Ateizam vs. Religija

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
Smrcak15

#5676 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Pujdo12 wrote:Pa ništa haj ovako, ja kao kafir, predlažem da izvučete vaše najjače oružje protiv nas kafira, vaše knjige. Napadajte nas ajetima, predviđanjima,(iz knjiga), možda se od nas neko predomisli. Tamo su svi odgovori

Ostavite se više toga da nam nake dzine šaljete :D
eh kad bi poceo rafalisati ovdje ne bi se zaustavio, ali dovoljan vam je nikad nepravzidjeni cuveni Kinsein nanorobot koji hoda u tvoj tijelu sada dok citas ovo sto sam ti napisao

Kinsein nanorobot nosi terete u celiji na odredjene desitinacije koristeci re-route slican sistem kao u GPS:u
Image

a napaja se iz energetskog postrojenja u celiji zvanog ATP sinteza, koja ima svoj turbin i radi retrogradivno
Image

a isto tako tvoje spermine celije imaju motor sa kojim plivaju , motor koji je sastavljen od 40 raznih komponenata
Image

stator rotor, propele i mnogo toga jos koristeci gorivo fruktozu za pogon.

masinerija u celijama koja drobi visak proteina u celijama, radi na regulativnoj bazi.
Image

zivci razvuceni po tijelu kao izolirani kablovi , i izgledaju kao izolirani kablovi na mikroskali, izolacija potrebna kako nebi signali se sirili na ostale zivce
Image

i onda dodjes ateista i kaze, sve ovo je mutacijski stvoreno, to jeste slucajnim dogadjajima se kreiralo bez ikakve inteligente ruke u pozadini. :-)
Dozer

#5677 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Dozer »

:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:

Evo ga opet s kinesinom, robotima i ostalim glupostima prikazanim lroz DIGITALNU tehonolgiju, a ne kako to zaista izgleda. Samo nam jos reci da je taj gif kinesina snimljen nano kamerom, i da kljucamo temu :D
Smrcak15

#5678 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Pujdo12 wrote:
shbc wrote:Jah... Nedvosmisleno... Pa kada ukazes da tamo pise da je Zemlja ravna, da Sunce zalazi u blatu, da je pogresno opisan nastanak embrija, da planine sprecavaju zemljotrese, da sperma dolazi iz kicme itd - milion i jedno opravdanje. Od pogresnog prevoda, preko rijeci koja imaju vise znacenja, do "ne misli se bukvalno".

Jasna i nedvosmislena objava... Kako da ne. Kao i svaka druga knjiga napunjena alegorijama i metaforama.

Evo sad i sejtan kriv. Sto li taj sejtan ne moze uzeti knjigu matematike pa izvuci neko drugo znacenje iz nje? To se zove jasnost i nedvosmislenost prijatelji. Pa romani Dan Browna i Agathe Christie, onakvi puni obrta kakvi jesu, su jasniji i nedvosmisleniji od Kur'ana.
Slažem se, mnogi ovi navodi i oni smrletovi brojčana čuda im uopšte ne idu u korist, kontraproduktivni su
a jos do sad ih niko nije uspio osporiti, barem kroz analizu gdje su se greske nasle, ili uopste logicke greske u aritmetickim operacijama

jos daleko prije vas su se daleko rogatiji ateisti od vas :evil: borili protiv brojcanih cuda jer su ih smatrali izazov pa im nisu mogli nista, pa nemozete ni vi ovdje na forumu, makar se udruzili svi zajedno.
shbc

#5679 Re: Ateizam vs. Religija

Post by shbc »

Dozer wrote:
Smrcak15 wrote:
shbc wrote:Jah... Nedvosmisleno... Pa kada ukazes da tamo pise da je Zemlja ravna, da Sunce zalazi u blatu, da je pogresno opisan nastanak embrija, da planine sprecavaju zemljotrese, da sperma dolazi iz kicme itd - milion i jedno opravdanje. Od pogresnog prevoda, preko rijeci koja imaju vise znacenja, do "ne misli se bukvalno".
nista od ovoga nije tacno sto si naveo, ovo ti govorim jer sam prevodio arapske rijeci, pri analizi tih svih ajeta da vidim stvarno sta se kaze gledaju preko lexikona, i nista nije tacno sto si napisao, sve je to izvedeno iz pogresno ili polupogresnih prevoda.
Ovo je nenadjebivo....

Pa, SMrle dragi...upravo si ti sve ovo gore navodio kao kojekakve dokaze par mjeseci ranije, i to u raspravi sa mnom. I ja ti govorio da planine nista ne sprecavaju, a pogotovo ne zemljotrese, a ti me ubjedjivao da planine imaju korijenje duboko u zemlji i da to "korijenje" sprecava zemljotrese.
A sad tvrdis da su to - pogresni prevodi?! Fakat...jesi ti tacan haveru...?

I, jos mi nisi odgovorio - ispod ili iznad 30? :D
Sve mi se cini da si ti debelo pogubljen u vremenu i prostoru, a i sam sa sobom...
Sa svima je raspravljao oko ovih stvari. Ali sad odjednom netacni prevodi. Valjda skontao da je tako lakse odbraniti nego nekim fantomskim mailovima koji kao potvrdjuju da planine sprecavaju zemljotrese
Smrcak15

#5680 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote::pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:

Evo ga opet s kinesinom, robotima i ostalim glupostima prikazanim lroz DIGITALNU tehonolgiju, a ne kako to zaista izgleda. Samo nam jos reci da je taj gif kinesina snimljen nano kamerom, i da kljucamo temu :D
upravo tako, i ja cu uvijek to postirati jer niste ni sekundu u stanju da dokazete kako slucajni dogadjaji aka mutacije stvaraju kompleksne strukture kao roboti, motori, turbine, kopiatore, drobilice u celijama itd
belfy

#5681 Re: Ateizam vs. Religija

Post by belfy »

Smrcak15 wrote:...kinesin...
smrle, a koje je tvoje objasnjenje za kinesin? jel stvoren odjednom ili kako?
Last edited by belfy on 23/08/2018 21:59, edited 1 time in total.
Smrcak15

#5682 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:
Irsar wrote:
Mišo_Kovač wrote:Evolucija JESTE niz mikropromjena...
Od kojih niti jedna nije dokumentovana niti posmatrana u prirodnim uvjetima (tj. da je dala konkretnu drugi životni oblik, a ne puku varijaciju postojećeg oblika), samo se *pretpostavlja* da se kao *morala* desiti promjena jer... pa eto, jer tako "ima smisla". :lol:
Kakve se sve glupsti ovdje mogu procitati, to je za ne povjerovati....
Evolucija jedne vrste, i to samo ta jedna mikro promjena, traje minimalno par hiljada godina. Ko je ikada zivio dovoljno dugo da bi to zabiljezio, pogotovo u vrijeme kada se nije ni znalo sta je to evolucija...? Hajde genije, pojasni nam malo ovu tvoju logiku...

A niz tih mikro promjena, od kojih svaka traje od par hiljada pa do par desetina ili cak stotina hiljada godina, kada se nadovezu jedna na drugu dobace i do par miliona godina da bi se nesto transformisalo u nesto drugo, ali i dalje - slicno u mnogim segmentima, DNK pogotovo.
Nista se tu ne pretpostavlja, kako bi ti i ostatak klape htjeli da prikazete, nego se za dosta vrsta i stvari tacno zna iz cega su se razvile da bi danas izgledale kako izgledaju i imale sposobnosti koje imaju.

Ali, ocigledno je da neki ovdje nisu dozivjeni ni nano promjenu za 1500 godina...
reci mi kako mutacija doprinosi informacijama u celijama, to jeste drugi rijecima, kako mutacija stvara nove kodove u DNK lancu?
Dozer

#5683 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Dozer »

A tvoj Kur'an je dokaz da je to sve kreirano necijom rukom, ili bolje reci - voljom? Ono - budi, i ono bude :D
OK. Mozda i jeste, ali garantujem ti da to nije nikakav bog kakvim ga te knjige prikazuju. To mogu biti samo naprednija bica od nas.
Dokazi da ovo nije tacno :D
Last edited by Dozer on 23/08/2018 22:00, edited 1 time in total.
belfy

#5684 Re: Ateizam vs. Religija

Post by belfy »

Smrcak15 wrote: reci mi kako mutacija doprinosi informacijama u celijama, to jeste drugi rijecima, kako mutacija stvara nove kodove u DNK lancu?
de smrle, 'ljeba ti, pogledaj sta je mutacija.
Dozer

#5685 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Dozer »

Nece pogledati. Onda bi, htio ne htio, morao u to ukljuciti i evoluciju, jer evolucija = niz mutacija. :D
Gor123

#5686 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Gor123 »

U Kur'anu nikad nije spomenuto da je zemlja ravna, naprotiv govori se da je okrugla
Smrcak15

#5687 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

belfy wrote:
Meni je Kinsein jedan od favorita i ocite umijesanosti inteligentno Kreatora, jer Kinsein djeluje u celijama, a celije su po evoluciji prve zive stanice sto,

celija je kompleksnija nego grad New York, jer u sebi ima puteve (mikrotubule), robote, energetska postrojenja, drobilice, kopiatore i masa toga jos sto im neznam ni imena...dovoljno je covjeku da gleda samo celiju da mu bude jasno da mora od inteligentnog kreatora to biti

pa kud ces dalje kad ti Dawkins najveci ateista na svijetu potvrdi da ima dokaza za inteligentnog dizajnera na bio hemijskom molekularnom nivou, svjestan je i dawkins ovih stvari koje postiram, samo sto on radije da vjeruje da je ovo od vanzemaljaca nastalo ,da su to oni kreirali nego od Boga koga je zamrzio zbog biblije, jer nemoze smisliti abrahamkog Boga..
belfy

#5688 Re: Ateizam vs. Religija

Post by belfy »

Smrcak15 wrote:
belfy wrote:
Meni je Kinsein jedan od favorita i ocite umijesanosti inteligentno Kreatora, jer Kinsein djeluje u celijama, a celije su po evoluciji prve zive stanice sto,

celija je kompleksnija nego grad New York, jer u sebi ima puteve (mikrotubule), robote, energetska postrojenja, drobilice, kopiatore i masa toga jos sto im neznam ni imena...dovoljno je covjeku da gleda samo celiju da mu bude jasno da mora od inteligentnog kreatora to biti

pa kud ces dalje kad ti Dawkins najveci ateista na svijetu potvrdi da ima dokaza za inteligentnog dizajnera na bio hemijskom molekularnom nivou, svjestan je i dawkins ovih stvari koje postiram, samo sto on radije da vjeruje da je ovo od vanzemaljaca nastalo ,da su to oni kreirali nego od Boga koga je zamrzio zbog biblije, jer nemoze smisliti abrahamkog Boga..
pricas, ali ne odgovaras. da li je taj kinesin stvoren odjednom ili kako?
MarlboroGold

#5689 Re: Ateizam vs. Religija

Post by MarlboroGold »

studiorum_tuzlaensis wrote:
MarlboroGold wrote:Jasno i nedvosmisleno... čime onda opravdavaš postojanje toliko različitih tumačenja i grupacija unutar islama?
Tumačenje Kur'ana uzrokovano vanjskim uticajima, prvenstveno šejtanskim... Još od vremena halife Omera, a najviše danas!

Islam je univerzalna i u srži veoma jednostavna vjera.

Bog = Vladar, Čovjek = Rob.

Tvoja svrha je veličanje Allaha i ispunjavanje farzova uz poštivanje 5 stubova Islama. Šehadet - vjerovanje u jednog Boga, Namaz - Farzovi su dovoljni, Post, Zekat i Hadž. TO JE TO!!

Iz vjere te izvode prvenstveno kufr i širk, a Allah dž.š. najbolje zna i Milostiv je.

Nama se Islam servira kao: Vidi ga pije alkohol vikendom i klanja, pa se pokazuje na takvog čovjeka, zato se stvara percepcija da je 'musliman' biti teško. Nije teško, već kad kreneš da praktikuješ vjeru i vidiš nafaku koja sama od sebe dođe, želiš više i ostavljaš grijehe...To je ono što se u srcu osjeti, nema potrebe za dokazivanjem tih stvari.
Kad bi to bilo tako jednostavno... međutim danas se svako naziva muslimanom. Pretpostavljam da je najčešće zbog neobrazovanosti u vezi samog islama, pa i i šire.

Evo ti samo primjera Smrleta... zna ostavljati takve postove na koje se čak i drugi muslimani zgrožavaju. Primjere van ovog foruma ne treba ni spominjati.
Last edited by MarlboroGold on 23/08/2018 22:07, edited 2 times in total.
Smrcak15

#5690 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote::pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:

i jos nesto da dodam, tvoj smijeh nece umanjiti moj argument ni sekunde, pa makar miliione smajlija postirao....moj argument moze izbiti samo jos jaci argument sa tvoje strane, klin se klinom izbija...a ti si odlucio da klin izbijas peruskom. :thumbup:
Pujdo12

#5691 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Pujdo12 »

Pa smrle, ja kad gledam madžioničara, prvo kažem svaka čast pa onda se zapitam kako je to izveo. Kad kažem pogrešne navode za čuda kontraproduktivni, mislio sam na ovo, pa mi ti objasni kako ovo pomaže? http://abdullahsameer.com/blog/the-so-c ... quran/amp/
A kad stvarno ima neš što mi nije jasno, i ima nekako smisla, cjenim argument
Smrcak15

#5692 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

belfy wrote: pricas, ali ne odgovaras. da li je taj kinesin stvoren odjednom ili kako?
pa imaju dvije varijante

1. odjednom stvoren od BOga

2. stvoren Od Boga kroz mutacijske procese, znaci mutacije pod navodnjavanjem u odredjenom smjeru.

a samo da je od sebe slucajnim dogadjajima stvoreno, ni u najludjim snovima ne bi mogao srcu prihvatiti jer je totalno nelogicno.

pitanja su velika tu evolucionistima

1. kako su razni dijelovi stvoreni
2. kako su sastavljeni , kako da mutacija zna sastavljati dijelove na tacne pozicije
3. kad ga cijelog sastavi, kako mu programira ili kodira radnje, sta ce tacno da radi i kako da radi?
4. evo nek je sve ovo uradjeno, sta cemo ako robot nezna da hoda, ako se spotice i pada, problemi veliki
5. ovo sve nema smisla bez programiranja celije da se moze razmnozavati
6. kako mutacije to jeste slucajni doagadjaji da pisu kodove u DNK, je DNK su kodovi od 4 slova A,T,C,G dok kompijuter funkcionise na binarnom kodiranju 0 i 1.
zforumas

#5693 Re: Ateizam vs. Religija

Post by zforumas »

Profesore Smrle, da li ste ikada culi za prokariote? Jesu li i te celije kao New York ili vise lice na Maocu?
Dope_Man

#5694 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Dope_Man »

Ja bih samo da dodam da se vode dva mora ne mogu mijesati i to je cinjenica. Postoji cvrsta, nevidljiva barijera koja ih dijeli... i veze to nema sa razlikama u sastavu voda, pogotovo slatke i slane, i sa njihovim eventualnim mijesanjem jer mijesanje nije moguce :lol:
Pujdo12

#5695 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Pujdo12 »

Pujdo12 wrote:Pa smrle, ja kad gledam madžioničara, prvo kažem svaka čast pa onda se zapitam kako je to izveo. Kad kažem pogrešne navode za čuda kontraproduktivni, mislio sam na ovo, pa mi ti objasni kako ovo pomaže? http://abdullahsameer.com/blog/the-so-c ... quran/amp/
A kad stvarno ima neš što mi nije jasno, i ima nekako smisla, cjenim argument
OBJAŠNJENJE BROJČANA ČUDA OVDE

Ovo ti je za rogate ateista, a ja nisam htio da te toliko ofiram
shbc

#5696 Re: Ateizam vs. Religija

Post by shbc »

Gor123 wrote:U Kur'anu nikad nije spomenuto da je zemlja ravna, naprotiv govori se da je okrugla
http://greskekurana.wixsite.com/kuran-n ... vna-zemlja

Ali je prevod naravno netacan. Kao i svaki put kada se Kur'an suprotstavi sa naucnim cinjenicama :roll:
belfy

#5697 Re: Ateizam vs. Religija

Post by belfy »

Smrcak15 wrote:
belfy wrote: pricas, ali ne odgovaras. da li je taj kinesin stvoren odjednom ili kako?
pa imaju dvije varijante

1. odjednom stvoren od BOga

2. stvoren Od Boga kroz mutacijske procese, znaci mutacije pod navodnjavanjem u odredjenom smjeru.

a samo da je od sebe slucajnim dogadjajima stvoreno, ni u najludjim snovima ne bi mogao srcu prihvatiti jer je totalno nelogicno.

pitanja su velika tu evolucionistima

1. kako su razni dijelovi stvoreni
2. kako su sastavljeni , kako da mutacija zna sastavljati dijelove na tacne pozicije
3. kad ga cijelog sastavi, kako mu programira ili kodira radnje, sta ce tacno da radi i kako da radi?
4. evo nek je sve ovo uradjeno, sta cemo ako robot nezna da hoda, ako se spotice i pada, problemi veliki
5. ovo sve nema smisla bez programiranja celije da se moze razmnozavati
6. kako mutacije to jeste slucajni doagadjaji da pisu kodove u DNK, je DNK su kodovi od 4 slova A,T,C,G dok kompijuter funkcionise na binarnom kodiranju 0 i 1.
svakako da su pitanja tu za evolucioniste, ali evo sam kazes da je moguce da je stvoren od boga kroz mutacije (ovo pod 2). dakle moguce je da nije toliko kompleksan da je morao nastati od jednom, jel tako? (nek ovo stoji kao pitanje br. 1 da ga ne preskocis)
kao sto je moguce moguce da su mutacije dio toga. dakle mutacije mogu biti dio procesa, jel tako? (nek ovo stoji kao pitanje br. 2 da ga ne preskocis)
Irsar

#5698 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Irsar »

Dozer wrote:
Irsar wrote:
Mišo_Kovač wrote:Evolucija JESTE niz mikropromjena...
Od kojih niti jedna nije dokumentovana niti posmatrana u prirodnim uvjetima (tj. da je dala konkretnu drugi životni oblik, a ne puku varijaciju postojećeg oblika), samo se *pretpostavlja* da se kao *morala* desiti promjena jer... pa eto, jer tako "ima smisla". :lol:
Kakve se sve glupsti ovdje mogu procitati, to je za ne povjerovati....
Evolucija jedne vrste, i to samo ta jedna mikro promjena, traje minimalno par hiljada godina. Ko je ikada zivio dovoljno dugo da bi to zabiljezio, pogotovo u vrijeme kada se nije ni znalo sta je to evolucija...? Hajde genije, pojasni nam malo ovu tvoju logiku...

A niz tih mikro promjena, od kojih svaka traje od par hiljada pa do par desetina ili cak stotina hiljada godina, kada se nadovezu jedna na drugu dobace i do par miliona godina da bi se nesto transformisalo u nesto drugo, ali i dalje - slicno u mnogim segmentima, DNK pogotovo.
Nista se tu ne pretpostavlja, kako bi ti i ostatak klape htjeli da prikazete, nego se za dosta vrsta i stvari tacno zna iz cega su se razvile da bi danas izgledale kako izgledaju i imale sposobnosti koje imaju.

Ali, ocigledno je da neki ovdje nisu dozivjeni ni nano promjenu za 1500 godina...
Cool story.
Gor123

#5699 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Gor123 »

Image

I ovo je evolucija, stvarno cudno, toliko zivota na zemlji i izvan nje i sve je nastalo tom evolucijom ''onako''
Pujdo12

#5700 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Pujdo12 »

Moji dragi vjernici, fino bi dok šejtan smrleta ne posla
:-)
Locked