Analiza ti je ono bas prva liga!
Mozda bi Amerikanci mogli koreancima zvarnuti slavinu kada je u pitanju vojska pa bi ih ja pitao bil pristali na sporazum! Ah ja, Hyundai, Samsung itd, su svi produkt americkih kredita za vrijeme vladavine Generala Parka, ali si vjerovatno taj cas iz politickih nauka propustio.
Da su Rusi u poziciji amerike, vjerovatno bi do sada J. Koreja bila pregazena.
Ali ne lezi vraze, pitat cu te za 6 mjeseci o tom sporazumu.
Sto se tice helikoptera ruskih, malo se bolje raspitaj kada je u pitanju MI-8/17 i sto ga NATO koristi (siromasne zemlje poput HR, Slovacke, Madjarske itd) ali eto valjda je kod tebe i to ideolosko pitanje.
Tepih bombardovanja su OK, pokrene ekonomiju, kad moze Taliban raznjet 100 ljudi koji cekaju vodu, zasto njih ne bi mogli bombardovati tepih taktikom?
A sto se tice zivota u USA, ti si jos uvijek u Americi koliko vidim? Toliko ti ej lose jel de da podrzavas tu genocidnu politiku placajuci porez![/quote]
zini da ti kazem o porezu ?
a ti sto si totalno izgubio vezu sa realnoscu ?
nije moj problem
usput receno , oko tih "samoubilackih napada Islamskih extremista "?
dacu ti par linkova koji ce ti biti jako sokatntni
naime ?
naime u Basri Irak , Iracka policija je uhvatila dvojicu tipova , ispostavilo se da su pripadnici SAS ( elitne jedinice Britanske armije )
sa komplet auto-bombom od koju stotinu kila exploziva !!
oni su bili zamaskirani kao Arapi
kada su Iracani pokrenuli istragu
oklopni transporter Britanske armije je uletio u policijsku stanicu i pobio Iracane i oslobodio SAS ubojice
( citaj ; Washitgton Blog )
kao sto su nama Vehabije "pomogle" da branimo Bosnu i Hercegovinu ,
a ko ih je uvalio na Balkan >?
ajmo ' djeco! pisat' pa spavat'