Grean wrote: Poserem se i ja na sve one koji pokusaj revizije tuzbe koriste kao materijal za obracunavanje sa Bakirom i za kupljenje politickih poena.
I jos im se matere najebem
Grean wrote: Poserem se i ja na sve one koji pokusaj revizije tuzbe koriste kao materijal za obracunavanje sa Bakirom i za kupljenje politickih poena.
Da, to je to...gospodja profiterka wrote:
Sud je mogao, sigurna sam, odlučiti i drugačije, ali... odluka je politička.
Međunarodna zajednica je signalizirala svoj stav i volju od početka, međutim moralo se barem pokušati.
Što se tiče Nicea, on je samo htio steći uvid u prikupljene dokaze (ne iz dobrih namjera) i iznuditi ogromne novce. Pošto je dobio nogu u špijunske guzove, minirao je postupak kako je znao i umio. Svi oni to rade, nisu to nikakvi "prijatelji Bosne" već bjelosvjetski mešetari, iznuđivači i protuhe.
Softić jeste ovlašteni zastupnik BiH pred sudom, ali mu Predsjedništvo nije dalo nalog da preda zahtjev. Politička poruka je jasna i vrlo deprimirajuća.
Upravo.statixx wrote:Pa zar nisu ubijedjivali javnost da to uopste nije potrebno i da Softic ima ovlastenje.hAZNADAR wrote: Jesi li stvarno mislio da revzija moze proci troclano predsjednistvo uz jedinstven stav?
Jesi li stvarno imao nadu da imamo ikakve sanse u ovome?
Ja koliko se sjecam 95% forumasha je podrzalo reviziju, ali su dovodili u pitanju nacin dnosenja odluke. Nije sporan zahtjev vec cemu zamajavanje naroda i politicki marketing.
... sud te odbije jer ja nisam supotpisnik.JoseMujica wrote:
kakva je nepravda danas nanesena Bosni i Hercegovini?
uzmimo kao primjer da ti mene zbodeš nožem i ja lametiram kako ću te tužiti, pametujem i šupljiram i mjesto da okupim ljude koji znaju svoj posao, tu svoju tužbu u zadnjim sekundama sam nažvrljam na papiru, bez ikakvih relevantnih dokaza i predam......
i sud to odbije kao neosnovano ili iz bilo kojeg drugog pravnog razloga...
Znali u aprilu i pravili se budale. Zato nista nisu ni pripremili, kao i sto sam rekao.NeenaSa wrote:Upravo.statixx wrote:Pa zar nisu ubijedjivali javnost da to uopste nije potrebno i da Softic ima ovlastenje.hAZNADAR wrote: Jesi li stvarno mislio da revzija moze proci troclano predsjednistvo uz jedinstven stav?
Jesi li stvarno imao nadu da imamo ikakve sanse u ovome?
Ja koliko se sjecam 95% forumasha je podrzalo reviziju, ali su dovodili u pitanju nacin dnosenja odluke. Nije sporan zahtjev vec cemu zamajavanje naroda i politicki marketing.
commendatore wrote:poslije svega vidjenog nije meni zao naseg naroda - ko ga jebe - nek ide u kurac..... ne bi nema boga vise i pomislio da uzmem pusku - a da ce nam se najebati majke - pa ovo nije mogla biti bolja poruka..... ovo i konj vidi samo debilomongoloidni bosnjakoid ne.....
Banksy wrote:... sud te odbije jer ja nisam supotpisnik.JoseMujica wrote:
kakva je nepravda danas nanesena Bosni i Hercegovini?
uzmimo kao primjer da ti mene zbodeš nožem i ja lametiram kako ću te tužiti, pametujem i šupljiram i mjesto da okupim ljude koji znaju svoj posao, tu svoju tužbu u zadnjim sekundama sam nažvrljam na papiru, bez ikakvih relevantnih dokaza i predam...... i sud to odbije kao neosnovano ili iz bilo kojeg drugog pravnog razloga...
Sta je Bakir nedodirljiv pa se ne smije nista reciil dottore wrote:Grean wrote: Poserem se i ja na sve one koji pokusaj revizije tuzbe koriste kao materijal za obracunavanje sa Bakirom i za kupljenje politickih poena.![]()
gospodja profiterka wrote:Instruktivno je vidjeti koliko samo u ovom gradu ima onih koji su oduševljeni što je sud odlučio da je tužbu zbog genocida nad Bošnjacima moguće voditi samo uz pristanak njegovih izvršitelja i time tom narodu iscrtao metu na leđima. Lijepo je znati da su još uvijek bolna rana stanovi, vikendice, izgubljene ili nikada stečene privilegije, te da ta čežnja opravdava sve. Podiže me s poda činjenica da su neprijatelji ove zemlje za koje se zna i za koje se uglavnom ne zna našli glasnogovornike u ovom gradu, koji su im sedmicama pripremali teren za još jednu sramotu i nepravdu u skoro svim medijima, sve to u zamjenu za poluizgovoreno obećanje da će biti i za njih nafake. Pao je debeli sloj snijega i makar samo zbog toga mislim da je vrijedilo podnijeti zahtjev.
I da bude jasno: ovo jesam očekivala, ali zadržavam pravo na bijes. Uostalom, neke su stvari sada posve jasne.Banksy wrote:Da, to je to...gospodja profiterka wrote:
Sud je mogao, sigurna sam, odlučiti i drugačije, ali... odluka je politička.
Međunarodna zajednica je signalizirala svoj stav i volju od početka, međutim moralo se barem pokušati.
Što se tiče Nicea, on je samo htio steći uvid u prikupljene dokaze (ne iz dobrih namjera) i iznuditi ogromne novce. Pošto je dobio nogu u špijunske guzove, minirao je postupak kako je znao i umio. Svi oni to rade, nisu to nikakvi "prijatelji Bosne" već bjelosvjetski mešetari, iznuđivači i protuhe.
Softić jeste ovlašteni zastupnik BiH pred sudom, ali mu Predsjedništvo nije dalo nalog da preda zahtjev. Politička poruka je jasna i vrlo deprimirajuća.
Simpatičan si mi, ali zaista nemaš pojma o čemu pričaš. Nema ljuti...JoseMujica wrote:gospodja profiterka wrote:Instruktivno je vidjeti koliko samo u ovom gradu ima onih koji su oduševljeni što je sud odlučio da je tužbu zbog genocida nad Bošnjacima moguće voditi samo uz pristanak njegovih izvršitelja i time tom narodu iscrtao metu na leđima. Lijepo je znati da su još uvijek bolna rana stanovi, vikendice, izgubljene ili nikada stečene privilegije, te da ta čežnja opravdava sve. Podiže me s poda činjenica da su neprijatelji ove zemlje za koje se zna i za koje se uglavnom ne zna našli glasnogovornike u ovom gradu, koji su im sedmicama pripremali teren za još jednu sramotu i nepravdu u skoro svim medijima, sve to u zamjenu za poluizgovoreno obećanje da će biti i za njih nafake. Pao je debeli sloj snijega i makar samo zbog toga mislim da je vrijedilo podnijeti zahtjev.
ma standing ovation![]()
svi su krivi sem konja koji je deset godina drkao kitu o našem trošku i onda se sjetio u zadnjim momentima da bi ko trebalo nešta uraditi![]()
da su se među njima pare rastaljivale nešto sumnjam da bi propalo ko ovo što se tiče svih nas
Da, to.gospodja profiterka wrote:
Instruktivno je vidjeti koliko samo u ovom gradu ima onih koji su oduševljeni što je sud odlučio da je tužbu zbog genocida nad Bošnjacima moguće voditi samo uz pristanak njegovih izvršitelja i time tom narodu iscrtao metu na leđima. Lijepo je znati da su još uvijek bolna rana stanovi, vikendice, izgubljene ili nikada stečene privilegije, te da ta čežnja opravdava sve. Podiže me s poda činjenica da su neprijatelji ove zemlje za koje se zna i za koje se uglavnom ne zna našli glasnogovornike u ovom gradu, koji su im sedmicama pripremali teren za još jednu sramotu i nepravdu u skoro svim medijima, sve to u zamjenu za poluizgovoreno obećanje da će biti i za njih nafake. Pao je debeli sloj snijega i makar samo zbog toga mislim da je vrijedilo podnijeti zahtjev.
il dottore wrote:Grean wrote: Poserem se i ja na sve one koji pokusaj revizije tuzbe koriste kao materijal za obracunavanje sa Bakirom i za kupljenje politickih poena.![]()
Sve i da je tačno, kakve veze to ima s današnjom odbijenicom?JoseMujica wrote:
svi su krivi sem konja koji je deset godina drkao kitu o našem trošku i onda se sjetio u zadnjim momentima da bi ko trebalo nešta uraditi![]()
Mohamad Sissoko wrote:il dottore wrote:Grean wrote: Poserem se i ja na sve one koji pokusaj revizije tuzbe koriste kao materijal za obracunavanje sa Bakirom i za kupljenje politickih poena.![]()
Svi su krivi sem Bakira a.s.JoseMujica wrote:gospodja profiterka wrote:Instruktivno je vidjeti koliko samo u ovom gradu ima onih koji su oduševljeni što je sud odlučio da je tužbu zbog genocida nad Bošnjacima moguće voditi samo uz pristanak njegovih izvršitelja i time tom narodu iscrtao metu na leđima. Lijepo je znati da su još uvijek bolna rana stanovi, vikendice, izgubljene ili nikada stečene privilegije, te da ta čežnja opravdava sve. Podiže me s poda činjenica da su neprijatelji ove zemlje za koje se zna i za koje se uglavnom ne zna našli glasnogovornike u ovom gradu, koji su im sedmicama pripremali teren za još jednu sramotu i nepravdu u skoro svim medijima, sve to u zamjenu za poluizgovoreno obećanje da će biti i za njih nafake. Pao je debeli sloj snijega i makar samo zbog toga mislim da je vrijedilo podnijeti zahtjev.
ma standing ovation![]()
da su se među njima pare rastaljivale nešto sumnjam da bi propalo ko ovo što se tiče svih nas
Gospođo relativizatorko, analogirajte vi do jutra ako želite.gospodja profiterka wrote:Instruktivno je vidjeti koliko samo u ovom gradu ima onih koji su oduševljeni što je sud odlučio da je tužbu zbog genocida nad Bošnjacima moguće voditi samo uz pristanak njegovih izvršitelja i time tom narodu iscrtao metu na leđima. Lijepo je znati da su još uvijek bolna rana stanovi, vikendice, izgubljene ili nikada stečene privilegije, te da ta čežnja opravdava sve. Podiže me s poda činjenica da su neprijatelji ove zemlje za koje se zna i za koje se uglavnom ne zna našli glasnogovornike u ovom gradu, koji su im sedmicama pripremali teren za još jednu sramotu i nepravdu u skoro svim medijima, sve to u zamjenu za poluizgovoreno obećanje da će biti i za njih nafake. Pao je debeli sloj snijega i makar samo zbog toga mislim da je vrijedilo podnijeti zahtjev.
E, pa da se i nasmijem danasIt_is_a_Leclerc wrote:
sulude, destabilizirajuće revizije...
gospodja profiterka wrote:Simpatičan si mi, ali zaista nemaš pojma o čemu pričaš. Nema ljuti...JoseMujica wrote:gospodja profiterka wrote:Instruktivno je vidjeti koliko samo u ovom gradu ima onih koji su oduševljeni što je sud odlučio da je tužbu zbog genocida nad Bošnjacima moguće voditi samo uz pristanak njegovih izvršitelja i time tom narodu iscrtao metu na leđima. Lijepo je znati da su još uvijek bolna rana stanovi, vikendice, izgubljene ili nikada stečene privilegije, te da ta čežnja opravdava sve. Podiže me s poda činjenica da su neprijatelji ove zemlje za koje se zna i za koje se uglavnom ne zna našli glasnogovornike u ovom gradu, koji su im sedmicama pripremali teren za još jednu sramotu i nepravdu u skoro svim medijima, sve to u zamjenu za poluizgovoreno obećanje da će biti i za njih nafake. Pao je debeli sloj snijega i makar samo zbog toga mislim da je vrijedilo podnijeti zahtjev.
ma standing ovation![]()
Alfons Kauders wrote:Svi su krivi sem Bakira a.s.JoseMujica wrote:gospodja profiterka wrote:Instruktivno je vidjeti koliko samo u ovom gradu ima onih koji su oduševljeni što je sud odlučio da je tužbu zbog genocida nad Bošnjacima moguće voditi samo uz pristanak njegovih izvršitelja i time tom narodu iscrtao metu na leđima. Lijepo je znati da su još uvijek bolna rana stanovi, vikendice, izgubljene ili nikada stečene privilegije, te da ta čežnja opravdava sve. Podiže me s poda činjenica da su neprijatelji ove zemlje za koje se zna i za koje se uglavnom ne zna našli glasnogovornike u ovom gradu, koji su im sedmicama pripremali teren za još jednu sramotu i nepravdu u skoro svim medijima, sve to u zamjenu za poluizgovoreno obećanje da će biti i za njih nafake. Pao je debeli sloj snijega i makar samo zbog toga mislim da je vrijedilo podnijeti zahtjev.
ma standing ovation![]()
SDA je doslovno ulozila vise truda, vremena, novca i ljudskih resursa u poklapanje Najvrijednije Opshtćine u Galaksiji i izbor kitologa Skake za gradonacelnika, no sto je ulozila u pripremu revizije.
I sad smo, gle cuda, krivi mi koji na to ukazujemo sa strane?
Balijska posla.