Dragi moj Palermo, ljudi koji su se rodili devedesetih su cijeli život proživjeli, a da su Mostar i Zagreb u dvije države i ti su ljudi počeli dobivati svoju djecu. Dakle cijela generacija je izrasla, a da im je Mostar i Debrecen isti kurac. To bi konačno i ovi naši, ovdašnji Hrvati trebali skontati. Valjda hoće kad ih prvi prvog dočeka šengenska kontrola na Bijačipalermo wrote: ↑11/11/2022 21:17Pa upravo to sto je irelevantno I jeste problem. Jer onda su na sceni oni kojima nije irelevantno a nazalost vecina takvih dolazi iz redova kleronacionalisya, nacionalista ili nazovi ih kako vec hoce. A ti pricaju onda I u ime ovih tzv. IrelevantnihJohnnyS wrote: ↑11/11/2022 21:12
https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla ... sano_box_m)
Prva razina je povijesna - Hrvatska se ovime definitivno vraća Europi. Zajednička valuta i sloboda kretanja bez čekanja na granicama Hrvatsku vraćaju u okruženje u kojemu smo bili stotinama godina, a onda su negdje u 19. stoljeću Hrvati došli na ideju da će nam biti bolje u grupaciji sa srodnim južnoslavenskim narodima. Ideja je djelovala dobro, no nitko nije uzeo u obzir da tu grupu naroda veže malo što osim vrlo sličnog jezika.
Ovo snobovsko i preseratorsko razmišljanje je puno bliže mislima prosječnog Hrvata o svima nama s ove strane granice nego ovo što Milanović govori. Ja ne kažem da ti nisi dijelom u pravu, ja samo govorim da je pitanje, bilo kakvo, vezano uz Bosnu i Hercegovinu postalo prosječnom državljaninu Hrvatske irelevantnp puštanjem pelješkog mosta u promet
Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
- JohnnyS
#5676 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
-
palermo
#5677 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Drug moj, bojim se da nisi u pravu. Ja cak mislim, za razliku od recimo vecinskog misljenja na ovom forumu, da su nasi hercegovci svjesniji toga od njihove brace iz Hrvatske....AL sta ces kad ih oni jednostavno forcaju...a mogu...JohnnyS wrote: ↑11/11/2022 21:26
Dragi moj Palermo, ljudi koji su se rodili devedesetih su cijeli život proživjeli, a da su Mostar i Zagreb u dvije države i ti su ljudi počeli dobivati svoju djecu. Dakle cijela generacija je izrasla, a da im je Mostar i Debrecen isti kurac. To bi konačno i ovi naši, ovdašnji Hrvati trebali skontati. Valjda hoće kad ih prvi prvog dočeka šengenska kontrola na Bijači
-
Hakiz
#5678 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Da im Hrvatska nije dala pasoše, možda i bi.JohnnyS wrote: ↑11/11/2022 21:26Dragi moj Palermo, ljudi koji su se rodili devedesetih su cijeli život proživjeli, a da su Mostar i Zagreb u dvije države i ti su ljudi počeli dobivati svoju djecu. Dakle cijela generacija je izrasla, a da im je Mostar i Debrecen isti kurac. To bi konačno i ovi naši, ovdašnji Hrvati trebali skontati. Valjda hoće kad ih prvi prvog dočeka šengenska kontrola na Bijači
-
Crithagra
#5679 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Pitanje je jesu li im tako više pomogli ili odmogli.Hakiz wrote: ↑11/11/2022 21:33Da im Hrvatska nije dala pasoše, možda i bi.JohnnyS wrote: ↑11/11/2022 21:26
Dragi moj Palermo, ljudi koji su se rodili devedesetih su cijeli život proživjeli, a da su Mostar i Zagreb u dvije države i ti su ljudi počeli dobivati svoju djecu. Dakle cijela generacija je izrasla, a da im je Mostar i Debrecen isti kurac. To bi konačno i ovi naši, ovdašnji Hrvati trebali skontati. Valjda hoće kad ih prvi prvog dočeka šengenska kontrola na Bijači
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#5680 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Kad podere izbore i dobije ovaj put milion i po glasova, opet ce doci neki i govoriti nam kako to sto on govori nije vecinsko misljenje stanovnika Hrvatske.
Pa ko ga je birao, marsovci
Pa ko ga je birao, marsovci
-
LSD
#5681 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Svalit ce na bošnjake, da ga je milion bošnjaka biralosime_cipol wrote: ↑11/11/2022 23:02 Kad podere izbore i dobije ovaj put milion i po glasova, opet ce doci neki i govoriti nam kako to sto on govori nije vecinsko misljenje stanovnika Hrvatske.
Pa ko ga je birao, marsovci![]()
-
LSD
#5682 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Jednostavno hrvati kao narod su ogrezli u ksenofobiju i nacionalizam, porast neousataštva najbolje svjedoči tome - a u takvim uslovima se najbolje snalaze populisti političari poput Milanovića, Prkačina, Plenkovića itd koji pričaju samo ono što hrvati kao narod žele da čuju. Znači, svirka koja odgovora njihovom nacionalističkom sluhu
Mogu oni za sebe tvrditi da su Mahatma Gandi ili Nelson Mandela, ali to su strogi desničari.
Takvi desničari ne bi postojali na političkoj sceni kao bitan faktor da nemaju volju i podršku naroda. A Hrvatska je odavno skenula udesno. Zapravo podsječaju na srbe i RS, tamo ljudi najviše vole likove populiste poput Dodika, kratke poruke nabijene lažnim patriotizmom vazda prolaze kod neobazovane svjetine.
Takvi desničari ne bi postojali na političkoj sceni kao bitan faktor da nemaju volju i podršku naroda. A Hrvatska je odavno skenula udesno. Zapravo podsječaju na srbe i RS, tamo ljudi najviše vole likove populiste poput Dodika, kratke poruke nabijene lažnim patriotizmom vazda prolaze kod neobazovane svjetine.
-
LSD
#5683 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Whataboutism i to na pogrešnoj temisherbett wrote: ↑12/11/2022 00:28Tko je u BiH na vlasti?LSD wrote: ↑12/11/2022 00:20 Jednostavno hrvati kao narod su ogrezli u ksenofobiju i nacionalizam, porast neousataštva najbolje svjedoči tome - a u takvim uslovima se najbolje snalaze populisti političari poput Milanovića, Prkačina, Plenkovića itd koji pričaju samo ono što hrvati kao narod žele da čuju. Znači, svirka koja odgovora njihovom nacionalističkom sluhuMogu oni za sebe tvrditi da su Mahatma Gandi ili Nelson Mandela, ali to su strogi desničari.
Ovdje se piše o Hrvatskoj i njenom predsjedniku.
-
LSD
#5684 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
A to nema veze jedno sa drugim, jelde
Jos ces nam reci kako je Milanovic predsjednik Perua a ne Hrvatske , kojeg su birali srbi i bosnjaci a ne hrvati
Ima logike.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
-
Crithagra
#5686 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Ono što zabrinjava je što niko ne reaguje, a veliki broj ih odlično zna o čemu priča. Srebrenica nije stvar kompleksnog shvatanja i različitih mogućih tumačenja. Intelektualci, razne udruge, vijeća, stranke, pojedinci, niko da uputi saopštenje kojim će se ograditi od idiota i pozvati na dobre odnose.
Da se kojim slučajem desi da neko od političara u BiH slično progovori o Vukovaru npr, reakcije bi stizale sa svih strana i taj ne bi više pričao na tu temu.
Fašista laje, a stado prešutno odobrava.
- eltroxin
#5687 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Znaci ‘vako. Hrvati biraju Zoku Rosavog zato sto je protiv vlade i Plenkovica, a u isto vrijeme biraju HDZ i tu istu vladu?
Pa tamo sizofrenija izgleda uzela vise maha nego kod nas.
Pa tamo sizofrenija izgleda uzela vise maha nego kod nas.
-
LSD
#5688 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Crithagra wrote: ↑12/11/2022 00:52Ono što zabrinjava je što niko ne reaguje, a veliki broj ih odlično zna o čemu priča. Srebrenica nije stvar kompleksnog shvatanja i različitih mogućih tumačenja. Intelektualci, razne udruge, vijeća, stranke, pojedinci, niko da uputi saopštenje kojim će se ograditi od idiota i pozvati na dobre odnose.
Da se kojim slučajem desi da neko od političara u BiH slično progovori o Vukovaru npr, reakcije bi stizale sa svih strana i taj ne bi više pričao na tu temu.
Fašista laje, a stado prešutno odobrava.
Ne samo to, fašista laje na Sebrenicu a stado klima glavom i viće Yes
-
harisl
#5689 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Neznam... Da sutradan Becirevic pocne relativizirati i negirati Vukovar, Jasenovac i tako to... Mislim, sama ta prica u stilu, pa sta ima veze sto relativizira Genocid, nas Hrvate to ne zanima, nemamo mi vremena za to, mi smo iznad toga, imamo preceg posla. Sama takva prica potpuno umanjuje, gotovo opravdava taj cin, tezinu negiranja Genocida, tezinu vrijedjanja citave ove zemlje, naroda ovdje. Moguce je jedino da te to ne tangira ako ti je to "stara vijest", ako se slazes sa tim... A onda idi doktoru, nije to normalno.
- dalmatinka
#5690 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Ma zna on to, ali .....JohnnyS wrote: ↑11/11/2022 20:52Evo da se isplati nacrtati, nacrtao bih ti. VEĆINI LJUDI U HRVATSKOJ SE JEBE ZA BOSNU, HERCEGOVINU, BIH HRVATE I BOŠNJAKE I SREBRENICU. Milanovića vole jer jebe mater Plenkoviću. Puca im kurac za majkama Srebrenice. Ako ne vjeruješ meni, evo neka Hrvati iz Hrvatske, tipa sherbett, istra_hr i slični ti kažu.LSD wrote: ↑11/11/2022 20:49 Predsjednik Hrvatske za kojeg su hrvati listom glasali - ne vadi ni Bosnu, ni Bošnjake, ni Sarajevo ni Srebrenicu iz usta, na dnevnoj bazi se obraća pučanstvu koje je glasalo za njega, opra na ruke sa pricom o BiH - a sve ih šatro boli q za Bosnom, ko fol ne zanima ih to![]()
![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#5691 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Sve stoji, boli vas briga za BiH, ali je li uredu da na ovakav nacin govori jedan predsjednik drzave @dalmatinka
-
sumirprimus
#5692 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Ljude u Hrvatskoj se toliko jbe za bosnom da su njihovi predstavnici( i plenkovicev hdz i milanovic) u vrijeme kad prelaze u sengen i euro zonu, u eu institucijama aktivno radili samo na promjeni izbornog zakona u bih i uspostavi treceg entiteta koji je btw ekvivalent rsk.
- istra_hr
#5693 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
već sam 100x puta rekao da više neću pisat na ovoj temi
Z Milanović nas sve sramoti; čovjek je stvarno bolestan ... niko ga niš ne pita- on sam saziva press konferencije, novinari ga niš ne pitaju-on započinje teme... na kraju traži moli novinare da ostanu duže i pitaju još pitanja
I nije istina da u HR ima veliku-ogromnu podršku. Ankete su "idi mi dođi mi", dokazano X puta
- JohnnyS
#5694 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Milanović je teška sramota na toliko nivoa da je to fantazija. Negiranje genocida kao vrhunac ljigavštine, vrijeđanje majki Srebrenice je dno dna, a ismijavanje institucija prvog susjeda je nešto što normalan državnik, koji je još u politiku ušao kroz diplomaciju ni teško nadrogiran ne bi sebi smio dopustiti._BataZiv_0809 wrote: ↑12/11/2022 07:50 Sve stoji, boli vas briga za BiH, ali je li uredu da na ovakav nacin govori jedan predsjednik drzave @dalmatinka
Nažalost, to je samo dio njegovog sumanutog opusa, tu je sluganstvo Rusima, ignoriranje američke predsjednice Kongresa, ismijavanje korone, kršenje mjera onomad... Meni bi bilo neugodno samo to da me Most podržava, a kamoli sve ostalo.
Problem je što alternative s lijeva za njega nema. Čak i dosta ljevičara će mu preći preko svega samo zato što sve ono što govori Komšiću je mila majka što govori za HDZ i Plenkovića. Većinu svoje popularnosti doživljava na unutarpolitičkom planu, on je zapravo jedna nadrogirana verzija Trumpa, s tim da je Trump bar bio poduzetnik, a ovaj je propao u konzultantskim vodama i vratio se na budžetsku sisu.
Osobno ne vidim u ovom momentu tko bi ga mogao pobijediti, ali ni na pola mandata Josipovića se nije činilo da bi ga mogao itko pobijediti, Kolinda pogotovo, a tako je bilo i na polovici njenog mandata. Možda nas netko iznenadi
- dalmatinka
#5695 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Pa naravno da nije. Potpuno se oteo kontroli._BataZiv_0809 wrote: ↑12/11/2022 07:50 Sve stoji, boli vas briga za BiH, ali je li uredu da na ovakav nacin govori jedan predsjednik drzave @dalmatinka
-
HelaS
#5696 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Kakav sunovrat pristojnosti i urbanog ponašanjasherbett wrote: ↑12/11/2022 11:56 I moze sad zakljucak: troje Hrvata iz HR koji nemaju veze s BiH (bar ja nemam nikakvo porijeklo iz BiH), iz tri razlicite regije HR vam trubi da Milanovicevo baljezganje i ponasanje ne nailaze na podrsku, vi i dalje inzistirate.
Sta se moze iz toga zakljuciti? Bas zelite misliti da vas mrzimo kako bi vi opravdano mrzili nas?
Odjebite!
- asurbanipal
#5697 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
JohnnyS wrote: ↑11/11/2022 20:41 Pa prosječan čovjek u Hrvatskoj pojma nema bi tko je Prkačin. Nema potrebe za megalomanijom, većinu ljudi u Hrvatskoj jednostavno boli kurac i za Sarajevo i za Bosnu i za Prkačina. Milanovića vole jer prca Plenkovića, a za majke Srebrenice ih većinom boli neka stvar. To jest sramota da on govori, ali nikom to ništa ne znači osim određenom broju čobana. Da imaš prijatelja po Hrvatskoj znao bi da doslovnu većinu boli kurac za Bosnom, a i za Hercegovinom.
S ovim se apsolutno slažem.
Proveo sam sedam mjeseci ljetos u Hrvatskoj, i prosječan čovjek i građanin u Hrvatskoj zaista nema pojma šta se dešava u BiH niti ga zanima, pa čak ni u samoj Hrvatskoj ne prate političke prilike, osim što poneko uopšteno opsuje ponekog političara iz HDZ i spomene kako su svi isti, kako pljačkaju narod i državu i kako mladi i obrazovani ljudi zbog njih napuštaju Hrvatsku.
Prosječnog Hrvata u Hrvatskoj muče egzistencijalna pitanja, uglavnom vode računa o biznisu, kako pospiješiti turizam, i privući što više gostiju...
-
LSD
#5698 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
sherbett wrote: ↑12/11/2022 11:56 I moze sad zakljucak: troje Hrvata iz HR koji nemaju veze s BiH (bar ja nemam nikakvo porijeklo iz BiH), iz tri razlicite regije HR vam trubi da Milanovicevo baljezganje i ponasanje ne nailaze na podrsku, vi i dalje inzistirate.
Sta se moze iz toga zakljuciti? Bas zelite misliti da vas mrzimo kako bi vi opravdano mrzili nas?
Odjebite!
Jbt preko milion ljudi iz čitave Hrvatske dalo glasove za predsjednika države dodikovim pusiqrcu i negatoru genocida...podero onu pokislu kokošku Kolindu na izborima...ne mjesne zajednice, jer ni to taj čoban ne zaslužuje da obnaša- vec mu listom dali svoje glasove za predsjednika države
Jok, birali su ga eskimi i kinezi za predsjednik Hrvatske, samo ne hrvati
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
-
LSD
#5700 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Aha, ti znas sta su ocekivali njegovi biraci
I nemoj bezveze vrijeđati, miran budi