Cigarete, odvikavanje
Moderator: anex
- shmizlica
- Laertes
#5677 Re: Cigarete, odvikavanje
Samo da se upišem... Punu godinu sam NeDim...
- spreca
#5678 Re: Cigarete, odvikavanje
danas ravno dva mjesechka kako ne dimim 
- spreca
#5679 Re: Cigarete, odvikavanje
kao sam se prestao "drogirati" apetit mi je naglo porastao
jedem ko da sam doso iz aushvica

- shmizlica
#5680 Re: Cigarete, odvikavanje
smiješ li na vagu statispreca wrote:kao sam se prestao "drogirati" apetit mi je naglo porastao![]()
![]()
- spreca
#5681 Re: Cigarete, odvikavanje
za sada smijem....ali ako ovo potraje ,moci cu samo na onu stocnu vagushmizlica wrote:smiješ li na vagu statispreca wrote:kao sam se prestao "drogirati" apetit mi je naglo porastao![]()
![]()
- shmizlica
- spreca
#5683 Re: Cigarete, odvikavanje
smijes se mojoj mucishmizlica wrote:![]()
![]()
- shmizlica
#5684 Re: Cigarete, odvikavanje
pa jbga, navikao si želudac da uvijek hapaš
uobroči se, više se kreći i nađi neku zanimaciju za ono kad si kao ''gladan''....ti samo zamijenio cigare hranom
naravno, to je zdravija verzija ali neće biti kad natučeš još 10 kg 
- spreca
#5685 Re: Cigarete, odvikavanje
u pravu si za setnju i kretanje......nevolim gradsku setnjushmizlica wrote:pa jbga, navikao si želudac da uvijek hapašuobroči se, više se kreći i nađi neku zanimaciju za ono kad si kao ''gladan''....ti samo zamijenio cigare hranom
naravno, to je zdravija verzija ali neće biti kad natučeš još 10 kg
-
omar little
#5686 Re: Cigarete, odvikavanje
sace pet mjeseci ja i dalje ne mogu izgubiti ove kile sto sam dobila. jebemti pusenje i sve!
- spreca
#5687 Re: Cigarete, odvikavanje
onda u po noci se jedu snicleSarajmen wrote:Fakat nemam pojma koliko tačno ne fumaram, mjeseci su u pitanju,nadam se i godine ispred mene a bez njih. Ostalo su drugi rekli, dobar i redovan seks su mjera za balans težine.
- spreca
#5688 Re: Cigarete, odvikavanje
to svima tesko polazi za rukom.........meni to uspijeva samo kad imam logorsku dijetuomar little wrote:sace pet mjeseci ja i dalje ne mogu izgubiti ove kile sto sam dobila. jebemti pusenje i sve!
-
shandrprcSA
#5689 Re: Cigarete, odvikavanje
probusi kasiku naveceromar little wrote:sace pet mjeseci ja i dalje ne mogu izgubiti ove kile sto sam dobila. jebemti pusenje i sve!
- shmizlica
#5690 Re: Cigarete, odvikavanje
čikoladashandrprcSA wrote:probusi kasiku naveceromar little wrote:sace pet mjeseci ja i dalje ne mogu izgubiti ove kile sto sam dobila. jebemti pusenje i sve!i malo fizike ukljuci i bit ces ko bombona
( vjerovatno si i sad'
)
i slažem se za napisano, meni uvijek upali....kad se uspijem kontrolisati od ovog navečer
-
omar little
#5691 Re: Cigarete, odvikavanje
tacno se vrtim u krug. fizicka aktivnost mi pomaze da stojim zadobijenoj kilazi
nikako da smanjim. al' eto, valjda bolje i to nego da pusim.
- shmizlica
#5692 Re: Cigarete, odvikavanje
omarče, probaj da ne jedeš naveče, ja samo popijem kefir i da ne grickaš gluposti između obroka (ne prejedati se za obroke
)....i naravno, ovako ipak treba malo vremena da kile slete 
-
shandrprcSA
#5693 Re: Cigarete, odvikavanje
meni je plafon do 18h vecera a kasnije malo grickalica i par piva
i opet sam tu 80-82kg ali me bic spasava samo tako 
-
omar little
#5694 Re: Cigarete, odvikavanje
ja ne mogu preskakati obroke, to nikada nisam mogla u zivotu. zaboli me glava, tijelo mi popizdi i sto je najvaznije ne mogu vjezbati, nemam snage za izdrzati, malaksalost me spopadne.shmizlica wrote:omarče, probaj da ne jedeš naveče, ja samo popijem kefir i da ne grickaš gluposti između obroka (ne prejedati se za obroke)....i naravno, ovako ipak treba malo vremena da kile slete
to izmedju obroka, to je kljuc. pa ja pojedem prosjecan granap na cosku, usput mimohod, cekajuci glavni obrok.
-
shandrprcSA
#5695 Re: Cigarete, odvikavanje
treba samo neko da ide s tom i da drzi linijar u ruci 
- drug_profi
#5696 Re: Cigarete, odvikavanje
Hajd ovako, razmisli o ovome pa probaj. Ujedno ces ugoditi svom tijelu i zdravlju. Nemoj preskakati obroke i slobodno uzimaj snack izmedju, ali ne bilo kakav. Pokusaj glavne obroke rasporediti na 5 sati razmaka. i drzi se toga koliko mozes. Tako bi trebalo da ubrzas metabolizam nakon nekog vremena. Naravno vode sto vise, odnosno tekucine. Ubaci bar jedan zeleni caj dnevno. Doruckuj solidno, ima mnogo namirnica koje su ok, nisu kaloricne bombe. Jogurt, kefir, abc sir, pureca sunka, povrce, piletina sa zara... mislim ima izbora. Rucaj da se ne prejedes, veceru samo fingiraj sa komadom sira, integralnim zitaricama, jogurtom, kefirom... nemoj biti gladna, stavi nesto u stomak, ali nemoj bilo sta. Poguzija mora biti svjesna da je otrov u npr.cipsu isti kao i u cigari, samo mu je drugacija hemijska formula.omar little wrote:ja ne mogu preskakati obroke, to nikada nisam mogla u zivotu. zaboli me glava, tijelo mi popizdi i sto je najvaznije ne mogu vjezbati, nemam snage za izdrzati, malaksalost me spopadne.shmizlica wrote:omarče, probaj da ne jedeš naveče, ja samo popijem kefir i da ne grickaš gluposti između obroka (ne prejedati se za obroke)....i naravno, ovako ipak treba malo vremena da kile slete
to izmedju obroka, to je kljuc. pa ja pojedem prosjecan granap na cosku, usput mimohod, cekajuci glavni obrok.bas sam razmisljala za vikend, probacu s nekim ustaljenim menijem jedno mjesec dana, da stalno isto jedem iskontrolirano. mada je to meni smrt jer sam ja poguzija , ja obozavam ukusnu i raznovrsnu hranu, ali probacu. lako je odustati.
Dalje, nemoj piti kafu na prazan stomak. Dan zapocni jabukom, dinjom, ananasom, a jos bolje ako ti se da napraviti topla limunada bez secera (moze med) uz to.
Nista od toga nece dati instant efekt, ali ce se vremenom efekti akumulirati i pocece salo da nestaje. Ako bi na to dodala fizike, jos bi bilo bolje.
Kljucno je da izbacis sto vise ugljikohidrata iz prehrane. Ne moras sve, samo one "iz dosade". Znaci grickalice, pa pronadji neke sjemenke umjesto njih. Ili npr. kokice. Eno ima sad ogromno pakovanje u kanti od 5 litara za manje od 5 maraka. Blago zasoljene, przene na kokosovom ulju, sacuvane svjezine. Nas cetvero ih jedva pojeli uz utakmicu.
Naravno da na prvi pogled izgleda tesko i da uglavnom znaci promijenu zivotnih navika, ali jbg. I prestanak pusenja je bio to isto. Ulazes u sebe pa valjda vrijedi nekog truda.
A mozes opet poceti duvaniti pa ces biti slang i sexi neko vrijeme dok ti koza ne posivi i zubi pocrne. Izbor imas.
-
zigranje
#5697 Re: Cigarete, odvikavanje
100 dana100 dana
dan po dan
bilo je momenata kad sam "gorio" od zelje da pluca napunim dimom,
lazem,
cini mi se da bih u tim momentima napunio i mali prst na lijevoj nozi dimom
smrsao 6 kila
jedini porok kafa
dan po dan
lazem,
smrsao 6 kila
jedini porok kafa
- drug_profi
#5698 Re: Cigarete, odvikavanje
Majstore, jos i smrsao...zigranje wrote:100 dana100 dana
dan po dan
lazem,
smrsao 6 kila
jedini porok kafa
-
omar little
#5699 Re: Cigarete, odvikavanje
drugi profil wrote: Hajd ovako, razmisli o ovome pa probaj. Ujedno ces ugoditi svom tijelu i zdravlju. Nemoj preskakati obroke i slobodno uzimaj snack izmedju, ali ne bilo kakav. Pokusaj glavne obroke rasporediti na 5 sati razmaka. i drzi se toga koliko mozes. Tako bi trebalo da ubrzas metabolizam nakon nekog vremena. Naravno vode sto vise, odnosno tekucine. Ubaci bar jedan zeleni caj dnevno. Doruckuj solidno, ima mnogo namirnica koje su ok, nisu kaloricne bombe. Jogurt, kefir, abc sir, pureca sunka, povrce, piletina sa zara... mislim ima izbora. Rucaj da se ne prejedes, veceru samo fingiraj sa komadom sira, integralnim zitaricama, jogurtom, kefirom... nemoj biti gladna, stavi nesto u stomak, ali nemoj bilo sta. Poguzija mora biti svjesna da je otrov u npr.cipsu isti kao i u cigari, samo mu je drugacija hemijska formula.
Dalje, nemoj piti kafu na prazan stomak. Dan zapocni jabukom, dinjom, ananasom, a jos bolje ako ti se da napraviti topla limunada bez secera (moze med) uz to.
Nista od toga nece dati instant efekt, ali ce se vremenom efekti akumulirati i pocece salo da nestaje. Ako bi na to dodala fizike, jos bi bilo bolje.
Kljucno je da izbacis sto vise ugljikohidrata iz prehrane. Ne moras sve, samo one "iz dosade". Znaci grickalice, pa pronadji neke sjemenke umjesto njih. Ili npr. kokice. Eno ima sad ogromno pakovanje u kanti od 5 litara za manje od 5 maraka. Blago zasoljene, przene na kokosovom ulju, sacuvane svjezine. Nas cetvero ih jedva pojeli uz utakmicu.
Naravno da na prvi pogled izgleda tesko i da uglavnom znaci promijenu zivotnih navika, ali jbg. I prestanak pusenja je bio to isto. Ulazes u sebe pa valjda vrijedi nekog truda.
A mozes opet poceti duvaniti pa ces biti slang i sexi neko vrijeme dok ti koza ne posivi i zubi pocrne. Izbor imas.
kao prvo, hvala ti na idejama, trudu i vremenu za ovaj podroban post.
kada si ti ovako detaljno pisao, moram onda i ja.
takodjer sam primijetila da posezem sa slatkim iako u zivotu uopce nisam veliki seceras, uvijek sam vise voljela slano nego slatko. ima smisla, secer daje momentalni high, serotonin se aktivira i dobija se slican osjecaj kao kod nikotina. nemam problem sa prirodnim secerima, glukozom i fruktozom, jedem strasno puno voca, to je tako od malih nogu, ali zato imam sa kojekakvim keksicima i glupostima. uvidjela sam to pa se trudim cesto ne kupovati one industrijski proizvedene slatkise nego doma praviti keksice, kolacice i to, no, iako zdravije mozda jeste, kalorija je kalorija. sve sto se unese a ne potrosi se akumulira.
kokice su super, vidis, njih sam skroz zaboravila. odlicna ideja.
elem, svjesna sam ja svega i sto ti pricas i sto ja sama znam, samo je, eto, stvar tih akumuliranih trenutaka nekontrole. doslo je ljepse vrijeme pa je sada lakse mrdati se, aktivirati se, hodati okolo, oko kuce piljkam nakon posla, cvijece, trava, tamte-vamte, nije kao zimi kada vecinom sjedim u kuci nakon posla (gdje cu na -37C
kao sto rekoh pri prvom upisu, ja nisam neki grupni tip za nosenje sa problemima, ali vidim ovu temu nekako terapijski. kad me nesto u vezi prestanka pusenja zivcira, smeta, cini nestrpljivom, ja se upisem. ne toliko sto ocekujem neko rjesenje nego, eto, sto znam da me ljudi razumiju jer su kroz to prosli a i pomogne da se poprica. iz razgovora neko mozda nadje neku korisnu informaciju.
p.s.
eto, danas ravno pet mjeseci.
- friskyoreo
#5700 Re: Cigarete, odvikavanje
Za sve ove sto se boje za liniju. Kod mene je drug isto tako prestao pusiti i jeo i poceo se debljati. Kad sjedimo, ne smijes meze iznijeti pred njega, obrsti sve ko koza.
I tako je bilo 4-5 mjeseci, jeo, udebljao se. ALi poslije se vratilo sve na normalu. Sto se linije tice, i dalje brsti meze, doduse ne kao onda kad je tek prestao.