Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

RNG_25

#5676 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by RNG_25 »

sumirprimus wrote:sta ba o trampu ti imas rec jdecko?
kad o meni fulas mos mislit kolko o trumpu fulas,,boje da si kupus pritsno.,..ima jos vremena ukisnut.-..
evo bujrum opovrgni me.. :) ako smes pickice :D
Ne znam šta imam tačno opovrgnuti kada nisi ništa od argumenata ni iznio na temu? Ja sam svoje viđenje o Trumpu već ukratko iznio, a tvoje ("Trump je loš!") mišljenje nije baš nešto o čemu se da diskutovati... kad i nije bitno. Ponavljam: najbitniji su rezultati. A glavni Trumpov cilj - očuvanje snage SAD-a. Pa ćemo vidjeti. (Zapravo, ja već vidim, al' hajd...)
jeza u ledja

#5677 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

RNG_25 wrote:
Fudo387 wrote:
Naravno.
Donald je patriota i ovo je uradio da bi napravio Ameriku great again.
:lol:
Pa jeste. Ako si ozbiljan ovdje, a ne samo sarkastičan (teško procijeniti ovako preko interneta),
:shock: :shock: :shock:

Muahahaha :pisnula:

Ne mogu da vjerujem jbt. :shock:
Fudo387

#5678 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

RNG_25 wrote:Halted a reduction to the annual mortgage insurance premiums borrowers pay when taking out government-backed home loans.
Brine frajer o srednjoj stalezi.
Zasto bi ljudi placali manje PMI na kredite za kucu kad mogu komotno placati vece...sta.
RNG_25

#5679 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by RNG_25 »

jeza u ledja wrote:
RNG_25 wrote:
Fudo387 wrote:
Naravno.
Donald je patriota i ovo je uradio da bi napravio Ameriku great again.
Pa jeste. Ako si ozbiljan ovdje, a ne samo sarkastičan (teško procijeniti ovako preko interneta),
:shock: :shock: :shock:

Muahahaha :pisnula:

Ne mogu da vjerujem jbt. :shock:
Ah, još jedan koji na ljude gleda sa predrasudom da su ljudi u osnovi loši, po "defaultu" licemjerni, maliciozni i tako dalje. Ili da su sve to u apsolutnom smislu, nedo Bog da neko ima neku mahanu, da ponekad slaže, da nešto loše uradi - to je odmah znak da je 100 % loš, a ne, jel', čovjek. Čovjek koji može biti i dobar i loš, opet ne u apsolutnom smislu (ne postoji Dobar čovjek).

Ili da patriotizam nije isključen postojanjem tih mahana i td.

Ukratko, suštinski modernizam.
zenit dozic

#5680 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by zenit dozic »

jeza u ledja wrote:
zenit dozic wrote:
Znaci kako sam iscitao iz tvoga posta ljudi su generalno sebicni :idea:
Istina.

Dalje ti nisi jedan od njih i brines, ne samo za vas amere ili naturalizovane amere, vego i na vas cijeli dunjaluk.

Ti se plasis da ce sjebat sve sto je nobelovac obama i mirotvorka klinton uradila po pitanju demokratije,ljudskih prava, boljitka za sve ljude svijeta :thumbup:

Mislis, između ostalog, ponovo ce otvoriti guantanamo, unistiti libiju, sjebati siriju, naoruzavat mirne demonstrante alias isilovce i ostale rebelse i tako izazvati izbjeglicku krizu biblijskih proporcija, a sa njom i teroristicke napada diljem zapadnog demokratskog svijeta.
Sprciti ukrajnu i zakuhati sa rusijom i izazvati krizu u europi.
Milijone građana amerike ostaviti bez posla, zdravstvenog osiguranja, uciniti beskucnicima jer su ostali bez posla i ne mogu otplacivat hipoteku, izazvati ekonomsku krizu epskih razmjera.

U pravu si treba ga smaknut dok nije ovo uradio da ne bi svijet otiso u PM
Allah :mrgreen: nagradio i tebe i madonu sto mislite i o drugima a ne samo o vlastitoj guzi :thumbup:

Libiju je unistio Gadafi, a Srijiu Asad. Isto vazi i za Irak i Sadama. Eksi SAD naoruzava ISIL? :lol: Mislio sam da ih naoruzava Mossad. :oops:

Nezaposlenost u Americi je sa skoro 10% 2008e, pala na ispod 5% danas, a oko 30ak siromasnih ljudi u SAD danas ima zdravstveno osiguranje, koje nije moglo priustiti 2008e. Ekonomska kriza epskih razmjera 2008e je nastala na kraju administracije jos jednog krembila epskih razmjera na celu SAD.
Generalno, mnogo toga sto se desavalo izmedju vladavine dva krembila je razrjesavanje sranja koja su napravili/koja ce napraviti.

Cuj sprcili Ukrajinu? Hahhaa :lol: Rusija okupirala i sprcila cetvrt te zemlje, ali sprcio je Obama. :lol:

Imacete sad priliku i vi u Bosni da malo uzivate u carima Trumpove politike, ne brini se. ;-) :bih:
Procito sam do ovog. Dalje nema potrebe.
Zbog ovakvog razmisljanja i bezobrazluka zelim vam dug zivot i puno trumpa :thumbup:
Fudo387

#5681 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

RNG_25 wrote:Prepared to issue more executive orders this week.
Neka Donalde, pomanje jarane...izgin'cemo za tri hefte pa ne's imati koga handriti 4 godine.
Challenger__

#5682 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Challenger__ »

Fudo387 wrote:..i Zeljo ce uci u finale lige sampiona. :thumbup:
Ehhh... :roll:
RNG_25

#5683 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by RNG_25 »

Fudo387 wrote:
Neka Donalde, pomanje jarane...izgin'cemo za tri hefte pa ne's imati koga handriti 4 godine.
Oh... ništa ti ne brini. Donald Trump ima "skoro" beskonačno stvari da promijeni... širom svijeta. Dovoljno za bar 8 godina.
Fudo387

#5684 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

Challenger__ wrote:
Fudo387 wrote:..i Zeljo ce uci u finale lige sampiona. :thumbup:
Ehhh... :roll:
Ok, da ne mislis kako nisam mislio na tebe,
Eto, Putin ce aneksirati Finsku.
Je l' sad bolje?
:D
Fudo387

#5685 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

RNG_25 wrote:
Fudo387 wrote:
Oh... ništa ti ne brini. Donald Trump ima "skoro" beskonačno stvari da promijeni... širom svijeta. Dovoljno za bar 8 godina.
Djaba sve ako ne vrati Kosovo Srbiji, pisaj ga onda.
jeza u ledja

#5686 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

zenit dozic wrote:
Procito sam do ovog. Dalje nema potrebe.
Zbog ovakvog razmisljanja i bezobrazluka zelim vam dug zivot i puno trumpa :thumbup:
Bezobrazluka? Puno si dozvoljavas. Ipak je ovo samo forum.

Cuj bezobrazluka? Odvratni ljigavac koji je 40 godina drzao uzde zemlje, srao se po cijeloj Africi, slao pomoc najgorim diktatorima. Koji sa toliko novca i onako male zemlje nije uspio obrazovati i stvoriti zemlju zeljnu zivljenja. I unistila ih Amerika, Evropa? Pih. Ma nemoj.

Ne bi bilo lose kad bi Amerika stvarno postala izolovana, cisto da kojekakvi pametnjakovici sirom svijeta malo uzivaju u carima svojih lokalnih diktatora, agresora, genocidasa...ah da, i ostalih svjetskih kabadahija. :wink:

Cisto malo podsjecanja radi:

sumirprimus

#5687 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sumirprimus »

RNG_25 wrote:
sumirprimus wrote:sta ba o trampu ti imas rec jdecko?
kad o meni fulas mos mislit kolko o trumpu fulas,,boje da si kupus pritsno.,..ima jos vremena ukisnut.-..
evo bujrum opovrgni me.. :) ako smes pickice :D
Ne znam šta imam tačno opovrgnuti kada nisi ništa od argumenata ni iznio na temu? Ja sam svoje viđenje o Trumpu već ukratko iznio, a tvoje ("Trump je loš!") mišljenje nije baš nešto o čemu se da diskutovati... kad i nije bitno. Ponavljam: najbitniji su rezultati. A glavni Trumpov cilj - očuvanje snage SAD-a. Pa ćemo vidjeti. (Zapravo, ja već vidim, al' hajd...)
trump je stari bogati suejtni prdonja...
prodacecijelisvijet da namiri novi krov na svo toweru.
kaje lik hladno mogli smo uzet naftu... neuvijeno,sta ima nejasno,svi ga upozoravaju na rusiju on veli da us ogri od naci njemacke,asam je njemacki potomak.
iz usta trump himself grab em by pussyyyyyy rng...
argumenti vrijeme reztultati koji rezultati sunce ti,cova dobio lovu od oca,bankrotiro vise put od bivse juge...
koja snaga, napo odma temelje sad.a obavjestajne agencije, strane saveze nato,un, bez obziranaupozorenja vlastitih agencija postavi ljude koji imaju direktne veze sa najvecim "protivnikom2 kontrapartom u sv9ijetu trenutno rusima..dok ne zarati s kinezima nadobrom jeputu..raskino tpp naftu oce zid prema meksisku, ogranicenje ulazamulimana u usa jer su svi potencijalnivteroristi..
dokazani rasdist...ksenofob,sujetni skot,picka u dusi.
inace kako si ti? fejk profajleru fola neki polemicar...
pljucenm ti u polemiku.skim si takav,si...posto garant milijarder nit amer wasp porijekla nisi,onda ti ostaje samo uskogrudni nacional djikanski sovinist..il ovaj sto gmiže udav,anakonda poskok koji vec gmizavac...
ti nesto ponavlkjas,ustvari z tebe izalze iste recenice ko neku noc iz cirilice i osvjedocenih nacionalist,ksenofoba, rasista,sovinista,skoro pa i ratnih zlocinaca...matrica,lazanoskog,dodika,pa i djevada,trifunovica, il onog poskokovca od nocprije..
dakle bolje da si kupus pritisno nego vaskoliku politku komentariso.
uostalom ajde baci svoj cv da ti se u facu smijemo,ako smijes naravno... :D
Challenger__

#5688 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Challenger__ »

Fudo387 wrote:Eto, Putin ce aneksirati Finsku.
Je l' sad bolje?
Ne interesuje me to.

Jesi li za FKŽ (makar 'nako) ili si stari Grobar?

sumirprimus

#5689 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sumirprimus »

RNG_25 wrote:
Fudo387 wrote:
ko dace dobit za4cgodine, :lol:
e ovo treba upamtit
Fudo387

#5690 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

Challenger__ wrote:
Fudo387 wrote:Eto, Putin ce aneksirati Finsku.
Je l' sad bolje?
Ne interesuje me to.

Jesi li za FKŽ (makar 'nako) ili si stari Grobar?

Druze Mufide, zbog toga "grobar" mogli bi nas dvojica opasno zaratiti.
:twisted:
Challenger__

#5691 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Challenger__ »

Fudo387 wrote:Druze Mufide, zbog toga "grobar" mogli bi nas dvojica opasno zaratiti.
OK, OK. Jbg, bili smo nekada jedinstvena država, znam da je bilo dosta raje iz BiH koji su gotivili Partizan. Ništa loše nisam mislio. Inače, moji su lapo-lapo: pola za FKŽ pola za Torpedo aka FKSA!!

sumirprimus

#5692 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sumirprimus »

ovo partizan omakl ose.slućajno :lol:
Fudo387

#5693 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

Challenger__ wrote:
Fudo387 wrote:Druze Mufide, zbog toga "grobar" mogli bi nas dvojica opasno zaratiti.
OK, OK. Jbg, bili smo nekada jedinstvena država, znam da je bilo dosta raje iz BiH koji su gotivili Partizan. Ništa loše nisam mislio. Inače, moji su lapo-lapo: pola za FKŽ pola za Torpedo aka FKSA!!

Kakav te partizan spop'o, kod nas u mahali nisi mogao u tim dezenima prosetat' ni kad im je franjo bio direktor... :lol:
Zeljo, sarajvo, AL Kalifati ja, to ostalo, nula bodova. :D
Pandakonda

#5694 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pandakonda »

Evo jedna rijetka za raju

Image
Pepefrog

#5695 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pepefrog »

It_is_a_Leclerc wrote:Trump neće uraditi ništa.
Kao najnepopularniji predsjednik je došao i kao najnepopularniji predsjednik će otići.
Čekajte samo da ljudi skontaju da ovo što CEO-ovi automobilske i druge industrije klimaju glavom na sastanku sa Trumpom ipak ne znači da će vratiti postrojenja u SAD samo zato što je Trump rekao : "Please. We have terrific people".

Sudeći po profilu podržavatelja Trumpa, to shvatanje će potrajati, ali će kad-tad doći :)
Ako si ti prognozirao tako evo sad mogu sa sigurnoscu da kazem da ce se automobilska industrija vratiti u SAD i da ce Trump ispuniti sva obecanja.

Kakvo epsko kmecanej od nema sanse za nominaciju, pa nema sanse za predsjednika, a sada ga niko nece slusati iako je predsjednik, sve strucni prognozeri imal kakva ponuda na onim britanskim kladionicama da stavim pare na jos jedan Trumpov mandat vec sada?
It_is_a_Leclerc

#5696 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by It_is_a_Leclerc »

RNG_25 wrote:
Here's a list of the Trump administration's actions in its first 72 hours:

Taken over running of the entire federal government.

Issued an executive order aimed at rolling back former President Barack Obama's Affordable Care Act.

Halted a reduction to the annual mortgage insurance premiums borrowers pay when taking out government-backed home loans.

Ordered agencies to freeze new regulations, giving the new administration time to review them.

Received a key legal OK from the Justice Department for Trump son-in-law Jared Kushner to take on a role in the White House.

Met with the CIA, where he addressed employees. Trump also took over the nuclear codes

Trump's nominee for CIA director, Kansas Rep. Mike Pompeo, contradicted his earlier testimony and said he was open to revisiting limits on interrogation techniques including waterboarding if his intelligence officers think it is needed.

Raised the specter of another conflict in Iraq, with Trump expressing regret for not taking over the country's oil and telling the CIA, "We should have kept the oil. Maybe we'll have another chance."

Spoke to the Mexican president and said the two will meet at the end of January.

Spoke to the Canadian prime minister about the two nations' economic relationship.

Announced he has meetings with leaders in Mexico and Canada to begin re-negotiating NAFTA.

Announced his first foreign leader meeting will be Friday with the United Kingdom Prime Minister Theresa May.

Signaled a shift in the Justice Department's civil rights efforts when it requested a delay in the lawsuit over a Texas law requiring voters to present certain types of government-issued IDs.

Prepared to issue more executive orders this week.

Told the National Park Service not to tweet after it retweeted side-by-side images showing the crowd at former President Barack Obama's 2009 inauguration and Trump's inauguration.

Began discussions about moving the US embassy in Israel from Tel Aviv to Jerusalem.

Confronted his first national disaster as President, deadly tornadoes in Georgia.

Issued executive orders to withdraw from the Trans Pacific Partnership trade deal negotiations, as well as executive order on abortion and lobbyists who want to work in the White House.
http://edition.cnn.com/2017/01/22/polit ... index.html

"Ništa".
Molim vas da se ne sramotite u ovolikim količinama.
Kad sam rekao - URADITI nisam mislio na "poslao signale", "započeo diskusiju", "rekao da će", "razgovarao"...

Jer, gledajte, i moja komšinica je isto poslala signale drugoj komšinici da započnu diskusiju o tome što će razgovarati kad se sretnu na kafi. Ali, od te kafe još uvijek nema ništa.
It_is_a_Leclerc

#5697 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by It_is_a_Leclerc »

Pepefrog wrote:
Kao najnepopularniji predsjednik je došao i kao najnepopularniji predsjednik će otići.
Čekajte samo da ljudi skontaju da ovo što CEO-ovi automobilske i druge industrije klimaju glavom na sastanku sa Trumpom ipak ne znači da će vratiti postrojenja u SAD samo zato što je Trump rekao : "Please. We have terrific people".

Sudeći po profilu podržavatelja Trumpa, to shvatanje će potrajati, ali će kad-tad doći :)
Ako si ti prognozirao tako evo sad mogu sa sigurnoscu da kazem da ce se automobilska industrija vratiti u SAD i da ce Trump ispuniti sva obecanja.

Kakvo epsko kmecanej od nema sanse za nominaciju, pa nema sanse za predsjednika, a sada ga niko nece slusati iako je predsjednik, sve strucni prognozeri imal kakva ponuda na onim britanskim kladionicama da stavim pare na jos jedan Trumpov mandat vec sada?
Pa poštovani @Yug, mogli ste vi i sa starog nicka pisati. Malo vas ismijavaju zbog onog što ste rekli da će Trump promijeniti ambasadora u BiH, ali ništa strašno. Pospite se pepelom i idemo dalje :)
RNG_25

#5698 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by RNG_25 »

sumirprimus wrote:
RNG_25 wrote:Ne znam šta imam tačno opovrgnuti kada nisi ništa od argumenata ni iznio na temu? Ja sam svoje viđenje o Trumpu već ukratko iznio, a tvoje ("Trump je loš!") mišljenje nije baš nešto o čemu se da diskutovati... kad i nije bitno. Ponavljam: najbitniji su rezultati. A glavni Trumpov cilj - očuvanje snage SAD-a. Pa ćemo vidjeti. (Zapravo, ja već vidim, al' hajd...)
trump je stari bogati suejtni prdonja...
prodacecijelisvijet da namiri novi krov na svo toweru.
kaje lik hladno mogli smo uzet naftu... neuvijeno,sta ima nejasno,svi ga upozoravaju na rusiju on veli da us ogri od naci njemacke,asam je njemacki potomak.
iz usta trump himself grab em by pussyyyyyy rng...
argumenti vrijeme reztultati koji rezultati sunce ti,cova dobio lovu od oca,bankrotiro vise put od bivse juge...
koja snaga, napo odma temelje sad.a obavjestajne agencije, strane saveze nato,un, bez obziranaupozorenja vlastitih agencija postavi ljude koji imaju direktne veze sa najvecim "protivnikom2 kontrapartom u sv9ijetu trenutno rusima..dok ne zarati s kinezima nadobrom jeputu..raskino tpp naftu oce zid prema meksisku, ogranicenje ulazamulimana u usa jer su svi potencijalnivteroristi..
dokazani rasdist...ksenofob,sujetni skot,picka u dusi.
inace kako si ti? fejk profajleru fola neki polemicar...
pljucenm ti u polemiku.skim si takav,si...posto garant milijarder nit amer wasp porijekla nisi,onda ti ostaje samo uskogrudni nacional djikanski sovinist..il ovaj sto gmiže udav,anakonda poskok koji vec gmizavac...
ti nesto ponavlkjas,ustvari z tebe izalze iste recenice ko neku noc iz cirilice i osvjedocenih nacionalist,ksenofoba, rasista,sovinista,skoro pa i ratnih zlocinaca...matrica,lazanoskog,dodika,pa i djevada,trifunovica, il onog poskokovca od nocprije..
dakle bolje da si kupus pritisno nego vaskoliku politku komentariso.
uostalom ajde baci svoj cv da ti se u facu smijemo,ako smijes naravno... :D
Lel. Ozbiljno? Ništa, živ ti i zdrav bio, ali radije ne bih dalje, bar s tobom...
Pandakonda

#5699 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pandakonda »

Jel' ovo onaj tik tak tik tak sa druge teme ? :D
RNG_25

#5700 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by RNG_25 »

It_is_a_Leclerc wrote:Molim vas da se ne sramotite u ovolikim količinama.
Kad sam rekao - URADITI nisam mislio na "poslao signale", "započeo diskusiju", "rekao da će", "razgovarao"...

Jer, gledajte, i moja komšinica je isto poslala signale drugoj komšinici da započnu diskusiju o tome što će razgovarati kad se sretnu na kafi. Ali, od te kafe još uvijek nema ništa.
Prvo, među stvarima su i konkretizovane odluke.

Drugo, ti nisi Trump, tako da tvoji "signali" su jedno, a Trumpovi "signali" uzrokuju da jedan proizvođač automobila odustane od izmještanja proizvodnje u Meksiko. Odnosno, njegovi "signali" imaju praktičnu i demonstrabilnu moć i vrijednost za hiljade ljudi.
Post Reply