Cekam i sutrasnju recenziju
SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
-
Mariella
#5676 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
E ja cu sebi iduci put vala traziti neki da dobro pokriva... kad vec dajem pare za puder nek mi se ne vide bubuljice
A do tad svim silama pokusavat da ih iskorijenim 
- VenomousV
#5677 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ako nadjes javi mi 
- plavooka
- VenomousV
- AkashaSa
#5681 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
rekla sam ti da on ne pokriva skoro ništa, više me asocira na toniranu kremu. džaba, ja takve pudere najviše volimVenomousV wrote:matere mi najljepse smo
recenzija healthy mixa br 1:
-strasno slabo pokriva nedostatke (ili ja nisam dovoljno stavila/natrackala). od pudera te gustine ocekivala sam vise (gusci od true matcha a bas slabije pokriva). na kraju sam vise vremena provela sa korektorom u ruci nego sto sam se ustvari sminkala.
-miris se osjeti prvih 5-10 min i jako je ugodan, poslije ga nema
-nijansa mi savrseno odgovara mada se na prvi mah cini svijetlom
-ne cijedi se s lica kao mnogi drugi ali nije bas da stoji savrseno
-ne sjajim se ko tepsija poslije 5 sati nosenja ali opet treba malo matirat
sutra mu dajem novu sansu - malo vise cu ga stavit nego danas (vjerovatno sam premalo stavila jer sam skepticna oko gustine - navikla na true match)
p.s. sve ste predivne, ja ću se šminkat na nekoj drugoj tematici, šarenilo ipak nije moj fah
za naveče, tj izlaska ipak imam neke trikope, tipa onog loreal pudera što se stavlja "mačkom" hahahahah kako se zove ono za malterisanje zidova???
e taj ne ostavlja ništa slučaju, ili ako mi je taj pretežak stavim true match, u mraku se ionako ne vidi podton
- VenomousV
#5682 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
hahaha u moj citat si stavila svoj PSAkashaSa wrote:
rekla sam ti da on ne pokriva skoro ništa, više me asocira na toniranu kremu. džaba, ja takve pudere najviše volim
za naveče, tj izlaska ipak imam neke trikope, tipa onog loreal pudera što se stavlja "mačkom" hahahahah kako se zove ono za malterisanje zidova???
e taj ne ostavlja ništa slučaju, ili ako mi je taj pretežak stavim true match, u mraku se ionako ne vidi podton
enihau, taj sa mackom mi je grozan... mislim nisam ga probala ali ne znam bil se usudila jer mi bas djeluje k'o malterisanje
- alica.k
#5683 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
i ja isto. povraca mi se na one savjete da uzmem puder koji matira i cementira ako imam masnu kozu.AkashaSa wrote:rekla sam ti da on ne pokriva skoro ništa, više me asocira na toniranu kremu. džaba, ja takve pudere najviše volim
meni hoce nesto da bude od toga.
- bez_ideje
#5684 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ma sta vam healthy mix ne pokriva
Ja imam fleka ponajvise,ponekad bubuljicu......pokrije mi bolje od deborah color copy-ja i maybelline affinitona ..
Ako poslije nanosenja vidim da nesto jos strsi,zaljepim malo ovog korektora od 2 KM i sve 5
Sutra cu vam se uslikat,bez pudera i sa ovim mixom
Ja imam fleka ponajvise,ponekad bubuljicu......pokrije mi bolje od deborah color copy-ja i maybelline affinitona ..
Ako poslije nanosenja vidim da nesto jos strsi,zaljepim malo ovog korektora od 2 KM i sve 5
Sutra cu vam se uslikat,bez pudera i sa ovim mixom
- AkashaSa
#5685 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
sad citiram kako bog zapovijedaVenomousV wrote:hahaha u moj citat si stavila svoj PSAkashaSa wrote:
rekla sam ti da on ne pokriva skoro ništa, više me asocira na toniranu kremu. džaba, ja takve pudere najviše volim
e taj ne ostavlja ništa slučaju, ili ako mi je taj pretežak stavim true match, u mraku se ionako ne vidi podton![]()
enihau, taj sa mackom mi je grozan... mislim nisam ga probala ali ne znam bil se usudila jer mi bas djeluje k'o malterisanje
hahahahhahahahahahaha
malterisanje je samo za posebne prigode, kod mene stoji haman nekorišten da se ima, kad zatreba
nema ništa da fali
- VenomousV
#5686 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
opet kazem, more bit nisam dovoljno natrackala 
sve mi se cini da cu gOnjat pravu nijansu true matcha
- alica.k
#5687 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
on jeste buildable sto se kaze...ako naneses vise slojeva bolje i pokrije (npr podocnjaci i tak).VenomousV wrote:opet kazem, more bit nisam dovoljno natrackala
i jos jedan fazon sto ja tradim je da na te dijelove sto treba pokriti malo natapkam pudera i sacekam kojih 5 minuta..onda razmazem. ne znam zasto, imam osjecaj da djeluje.
- Eleonora
#5688 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja koristim ovaj jer kao prekriva. Ali ako ga recimo nosim duze ( vise od 5h ), posto mi je masno lice, otvore se pore, i onda sve uzasno izgleda. Isto malter sa rupicama.
-
nera18
#5689 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ja lutam lutam, probavamLONGMAN wrote:Nek' nisam jedina, kontam novo, nesto dobro, kadalica.k wrote:longman a da ne spominjem sto su pola sastojaka izostavili sa ambalaze. samo naveli kofol prirodne.![]()
Vjerna, naravno samo navecer
mislim da u torbici od sminke imam najvise pudera al uvijek se vratim ovom
uvece ga nanesem normalno da sakrijem sve
a preko dana spuzvicom s puno vode da ne izgleda kao maska
- Partizzanka
#5690 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
woooow makeupmakeout - OVO JE PRAAAAAVO DOBRO!
svaka cast!
svaka cast!
-
boracha
#5691 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
super slike, prelijepe ste!
kako je slicno oko od vdivne i venomousv, slicne i boje
i ja uzela healthy mix puder, htjela sam korektor, al kad sam vidjela kako je mali reko isplatnije je uzet puder
mislim da cu se vratit i po korektor, al i ja bas kontam, kao da mi max factor lasting performance bolje prekriva, ovaj mi je prozirniji.
- Ma.Le.Na
#5692 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
wow kikice nisam te tako zamisljalakiki-miki wrote:
Uploaded with ImageShack.us
Evo slikice,mislim pola doduše nekako je mutna,za dokumente.A šminka se ne vidi haman nikako.![]()
p.s. možda zato što je skenirana,pa je mutna
bas si slatka!
- VenomousV
#5693 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
vdivna, vidis da nam je sudjeno 
-
boracha
#5694 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
na blogu od plavooke najvise mi se svidja kako je nasminkano oko ispod crvenog ruza, a i crveni ruz joj super stoji 
-
sorei
#5695 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
sta nam je sudjeno? poplavim kad padne mrakVenomousV wrote:vdivna, vidis da nam je sudjeno
- Partizzanka
#5696 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ma jutro dame moje ... kako ste mi se jutros nasminkale?
sta je ovo nema nocne smjene vise??
ja sam jutros progledala ... nakon ne znam koliko sam konacno stavila eyeliner
WOOOW
sta je ovo nema nocne smjene vise??
ja sam jutros progledala ... nakon ne znam koliko sam konacno stavila eyeliner
WOOOW
- plavooka
#5697 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
morning svima
ja jutros bezze,kasno ustala, samo maskara, rumenilo i ruž..
i skontala sam da mi je lice u dosta boljem stanju od kad koristim HM serum, koža mi nekako svježije izgleda, zdravije

ja jutros bezze,kasno ustala, samo maskara, rumenilo i ruž..
i skontala sam da mi je lice u dosta boljem stanju od kad koristim HM serum, koža mi nekako svježije izgleda, zdravije
- LieToMe
#5698 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
jutro dame moje, uranile zoru prevarile
ja sam jutros opet u smedjoj varijanti, sa nesto malo sjajnijim sjenama ali diskretno... od kako citam ovu temu (a to je od neke 80te strane - mada moram priznati da sam se vracala unazad iz znatizelje) skontah da citav svoj zivot zivim u zabludi iz vise razloga:
1. ne znam kako sam do sad, sve ove silne godine uopste funkcionisala bez one podloge za sjene i ovog flomaster-tusa
2. skontah da sam po pitanju pudera kiksala a da nisam bila ni svjesna i tu nastade problem
nakon iscitavanja silnih tekstova za odredjivanje podtona skontah na kraju da sam zuti podton i (valjda) topli - nekako vise stvari ide u prilog izuzev onog sa nakitom, ne podnosim zuto zlato ni na slikama. e sad, posto nisam ni previse svjetla ni pretamna, imam svijetle oci tamnu kosu, treba mi moguci spisak brendova kod kojih puderi imaju taj zuckasti podton, stvarno bi pomoglo jer danas poslije posla idem da kupim novi puder (posto su ovi dosadasnji fule) pa da ne lutam od standa do standa
ako moze mala pomoc.
ja sam jutros opet u smedjoj varijanti, sa nesto malo sjajnijim sjenama ali diskretno... od kako citam ovu temu (a to je od neke 80te strane - mada moram priznati da sam se vracala unazad iz znatizelje) skontah da citav svoj zivot zivim u zabludi iz vise razloga:
1. ne znam kako sam do sad, sve ove silne godine uopste funkcionisala bez one podloge za sjene i ovog flomaster-tusa
2. skontah da sam po pitanju pudera kiksala a da nisam bila ni svjesna i tu nastade problem
nakon iscitavanja silnih tekstova za odredjivanje podtona skontah na kraju da sam zuti podton i (valjda) topli - nekako vise stvari ide u prilog izuzev onog sa nakitom, ne podnosim zuto zlato ni na slikama. e sad, posto nisam ni previse svjetla ni pretamna, imam svijetle oci tamnu kosu, treba mi moguci spisak brendova kod kojih puderi imaju taj zuckasti podton, stvarno bi pomoglo jer danas poslije posla idem da kupim novi puder (posto su ovi dosadasnji fule) pa da ne lutam od standa do standa
- Partizzanka
#5699 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
draga moja
ne mogu ti pomoci ovo oko pudera ali ako ti ista znaci NISI JEDINA koja je zivjela u zabludama
ne mogu ti pomoci ovo oko pudera ali ako ti ista znaci NISI JEDINA koja je zivjela u zabludama
- LieToMe
#5700 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
jaaaooo hvala znaci
koliko god ludo zvucalo ali znaci hahahaha
nego sam se zadeverala, ovo sve sto nadjem vuce nekako na pink a ne pase to
valjda ce se do kraja dana javiti neko ko je imao slican problem pa nasao idealan puder za sebe. tnx any way 
nego sam se zadeverala, ovo sve sto nadjem vuce nekako na pink a ne pase to

, naravno samo navecer