Kasim Trnka"
-
zavrzlama
#5684 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
nije tacno..rs je entitet tri ravnopravna i konstutivna naroda....tako ustav BIH kaze...nego na krivi ti subaricu1mustra wrote:Nije tesko skuziti. RS je srpska, a FBiH bosnjacka, pa ko koliko da Hrvatima.zavrzlama wrote:pa velikosrbi su sve zivo pobili i rastjerali i napravili etnicki cistu teritoriju ,tako da covic nema za koga ni traziti ministarska mjesta u malom ausvicu..Ali da imam priliku upitao bih Čovića što isti ovaj princip, koji je po meni ponavljam ISPRAVAN, ne primjenjuje i u RS-u.
sad covic iz zahvalnosti bosnjacima koji nisu uzeli cetnicki recept se sveti tim istim bosnjacima i BIH...kuzis![]()
- armin071
#5685 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Isto tako ti nama pronadji gdje pise u zakonu da u parlamentu i domu naroda moraju biti iskljucivo Hrvati iz dva HDZ-a...mister-no wrote:Pričate o opstrukciji koja za koju nigdje ne piše kolika je kazna ili slično. Pronađite mi član zakona za to.Komrad wrote:Mister no i mario ario.... da li vi podrzavate opstrukecije HDZa ili ne?
- madner
#5686 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma moze, sto nece moci. Vidis da moze.mario.ario wrote:Nećeš vjerovat, pročitao sam, davno doduše ali letimično svjestan da neće proći.Chmoljo wrote:![]()
![]()
![]()
što pričaš o onome što nisi ni pročitao?
ali BOLA', nije to bitno uopće. Za održivu BiH Hrvati ima da biraju Hrvate. Fašizam? Možda, ali ne možeš drukčije u idućih par destaka godina kod nas i gotovo.
- mister-no
#5687 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Svi mi dobro znamo da se kriza ( ili ukupan odnos Bošnjaka i Hrvata ) u FBiH može riješiti za par dana. Naravno da ima dobre volje. Kako je odjednom bilo volje 1995 kada se došlo do BL. Ali ne mogu Bošnjaci svoje frustracije koje su dobili od Milorada Dodika riješti na način da počnu birati Sejdu Komšića, birati minorne Hrvatske stranke u BiH ( NHI, HSP, NSZB ne smatram Hrvatskom strankom ) i s njima ostvarivati svoje ciljeve u FBiH. Ja nisam ljubimac Čovića ( čak mislim veliki dio Hrvata u BiH ), ali ga sada podržavam. A još do prije pola godine sam mislio da ću ga se riješiti. Stvarno je SDP napravio veliki posao za njega. Za ne povjerovati.mister-no wrote:Pričate o opstrukciji koja za koju nigdje ne piše kolika je kazna ili slično. Pronađite mi član zakona za to.Komrad wrote:Mister no i mario ario.... da li vi podrzavate opstrukecije HDZa ili ne?
- madner
#5688 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ama sve je rjeseno neki dan. Bice izbori za koju godinu pa onda vise srece 
-
45cents
#5689 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Stvarno, kako je CIK mogao donijeti antizlayinu odluku, kada je Tihić rekao da je sve u redu i da Irena nije nadležna ni do ćoška svoje ulice?
- mister-no
#5690 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Niste ni svjesni kakvu homogenizaciju pravite kod Hrvata.madner wrote:Ama sve je rjeseno neki dan. Bice izbori za koju godinu pa onda vise srece
A moje je mišljenje da za to nije bilo potrebe. Moglo se to riješiti. Predobro su plaćeni za to.
- 1gorstak
#5691 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
OK, neka Ustavni sud ovo proglasi neustavnim, u medjuvremenu ce se imenovati delegate iz preostalih kantona a vladajuca koalicija ce pro forme ponoviti proceduru formiranja vlasti. I sve ce biti legalno. Tvoj problem je sto polazis od teze da jedni mogu igrati mimo pravila a drugi ne mogu.mister-no wrote:Pričate o opstrukciji koja za koju nigdje ne piše kolika je kazna ili slično.Komrad wrote:Mister no i mario ario.... da li vi podrzavate opstrukecije HDZa ili ne?
Last edited by 1gorstak on 24/03/2011 17:00, edited 1 time in total.
- 1gorstak
#5692 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Slazem se .... http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=85580mister-no wrote:Svi mi dobro znamo da se kriza ( ili ukupan odnos Bošnjaka i Hrvata ) u FBiH može riješiti za par dana.
- Banksy
#5693 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mislim da se ne radi o istom čovjeku.mister-no wrote:
A da. Kao pripadnicu nježnijeg spola molim komentar i ovoga:
"Ines Mikulić (36) iz Mostara prijavila je u nedjelju 15 minuta iza ponoći Policijskoj upravi Mostar da je u ugostiteljskom objektu „Rondo“, na trgu Rondo u centru Mostara, došlo do narušavanja javnog reda i mira. Policajci su izašli na lice mjesta i utvrdili da je Ines Mikulić pretukao njen suprug Zoran Mikulić, vlasnik restorana „Rondo“, te joj nanio povrede. Povod za ovaj incident navodno su bili porodični problemi supružnika. Povrijeđena je prevezena u Hitnu pomoć Mostar, gdje su ljekari ut..."
DNEVNI AVAZ, BR.4158, STR.54, 23/04/2007
Porodično nasilje u Mostaru
Vlasnik restorana „Rondo“
http://www.idoconline.info/digitalarchi ... tId=329252##
Je li misliš da Ministar pravde FBiH može biti čovjek koji je pretukao svoju suprugu?
na čelu Ministarstva pravosuđa bit će Zoran Mikulić – Mika iz Mostara, pravnik zaposlen u Gradskoj upravi Mostara
- Chmoljo
#5694 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ja sam uvijek bio HOMOgenizaciju... još da se madner hoće priključiti... HOMOgeniziro bih ga do sabaha ranogmister-no wrote:Niste ni svjesni kakvu homogenizaciju pravite kod Hrvata.madner wrote:Ama sve je rjeseno neki dan. Bice izbori za koju godinu pa onda vise srece
A moje je mišljenje da za to nije bilo potrebe. Moglo se to riješiti. Predobro su plaćeni za to.
- mister-no
#5695 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Je li misliš da Ministar pravde FBiH može biti čovjek koji je pretukao svoju suprugu?
[/quote]
Mislim da se ne radi o istom čovjeku.
[/quote]
Mislim da se ne radi o istom čovjeku.
[/quote]
na čelu Ministarstva pravosuđa bit će Zoran Mikulić – Mika iz Mostara, pravnik zaposlen u Gradskoj upravi Mostara
Banksy wrote:mister-no wrote:
A da. Kao pripadnicu nježnijeg spola molim komentar i ovoga:
"Ines Mikulić (36) iz Mostara prijavila je u nedjelju 15 minuta iza ponoći Policijskoj upravi Mostar da je u ugostiteljskom objektu „Rondo“, na trgu Rondo u centru Mostara, došlo do narušavanja javnog reda i mira. Policajci su izašli na lice mjesta i utvrdili da je Ines Mikulić pretukao njen suprug Zoran Mikulić, vlasnik restorana „Rondo“, te joj nanio povrede. Povod za ovaj incident navodno su bili porodični problemi supružnika. Povrijeđena je prevezena u Hitnu pomoć Mostar, gdje su ljekari ut..."
DNEVNI AVAZ, BR.4158, STR.54, 23/04/2007
Porodično nasilje u Mostaru
Vlasnik restorana „Rondo“
http://www.idoconline.info/digitalarchi ... tId=329252##
Ruku dajem da je isti. Držao restoran sa Ninom Vlahom. Bilo je barem 100 svjedoka ovoga.
- madner
#5696 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ha cuj, dodje covjek ovdje i kaze da ima pravo da bude fasista. I sada je izbor homogenizacija ili prihvatanje fasizma kao drustveno prihvatljivog ponasanja.mister-no wrote:Niste ni svjesni kakvu homogenizaciju pravite kod Hrvata.madner wrote:Ama sve je rjeseno neki dan. Bice izbori za koju godinu pa onda vise srece
MZ je napravila kompromisni prijedlog, ko ga je odbio?
- madner
#5697 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pedercino crvenaChmoljo wrote:ja sam uvijek bio HOMOgenizaciju... još da se madner hoće priključiti... HOMOgeniziro bih ga do sabaha ranogmister-no wrote:Niste ni svjesni kakvu homogenizaciju pravite kod Hrvata.madner wrote:Ama sve je rjeseno neki dan. Bice izbori za koju godinu pa onda vise srece
- Chmoljo
#5698 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
pogrešno su te informisali. nije to dobra volja, nego nosač aviona u Jadranu.mister-no wrote: Svi mi dobro znamo da se kriza ( ili ukupan odnos Bošnjaka i Hrvata ) u FBiH može riješiti za par dana. Naravno da ima dobre volje. Kako je odjednom bilo volje 1995 kada se došlo do BL. Ali ne mogu Bošnjaci svoje frustracije koje su dobili od Milorada Dodika riješti na način da počnu birati Sejdu Komšića, birati minorne Hrvatske stranke u BiH ( NHI, HSP, NSZB ne smatram Hrvatskom strankom ) i s njima ostvarivati svoje ciljeve u FBiH. Ja nisam ljubimac Čovića ( čak mislim veliki dio Hrvata u BiH ), ali ga sada podržavam. A još do prije pola godine sam mislio da ću ga se riješiti. Stvarno je SDP napravio veliki posao za njega. Za ne povjerovati.
- Chmoljo
#5699 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
madner wrote:
Pedercino crvena
- madner
#5700 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nije ni to, nego je HV odklonio jedan korpus iz RSK i poslao jos jedan u Bosnu. Normalno je da kad na vagi odozmes jednu petinu i dodas na drugu stranu dobijes debalans