Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
fixer

#5676 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by fixer »

seln wrote:
Jaooo, sam sad iznenadjen i uvredjen. S tobom niko ne raspravlja, ljudi te samo poucavaju. Ides na ignore.
Hvala i dovidjenja.
jasko_ba

#5677 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jasko_ba »

cyprus wrote:Meni je žalosno da među simpatizerima SDP-a postoje ovakvi ljudi poput selna :sad: :sad: ... Ipak, sreća je što ovakvi primjeri su izuzeci i manjina u SDP
:lol: :lol: najveca forumska ubleha se javlja i prica drugim ljudima :x
cyprus

#5678 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cyprus »

jasko_ba wrote:
cyprus wrote:Meni je žalosno da među simpatizerima SDP-a postoje ovakvi ljudi poput selna :sad: :sad: ... Ipak, sreća je što ovakvi primjeri su izuzeci i manjina u SDP
A evo i mog vjernog pratioca po forumu :-D . Pozdrav vjerni pratioče :-D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#5679 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

"...to mora da je ljubav... "
jasko_ba

#5680 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jasko_ba »

cyprus wrote:
jasko_ba wrote:
A evo i mog vjernog pratioca po forumu :-D . Pozdrav vjerni pratioče :-D
blabla
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5681 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Chmoljo »

16. Nov. 2010. 12:37 Banned user for reason “krsenje pravila sa-x foruma”
»buzzer, seln

14 dana
convict

#5682 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by convict »

Čitam da je Danis Tanović u skuštini KS podržao Kemala Ademovića za predsjednika kluba Bošnjaka. Kemal Ademović, inače dugogodišnji višestruko kompromitirani kadar SDA, bivši direktor AID-a, umiješan u sve i svašta.

Zašto ?????
Control panel

#5683 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Control panel »

convict wrote:Čitam da je Danis Tanović u skuštini KS podržao Kemala Ademovića za predsjednika kluba Bošnjaka. Kemal Ademović, inače dugogodišnji višestruko kompromitirani kadar SDA, bivši direktor AID-a, umiješan u sve i svašta.

Zašto ?????
mozda zbog toga sta je kemo uradio za ovaj grad od 92-95. mozda se covjek nije vodio onim sto stranacki list pise. jesi li o tome razmisljao.
dzeno123

#5684 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by dzeno123 »

Control panel wrote:
convict wrote:Čitam da je Danis Tanović u skuštini KS podržao Kemala Ademovića za predsjednika kluba Bošnjaka. Kemal Ademović, inače dugogodišnji višestruko kompromitirani kadar SDA, bivši direktor AID-a, umiješan u sve i svašta.

Zašto ?????
mozda zbog toga sta je kemo uradio za ovaj grad od 92-95. mozda se covjek nije vodio onim sto stranacki list pise. jesi li o tome razmisljao.
Ako je to jedini argument onda ti je (ili Danisov) argument los.
no_pasaran

#5685 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by no_pasaran »

Šteta što propadoše, mogli su biti strašno iznenađenje...

Nadam se da ćete imati snage da se dignete iz pepela u licu istinske stranke koja želi pomoći svom narodu i poznaje političke procese.

Jer ko ne poznaje politiku ne može ni pomoći ovom narodu, može samo uzimati glasove od onih koji viču kako su drugačiji a zapravo ništa ne rade. Što ih i čini drugačijim, ali ništa boljim.

Sretno sa obnovom NS-a! Možete vi to!
Control panel

#5686 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Control panel »

dzeno123 wrote:
Control panel wrote:

Zašto ?????
Ako je to jedini argument onda ti je (ili Danisov) argument los.
prvi argument ili uslov je da je morao biti bosnjak :D
ja jedino sigurno znam da je istina,kemina uloga u ratu. a to sto ga neki mediji optuzuju za ovo i za ono ima brate tuzilastvo i sud pa neka dokazu i neka ga zatvore. ha ja. meni ni u dzep ni iz dzepa.
ali nisam ni za neopravdano razapinjanje ljudi samo zato sto se nekome ne svidja licno ili u ovom slucaju stranacki. fahri krivo sto njegov nije prosao pa sada opet izvlaci vec jednom prozvakanu pricu o Kemi ademovicu.
sve bi ucinio samo da udje u vlast.
convict

#5687 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by convict »

Fahrin list ne čitam. Informaciju kako je ko glasao sam pročitao sam u tekstu na internet stranici Oslobodjenja i ovo me zainteresovalo. Ratne zasluge su jedno, poratna politka drugo. Činjenica je da čovjek u vrhu SDA već 2 decenije i čudno je da stranka lijeve i građanske orijentacije, uz to teška opozicija, daje glas takvom kandidatu. Mogao je Danis biti i suzdržan ako je Kemo bio najbolja opcija.
Control panel

#5688 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Control panel »

convict wrote:Fahrin list ne čitam. Informaciju kako je ko glasao sam pročitao sam u tekstu na internet stranici Oslobodjenja i ovo me zainteresovalo. Ratne zasluge su jedno, poratna politka drugo. Činjenica je da čovjek u vrhu SDA već 2 decenije i čudno je da stranka lijeve i građanske orijentacije, uz to teška opozicija, daje glas takvom kandidatu. Mogao je Danis biti i suzdržan ako je Kemo bio najbolja opcija.
ovo su birali bosnjaci a ne stranke. znaci bosnjaci iz svih stranka su trebali izabrati svog predstavnika.
I na kraju krajeva sta ima veze sto je glasao. makar se otkocila stvar pa sad u nasem kantonu mogu stvari ici dalje. a ne da se svi dure do u nedogled.
dzeno123

#5689 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by dzeno123 »

Control panel wrote:prvi argument ili uslov je da je morao biti bosnjak :D
ja jedino sigurno znam da je istina,kemina uloga u ratu. a to sto ga neki mediji optuzuju za ovo i za ono ima brate tuzilastvo i sud pa neka dokazu i neka ga zatvore. ha ja. meni ni u dzep ni iz dzepa.
ali nisam ni za neopravdano razapinjanje ljudi samo zato sto se nekome ne svidja licno ili u ovom slucaju stranacki. fahri krivo sto njegov nije prosao pa sada opet izvlaci vec jednom prozvakanu pricu o Kemi ademovicu.
Po toj logici, Brankovica za dozivotnog predsjednika bosnjackog naroda. :bih:
convict

#5690 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by convict »

dzeno123 wrote:
Ako mi vjeruješ, isto sam to pomislio. I uz njega Šaju, Čengića, Orića i Tigra, sve po ratnim zaslugama.
Control panel

#5691 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Control panel »

convict wrote:
dzeno123 wrote:
Ako mi vjeruješ, isto sam to pomislio. I uz njega Šaju, Čengića, Orića i Tigra, sve po ratnim zaslugama.
ja ipak mislim da se kemo razlikuje od ovih gore nabrojanih. ovi gore su kriminalci. a kemo ako je istina ono za sto ga terete on to nije radio zato sto je njemu bio ceif.

ma na kraju krajeva zalibo mene i za kemu i ove gore a i za danisa svakako nisu moja glasacka opcija. a i ostali sam. :bih:
Pedja Kojovic

#5692 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

Zelim vam svima sve najbolje u 2011.

p.k.
nosara

#5693 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by nosara »

Pedja Kojovic wrote:Zelim vam svima sve najbolje u 2011.

p.k.
I tebi i NS-u... Samo za raju u separeju (taman svi stanete u separej :lol: salamala)

Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#5694 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dado dijasporitus »

nosara wrote:
Pedja Kojovic wrote:Zelim vam svima sve najbolje u 2011.

p.k.
I tebi i NS-u... Samo za raju u separeju (taman svi stanete u separej :lol: salamala)

Vidi ih sve su u bojama NS-a 8-)
nosara

#5695 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by nosara »

To su clanice Foruma zena NS... :lol:
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#5696 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dado dijasporitus »

nosara wrote:To su clanice Foruma zena NS... :lol:

Pa trebali su onda glat dobiti izbore :D . Mozda strategija za iduce :lol:
Vitezanin

#5697 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Vitezanin »

Dado dijasporitus wrote:
nosara wrote:To su clanice Foruma zena NS... :lol:

Pa trebali su onda glat dobiti izbore :D . Mozda strategija za iduce :lol:
:D :D :D :D :bih:
nellington

#5698 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by nellington »

Da oživimo temu :)

http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/clanak/110326067
Dennis Gratz novi predsjednik Naše stranke
Dr. phil. Dennis Gratz novi je predsjednik Naše stranke, odlučeno je u subotu na Vanrednom kongresu ove stranke održanom u Sarajevu.
Image
Gratz je završio Pravni fakultet Univerziteta u Sarajevu, magistrirao Evropski regionalni magisterij iz demokratije i ljudskih prava te doktorirao na Fakultetu društvenih nauka Univerziteta u Hamburgu.

Ovim izborom, kao i danas održanim Kongresom, Naša stranka želi pokazati da je osnažena i spremna ponuditi alternativu trenutnoj situaciji u BiH, istaknulo je rukovodstvo stranke na konferenciji za novinare nakon zasjedanja.

"Pozivamo i sve ostale stranke da nam se pridruže, da zajedno formiramo 'treći blok', blok koji će izvući ovu zemlju iz krize", kazao je Gratz.

S tim u vezi, Kongresu je u subotu predstavljen i dokument "Društveni dogovor o BiH - Treći put" koji identificira uzroke ove, za BiH, nepovoljne političke, socijalne, ekonomske i druge situacije i nudi rješenje.

"Dokument sublimira sve ono što Naša stranka potencira od početka, a to je etnička, socijalna i građanska pravda. Stava smo da je BiH nužan novi politički prostor", kazao je Dino Mustafić, jedan od osnivača stranke.

Dokument također poziva na nultu toletanciju kada je u pitanju korupcija, kritičku valorizaciju tradicionalnih vrijednosti bh. društva, promoviranje kulture dijaloga, kooperaciju, principijelan kompromis kao i poštivanje standarda iz Evropske konvencije o ljudskim pravima.

"Naša stranka je profilirana kao građanska stranka i nedvosmisleno je opredijeljena za građansku državu, ali uvažava i aktualni realitet u BiH. Zato smatramo da je u ovoj prijelaznoj fazi nužna ideološka i politička kohabitacija, navedeno je u dokumentu.

Naša stranka, najavljeno je, inicirat će proces ujedinjavanja stranaka iste ili slične ideološke orijentacije i programa, odnosno, stvaranje političkog saveza sa strankama, organizacijama i društvenim grupama koje prihvataju ideju trećeg puta za BiH.
Alfons Kauders

#5699 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Alfons Kauders »

dobar izbor... :thumbup:

cuo sam samo pozitivne stvari za njega, nadam se da ce ponovo oziviti stranku i poceti povlaciti konkretnije i agresivnije poteze...
Hipatija

#5700 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hipatija »

@nellington, čim sam vidio ko je postavio post - znao sam da je nešto vrijedno pažnje.
Što rekla Biljana Plavšić: "A sad mudro!" ( i od nje se može nešto naučiti!?!?).
Treba ovaj "politički savez" podržati na sve moguće načine! Treba ga pretvoriti u opšte-narodni pokret!
Volio bih da dobiju toliko glasova - da im za formiranje vlasti ne treba nikakvo ( ni sa kim) koaliranje!
Last edited by Hipatija on 26/03/2011 18:06, edited 1 time in total.
Locked