Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
drugi profil wrote:Meni samo nije jasno kako licence nisu dostupne svakom građaninu.
Evo ja sutra da ostanem bez posla, a imam nekog kapitala ustedjenog, imam pristojno auto, i skontam mogao bih zivjeti od taksija, ja nemam mogucnost da apliciram za tu licencu. Ona je samo za povlastenu kastu.
I onda ljude koji bi da rade to isto sprijecavaju, a mozda bi bili i bolji i kvalitetniji od mnogih postojećih.
Također, meni dođe serviser u stan, popravi mašinu, izvuče onaj aparatić i izda mi fiksalni račun. A njegova dnevna zarada je daleko manja od taksiste.
I tu je kriminalni lobi izlobirao nezakonitu i nepoštenu privilegiju.
Zato sto je Udruzenje SA taxi zasnovano na principu sicilijanske mafije.
I sta kaze ovaj taxo, znaju engleski... jebote, pola njih ne zna ni bosanski kako treba.
Fokus inspekcijskih kontrola biće i poštivanje zakonskih odredaba o obaveznom uključivanju taksimetra, kao i obaveze prihvatanja vožnje do zahtijevanog odredišta, bez obzira na dužinu i vrijeme trajanja vožnje.
Jel neko zvao ovu inspekciju da prijavi taxu koji odbije vožnju, na koji broj i da li stvarno nešto urade?
Jer prijaviti ih udruženju nema nikakvog efekta, oni podržavaju odbijanje vožnji i ostale prevare, a znaju se buniti zbog divljaka i blokirati grad.
Jon Spencer wrote:
Više taksista u Sarajevo taxiju zna engleski nego u NY. Pa tamo samo afganci, indijci i pakiji voze.
Jesi li ti ikad uporedio njujorške ulice i naše? Njujork je stvoren od pravokutnih, simetričnih avenija označenih brojevima i stranama svijeta, tako da nije čudo što tamo Paki i Sandže poput rahmetli Ekrema Jevrića bez muke i extra znanja engleskog mogu taksirati. Od rata na ovamo svaki drugi SA taxo kojem sam sjela u taxi tražio je da mu pobliže objasnim đe to bogati ta ulica bješe...
Grad ne znate a vozate ljude, prvo bi vas trebalo natjerati da sve i jednu ulicu naučite i položite odvojeno taj ispit a onda sve drugo.
Fokus inspekcijskih kontrola biće i poštivanje zakonskih odredaba o obaveznom uključivanju taksimetra, kao i obaveze prihvatanja vožnje do zahtijevanog odredišta, bez obzira na dužinu i vrijeme trajanja vožnje.
Jel neko zvao ovu inspekciju da prijavi taxu koji odbije vožnju, na koji broj i da li stvarno nešto urade?
Jer prijaviti ih udruženju nema nikakvog efekta, oni podržavaju odbijanje vožnji i ostale prevare, a znaju se buniti zbog divljaka i blokirati grad.
seoBIH wrote:Zamisli sa taxu u NY. Pa taj bi se ubio u roku od 5 minuta kada bi mu sopstili uslove i sve oko licece. Rekao bi da je to krsenje ljudskih prava
Treba taj broj inspekcije upisati, pa kad taxo kaze "ne mogu jarane, kratka relacija a novo auto, da ga ne trosim" lijepo sjediti unutra i okrenuti inspekciju, i sacekati je.
dječak sa šibicama wrote:Treba taj broj inspekcije upisati, pa kad taxo kaze "ne mogu jarane, kratka relacija a novo auto, da ga ne trosim" lijepo sjediti unutra i okrenuti inspekciju, i sacekati je.
Klosari.
mentalitet prosjecnog sa taxe ti garantuje batine koje pamtis za zivota
Prijavili su ih, zato su neki tamo i gdje jesu sada...
meni je legendaran onaj taxo sa aerodroma, mislim da je sa tog stajališta, sa novom E klasom srebrenom, iskače mi non-stop na FB reklama za prevoz Arapa...na reklami fol sakrio tablice, a nudi ilegalan prevoz...vidio sam kako vozi Arape, skine firmu naravno, a tablice su iste...pa eto, inspekcija, ako se more malo pogledati, molio bih...
dječak sa šibicama wrote:Treba taj broj inspekcije upisati, pa kad taxo kaze "ne mogu jarane, kratka relacija a novo auto, da ga ne trosim" lijepo sjediti unutra i okrenuti inspekciju, i sacekati je.
Klosari.
ko je to ziku ili gasija prijavio za kamatarenje?
mentalitet je jedno, al mogo bi i on fasovat. pa nit su sve taxe masteri kung-fua, nit su svi ljudi koji se voze taxijem nesposobni
Klosari.
ko je to ziku ili gasija prijavio za kamatarenje?
mentalitet je jedno, al mogo bi i on fasovat. pa nit su sve taxe masteri kung-fua, nit su svi ljudi koji se voze taxijem nesposobni
Pa nemam šta probat, ne idem ja okolo da tražim belaja i tuču. Dosad nisam imao nikakvih problema od strane taksista u tom smislu, što znači da ni oni ne prosipaju silu baš svakome.
rumenige_brajtner wrote:
probaj pa javi rezultate...
Hoćeš reći da je Sarajevo taksi zločinačka organizacija? Ono kao mafija, dirneš u člana porodice, cijela porodica ti se navali na kosti. Ako je tako, onda to nije za običnu policiju, to treba prijavljivati SIPI, OSI i sličnim.
rumenige_brajtner wrote:
probaj pa javi rezultate...
Hoćeš reći da je Sarajevo taksi zločinačka organizacija? Ono kao mafija, dirneš u člana porodice, cijela porodica ti se navali na kosti. Ako je tako, onda to nije za običnu policiju, to treba prijavljivati SIPI, OSI i sličnim.
holowey wrote:
dobrotvorna...merhamet na kvadrat...
Ma, kao i sve, ničija nije do zore. A što više letiš, teži je pad. Padali su i opasniji i veći od taksista, i oni će jednog dana. Sve je to već viđeno.
holowey wrote:
Ma, kao i sve, ničija nije do zore. A što više letiš, teži je pad. Padali su i opasniji i veći od taksista, i oni će jednog dana. Sve je to već viđeno.
holowey wrote:
dječak sa šibicama wrote:
I sta kaze ovaj taxo, znaju engleski... jebote, pola njih ne zna ni bosanski kako treba.
Kao i svaki nas covjek koji zna neki strani jezik. Odmah bosanski zavrcu,frfljaju i ne mogu se sjetiti nekih rijeci nego ih izgovaraju na engleskom,njemackom ili nekom trecem jeziku
haj stisni pa ostani u autu dok jos veci 'dembelan' ne odgodi dolazak sa onom --na bureku sam .
SA-TAXI- je zbilja najgori.I za ocekivati je - jer nema 'mach nad glavom"- gazdu.
moonca wrote:SA-TAXI- je zbilja najgori.I za ocekivati je - jer nema 'mach nad glavom"- gazdu.
Bilo koji biznis možeš uništiti ili promijeniti odnos prema mušteriji nenasilnom metodom, a to je da ne koristiš njegov proizvod/uslugu.
Pa ili će se biznismen promijeniti ili će propasti.
Možda ne možeš uništiti Sarajevotaksi udruženje, naročito u kratkom roku. Ali jedan po jedan taksista koji bude odustajajo od taksiranja zato što neće moći živjeti od toga će možda one koji ostanu natjerati da se promijene. A možda će taj prostor popuniti neke druge taksi firme.
Ali to od strane mušterije podrazumijeva odlučnost i spremnost na gubitak komfora.
Bilo koji biznis možeš uništiti ili promijeniti odnos prema mušteriji nenasilnom metodom, a to je da ne koristiš njegov proizvod/uslugu.
Pa ili će se biznismen promijeniti ili će propasti.
Ali to od strane mušterije podrazumijeva odlučnost i spremnost na gubitak komfora.
Da ,i daje nevjerovatne rezultate. Dovoljno bi bilo 7 dana bojkota, zasto to narod ne cini , nije mi jasno.