Oko cenera, kao i skoro svaki put ove sezoneganjeta wrote:hoceli nas biti bar cener...ako ne bude nista smo
FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
zlatanko
#5676 Re: FK Zeljeznicar
- ultima_palabra
#5677 Re: FK Zeljeznicar
Plavih_11 wrote:Nije. Srijeda u 18:00 ..ultima_palabra wrote:Jel srijeda u 6?
- Charuga
- Globalni moderator
#5678 Re: FK Zeljeznicar
Tu smo da se pomazemo ..ultima_palabra wrote:Plavih_11 wrote:Nije. Srijeda u 18:00 ..ultima_palabra wrote:Jel srijeda u 6?Sreća pa reče, ja konto klanjat sabah, pa u Dolinu, pa na posao
- dela_vp
#5679 Re: FK Zeljeznicar
Zna li ko kad je trening i u koliko je
- Charuga
- Globalni moderator
#5680 Re: FK Zeljeznicar
Danas u 15:00.dela_vp wrote:Zna li ko kad je trening i u koliko je
-
Sarajevski
#5681 Re: FK Zeljeznicar
da ispostujem volju druga bureka u svemiru, pa da ovdje stavim nesto ste ce sigurno zanimat sve navijace zelje
Uskoro ce 25 obljetnica najtuznijeg dana (nakon paljevine stadiona) za navijace zeljeznicara. dakle, 25 aprila je 25 godian od polufinalne utakmice Kupa Uefa zeljo - videoton, u kojoj je zeljo ispao u 88. minuti golom covjeka koji se zove joszef csuhay. dvadeset pet godina kasnije, csuhay zivi mirnim zivotom trenera u gradicu u blizini fehervara i ovako se sjeca tih dana: „I danas se jasno sjećam trenera Željezničara, Ivice Osima, kako se hvata za glavu nakon mog gola. Mislim da je izvanredan trener, koliko znam, kasnije je u karijeri imao lijepe rezultate u Grazu, što znači da taj neuspjeh sa Željezničarom nije imao negativan efekat na njegovu karijeru. Sjećam se da smo, u odnosu na ostale utakmice koje smo igrali u Kupu UEFA, taj meč u Sarajevu igrali veoma slabo i činilo se kako će za Želju biti lako da prođe u finale. Izgledalo nam je da će nas pobijediti bez ikakvih problema.“
„Znam da mnogi to žele čuti od mene. Da, iako je prošlo mnogo godina, i dan-danas se sjećam tog gola. S druge strane, to nije nikakvo iznenađenje jer se bek može sjetiti svih golova koje je ikada postigao u karijeri. A ja ih nisam postigao mnogo. No, da vam iskreno kažem, još uvijek, i nakon 25 godina od te utakmice, mislim da je Željezničar mogao proći dalje da su njegovi igrači bili samo malo više profesionalniji. Mislim, prerano su se počeli radovati, odmah nakon što su postigli drugi gol i već tada su mislili da je utakmica gotova. No, to je nogomet. Tih posljednjih deset minuta mi smo krenuli u žestoke napade bez ikakvog straha, jer više nismo imali ništa izgubiti. I posrećilo nam se.“
kaze da je tek kasnije shvatio sta je njemu i njegovim suigracima uspjelo u sarajevu
„Kao što sam već rekao, bekovi ne postižu mnogo golova u akrijeri, tako da je normalno što smo oduševljeni svaki put kada to uspijemo. To također važi i za mene, bio sam neopisivo sretan. Međutim, tek sam kasnije shvatio koliko je zapravo taj gol nama bio važan. Godinama nakon te utakmice u Sarajevu shvatio sam da sve utakmice koje smo do tada odigrali, sve pobjede koje smo postigli, ne bi značile ništa da nije bilo tog gola. I nikada ne bi igrali finale protiv Reala. Posebice što je, po mom mišljenju, nakon te utakmice uslijedio pad mađarskog fudbala. Danas mađarski klubovi mogu samo sanjati da igraju u finalu nekog međunarodnog takmičenja.“
sjeca se i danas nekoliko igraca zelje
„Nažalost, iako ih se sviju sjećam, zaboravljam imena igrača. No, još se uvijek mogu sjetiti Baždarevića i Škore. Bilo je zaista mnogo izvanrednih igrača u Željezničaru tih dana, znam da su mnogi od njih postali dobri treneri i napravili bolje karijere nego što smo uradili. Ipakk, morate znati da je '80-ih iz Mađarske bilo mnogo, mnogo teže otići vani nego što je to bio slučaj sa jugoslovenskim nogometašima.“ vise u zadnjem broju SB
Uskoro ce 25 obljetnica najtuznijeg dana (nakon paljevine stadiona) za navijace zeljeznicara. dakle, 25 aprila je 25 godian od polufinalne utakmice Kupa Uefa zeljo - videoton, u kojoj je zeljo ispao u 88. minuti golom covjeka koji se zove joszef csuhay. dvadeset pet godina kasnije, csuhay zivi mirnim zivotom trenera u gradicu u blizini fehervara i ovako se sjeca tih dana: „I danas se jasno sjećam trenera Željezničara, Ivice Osima, kako se hvata za glavu nakon mog gola. Mislim da je izvanredan trener, koliko znam, kasnije je u karijeri imao lijepe rezultate u Grazu, što znači da taj neuspjeh sa Željezničarom nije imao negativan efekat na njegovu karijeru. Sjećam se da smo, u odnosu na ostale utakmice koje smo igrali u Kupu UEFA, taj meč u Sarajevu igrali veoma slabo i činilo se kako će za Želju biti lako da prođe u finale. Izgledalo nam je da će nas pobijediti bez ikakvih problema.“
„Znam da mnogi to žele čuti od mene. Da, iako je prošlo mnogo godina, i dan-danas se sjećam tog gola. S druge strane, to nije nikakvo iznenađenje jer se bek može sjetiti svih golova koje je ikada postigao u karijeri. A ja ih nisam postigao mnogo. No, da vam iskreno kažem, još uvijek, i nakon 25 godina od te utakmice, mislim da je Željezničar mogao proći dalje da su njegovi igrači bili samo malo više profesionalniji. Mislim, prerano su se počeli radovati, odmah nakon što su postigli drugi gol i već tada su mislili da je utakmica gotova. No, to je nogomet. Tih posljednjih deset minuta mi smo krenuli u žestoke napade bez ikakvog straha, jer više nismo imali ništa izgubiti. I posrećilo nam se.“
kaze da je tek kasnije shvatio sta je njemu i njegovim suigracima uspjelo u sarajevu
„Kao što sam već rekao, bekovi ne postižu mnogo golova u akrijeri, tako da je normalno što smo oduševljeni svaki put kada to uspijemo. To također važi i za mene, bio sam neopisivo sretan. Međutim, tek sam kasnije shvatio koliko je zapravo taj gol nama bio važan. Godinama nakon te utakmice u Sarajevu shvatio sam da sve utakmice koje smo do tada odigrali, sve pobjede koje smo postigli, ne bi značile ništa da nije bilo tog gola. I nikada ne bi igrali finale protiv Reala. Posebice što je, po mom mišljenju, nakon te utakmice uslijedio pad mađarskog fudbala. Danas mađarski klubovi mogu samo sanjati da igraju u finalu nekog međunarodnog takmičenja.“
sjeca se i danas nekoliko igraca zelje
„Nažalost, iako ih se sviju sjećam, zaboravljam imena igrača. No, još se uvijek mogu sjetiti Baždarevića i Škore. Bilo je zaista mnogo izvanrednih igrača u Željezničaru tih dana, znam da su mnogi od njih postali dobri treneri i napravili bolje karijere nego što smo uradili. Ipakk, morate znati da je '80-ih iz Mađarske bilo mnogo, mnogo teže otići vani nego što je to bio slučaj sa jugoslovenskim nogometašima.“ vise u zadnjem broju SB
- dela_vp
#5682 Re: FK Zeljeznicar
Hvala care.Plavih_11 wrote:Danas u 15:00.dela_vp wrote:Zna li ko kad je trening i u koliko je
-
nikad_izvini
#5683 Re: FK Zeljeznicar
Ako do sada niste vidjeli, obavezno pogledajte stranicu http://www.fkzeljeznicar.com/ ; Momci su uradili odličan posao. Napokon imamo statistiku, prvi tim i tako
Još jednom čestitke.
Da se malo zabavimo sa sastavom koji bi mogao nastupiti protiv Zvijezde.
-------------------------Šehić-------------
Šimić(Čolić)----Bajić---Bogičević------Radovanović
--------Ćulum---------Svraka---------
-----Bešlija--------Bekrić----------Stanić
--------------Mešanović--------------
Ako budemo igrali sa dva napadača onda bi umjesto Svrake mogli igrati Rovčanin ili Spahić, ili možda umjesto Stanića(ako nije potpuno fit) mada mislim da bi to bila previše defanzivna formacija gdje bi sigurno izgubili na agresivnosti zbog igrača manje u veznom redu.
Čolić i Selimovič su igrali protiv Mošćanice ali sumnjam da će biti starteri. Lijepo bi bilo kada bi Višća bio spreman ali čisto sumnjam.
Sigurno neće igrati Mešić, Kerla, Popović i Bučan zbog kartona.
Zanimljivo će biti pratiti Bogičevića. Baš me zanima kakav je igrač. Nadam se da neće fulati lopte i praviti slične gluposti
Da se malo zabavimo sa sastavom koji bi mogao nastupiti protiv Zvijezde.
-------------------------Šehić-------------
Šimić(Čolić)----Bajić---Bogičević------Radovanović
--------Ćulum---------Svraka---------
-----Bešlija--------Bekrić----------Stanić
--------------Mešanović--------------
Ako budemo igrali sa dva napadača onda bi umjesto Svrake mogli igrati Rovčanin ili Spahić, ili možda umjesto Stanića(ako nije potpuno fit) mada mislim da bi to bila previše defanzivna formacija gdje bi sigurno izgubili na agresivnosti zbog igrača manje u veznom redu.
Čolić i Selimovič su igrali protiv Mošćanice ali sumnjam da će biti starteri. Lijepo bi bilo kada bi Višća bio spreman ali čisto sumnjam.
Sigurno neće igrati Mešić, Kerla, Popović i Bučan zbog kartona.
Zanimljivo će biti pratiti Bogičevića. Baš me zanima kakav je igrač. Nadam se da neće fulati lopte i praviti slične gluposti
- Charuga
- Globalni moderator
#5684 Re: FK Zeljeznicar
Sa Zrinjskim najvjerovatnije dvije utakmice u 3 dana. Prvenstvena utakmica ce se igrati u nedelju a prva utakmica kupa BiH u utorak. Vjerujem da ce ona u utorak biti dinamicna ... 
- ultima_palabra
#5685 Re: FK Zeljeznicar
Pa ako mora biti Kup u utorak, treba se dogovoriti sa Zrinjskim da se u subotu igra prvenstvenaPlavih_11 wrote:Sa Zrinjskim najvjerovatnije dvije utakmice u 3 dana. Prvenstvena utakmica ce se igrati u nedelju a prva utakmica kupa BiH u utorak. Vjerujem da ce ona u utorak biti dinamicna ...
- Charuga
- Globalni moderator
- Charuga
- Globalni moderator
- Pokerboy11
#5688 Re: FK Zeljeznicar
Bice puna grbavica akobogda

- Charuga
- Globalni moderator
#5689 Re: FK Zeljeznicar
Iskreno, ne ocekujem vise od 6.000-7.000 ljudi. Daj Boze da se varam ..
- dela_vp
#5690 Re: FK Zeljeznicar
Plavih_11 ti si mi provjeren
jel danas trening u 15:00.
- Charuga
- Globalni moderator
#5691 Re: FK Zeljeznicar
Najverovatnije da je to taj termin. Provjerit cu jos pa cu javiti AKO ne bude u tom terminu ..dela_vp wrote:Plavih_11 ti si mi provjerenjel danas trening u 15:00.
- Charuga
- Globalni moderator
#5692 Re: FK Zeljeznicar
Trening je danas u 17:00.
-
DZONPI
#5693 Re: FK Zeljeznicar
Hajmo sutra redaljku napravit Zvijezdi.Protiv nas zapnu koda im za hljeba treba.Sutra zegaona malog kluba koji ce garant da se zabetonira ispred gola.Sa Zeljom vec 35 kuka a akobogda jos tolko.Juris.Pobjeda i onda pada Zrinjski kako u premijerki tako u kupu.Dosta vise ponizavanja naseg kluba,od sada smo gigant i nema vise vracanja nazad.
- Petit_Beurre
#5694 Re: FK Zeljeznicar
kunem vam se majkom, sutra ako im ne uvalimo 3 komada nista od nas
joj kako me samo fura ovo pred kraj sezone, nenormalno
..ja tebe volim ludo, i u zivotu svome JA NE ZELIM NISTA DRUGO!
joj kako me samo fura ovo pred kraj sezone, nenormalno
..ja tebe volim ludo, i u zivotu svome JA NE ZELIM NISTA DRUGO!
-
elSaik
#5695 Re: FK Zeljeznicar
Čuj "pred kraj sezone". Tek počelo, čovječe. 
- Petit_Beurre
#5696 Re: FK Zeljeznicar
Ma cim proljece krene to je odma pred kraj sezone. Pobjede iz kola u kolo pa nekako brzo to proletielSaik wrote:Čuj "pred kraj sezone". Tek počelo, čovječe.
- dobar_ti?
#5697 Re: FK Zeljeznicar
Ja proljece i proljetne utakmice pamtim kao ''to je ona subota kad smo primili gol'' ili ''to je onda kad smo zabili samo dva''.
- Zlocin&Kazna
#5699 Re: FK Zeljeznicar
jedva čekam da počne, pa da zagalamim
Željo, Željo, Željo to je moj tim...
još 504 minuta

Željo, Željo, Željo to je moj tim...
još 504 minuta
-
elSaik
#5700 Re: FK Zeljeznicar
Mali povijesni doprinos.