Ilegalni migranti u BiH
-
Tara the River
#5676 Re: Migranti u BiH
Lazni dusebriznici koji primaju debelu sumu od NGO organizacija da konstantno stite ilegalne migrante na online platformama promovisuci ilegalno krijumcarenje ljudi, koji su poletjeli da opravdaju silovanje od strane migranata nemaju ni majku, ni sestru, ni rodicu, ni prijateljicu, ni suprugu, ni kcerku.
Oni koji na avataru drze sliku naseg generala a opravdavaju zlocine nad vlastitim narodom i teroriziranje vlastitog naroda od strane bjelosvjetskih kriminalaca, opravdavaju obijanje nasih domova i unistavanje nase imovine i time se solidarisu, ne sa svojim narodom, nego sa kriminalcima iz azije i afrike, su nista do obicni licemjeri.
Oni koji na avataru drze sliku naseg generala a opravdavaju zlocine nad vlastitim narodom i teroriziranje vlastitog naroda od strane bjelosvjetskih kriminalaca, opravdavaju obijanje nasih domova i unistavanje nase imovine i time se solidarisu, ne sa svojim narodom, nego sa kriminalcima iz azije i afrike, su nista do obicni licemjeri.
- seln
#5677 Re: Migranti u BiH
Likovi kao ti postoje u svakoj zemlji.... frustrirani, neuspjesni, sa nekim traumama iz mladosti... i uvijek su protiv necega ili nekoga, najcesce protiv stranaca, koji "prljaju" cistocu rase.Tara the River wrote:Lazni dusebriznici koji primaju debelu sumu od NGO organizacija da konstantno stite ilegalne migrante na online platformama promovisuci ilegalno krijumcarenje ljudi, koji su poletjeli da opravdaju silovanje od strane migranata nemaju ni majku, ni sestru, ni rodicu, ni prijateljicu, ni suprugu, ni kcerku.
Nikakav problem... ali, paradoksalno je to sto si ti koliko juce smjestio guzicu u USA i sada glumis potomka od pilgrim fathers.
- Sanjarko
#5678 Re: Migranti u BiH
Da se zna ja nisam rekao da je djevojka kriva sto je silovana itd. Nije ni niko drugi kako vidim. Silovanje kao i ubistvo je za svaku osudu i kao sto sam rekao za smrtne kazne kad se utvrdi da je neko za takve teske zlocine kriv. U najmanju ruku su takvi zlocini za dozivotnog zatvora.
A narod o kaznama treba da odluci, da li je za smrtnu kaznu, dozivotnu itd.
Sto se tice migranata ja sam za to samo da se tretiraju pravicno kao i mi. Da nema duplih arsina itd.
Ako je kriv bio migrant ili ne, kriv je.
A za uklapanje njih u Europske kulture i nacije treba vremena. I nasi pretci su bili divlji prije i svasta su radili i svasta je se desavalo donedavno od strane nasih predaka i po Europi.
Treba vremena da se ljudi zakonima, batinama tj., policijom i slicno primire itd.
Pisao sam o tome.
A narod o kaznama treba da odluci, da li je za smrtnu kaznu, dozivotnu itd.
Sto se tice migranata ja sam za to samo da se tretiraju pravicno kao i mi. Da nema duplih arsina itd.
Ako je kriv bio migrant ili ne, kriv je.
A za uklapanje njih u Europske kulture i nacije treba vremena. I nasi pretci su bili divlji prije i svasta su radili i svasta je se desavalo donedavno od strane nasih predaka i po Europi.
Treba vremena da se ljudi zakonima, batinama tj., policijom i slicno primire itd.
Pisao sam o tome.
- basicm
#5679 Re: Migranti u BiH
Odavno strahujem da ce se poceti desavati silovanja i kriminal, evo krenulo je. Ko ne zna tu vrstu ljudi i nacin razmisljanja, tesko mu je shvatiti koliko su ti ljudi opasni. da ne bude zabune, oni se tako ponasaju kod kuce, pa I jos gore. Treba im pokusati obezbjediti sto bolji tretman, ali kontrola ili nadzor kretanja je vise nego potrebna.
- CPT
#5680 Re: Migranti u BiH
Fala qurtzu pa toga na Balkanu nije bilo nikad. Pogotovo zadnjih 30 godina. Pisati o "toj vrsti" ljudi nakon devedesetih na Balkanu je ...basicm wrote:Odavno strahujem da ce se poceti desavati silovanja i kriminal. Ko ne zna tu vrstu ljudi i nacin razmisljanja
- basicm
#5681 Re: Migranti u BiH
Kod tebe crno ili bijelo izgleda? Imamo svoje budale, ne trebaju nam tudje. Te ljude samo treba drzati pod kontrolom, sta je tu lose? Da su usli regularno, bila bi neka provjera prije izdavanja vize, ovako samo osvane i sve u redu po tebi?
Nemoj da ovo shvatas kao neku mrznju, nego kao preventivu koju bi trebalo uraditi profesionalno.
Nemoj da ovo shvatas kao neku mrznju, nego kao preventivu koju bi trebalo uraditi profesionalno.
- CPT
#5682 Re: Migranti u BiH
Znaci, kad oni siluju radi se o posebnoj "vrsti ljudi i nacinu razmisljanja". Kad lokalci onda opljackaju i siluju onda to preskocimo objektivnosti radi. Jel tako? Cak i da "drzati pod kontrolom" ne znaci ono sto svi znamo da znaci (zatvaranje u kaveze u nekoj vukojebini), sigurno znas sta to znaci za BIH?basicm wrote:Kod tebe crno ili bijelo izgleda? Imamo svoje budale, ne trebaju nam tudje. Te ljude samo treba drzati pod kontrolom, sta je tu lose? Da su usli regularno, bila bi neka provjera prije izdavanja vize, ovako samo osvane i sve u redu po tebi?
I da, radi se o cistoj ksenofobiji koja se maskira sa masnicom da zvuci ljepse.
- insomnia78
#5683 Re: Migranti u BiH
U kafeze dabome. Dje jos u svijetu mozes vrsljati kako ti je cejf bez dokumenata
- CPT
#5684 Re: Migranti u BiH
Slazem se. Trebao u kaveze kao sto je Trump radio, to je ta "rad". O onda i priznati da ste isti kao i on. A od kaFeza do nekih drugih metoda nije daleko. Kao sto se i vidjelo...insomnia78 wrote:U kafeze dabome. Dje jos u svijetu mozes vrsljati kako ti je cejf bez dokumenata
- basicm
#5685 Re: Migranti u BiH
Ubacivas nam rijeci u usta, nismo mi to rekli.
- seln
#5686 Re: Migranti u BiH
Ljudi, ohanite, nema razloga za svadju... i prije svega, ne dozvolite da vas par trolova pale i zavadjaju.
Potpuno je legitimno imati razlicito misljenje, ali se ne mora onaj drugi zvati KKK ili placenik NGO.
Potpuno je legitimno imati razlicito misljenje, ali se ne mora onaj drugi zvati KKK ili placenik NGO.
- Humljanin
#5687 Re: Migranti u BiH
Nema vajde raspravljat sa ovim @CPT izgleda da je lik obični trol.
- uglavnomja
#5688 Re: Migranti u BiH
Humljanin wrote:Nema vajde raspravljat sa ovim @CPT izgleda da je lik obični trol.
kolumbo
-
PeppermintSA
#5689 Re: Migranti u BiH
Prva i najveca dužnost jedne države je da se brine o svojim gradjanima. Ne o covjecanstvu, ne o planeti, ne o flori i fauni, vec o svojim gradjanima. Nije isto kriminalac gradjanin i kriminalac migrant. Prve moras tolerisati, jer je svijet koncipiran tako da ga me mozes protjerati i oduzeti mu drzavljanstvo. Koliki god zlotvor bio, moras se kao drzava i o njemu brinuti jer je tvoj gradjanin. Naravno, zatvorices ga i to ce biti ujedno i kazna i ujedno pokusaj rehabilitacije (makar u teoriji). Taj kriminalac ce biti zatvoren da bi se zastitili i drugi gradjani, no to je unutargradjanskih odnosa.CPT wrote:Znaci, kad oni siluju radi se o posebnoj "vrsti ljudi i nacinu razmisljanja". Kad lokalci onda opljackaju i siluju onda to preskocimo objektivnosti radi. Jel tako? Cak i da "drzati pod kontrolom" ne znaci ono sto svi znamo da znaci (zatvaranje u kaveze u nekoj vukojebini), sigurno znas sta to znaci za BIH?basicm wrote:Kod tebe crno ili bijelo izgleda? Imamo svoje budale, ne trebaju nam tudje. Te ljude samo treba drzati pod kontrolom, sta je tu lose? Da su usli regularno, bila bi neka provjera prije izdavanja vize, ovako samo osvane i sve u redu po tebi?
I da, radi se o cistoj ksenofobiji koja se maskira sa masnicom da zvuci ljepse.
Svaka drzava ima pravo netolerisati tudje izgrednike. Ona ima obavezu da obezbijedi da tudji gradjani ne vrse zlocine nad njenim. Kada njeni gradjani cine krivicna djela, ona ih je moze deportovati, ne moze protjerati, mora na neki nacin tolerisati cinjenicu da ce uvijek biti kriminalnih elemenata medju njenim gradjanstvom. To nije tako kad je rijec o strancima. Tu mora postojati nulta stopa tolerancije.
Najprostije receno, “naš” kriminalac je “naš” i mi kao društvo i država ga kao takvog moramo prihvatiti - naravno, kaznicemo ga, zatvoriti ga, izopštiti iz širih društvenih odnosa, nabiti mu etiketu, pokušati rehabilitovati, liječiti ako treba, hraniti u zatvoru, jer je naš građanin. Migranta kriminalca ne trebamo tolerisati jer mi kao društvo i država nemamo tu odgovorost.
- Atego
#5690 Re: Migranti u BiH
ovo cisto radi evidencije nek stoji,jer vidim ima ljudi koji im praštaju silovanje.ovo je za njih ništaMigranti zapalili vatru, oštećena dva automobila
13/12/2018
U sarajevskom Aerodromskom Naselju u ulici Braće Mulić na broju 28 jutros je izbio požar.
Kako nam je saopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, požar je izbio u nenaseljenom dijelu zgrade i nema povrijeđenih.
Od policijskog izvora saznajemo da je požar izbio u gornjem dijelu objekta koji nije naseljen.
Policijske i vatrogasne ekipe su na terenu koje rade na lokaliziranju požara i utvrđivanju okolnosti koje su dovele do širenja vatre.
Prema našim informacijama, migranti su ložili vatru u garaži zgrade, koja se proširila i zahvatila automobile.
Kako nam je otkrio naš policijski izvor, jedno od vozila pripada pripadnici MUP-a KS u činu mlađeg inspektora.
Kako saznajemo, ona nije radila na slučajevima automafije, kako su prenijeli pojedini mediji. Vatra je na vozilu izazvala manja oštećenja. Prema dosadašnjim informacijama, požar nije povezan s bilo kakvom policijskom istragom.
Dim se proširio po haustoru, što je uznemirilo stanare, nakon čega je VPJ stavila požar pod kontrolu, oko 7.50 sati.
- oaza85
#5691 Re: Migranti u BiH
Mozda je on Migrantuglavnomja wrote:Humljanin wrote:Nema vajde raspravljat sa ovim @CPT izgleda da je lik obični trol.
kolumbo![]()
- animals
#5692 Re: Migranti u BiH
Ili Arap, koji je ostao nakona rataoaza85 wrote:Mozda je on Migrantuglavnomja wrote:Humljanin wrote:Nema vajde raspravljat sa ovim @CPT izgleda da je lik obični trol.
kolumbo![]()
- CPT
#5693 Re: Migranti u BiH
To se zove racionalizacija, racionalizacije ksenofobije u ovom slucaju. Zene se siluju svaki dan pa toga nema na prvim stranicama, nema histerije, nema detaljne analize o Bosancima/Bosnjacima/... kao o "posebnoj vrsti ljudi".PeppermintSA wrote:Najprostije receno, “naš” kriminalac je “naš” i mi kao društvo i država ga kao takvog moramo prihvatiti - naravno, kaznicemo ga, zatvoriti ga, izopštiti iz širih društvenih odnosa, nabiti mu etiketu, pokušati rehabilitovati, liječiti ako treba, hraniti u zatvoru, jer je naš građanin. Migranta kriminalca ne trebamo tolerisati jer mi kao društvo i država nemamo tu odgovorost.
Skoro istog dana je u istom dijelu BIH staricu opljackao lokalaci. Ni rijeci o tome. Nigdje. Al ok, on nas pa se to mora tolerisati. Siguran sam da to zenama, potencialnim zrtavama puno znaci?! Ako su "oni" pljacke zbog zena "posebna vrsta", "mi" smo zbog iste stvari sta tacno?
Prije par godina lokalac je istom dijelu BiH silovao dijete. Dobio je 2god. Danas hoda slobodno po Krajini... Al migrante treba zatvoriti u kaFez u Bosanskom Petrovcu. Djece i starica radi.... Jasta.
- CPT
#5694 Re: Migranti u BiH
Jesam, kao i nekoliko mio Bosanaca.oaza85 wrote:Mozda je on Migrantuglavnomja wrote:Humljanin wrote:Nema vajde raspravljat sa ovim @CPT izgleda da je lik obični trol.
kolumbo![]()
-
high_volume
#5695 Re: Migranti u BiH
Da li su migranti u BiH zdravstveno tretirani, u smislu zaraznih bolesti?
Oni koji pređu BiH granicu, prije prijavljivanja u IOM i migrantske kampove?
Oni koji pređu BiH granicu, prije prijavljivanja u IOM i migrantske kampove?
- oaza85
#5696 Re: Migranti u BiH
CPT wrote:
Jesam, kao i nekoliko mio Bosanaca.
Znao sam da si Focak
- sinuhe
#5697 Re: Migranti u BiH
Ljudi znaju svoje. Provalice u kucu i planirati dalje https://www.klix.ba/vijesti/bih/peteroc ... /181214015 iako im neki smjestaj nude i u BiH.
Tim ljudima mozete pomoci tako sto cete im pomoci prilikom ilegalnog prelaza granice sto bi vam oni cak i platili. Ali ko ce onda biti pravednik.
Tim ljudima mozete pomoci tako sto cete im pomoci prilikom ilegalnog prelaza granice sto bi vam oni cak i platili. Ali ko ce onda biti pravednik.
- seln
#5698 Re: Migranti u BiH
Ne znamo ko ce biti pravednik, ali znamo ko je mizantropni trol.sinuhe wrote:Ljudi znaju svoje. Provalice u kucu i planirati dalje https://www.klix.ba/vijesti/bih/peteroc ... /181214015 iako im neki smjestaj nude i u BiH.
- CPT
#5699 Re: Migranti u BiH
a ti 10ta generacija iz Parizaoaza85 wrote:CPT wrote:
Znao sam da si Focak
- oaza85
#5700 Re: Migranti u BiH
Ja sam i RogaticeCPT wrote:a ti 10ta generacija iz Parizaoaza85 wrote:CPT wrote:
Znao sam da si Focak