Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dječak sa šibicama

#5676 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dječak sa šibicama »

drugi profil wrote:Meni samo nije jasno kako licence nisu dostupne svakom građaninu.
Evo ja sutra da ostanem bez posla, a imam nekog kapitala ustedjenog, imam pristojno auto, i skontam mogao bih zivjeti od taksija, ja nemam mogucnost da apliciram za tu licencu. Ona je samo za povlastenu kastu.
I onda ljude koji bi da rade to isto sprijecavaju, a mozda bi bili i bolji i kvalitetniji od mnogih postojećih.

Također, meni dođe serviser u stan, popravi mašinu, izvuče onaj aparatić i izda mi fiksalni račun. A njegova dnevna zarada je daleko manja od taksiste.
I tu je kriminalni lobi izlobirao nezakonitu i nepoštenu privilegiju.
Zato sto je Udruzenje SA taxi zasnovano na principu sicilijanske mafije.

I sta kaze ovaj taxo, znaju engleski... jebote, pola njih ne zna ni bosanski kako treba.
Saka

#5677 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Saka »

https://kuip.ks.gov.ba/aktuelno/novost/ ... evoza-u-ks
Fokus inspekcijskih kontrola biće i poštivanje zakonskih odredaba o obaveznom uključivanju taksimetra, kao i obaveze prihvatanja vožnje do zahtijevanog odredišta, bez obzira na dužinu i vrijeme trajanja vožnje.
Jel neko zvao ovu inspekciju da prijavi taxu koji odbije vožnju, na koji broj i da li stvarno nešto urade?

Jer prijaviti ih udruženju nema nikakvog efekta, oni podržavaju odbijanje vožnji i ostale prevare, a znaju se buniti zbog divljaka i blokirati grad.
drug_profi

#5678 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by drug_profi »

Također smatraju da taksi nije za fukaru i da bi trebao biti duplo skuplji.
Slazem se da taksi ne bi smio biti posao za moralnu fukaru.
Toffee karamela

#5679 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Toffee karamela »

Jon Spencer wrote: Više taksista u Sarajevo taxiju zna engleski nego u NY. Pa tamo samo afganci, indijci i pakiji voze.
Jesi li ti ikad uporedio njujorške ulice i naše? Njujork je stvoren od pravokutnih, simetričnih avenija označenih brojevima i stranama svijeta, tako da nije čudo što tamo Paki i Sandže poput rahmetli Ekrema Jevrića bez muke i extra znanja engleskog mogu taksirati. Od rata na ovamo svaki drugi SA taxo kojem sam sjela u taxi tražio je da mu pobliže objasnim đe to bogati ta ulica bješe...

Grad ne znate a vozate ljude, prvo bi vas trebalo natjerati da sve i jednu ulicu naučite i položite odvojeno taj ispit a onda sve drugo.
Edin H.

#5680 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Edin H. »

Saka wrote:https://kuip.ks.gov.ba/aktuelno/novost/ ... evoza-u-ks
Fokus inspekcijskih kontrola biće i poštivanje zakonskih odredaba o obaveznom uključivanju taksimetra, kao i obaveze prihvatanja vožnje do zahtijevanog odredišta, bez obzira na dužinu i vrijeme trajanja vožnje.
Jel neko zvao ovu inspekciju da prijavi taxu koji odbije vožnju, na koji broj i da li stvarno nešto urade?

Jer prijaviti ih udruženju nema nikakvog efekta, oni podržavaju odbijanje vožnji i ostale prevare, a znaju se buniti zbog divljaka i blokirati grad.
Podrska divljacima. :oops:
Hakiz

#5681 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Hakiz »

seoBIH wrote:Zamisli sa taxu u NY. Pa taj bi se ubio u roku od 5 minuta kada bi mu sopstili uslove i sve oko licece. Rekao bi da je to krsenje ljudskih prava :D
Ili nedajbože Londonu.
dječak sa šibicama

#5682 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Treba taj broj inspekcije upisati, pa kad taxo kaze "ne mogu jarane, kratka relacija a novo auto, da ga ne trosim" lijepo sjediti unutra i okrenuti inspekciju, i sacekati je.

Klosari.
holowey

#5683 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by holowey »

dječak sa šibicama wrote:Treba taj broj inspekcije upisati, pa kad taxo kaze "ne mogu jarane, kratka relacija a novo auto, da ga ne trosim" lijepo sjediti unutra i okrenuti inspekciju, i sacekati je.

Klosari.
mentalitet prosjecnog sa taxe ti garantuje batine koje pamtis za zivota :cry:

ko je to ziku ili gasija prijavio za kamatarenje? :-)
johntra

#5684 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by johntra »

Prijavili su ih, zato su neki tamo i gdje jesu sada... :wink:
meni je legendaran onaj taxo sa aerodroma, mislim da je sa tog stajališta, sa novom E klasom srebrenom, iskače mi non-stop na FB reklama za prevoz Arapa...na reklami fol sakrio tablice, a nudi ilegalan prevoz...vidio sam kako vozi Arape, skine firmu naravno, a tablice su iste...pa eto, inspekcija, ako se more malo pogledati, molio bih...
rumenige_brajtner

#5685 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by rumenige_brajtner »

holowey wrote:
dječak sa šibicama wrote:Treba taj broj inspekcije upisati, pa kad taxo kaze "ne mogu jarane, kratka relacija a novo auto, da ga ne trosim" lijepo sjediti unutra i okrenuti inspekciju, i sacekati je.

Klosari.

mentalitet je jedno, al mogo bi i on fasovat. pa nit su sve taxe masteri kung-fua, nit su svi ljudi koji se voze taxijem nesposobni
holowey

#5686 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by holowey »

rumenige_brajtner wrote:
holowey wrote:

Klosari.

mentalitet je jedno, al mogo bi i on fasovat. pa nit su sve taxe masteri kung-fua, nit su svi ljudi koji se voze taxijem nesposobni
probaj pa javi rezultate...
rumenige_brajtner

#5687 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by rumenige_brajtner »

holowey wrote: probaj pa javi rezultate...
Pa nemam šta probat, ne idem ja okolo da tražim belaja i tuču. Dosad nisam imao nikakvih problema od strane taksista u tom smislu, što znači da ni oni ne prosipaju silu baš svakome.
Hakiz

#5688 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Hakiz »

holowey wrote:
rumenige_brajtner wrote: mentalitet je jedno, al mogo bi i on fasovat. pa nit su sve taxe masteri kung-fua, nit su svi ljudi koji se voze taxijem nesposobni
Hoćeš reći da je Sarajevo taksi zločinačka organizacija? Ono kao mafija, dirneš u člana porodice, cijela porodica ti se navali na kosti. Ako je tako, onda to nije za običnu policiju, to treba prijavljivati SIPI, OSI i sličnim.
holowey

#5689 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by holowey »

Hakiz wrote:
holowey wrote:
rumenige_brajtner wrote: mentalitet je jedno, al mogo bi i on fasovat. pa nit su sve taxe masteri kung-fua, nit su svi ljudi koji se voze taxijem nesposobni
Hoćeš reći da je Sarajevo taksi zločinačka organizacija? Ono kao mafija, dirneš u člana porodice, cijela porodica ti se navali na kosti. Ako je tako, onda to nije za običnu policiju, to treba prijavljivati SIPI, OSI i sličnim.
dobrotvorna...merhamet na kvadrat...
Hakiz

#5690 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Hakiz »

holowey wrote: dobrotvorna...merhamet na kvadrat...
Ma, kao i sve, ničija nije do zore. A što više letiš, teži je pad. Padali su i opasniji i veći od taksista, i oni će jednog dana. Sve je to već viđeno.
holowey

#5691 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by holowey »

Hakiz wrote:
Ma, kao i sve, ničija nije do zore. A što više letiš, teži je pad. Padali su i opasniji i veći od taksista, i oni će jednog dana. Sve je to već viđeno.
samo da je to docekati...
Hakiz

#5692 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Hakiz »

holowey wrote:
Hakiz wrote:
samo da je to docekati...
Jah...
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#5693 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by mali_milojica »

dječak sa šibicama wrote:
I sta kaze ovaj taxo, znaju engleski... jebote, pola njih ne zna ni bosanski kako treba.
Kao i svaki nas covjek koji zna neki strani jezik. Odmah bosanski zavrcu,frfljaju i ne mogu se sjetiti nekih rijeci nego ih izgovaraju na engleskom,njemackom ili nekom trecem jeziku :oops: :D
dječak sa šibicama

#5694 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Cuj dobiti batine.

Ima policija, ako policija nece, lijepi mrak, i cakija u gume, cigla u sofersajbu, letva preko ledja, nije ni taxo nedodirljiv.
Toffee karamela

#5695 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Toffee karamela »

potukli se hrvatski taxe i uberovci...krv je pala...zamislite šta će bit kod nas ako se uber pojavi :shock:

https://www.24sata.hr/news/kaos-uberovc ... ogu-533950
dječak sa šibicama

#5696 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Kad Uber dodje na SA aerodrom.

Taxe vec trebaju poceti ukopavanje i izgradnju puskarnica.
dzeno123

#5697 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dzeno123 »

E ne znam stvarno pa ima li lijepih iskustava sa tim taksistima? Ja stvarno nikad problema nisam imao ili je do mene pa sam imao ludu srecu.
moonca

#5698 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by moonca »

holowey wrote:

:lol: haj stisni pa ostani u autu dok jos veci 'dembelan' ne odgodi dolazak sa onom --na bureku sam . :-)

SA-TAXI- je zbilja najgori.I za ocekivati je - jer nema 'mach nad glavom"- gazdu. :evil:
Hakiz

#5699 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Hakiz »

moonca wrote:SA-TAXI- je zbilja najgori.I za ocekivati je - jer nema 'mach nad glavom"- gazdu. :evil:
Bilo koji biznis možeš uništiti ili promijeniti odnos prema mušteriji nenasilnom metodom, a to je da ne koristiš njegov proizvod/uslugu.
Pa ili će se biznismen promijeniti ili će propasti.

Možda ne možeš uništiti Sarajevotaksi udruženje, naročito u kratkom roku. Ali jedan po jedan taksista koji bude odustajajo od taksiranja zato što neće moći živjeti od toga će možda one koji ostanu natjerati da se promijene. A možda će taj prostor popuniti neke druge taksi firme.

Ali to od strane mušterije podrazumijeva odlučnost i spremnost na gubitak komfora.
moonca

#5700 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by moonca »

Bilo koji biznis možeš uništiti ili promijeniti odnos prema mušteriji nenasilnom metodom, a to je da ne koristiš njegov proizvod/uslugu.
Pa ili će se biznismen promijeniti ili će propasti.

Ali to od strane mušterije podrazumijeva odlučnost i spremnost na gubitak komfora.
Da ,i daje nevjerovatne rezultate. Dovoljno bi bilo 7 dana bojkota, zasto to narod ne cini , nije mi jasno.
Post Reply