REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post Reply
il dottore

#5676 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by il dottore »

Grean wrote: Poserem se i ja na sve one koji pokusaj revizije tuzbe koriste kao materijal za obracunavanje sa Bakirom i za kupljenje politickih poena.
:thumbup:
I jos im se matere najebem
Banksy

#5677 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Banksy »

gospodja profiterka wrote:
Sud je mogao, sigurna sam, odlučiti i drugačije, ali... odluka je politička.
Međunarodna zajednica je signalizirala svoj stav i volju od početka, međutim moralo se barem pokušati.
Što se tiče Nicea, on je samo htio steći uvid u prikupljene dokaze (ne iz dobrih namjera) i iznuditi ogromne novce. Pošto je dobio nogu u špijunske guzove, minirao je postupak kako je znao i umio. Svi oni to rade, nisu to nikakvi "prijatelji Bosne" već bjelosvjetski mešetari, iznuđivači i protuhe.
Softić jeste ovlašteni zastupnik BiH pred sudom, ali mu Predsjedništvo nije dalo nalog da preda zahtjev. Politička poruka je jasna i vrlo deprimirajuća.
Da, to je to...
NeenaSa

#5678 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by NeenaSa »

statixx wrote:
hAZNADAR wrote: Jesi li stvarno mislio da revzija moze proci troclano predsjednistvo uz jedinstven stav?
Jesi li stvarno imao nadu da imamo ikakve sanse u ovome?
Pa zar nisu ubijedjivali javnost da to uopste nije potrebno i da Softic ima ovlastenje.

Ja koliko se sjecam 95% forumasha je podrzalo reviziju, ali su dovodili u pitanju nacin dnosenja odluke. Nije sporan zahtjev vec cemu zamajavanje naroda i politicki marketing.
Upravo.
Banksy

#5679 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Banksy »

JoseMujica wrote:
kakva je nepravda danas nanesena Bosni i Hercegovini?

uzmimo kao primjer da ti mene zbodeš nožem i ja lametiram kako ću te tužiti, pametujem i šupljiram i mjesto da okupim ljude koji znaju svoj posao, tu svoju tužbu u zadnjim sekundama sam nažvrljam na papiru, bez ikakvih relevantnih dokaza i predam......

i sud to odbije kao neosnovano ili iz bilo kojeg drugog pravnog razloga...
... sud te odbije jer ja nisam supotpisnik.

možda pravo, ali ne i pravda.
Alfons Kauders

#5680 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Alfons Kauders »

NeenaSa wrote:
statixx wrote:
hAZNADAR wrote: Jesi li stvarno mislio da revzija moze proci troclano predsjednistvo uz jedinstven stav?
Jesi li stvarno imao nadu da imamo ikakve sanse u ovome?
Pa zar nisu ubijedjivali javnost da to uopste nije potrebno i da Softic ima ovlastenje.

Ja koliko se sjecam 95% forumasha je podrzalo reviziju, ali su dovodili u pitanju nacin dnosenja odluke. Nije sporan zahtjev vec cemu zamajavanje naroda i politicki marketing.
Upravo.
Znali u aprilu i pravili se budale. Zato nista nisu ni pripremili, kao i sto sam rekao.

Ali eto, sad kad kazes da Bakir od Vijecnice snosi odgovornost, kao prvi covjek najjace stranke i clan Predsjednistva, onda "kupis politike poene"

Kad Neonko Suljagica proziva da je navijao za propast revizije, to je sasvim regularno.

Stranci su krivi, Zidovi, Masoni, Evropa kurva ovo ono. Kriva opozicija, kriv sud, kriva posta, cuko mi pojeo zadacu, svi krivi sem Prvog u Bosnjaka.
commendatore

#5681 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by commendatore »

poslije svega vidjenog nije meni zao naseg naroda - ko ga jebe - nek ide u kurac..... ne bi nema boga vise i pomislio da uzmem pusku - a da ce nam se najebati majke - pa ovo nije mogla biti bolja poruka..... ovo i konj vidi samo debilomongoloidni bosnjakoid ne.....

medjunarodna zajednica - je definitivno na strani konacno "rjesenja" muslimanskog pitanja u vidu drzave u Evropi..... maksimalno odrzavanje statusa quo uz velike pritiske s vana to zorno pokazuje..... nemamo prijatelja a najvise dusmana imamo medju sobom.... kakvo nam je stanje unutar nacionalnog i vjerskog korpusa srbi i njihovi zlocini nikad ne bi trebali biti vijest....
Last edited by commendatore on 09/03/2017 18:46, edited 1 time in total.
Ludzak

#5682 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Ludzak »

Ja sam vas upozoravao da bi mogli dobiti šamar, a mi, kao i po običaju, se sramotimo. Srbi se smiju.
PM72

#5683 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by PM72 »

commendatore wrote:poslije svega vidjenog nije meni zao naseg naroda - ko ga jebe - nek ide u kurac..... ne bi nema boga vise i pomislio da uzmem pusku - a da ce nam se najebati majke - pa ovo nije mogla biti bolja poruka..... ovo i konj vidi samo debilomongoloidni bosnjakoid ne.....
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#5684 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by JoseMujica »

Banksy wrote:
JoseMujica wrote:
kakva je nepravda danas nanesena Bosni i Hercegovini?

uzmimo kao primjer da ti mene zbodeš nožem i ja lametiram kako ću te tužiti, pametujem i šupljiram i mjesto da okupim ljude koji znaju svoj posao, tu svoju tužbu u zadnjim sekundama sam nažvrljam na papiru, bez ikakvih relevantnih dokaza i predam...... i sud to odbije kao neosnovano ili iz bilo kojeg drugog pravnog razloga...
... sud te odbije jer ja nisam supotpisnik.

nije ti dobra analogija, al nikako...al nebitno :( pati kad želiš, al odgovor ti je u onom dijelu mog posta koji nisi citirala :cry:
sarajevo999999

#5685 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by sarajevo999999 »

il dottore wrote:
Grean wrote: Poserem se i ja na sve one koji pokusaj revizije tuzbe koriste kao materijal za obracunavanje sa Bakirom i za kupljenje politickih poena.
Sta je Bakir nedodirljiv pa se ne smije nista reci
gospodja profiterka

#5686 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by gospodja profiterka »

Instruktivno je vidjeti koliko samo u ovom gradu ima onih koji su oduševljeni što je sud odlučio da je tužbu zbog genocida nad Bošnjacima moguće voditi samo uz pristanak njegovih izvršitelja i time tom narodu iscrtao metu na leđima. Lijepo je znati da su još uvijek bolna rana stanovi, vikendice, izgubljene ili nikada stečene privilegije, te da ta čežnja opravdava sve. Podiže me s poda činjenica da su neprijatelji ove zemlje za koje se zna i za koje se uglavnom ne zna našli glasnogovornike u ovom gradu, koji su im sedmicama pripremali teren za još jednu sramotu i nepravdu u skoro svim medijima, sve to u zamjenu za poluizgovoreno obećanje da će biti i za njih nafake. Pao je debeli sloj snijega i makar samo zbog toga mislim da je vrijedilo podnijeti zahtjev.
JoseMujica

#5687 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by JoseMujica »

gospodja profiterka wrote:Instruktivno je vidjeti koliko samo u ovom gradu ima onih koji su oduševljeni što je sud odlučio da je tužbu zbog genocida nad Bošnjacima moguće voditi samo uz pristanak njegovih izvršitelja i time tom narodu iscrtao metu na leđima. Lijepo je znati da su još uvijek bolna rana stanovi, vikendice, izgubljene ili nikada stečene privilegije, te da ta čežnja opravdava sve. Podiže me s poda činjenica da su neprijatelji ove zemlje za koje se zna i za koje se uglavnom ne zna našli glasnogovornike u ovom gradu, koji su im sedmicama pripremali teren za još jednu sramotu i nepravdu u skoro svim medijima, sve to u zamjenu za poluizgovoreno obećanje da će biti i za njih nafake. Pao je debeli sloj snijega i makar samo zbog toga mislim da je vrijedilo podnijeti zahtjev.

ma standing ovation :-)

svi su krivi sem konja koji je deset godina drkao kitu o našem trošku i onda se sjetio u zadnjim momentima da bi ko trebalo nešta uraditi :-)

da su se među njima pare rastaljivale nešto sumnjam da bi propalo ko ovo što se tiče svih nas :skoljka:
Last edited by JoseMujica on 09/03/2017 18:49, edited 1 time in total.
gospodja profiterka

#5688 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Banksy wrote:
Sud je mogao, sigurna sam, odlučiti i drugačije, ali... odluka je politička.
Međunarodna zajednica je signalizirala svoj stav i volju od početka, međutim moralo se barem pokušati.
Što se tiče Nicea, on je samo htio steći uvid u prikupljene dokaze (ne iz dobrih namjera) i iznuditi ogromne novce. Pošto je dobio nogu u špijunske guzove, minirao je postupak kako je znao i umio. Svi oni to rade, nisu to nikakvi "prijatelji Bosne" već bjelosvjetski mešetari, iznuđivači i protuhe.
Softić jeste ovlašteni zastupnik BiH pred sudom, ali mu Predsjedništvo nije dalo nalog da preda zahtjev. Politička poruka je jasna i vrlo deprimirajuća.
Da, to je to...
I da bude jasno: ovo jesam očekivala, ali zadržavam pravo na bijes. Uostalom, neke su stvari sada posve jasne.
gospodja profiterka

#5689 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

JoseMujica wrote:
gospodja profiterka wrote:Instruktivno je vidjeti koliko samo u ovom gradu ima onih koji su oduševljeni što je sud odlučio da je tužbu zbog genocida nad Bošnjacima moguće voditi samo uz pristanak njegovih izvršitelja i time tom narodu iscrtao metu na leđima. Lijepo je znati da su još uvijek bolna rana stanovi, vikendice, izgubljene ili nikada stečene privilegije, te da ta čežnja opravdava sve. Podiže me s poda činjenica da su neprijatelji ove zemlje za koje se zna i za koje se uglavnom ne zna našli glasnogovornike u ovom gradu, koji su im sedmicama pripremali teren za još jednu sramotu i nepravdu u skoro svim medijima, sve to u zamjenu za poluizgovoreno obećanje da će biti i za njih nafake. Pao je debeli sloj snijega i makar samo zbog toga mislim da je vrijedilo podnijeti zahtjev.

svi su krivi sem konja koji je deset godina drkao kitu o našem trošku i onda se sjetio u zadnjim momentima da bi ko trebalo nešta uraditi :-)

da su se među njima pare rastaljivale nešto sumnjam da bi propalo ko ovo što se tiče svih nas :skoljka:
Simpatičan si mi, ali zaista nemaš pojma o čemu pričaš. Nema ljuti...
Banksy

#5690 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Banksy »

Instruktivno je vidjeti koliko samo u ovom gradu ima onih koji su oduševljeni što je sud odlučio da je tužbu zbog genocida nad Bošnjacima moguće voditi samo uz pristanak njegovih izvršitelja i time tom narodu iscrtao metu na leđima. Lijepo je znati da su još uvijek bolna rana stanovi, vikendice, izgubljene ili nikada stečene privilegije, te da ta čežnja opravdava sve. Podiže me s poda činjenica da su neprijatelji ove zemlje za koje se zna i za koje se uglavnom ne zna našli glasnogovornike u ovom gradu, koji su im sedmicama pripremali teren za još jednu sramotu i nepravdu u skoro svim medijima, sve to u zamjenu za poluizgovoreno obećanje da će biti i za njih nafake. Pao je debeli sloj snijega i makar samo zbog toga mislim da je vrijedilo podnijeti zahtjev.
Da, to.
Mada mislim da se sve znalo i bez snijega.
Mohamad Sissoko

#5691 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Mohamad Sissoko »

il dottore wrote:
Kejn

#5692 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Kejn »

Kakvi sve luđaci ordiniraju na ovom forumu to nije normalno. Ovo mater jednom rađa ja mislim. Znalo se na startu da onaj krmak i ona latinska hinja neće dati zeleno svijetlo za reviziju. I nije mi jasno kakvo je ovo uvjetovanje od Suda kada znaju da se ovdje ni čaša vode ne može naručiti bez saglasnosti sve tri strane. Ovo je zaista politička odluka.
Last edited by Kejn on 09/03/2017 18:53, edited 1 time in total.
Banksy

#5693 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Banksy »

JoseMujica wrote:
Sve i da je tačno, kakve veze to ima s današnjom odbijenicom?
Fudo387

#5694 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Fudo387 »

Mohamad Sissoko wrote:
il dottore wrote:
:thumbup: :thumbup:
Alfons Kauders

#5695 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Alfons Kauders »

JoseMujica wrote:

Svi su krivi sem Bakira a.s.

SDA je doslovno ulozila vise truda, vremena, novca i ljudskih resursa u poklapanje Najvrijednije Opshtćine u Galaksiji i izbor kitologa Skake za gradonacelnika, no sto je ulozila u pripremu revizije.

I sad smo, gle cuda, krivi mi koji na to ukazujemo sa strane?

Balijska posla.
It_is_a_Leclerc

#5696 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by It_is_a_Leclerc »

Gospođo relativizatorko, analogirajte vi do jutra ako želite.
Niko ovdje ne likuje. Samo je grupa ljudi frustrirana jer ih niko nije htio slušati, niko im nije vjerovao i bili su izloženi najstrašnijim uvredama jer su rekli da je ovo Sud, a ne socijalna ustanova, i da će zahtjev biti odbijen, a Bosna i Hercegovina posramljena, ponižena i ismijana.
Niko nije vjerovao takvim ljudima. Dapače, pouzdalo se u sumnjivce tipa Nice, Tromp i sl. koji su debelo naplatili svoje usluge uvjeravajući deluzionog "lidera" Bakira da sve ima smisla.

Ti ljudi, koji su od prvog dana protiv ove sulude, destabilizirajuće revizije su najveće patriote, a ovi što su izlapljelom, destruktivnom Bakiru pljeskali su, zapravo, ti koji su nanijeli štetu i Bošnjacima i BiH.
Banksy

#5697 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Banksy »

It_is_a_Leclerc wrote:
sulude, destabilizirajuće revizije...
E, pa da se i nasmijem danas :lol:
JoseMujica

#5698 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by JoseMujica »

JoseMujica wrote:

Simpatičan si mi, ali zaista nemaš pojma o čemu pričaš. Nema ljuti...

pričam o tome da je nas sud odbio u startu jer smo pravno nepismeni, nesposobni

kad isključiš emocije to je to... nisam ništa drugo ni očekivao jer je još kod orginalne tužbe bilo jasno da je sve ovo PR za unutarnju upotrebu :( :-) tada me bolilo, al jebiga prošlo je od tada puno vremena pa sam prebolio i isključio se iz ovog spektakla za sluđenu sljedbu
PM72

#5699 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by PM72 »

Alfons Kauders wrote:
JoseMujica wrote:

Svi su krivi sem Bakira a.s.

SDA je doslovno ulozila vise truda, vremena, novca i ljudskih resursa u poklapanje Najvrijednije Opshtćine u Galaksiji i izbor kitologa Skake za gradonacelnika, no sto je ulozila u pripremu revizije.

I sad smo, gle cuda, krivi mi koji na to ukazujemo sa strane?

Balijska posla.
:lol: :lol: :thumbup:

P.S.Šteta što će te banovat'.tačno ćeš mi faliti.
karanana

#5700 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by karanana »

Tema je o bakiru. Jebo bakira, ali najzalosnije je to da ne postoji nikakva alternativa ridjem. E to je problem. On da odstupi, ko da pristupi?
Post Reply