Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
NediM17 wrote:Vjerovatno je kamencic uletio izmedju diska i plocice. Nista strasno, ali otidji do nekog majstora da pregleda jer ako je to mozes unistiti disk!
Ali pošalji muža/brata/tatu/prijatelja ako nemaš nekog 'svog' provjerenog mehaničara. Kad neko 'neuk' dođe (djevojka/žena, ili neko jako mlad) kod naših bezobraznih mehaničara znaju drastično skočiti cijene.
Vjerovatno ste bili upravu. Krenem danas prema mehaničaru i 50 metara prije njega prestade samo od sebe Pregledao i kaže da je sve ok
Hvala vam!
shiny wrote:
Vjerovatno ste bili upravu. Krenem danas prema mehaničaru i 50 metara prije njega prestade samo od sebe Pregledao i kaže da je sve ok
Hvala vam!
Imam ponudu dijelova za veliki servis (Fiesta 1.4 TDCi, 2006.) po cijeni od nešto manje od 200KM (zupčasti, španeri, vodena pumpa). Ta trgovina inače, što se remenja tiče, radi sa bradnovima Dayco, Ina, Ruville, Gates. Reče mi trgovac da je zupčasti remen Dayco a da za ostalo nije siguran koji od ovih brandova (nije detaljno provjerio).
Kako kotiraju ovi brandovi na skali 'najbolje-najgore'? Jesam li nešto izostavio od stvari koje se mijenjaju prilikom velikog servisa na ovom automobilu? Mikro-remen sam promijenio prije par mjeseci, nema razloga ni potrebe da mijenjam ponovo? Koliko okvirno mogu očekivati da će me doći 'ruke' majstora da se ovo zamijeni (nije ovlašteni servis, 'obični')?
Također, trebao bih promijeniti račvu termostata, reče mi da ima od proizvođača Era (italijanski brand) - 70KM. Jel to neko smeće ili je ok?
kB27 wrote:Imam ponudu dijelova za veliki servis (Fiesta 1.4 TDCi, 2006.) po cijeni od nešto manje od 200KM (zupčasti, španeri, vodena pumpa). Ta trgovina inače, što se remenja tiče, radi sa bradnovima Dayco, Ina, Ruville, Gates. Reče mi trgovac da je zupčasti remen Dayco a da za ostalo nije siguran koji od ovih brandova (nije detaljno provjerio).
Kako kotiraju ovi brandovi na skali 'najbolje-najgore'? Jesam li nešto izostavio od stvari koje se mijenjaju prilikom velikog servisa na ovom automobilu? Mikro-remen sam promijenio prije par mjeseci, nema razloga ni potrebe da mijenjam ponovo? Koliko okvirno mogu očekivati da će me doći 'ruke' majstora da se ovo zamijeni (nije ovlašteni servis, 'obični')?
Također, trebao bih promijeniti račvu termostata, reče mi da ima od proizvođača Era (italijanski brand) - 70KM. Jel to neko smeće ili je ok?
Arslan_11 wrote:poz drustvo. prvi put imam auto sa xenonima i sinoc mi crkne sijalica. insignia je u pitanju, u berlijeti je zamjena sa sijallicom 430KM. Ako ne moram necu davati toliko novca. Moze li mi neko reci gdje i kakve mogu uzeti, a da nesto ne zeznem. Citao sam nekad negdje da se nije zezati sa time.
Sent from my 6045K using Tapatalk
dobro pazi šta ćeš uzet jer ako ode modul onda si ga naj....
Moj čitav golf vrijedi kao tvoja sijalica, a opet dovešću ću se sa njim gdje i ti.
Ako ti se ne daju tolike pare, zašto si kupovao auto van tvojih mogućnosti >?
Arslan_11 wrote:poz drustvo. prvi put imam auto sa xenonima i sinoc mi crkne sijalica. insignia je u pitanju, u berlijeti je zamjena sa sijallicom 430KM. Ako ne moram necu davati toliko novca. Moze li mi neko reci gdje i kakve mogu uzeti, a da nesto ne zeznem. Citao sam nekad negdje da se nije zezati sa time.
Sent from my 6045K using Tapatalk
dobro pazi šta ćeš uzet jer ako ode modul onda si ga naj....
Moj čitav golf vrijedi kao tvoja sijalica, a opet dovešću ću se sa njim gdje i ti.
Ako ti se ne daju tolike pare, zašto si kupovao auto van tvojih mogućnosti >?
Pa čovjek gleda da jeftinije prođe, nije rekao da nema za sijalicu.. Sta god da vozi, i koliko god da ima, ako moze birat izmedju 430 i neke solucije od 100KM naravno da ce izabrat povoljniju
Gledaj da to rijesis jer silujes mjenjac, pa ga mozes i unistiti. Kod tebe kvacilno upravo tako, ne odvaja, tj. ne rastavlja motor od mjenjaca. Moguce da ti ne valja samo cilindar kvacila a da je sve drugo uredu.
Pa upravo krcanje se cuje,znaci moram sto prije zamjenit komplet kvacilo da kasnije ne bih fasovao ostatak auta, hvala lijepo,
kB27 wrote:Imam ponudu dijelova za veliki servis (Fiesta 1.4 TDCi, 2006.) po cijeni od nešto manje od 200KM (zupčasti, španeri, vodena pumpa). Ta trgovina inače, što se remenja tiče, radi sa bradnovima Dayco, Ina, Ruville, Gates. Reče mi trgovac da je zupčasti remen Dayco a da za ostalo nije siguran koji od ovih brandova (nije detaljno provjerio).
Sve nabrojano je OE, jedino ERA nije.
Hvala, dakle ovo bi trebalo biti ok. Pu, da sam znao da je ovako jeftin veliki sevis (u odnosu na ono što sam ja mislio i čuo) davno bih to riješio. Vjerujem da ruke ne mogu biti preko cca. 100KM..
Zna li neko koje su fabričke sijalice za Renault Clio II, 2001. godina, 16v, 1.6, 79 kw? Kod mene su trenutno HB3 9005 65W, ali su mi izgorili džekovi i od lijevog i od desnog svjetla, može se vidjeti da su ti džekovi na jednom mjestu prespojeni, znači kabal koji ide od table na njega je spojen kabal sa ovim džekovima koji su mi sada izgorili. Na otpadima nigdje ne mogu da nađem ovaj džek, pa sam onda skontao da ovo možda nije fabrički za moje auto nego da je to neki kvazi majstor prespajao šta je imao (moguće)...
Leon16v wrote:Evo gledao sam kod sebe, ali ne mogu skroz prici tamo jer je vrelo
Uglavnom kod mene na džekovima nema tog plavog i tog bijelog/bež "prstena", na džeku i na žicama piše HELLA, sijalice su obične H7 od 5 maraka
Je li isto "kopčanje" sijalice H7 i ove moje HB 3 (stavi i okreni u far), moze li biti da je i kod mene fabrička H7 ali da je majstor stavio kabal i dzek za HB3 pa da i zato gori?
Leon16v wrote:Evo gledao sam kod sebe, ali ne mogu skroz prici tamo jer je vrelo
Uglavnom kod mene na džekovima nema tog plavog i tog bijelog/bež "prstena", na džeku i na žicama piše HELLA, sijalice su obične H7 od 5 maraka
Je li isto "kopčanje" sijalice H7 i ove moje HB 3 (stavi i okreni u far), moze li biti da je i kod mene fabrička H7 ali da je majstor stavio kabal i dzek za HB3 pa da i zato gori?
Ja tako mijenjam, stavi, okrenes, škljocne i poklopim onim osiguracem i to je to, da li ta odgovara druga i taj dzek ne znam, možda još neko od forumaša zna, a ako ti sta znaci mogu ti veceras slikat te žice i sijalicu
Ja tako mijenjam, stavi, okrenes, škljocne i poklopim onim osiguracem i to je to, da li ta odgovara druga i taj dzek ne znam, možda još neko od forumaša zna, a ako ti sta znaci mogu ti veceras slikat te žice i sijalicu
Ne znam, ako ti nije mrsko uslikaj i posalji, a vise bi mi znacilo da znam je li na faru isti ulaz za H7 i ovu HB3