I hrana je privilegija a ne pravo , kao i lijek koji ti spasava zivot itdvjeshalica wrote: ↑11/06/2020 22:57MorningStar wrote: ↑11/06/2020 10:03
Mozda u tvojoj glavi i srednjem vijeku kad su stitonose hodale pored vitezova dok isti jasu na konjima
![]()
vozanje i vozačka jeste privilegija, nije pravo
zato ti prednjacis po tome sto ne znas razliku izmedju prava i privilegije
ZOBS
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- MorningStar
#5676 Re: ZOBS
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#5677 Re: ZOBS
cigare i alkohol su pravo,jebo ostalo 
- vjeshalica
#5678 Re: ZOBS
tema nisu tvoje gluposti niti bi trebalo da budeMorningStar wrote: ↑11/06/2020 23:00I hrana je privilegija a ne pravo , kao i lijek koji ti spasava zivot itdvjeshalica wrote: ↑11/06/2020 22:57MorningStar wrote: ↑11/06/2020 10:03
Mozda u tvojoj glavi i srednjem vijeku kad su stitonose hodale pored vitezova dok isti jasu na konjima
![]()
zato ti prednjacis po tome sto ne znas razliku izmedju prava i privilegijeNemas para dobijes .... nesto
![]()
- MorningStar
#5679 Re: ZOBS
vjeshalica wrote: ↑11/06/2020 23:09tema nisu tvoje gluposti niti bi trebalo da budeMorningStar wrote: ↑11/06/2020 23:00I hrana je privilegija a ne pravo , kao i lijek koji ti spasava zivot itdvjeshalica wrote: ↑11/06/2020 22:57
![]()
zato ti prednjacis po tome sto ne znas razliku izmedju prava i privilegijeNemas para dobijes .... nesto
![]()
-
tempuser
#5680 Re: ZOBS
Ima li ista zabavnije kad paceniku nabijes toliki zor da te malo-malo spominje, a tebe zivo boli qurac za njega!
- bitanga_sa_otesa
-
tempuser
#5682 Re: ZOBS
Uzalud vam trud svirači!
Da te @drug_profi nije kvotao kako me pominješ, ne bih znao da postojiš, a kamo li da te pominjemu komentarima, jer kao tp napisah, živo me boli qurac za tabe...
Da te @drug_profi nije kvotao kako me pominješ, ne bih znao da postojiš, a kamo li da te pominjemu komentarima, jer kao tp napisah, živo me boli qurac za tabe...
- bitanga_sa_otesa
#5683 Re: ZOBS
ako te sta boli posjeti hećima 
- Optimist
#5684 Re: ZOBS
U nove izmjene trebaju ubaciti i kaznu za vozanje vanjskom trakom u kruznom kad se ide vise od pola kruga.
- drug_profi
#5685 Re: ZOBS
Mislim da bi u novi ZOBS trebalo nekako uvrstiti i "rajferslus" sistem kod zastoja u saobracaju. Vidim da propisuju sad obavezno pomijeranje lijevo i desno da se vozila sluzbi mogu provuci do mjesta zastoja. Konacno. Ali ce trebati neko vrijeme da mutava stoka uopste shvati koncept.
Dalje, imamo cesto situacije da je neka cesta zakrcena kolonom koja se sporo krece. Tu se ukljucenje sa sporedne ulice zasniva na dobroj volji pojedinaca koji imaju prednost prolaza.
Pravilo rajferslusa je korektno rjesenje za takve situacije.
Dalje, imamo cesto situacije da je neka cesta zakrcena kolonom koja se sporo krece. Tu se ukljucenje sa sporedne ulice zasniva na dobroj volji pojedinaca koji imaju prednost prolaza.
- drug_profi
#5687 Re: ZOBS
Mozes li molim te da me uputis koji clan? Ja to nisam vidio.
-
shandrprcSA
#5688 Re: ZOBS
prijedlog ovih novih izmjena u cl.3
- Optimist
#5689 Re: ZOBS
Hoces da kazes da bi ja koji idem glavnim putem u koloni, trebao pustati nekoga ko se ukljucuje sa sporednog puta sistemom rajfeslusa?drug_profi wrote: ↑12/06/2020 13:43 Mislim da bi u novi ZOBS trebalo nekako uvrstiti i "rajferslus" sistem kod zastoja u saobracaju. Vidim da propisuju sad obavezno pomijeranje lijevo i desno da se vozila sluzbi mogu provuci do mjesta zastoja. Konacno. Ali ce trebati neko vrijeme da mutava stoka uopste shvati koncept.
Najbolji primjer, idem sa Josanice i hocu kroz Vogoscu u grad. Kolona je vec na mostu,ali krece se pomalo. Dodjem na raskrsnicu prije umaxa, iz pravca Semizovca po 1-2 auta i odmah se uvaljuju, oni ne cekaju nimalo.
Krecemo se dalje, na svakoj sporednoj raskrsnici i ulici, gdje god ima auto da ceka, ja ga trebam pustiti?
Po tvojoj logici svaki put trebam zaustaviti glavni pravac te stvarati jos vecu guzvu da bi se ukljucio neko sa sporednog puta.
- bitanga_sa_otesa
#5690 Re: ZOBS
takoe ,samo treba pustat i bit puštaĆ po profesiji 
-
BadBoy
#5691 Re: ZOBS
Znam da si se "povukao iz diskusije" ali imao si pravilno tumačenje. Laički rečeno, ovako izmijenjen ovaj član kaže:drug_profi wrote: ↑11/06/2020 21:29 Ne bih se naduravao. Evo pravnika nek protumace. Koliko ja znam ako nije izricito navedeno u zakonu, onda se odnosi na sve pa prijedlog člana 195 glasi ovako, da budemo jasniji posto je u pravu i zarez bitan:
Ako pogledas izbrisane tacke ovog clana, vidjeces da tvoje tumacenje nema logike. Po tvom tumacenju onda stariji od 65 i vozaci D i DE ne moraju vise raditi ljekarske kod produzenja.Član 195.
Redovnom zdravstvenom pregledu podliježu vozači:
1. vozači koji upravljaju motornim vozilima kojima se obavlja javni prevoz i vozači tramvaja - svake tri godine;
2. instruktori vožnje - prilikom produženja važenja dozvole instruktora vožnje;
3. prilikom svakog produženja vozačke dozvole.
1. vozači tramvaja vade ljekarsko uvjerenje svake tri godine
2. instruktori vožnje svaki put kad produžavaju važenje dozvole insturktora vožnje
3. svi ostali vozači svaki put kad produžavaju važenje vozačke dozvole (uključujući i B kategorijju).
- vjeshalica
#5692 Re: ZOBS
Ne znam odakle si ali ako si iz SA klasicni primjer seljacenja na cesti koja treba biti brza poveznica je Stup petlja-AerodromOptimist wrote: ↑12/06/2020 17:35Hoces da kazes da bi ja koji idem glavnim putem u koloni, trebao pustati nekoga ko se ukljucuje sa sporednog puta sistemom rajfeslusa?drug_profi wrote: ↑12/06/2020 13:43 Mislim da bi u novi ZOBS trebalo nekako uvrstiti i "rajferslus" sistem kod zastoja u saobracaju. Vidim da propisuju sad obavezno pomijeranje lijevo i desno da se vozila sluzbi mogu provuci do mjesta zastoja. Konacno. Ali ce trebati neko vrijeme da mutava stoka uopste shvati koncept.
Najbolji primjer, idem sa Josanice i hocu kroz Vogoscu u grad. Kolona je vec na mostu,ali krece se pomalo. Dodjem na raskrsnicu prije umaxa, iz pravca Semizovca po 1-2 auta i odmah se uvaljuju, oni ne cekaju nimalo.
Krecemo se dalje, na svakoj sporednoj raskrsnici i ulici, gdje god ima auto da ceka, ja ga trebam pustiti?
Po tvojoj logici svaki put trebam zaustaviti glavni pravac te stvarati jos vecu guzvu da bi se ukljucio neko sa sporednog puta.
Kunto i Panto pored ceste, trzni centar, tezgarosi,sporedne prćije,kojekakve gasulhane za zderanje i sl.
Nista to ne bi bio problem pustim uvijek,ali kad ti kockastoid i kockuša uleti bez da pogleda....msm prave harambaše papanske...poenta je vise na nekulturi i bahatosti nego u tome da nekoga propustis da iskkjuci se ili ukljuci normala
- Optimist
#5693 Re: ZOBS
Na onom dijelu od stupske petlje prema aerodromu treba biti zid izmedju traka, fizicki zabraniti skretanje ulijevo i guzve ne bi bilo.
- drug_profi
#5694 Re: ZOBS
Ne mislim tako. Vec kad se kolona jedva krece, ili fakticki imas zastoj, oni sa sporedne nemaju nikakve perspektive po zakonu. Ovise od toga hoce li ih neko pustiti. Mogu cekati 5 minuta, 15 minuta, 1 sat... nema pravila. Mislim, bonton kaze da se jedno vozilo propusti ispred sebe, ali to nije obaveza.Optimist wrote: ↑12/06/2020 17:35Hoces da kazes da bi ja koji idem glavnim putem u koloni, trebao pustati nekoga ko se ukljucuje sa sporednog puta sistemom rajfeslusa?drug_profi wrote: ↑12/06/2020 13:43 Mislim da bi u novi ZOBS trebalo nekako uvrstiti i "rajferslus" sistem kod zastoja u saobracaju. Vidim da propisuju sad obavezno pomijeranje lijevo i desno da se vozila sluzbi mogu provuci do mjesta zastoja. Konacno. Ali ce trebati neko vrijeme da mutava stoka uopste shvati koncept.
Ako se kolona krece onda nek cekaju, ili da se kolona zaustavi ili da se oslobodi cesta. Onda vaze klasicna pravila prvenstva.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#5695 Re: ZOBS
Obicno ti sa stane upadaju, u najvecim spicama sa strana po jedan auto ceka, a na glavnoj dobrivoje svaki
Spominjao sam prije 2-3 dana
Skontali ovi iz suda za Gatacku ulicu i priključak pored stare pijace u ŠVR, stani sa strane i pogledaj tu nikad ne ceka vise od 2-3 vozila, svaki je pusten regularno, a ovamo kolona do grbavice pa se tu duplo semafor ceka, jer se gužva samo proteže više
Ali jebiga, nije se ništa promijenilo osim sloja asfalta u zadnjih 30 godina, a broj auta 100x veći... suštinaki se problem ne rješava, a gužva sve veća...
Ja evo pa sigurno 10 godina nisam vidio kaznjen auto koji je stao na trolejbusku u švrakinu i tako da se joa jedan semafor ceka, tako i narednu kod merkatora... ali će kod ahbaba taksista i nove montane pisati
Haos bio prosle sedmice, takse rastjerivali ljude, cak k na drugi dio stajalista stali gdje nikad nikog nema, da se izBoru
Spominjao sam prije 2-3 dana
Skontali ovi iz suda za Gatacku ulicu i priključak pored stare pijace u ŠVR, stani sa strane i pogledaj tu nikad ne ceka vise od 2-3 vozila, svaki je pusten regularno, a ovamo kolona do grbavice pa se tu duplo semafor ceka, jer se gužva samo proteže više
Ali jebiga, nije se ništa promijenilo osim sloja asfalta u zadnjih 30 godina, a broj auta 100x veći... suštinaki se problem ne rješava, a gužva sve veća...
Ja evo pa sigurno 10 godina nisam vidio kaznjen auto koji je stao na trolejbusku u švrakinu i tako da se joa jedan semafor ceka, tako i narednu kod merkatora... ali će kod ahbaba taksista i nove montane pisati
Haos bio prosle sedmice, takse rastjerivali ljude, cak k na drugi dio stajalista stali gdje nikad nikog nema, da se izBoru
- iceman ze
#5696 Re: ZOBS
Ja sam znao gataĆkom i kombija caravellu provuc'bivaktile, a sad u spici ne bih smartom 
- MorningStar
-
Dzontra_Volta
#5698 Re: ZOBS
Nije gotovo, to je privremeno rješenje. Kad prođu po dvije trake u oba smjera, tad će riješiti tu raskrsnicu.MorningStar wrote: ↑13/06/2020 23:53Srusit pijacu odmah onu i zid kao sto si rekao pa prositi na po 2 trake a kod aerodroma ondje je mogao kruzni tok al gotovo sad![]()
-
zigson
#5699 Re: ZOBS
U Vogosci su dobro stavili znakove zabrane skretanja lijevo na onom semaforu sto je kocio uvijek, tu su malo odcepili. A ovaj kruzni sto prave, ako ga ne urade dobro, ja mislim da ce toliko govno napraviti a svi cemo ga pojesti jer ce biti jos vece guzve.
Last edited by zigson on 14/06/2020 11:28, edited 1 time in total.
- Optimist
#5700 Re: ZOBS
U petak izlaz iz Vogosce guzva, a semafori iskljuceni.
Kadli na toj raskrsnici 2 policajca "regulisu" saobracaj.
Njih dvojica napravili vecu guzvu nego semafor sto bi napravio da je ukljucen!
Kadli na toj raskrsnici 2 policajca "regulisu" saobracaj.
Njih dvojica napravili vecu guzvu nego semafor sto bi napravio da je ukljucen!