Sa-x liga, komentari

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
shalla

#5676 Re: Sa-x liga, komentari

Post by shalla »

elSaik, ne kontam te najbolje šta podrazumijevaš pod ovim anuliranjem, pa i dosad se prepisani i pogođeni par „anulirao“, isti klinac jel konačni rezultat 2:1 ili 5:4...
I iskreno nisam za igranje parova cvajte i coca-cole, onaj ch'ship ne može tito mrtvi pogoditi hehe.
A što se tiče povećanja broja parova to može i nek bude sa ovim modusom kako je van basten predložio, da ne mogu baš ući sve lige u obzir, šta misliš?
WizzMerlin

#5677 Re: Sa-x liga, komentari

Post by WizzMerlin »

cyprus wrote:
WizzMerlin wrote:onaj, imal buyruma :D????
Buyrum, al budi aktivan :)
budem :D
J.P.Montoya

#5678 Re: Sa-x liga, komentari

Post by J.P.Montoya »

ev i ja se potvrdjujem naravno... samo treba pot hitno uraditi kalendar takmicenja jer zbog sp, sve ce lige ranije zavrsiti pa da vidimo kolko srijeda igramo za kup kolko za prvenstvo... a djaba promjene opet titula ce biti obojena u plavo...
Zwanziger

#5679 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Zwanziger »

Evo i ja potvrđujem učešće. Imam i ja jedan prijedlog; pošto je prošle sezone bilo sumnjivih bonus parova, predlažem da bonus parove postavlja gost; cyprus, elsaik ili abondanzieri, znači neko od vas kad je gost nek postavlja bonus parove, valjda se nece desiti budete sva trojica domaćini u istom kolu.
cyprus

#5680 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

Za početak, dosadašnji Pravilnik:
Pravilnik SA-X Managera

1. Pravilnik SA-X Managera je dokument koji reguliše pravila u SA-X Manageru

2. SA-X Manager je takmičenje u prognoziranju rezultata i tipova pod okriljem Sarajevo-X foruma

3. SA-X Manager podliježe svim pravilima korištenja Sarajevo-X foruma

4. SA-X Manager obuhvata ligaško takmičenje i kup

5. SA-X Managerom upravlja Upravni Odbor (UO)

6. UO sačinjava 5 članova: elSaik, cyprus, aktuelni prvak najvišeg nivoa ligaškog takmičenja, te dva člana koja se izabiru većinom glasova svih aktivnih učesnika SA-X takmičenja koji su prije glasanja učestvovali u nekom SA-X takmičenju

7. Pri glasanju za članove UO ne moraju glasati svi takmičari sa pravom glasa

8. Izbor članova UO se vrši iznova za svaku sezonu, u periodu između dvije sezone, kada je jedino moguće vršiti promjene u Pravilniku SA-X Managera, a to može jedino UO

9. Sezona traje od prvog takmičarskog dana do 7 dana nakon zadnjeg takmičarskog dana

10. Rok za žalbe i prijave nepravilnosti u toku sezone je 7 dana nakon zadnjeg takmičarskog dana, nakon čega svi rezultati postaju službeni i nepromjenljivi

11. U toku sezone, UO donosi odluke samo u situacijama koje su nedefinisane Pravilnikom

12. Odluke u UO se donose na osnovu nadpolovične većine, gdje za neki prijedlog moraju biti najmanje 3 člana da bi se isti usvojio

13. U ligaškom takmičenju SA-X Managera mogu učestvovati svi prijavljeni takmičari (forumaši sa službeno jednim accountom) s tim da u najvišem rangu (službeno: 1. SA-X Manager liga) ne može učestvovati više od 12 takmičara, pa se ostatak prijavljenih takmiči u nižem/nižim rangu/rangovima, ali koji također ne mogu imati više od 12 takmičara

14. Ligaško takmičenje se igra po dvokružnom sistemu "svako sa svakim"

15. Za pobjedu u svakom kolu se dobiva 3 boda, a za nerješen rezultat 1 bod

16. Prvak je onaj takmičar koji na kraju sezone u 1. ligi osvoji najviše bodova

17. U slučaju istog broja bodova kod 2 ili više takmičara, prednost imaju oni sa više postignutih golova, zatim oni sa boljim međusobnim omjerom, nakon toga se gleda ukupna gol-razlika, a ako je sve to izjednačeno gleda se plasman u protekloj sezoni

18. Iz višeg ranga (lige) ispadaju 2 takmičara sa najmanje skupljenih bodova u niži rang (ligu), dok iz nižeg ranga ulaze umjesto njih 2 takmičara sa najviše skupljenih bodova

19. Treći najlošiji po osvojenim bodovima u višem rangu i trećeplasirani u nižem rangu razigravaju za opstanak/ulazak u ligu višeg ranga u dvije utakmice (kod kuće i na strani)

20. U najnižem rangu (ligi) ispadaju 2 najlošije plasirana takmičara, čime se otvaraju mjesta za prijave novih takmičara

21. Prije svake sezone, svi takmičari koji namjeravaju učestvovati u njoj moraju unaprijed potvrditi svoje učešće, u suprotnom na njihovo mjesto dolaze drugi zainteresirani takmičari, od kojih prednost imaju oni koji su već takmičari u SA-X Manageru, a zatim i novi takmičari koji su se ranije prijavili

22. Takmičenje u SA-X Manager ligaškim takmičenjima se sastoji od prognoziranja rezultata izabranih fudbalskih utakmica

23. Svaki takmičar u svakom kolu izabire najviše 10 utakmica iz postavljene ponude za to kolo i daje svoju prognozu kroz eventualni rezultat

24. Takmičar koji je domaćin u datom kolu ima pravo i na "bonus par", tj. da izabre iz "bonus ponude" još jednu utakmicu, ali kojoj umjesto rezultata pogađa tip (1, X ili 2)

25. Ponuda za svako kolo sadrži 20 utakmica, od kojih su 4 iz "bonus ponude", a postavlja je jedan od takmičara (najčešće po dogovoru)

26. Ponuda se mora postaviti najkasnije 2 dana prije datuma odigravanja prve utakmice iz nje, u suprotnom je nevažeća

27. I pogođeni rezultat i pogođeni tip se računaju kao jedan gol

28. U duelu dva takmičara pobjednik je onaj sa više postignutih golova, dok je u slučaju istog broja postignutih golova rezultat između njih neriješen

29. Da bi prognoze bile važeće moraju se postaviti isključivo na temu "Sa-x liga, utakmice"

30. Da bi prognoze bile važeće mora ih postaviti isključivo registrirani takmičar (sa istog registriranog accounta) sam za sebe

31. Davanje prognoza je moguće samo za utakmice koje još nisu počele, dok editovanje nakon početka prve prognozirane utakmice nije dozovoljeno, a u slučaju kršenja ovog pravila slijedi kazna oduzimanja jednog boda i automatski poraz u dotičnom kolu

32. Dva protivnika u jednom kolu ne smiju imati više od 3 iste prognoze za utakmice, a u slučaju prekšaja kažnjava se takmičar koji je kasnije postavio svoju prognozu sa automatskim porazom za to kolo, te oduzimanjem jednog boda na tabeli

33. Takmičar smije najviše 4 ista prognozirana rezultata staviti u jednom kolu (napomena, 1:0 i 0:1 se ne računaju kao isti rezultati), a u slučaju kršenja ovog pravila slijedi kazna oduzimanja jednog boda i automatski poraz u dotičnom kolu

34. Takmičar ne smije imati više od 6 istih prognoza kao bilo koji drugi takmičar u jednom kolu, a u slučaju kršenja ovog pravila slijedi kazna onom takmičaru koji je kasnije postavio svoje prognoze - oduzimanje jednog boda i automatski poraz u tom kolu

35. Utakmica iz ponude koja je pogrešno postavljena (nepostojeća ili zamjenjen domaćin) ili koja je odgođena ili prekinuta, je nevažeća, te ne nikako ne može ispravno prognozirati

36. U slučaju odgađanja ili prekida jedne od utakmica iz ponude ili pogrešno postavljene utakmice u ponudi, takmičar koji je prognozirao rezultat na istu ima pravo da odabere novi par iz ponude, ali ne tako što će editovati svoj post, nego napisati novi i naglasiti da se radi o izmjeni

37. U slučaju nepojavljivanja takmičara u jednom kolu, on ne osvaja niti jedan bod u tom kolu, a računa se kao da nije postigao niti jedan gol, dok na njegovog protivnika to nema nikakvog uticaja

38. Ako se takmičar u najnižoj ligi ne pojavi u prva 3 kola, tada ga smije zamjeniti novi takmičar, ali ne nakon odigravanja 5. kola

39. Takmičar može tražiti odgodu najviše 3 utakmice u ligi iz opravdanih razloga, a za šta je da bi se uvažilo potrebna dozvola UO i protivnika u utakmici koju želi odgoditi

40. SA-X Manager Kup je takmičenje u kome mogu učestvovati svi takmičari bilo kog ligaškog ranga

41. SA-X Kup se igra po kup-sistemu sa jednom utakmicom (bez uzvrata) u svakom krugu

42. U slučaju "nepravilnog" broja takmičara za Kup takmičenja (napomena: "pravilni" brojevi su 2, 4, 8, 16, 32, 64...) privilegovani su branilac titule Kupa i oni sa boljom pozicijom u prethodnoj sezoni ligaških takmičenja tako što preskaču prvo kolo takmičenja

43. Dueli u SA-Manager Kupu se odigravaju tako što oba protivnika prognoziraju rezultati najviše 10 parova za regularni tok utakmice, a pobjednik je onaj sa više pogođenih prognoza

44. U slučaju da se regularni tok utakmice završi nerješeno, slijede produžeci, za koje se već ranije izabiru najviše dva para kojima se također pogađaju rezultati, a u slučaju da i nakon toga i dalje bude neriješeno, slijedi izvođenje penala, za koje se izabire najviše 5 parova kojima se ovaj put prognozira tip, a pobjednik je onaj sa više pogođenih tipova, no ako je i dalje nerješeno, prolazi dalje onaj takmičar koji je ranije postavio svoje prognoze

45. Ponuda za svaki krug sadrži 20 parova, koje postavlja jedan od takmičara (obično po dogovoru)

46. Da bi prognoze bile važeće moraju se postaviti isključivo na temu "Sa-x kup, utakmice"

47. Tačke 23, 26, 27, 28, 30, 31, 32, 33, 34, 35 i 36, koje važe za ligaška takmičenja, važe i za Kup, ali samo za regularni tok utakmice, a kršenje pravila iz nekih od ovih tačaka se kažnjava automatskim ispadanjem iz SA-X Manager Kupa

48. U slučaju nepojavljivanja takmičara automatski prolazi njegov protivnik koji je dao svoje prognoze, dok u slučaju nepojavljivanja oba protivnika, niti jedan ne prolazi dalje

49. Takmičar može tražiti odgodu najviše jedne utakmice u kupu iz opravdanih razloga, a za šta je da bi se uvažilo potrebna dozvola UO i protivnika u utakmici koju želi odgoditi

50. Za usvajanje ovog pravilnika potrebno je odobrenje UO
cyprus

#5681 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

A sada malo sistematizacije prijedloga...

Prvo stvari koje ja smatram da su nas najviše kočili u protekloj sezoni:

1. Pravila 31, 32, 33 i 34 treba izmjeniti tako da se za pogreške određene njima ne kažnjavaju oduzimanjem bodova na tabeli više (radi se o postavljanju više od 4 prognozirana rezultata ista, poklapanje više od 3 para sa protivnikom, editovanje nakon početka... oni koji to urade bbi i dalje automatski izgubili tu utakmicu, ali ne bi bili kažnjavani oduzimanjem bodova, jer je u 99% slučajeva to slučajno) - glasam DA

2. Primanje svakog novog takmičara u SA-X takmičenja mora odobriti UO (ovo je jedini način da se raznim trolovima poput hidranta zabrani učešće) - glasam DA

3. Svaki novi takmičar osim prijave, mora i potvrditi svoje učešće pred sami početak sezone (ovo ne ulazi u pravilnik, jer ga je teško precizno definisat, ali je dogovorno pravilo, kojeg bi se trebali držat) - glasam DA

4. Sezona ne može otpočeti bez unaprijed osmišljenog kalendara, kojeg usvaja UO (mislim da je ovo jasno i nekoliko vas je ovo već napominjalo) - glasam DA

...sad malo o vašim idejama:

5. Ponuda za svako kolo može sadržavati samo utakmice najjačih 15 liga Evrope po UEFA-inom koeficijentu (ENG, ESP, ITA, GER, FRA, RUS, ROM, UKR, POR, NED, TUR, GRE, SWI, DEN i SCO), Premier Lige BiH, Euro kupova i reprezentativne utakmice, a u izuzetnim slučajevima i Kup utakmice navedenih država, a utakmice svih ostalih takmičenja ako budu postavljene biti će nevažeće - glasam DA

6. Ponuda za svako kolo mora sadržavati najmanje 3 utakmice koje ne pripadaju ligama petice (ENG, ESP, ITA, GER i FRA) (ovo je kompromis) - glasam DA

7. Povećanje broja utakmica u ponudi (elSaik predlaže 24 jel?) - glasam NE

8. ovo što elSaik predlaže za poklapanje parova (nisam najbolje skonto, možda još treba doraditi, ali u svakom slučaju ja NEĆU GLASATI ni za jednu promjenu što se tiče poklapanja, jer mislim da 3 para koja se mogu poklopit su optimalna) - glasam NE

9. Bonus parove postavlja gost (prošle sezone taj prijedlog nije prošao, ali kako ga Zwanziger opet spomenu uvrštavam ga na listu) - glasam DA

Zasad toliko, molim članove UO da se izjasne sa DA/NE za prijedloge :)
elSaik

#5682 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

Drug, jel' možemo prvo skontati sve prijedloge, malo raspravljati o njima, izmijeniti, dopuniti, pa onda glasati povodom toga, a ne ovako, ide glasanje a nismo svi ni skontali šta ko predlaže. Ja sam za to da ti izbrišeš taj post pa za koji dan ponovno postaviš kad se skontamo SVI, a ne samo nas par. :)

@Shaqqa - moj prijedlog je da se zabrani uopšte prepisivanje. A to anuliranje se odnosi samo na slučajeve kada neko "slučajno" i pored zabrane prepiše neki par. Do sada je bio slučaj da neko ko prepiše previše parova, niš mu se ne pika. Što znači da najčešće gubi meč. Moj je prijedlog da se samo taj par koji je slučajno prepisan ne pika, a ostalo normala važi kao i uvijek. Dakle, da se igrač koji prepiše i prekrši pravila ne kažnjava poništavanjem čitave prognoze nego samo prepisanih parova.

Kao što iz primjera gore možeš vidjeti. Po sadašnjim pravilima ta utakmica bi završila 2:2. Po mom prijedlogu, Splinteru se ne bi računao prepisani par, te cyprus pobjeđuje 2:1.
Zwanziger wrote:Evo i ja potvrđujem učešće. Imam i ja jedan prijedlog; pošto je prošle sezone bilo sumnjivih bonus parova, predlažem da bonus parove postavlja gost; cyprus, elsaik ili abondanzieri, znači neko od vas kad je gost nek postavlja bonus parove, valjda se nece desiti budete sva trojica domaćini u istom kolu.
Koliko se ja sjećam, van Basten se bunio na moje bonus parove, a bio sam gost u tim utakmicama, tako da... neko se buni neko se ne buni, ali možemo odrediti dvojicu koja će naizmjenično postavjlati parove (aby i 5. član Saveza koji uobičajno niš ne radi). Ja ću kad budem pravio raspored kola, njima dvojici odrediti brojeve tako da ne budu oba domaćini u istom kolu.
elSaik

#5683 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

cyprus wrote: 1. Pravila 31, 32, 33 i 34 treba izmjeniti tako da se za pogreške određene njima ne kažnjavaju oduzimanjem bodova na tabeli više (radi se o postavljanju više od 4 prognozirana rezultata ista, poklapanje više od 3 para sa protivnikom, editovanje nakon početka... oni koji to urade bbi i dalje automatski izgubili tu utakmicu, ali ne bi bili kažnjavani oduzimanjem bodova, jer je u 99% slučajeva to slučajno) - glasam DA
Imao bih ja sitnu primjebu. Šta misliš da čak ni ne kažnjavamo igrača poništavanjem svih prognoza, nego samo onih na koje se prekršaj odnosi. Recimo, prepisao 4 para, poništiš ta 4 para, ostalo normala gledaš. Edituje post nakon početka - poništiš parove koji su odigrani prije tog edita, a ostaviše one kasnije. I slično.

Također, trebamo skontati nešto za onaj slučaj kad posljednji igrač može editovati post a da se edit uopšte i ne vidi.
shalla

#5684 Re: Sa-x liga, komentari

Post by shalla »

Ahaaaaa, ti si uzeo da je ovaj drugi pored prepisanog pogodio neki drugi par?
Ok onda, može, i mene nervira kad mi protivnik odigra iste parove pa makar i slučajno...

Ovako na prvu, i prije razrade glasam za DA za prijedloge 2,3,4 i 9...

Može čak i ovo što elSaik govori da se samo ti parovi izuzmu ali da se pikaju onome (naravno ako bi bili tačni) koji je prvi tipovao...

P.S. šta mislite o ideji da svi igrači kroz sezonu postave bonus parove bar jednom (u situaciji kada su gosti)?
Lakat Jebić

#5685 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Lakat Jebić »

shaqqa wrote:Ahaaaaa, ti si uzeo da je ovaj drugi pored prepisanog pogodio neki drugi par?
Ok onda, može, i mene nervira kad mi protivnik odigra iste parove pa makar i slučajno...

Ovako na prvu, i prije razrade glasam za DA za prijedloge 2,3,4 i 9...

Može čak i ovo što elSaik govori da se samo ti parovi izuzmu ali da se pikaju onome (naravno ako bi bili tačni) koji je prvi tipovao...

P.S. šta mislite o ideji da svi igrači kroz sezonu postave bonus parove bar jednom (u situaciji kada su gosti)?
komplikacija je to... nema potrebe za tim, ja bar mislim tako
elSaik

#5686 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

IMAMO PROBLEM!

Naime... fale nam 4. kola. :mrgreen: Da bismo odigrali svih 22 kola morali bismo 4 kola igrati kao "specijalna", tj. u 3 kola igrati samo po jednu ligu (prvo FRA, pa ENG i onda ŠPA), a jednom samo dvije lige (FRA i ŠPA). S tim da se ovo "samo jednu ligu" odnosi na ovih 5 velikih, pošto zaista nemam ni volje ni živaca pregledavati rasporede svih 15 liga. :mrgreen: Skenirat ću vam sad raspored...

Evo... Ne znam trebal' objašnjenje... ali eto, lijevo su naravno brojevi kola naše lige. Zatim slijedi datum (npr. 16./17.1.) - tog dana igraju najmanje 3 od top5 liga (najčešće ili 4 ili svih 5). E, ovo desno su datumi kad igra samo jedna liga (osim u jednom slučaju kada igraju dvije). To bi nam bila ta 4 specijalna dopunjujuća kola. Kako ćemo kup odigrati, to zaista nemam pojma. Niti će biti utakmica reprezentacija niti će Liga Prvaka i UEFA liga imati dovoljno utakmica, makar ne u kasnijem dijelu takmičenjaa.

Image
MiranKoBuba

#5687 Re: Sa-x liga, komentari

Post by MiranKoBuba »

Postovanje svima,

Prije svega Sretna Nova godina svima sa malim zakasnjenjem, puno zdravlja, ljubavi, para i srece u istoj.

Kao prvo moram da kazem da se po prvi put registrujem na ovaj uvazeni Forum, a veliki doprinos tome ima slucajnost da sam naletio na ovu izuzetno primamljivu i zanimljivu igru, tako da svaka cast organizatorima igre, kao i onim koji su je omogucili.Iako sam malo stariji nece me biti sramota da ako uopste budem primljen i zaigraim jer je zaista fenomenalno osmisljena.

Kao drugo, nadam se da ovu svoju prijavu za Igru ostavljam na pravom mjestu, citaj na pravom podforumu, te da cu dobiti cast i tu privilegiju da ucestvujem u istoj.

Ocekujem odgovor organizatora igre u nadi da ce se naci mjesta za novog takmicara.

Unaprijed hvala,
striker

#5688 Re: Sa-x liga, komentari

Post by striker »

MiranKoBuba wrote:Postovanje svima,

Prije svega Sretna Nova godina svima sa malim zakasnjenjem, puno zdravlja, ljubavi, para i srece u istoj.

Kao prvo moram da kazem da se po prvi put registrujem na ovaj uvazeni Forum, a veliki doprinos tome ima slucajnost da sam naletio na ovu izuzetno primamljivu i zanimljivu igru, tako da svaka cast organizatorima igre, kao i onim koji su je omogucili.Iako sam malo stariji nece me biti sramota da ako uopste budem primljen i zaigraim jer je zaista fenomenalno osmisljena.

Kao drugo, nadam se da ovu svoju prijavu za Igru ostavljam na pravom mjestu, citaj na pravom podforumu, te da cu dobiti cast i tu privilegiju da ucestvujem u istoj.

Ocekujem odgovor organizatora igre u nadi da ce se naci mjesta za novog takmicara.

Unaprijed hvala,
Molba kao iz udžbenika. :D Dobrodošao! ;-)
Lakat Jebić

#5689 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Lakat Jebić »

striker wrote:
MiranKoBuba wrote:Postovanje svima,

Unaprijed hvala,
Molba kao iz udžbenika. :D Dobrodošao! ;-)
Mirsada, daj one papire, cojek da popuni :-) :-)
lerdi

#5690 Re: Sa-x liga, komentari

Post by lerdi »

ma ovo hidrant, cicanga ili već kako pokušava da se ponovo uvali :D
MiranKoBuba

#5691 Re: Sa-x liga, komentari

Post by MiranKoBuba »

Posto ne mogu nigdje da nadjem Pravila Igre, jel moze pomoc? Neki link ili tekst?

I jos nesto , jel trebaju neki posebni uslovi za ucesce ili kako, sta?
madtv

#5692 Re: Sa-x liga, komentari

Post by madtv »

Sportski pozdrav :)

Prijave su u toku, je l' tako? ... Ako ima mjesta i ako gospoda iz UO dozvole, rado bih se pridruzio.

Hvala unaprijed.
elSaik

#5693 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

MiranKoBuba wrote:Posto ne mogu nigdje da nadjem Pravila Igre, jel moze pomoc? Neki link ili tekst?

I jos nesto , jel trebaju neki posebni uslovi za ucesce ili kako, sta?
Ma pravila se konstantno mijenjaju, prilagođavaju opštem mišljenju. Bit će objavljena ovo koji dan, dok se Upravni Odbor dogovori.

U osnovi se svodi na sljedeće:
- svako igra sa svakim, ko u pravom fudbalu. 12 igrača - 22 kola.
- svako kolo jedan od igrača (koji je zadužen za to) postavi 20 fudbalskih parova;
- od tih 20 igrač bira 10 i prognozira rezultate;
- za svaki pogođeni rezultat, dobija 1 gol;
- pobjeđuje ko da više golova.
elSaik

#5694 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

Za sada, novoprijavljeni:
- lerdi
- WizzMerlin
- MiranKaoBuba (u svim narednim postovima MKB)
- madtv
Magarece_godine

#5695 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Magarece_godine »

I ja sam tu :) samo da se tuspasim :)
mrtva kokoš

#5696 Re: Sa-x liga, komentari

Post by mrtva kokoš »

tuspas mene i sviju nas :-D
shalla

#5697 Re: Sa-x liga, komentari

Post by shalla »

Jel se i ja trebam tuspašavati :mrgreen:
cyprus

#5698 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

elSaik wrote:Drug, jel' možemo prvo skontati sve prijedloge, malo raspravljati o njima, izmijeniti, dopuniti, pa onda glasati povodom toga, a ne ovako, ide glasanje a nismo svi ni skontali šta ko predlaže. Ja sam za to da ti izbrišeš taj post pa za koji dan ponovno postaviš kad se skontamo SVI, a ne samo nas par. :)
Važi kolega :wink: . Samo se nadam da se nećemo previše zapetljat. Iz tog razloga neću ni brisat post, da ne zaboravim šta sam sve imo na umu :D .

Uglavnom, još uvijek smo u fazi rasprave, a ne glasanja :)
cyprus

#5699 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

elSaik wrote:
cyprus wrote: 1. Pravila 31, 32, 33 i 34 treba izmjeniti tako da se za pogreške određene njima ne kažnjavaju oduzimanjem bodova na tabeli više (radi se o postavljanju više od 4 prognozirana rezultata ista, poklapanje više od 3 para sa protivnikom, editovanje nakon početka... oni koji to urade bbi i dalje automatski izgubili tu utakmicu, ali ne bi bili kažnjavani oduzimanjem bodova, jer je u 99% slučajeva to slučajno) - glasam DA
Imao bih ja sitnu primjebu. Šta misliš da čak ni ne kažnjavamo igrača poništavanjem svih prognoza, nego samo onih na koje se prekršaj odnosi. Recimo, prepisao 4 para, poništiš ta 4 para, ostalo normala gledaš. Edituje post nakon početka - poništiš parove koji su odigrani prije tog edita, a ostaviše one kasnije. I slično.

Također, trebamo skontati nešto za onaj slučaj kad posljednji igrač može editovati post a da se edit uopšte i ne vidi.
Stavićemo na glasanje, ali ja sam ipak za ovako kako sam napiso
cyprus

#5700 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

shaqqa wrote:P.S. šta mislite o ideji da svi igrači kroz sezonu postave bonus parove bar jednom (u situaciji kada su gosti)?
Komplikovano, nema šanse da bi se svako sjetio...

Moja ideja je da postavlja bilo koji gost (nebitno jel iz saveza nije li, dakle ko se prvi sjeti)
Post Reply