Sebija All about

Post Reply
JThomas

#5676 Re: Sebija All about

Post by JThomas »

nećemo mi lako privoliti srpsku i hrvatsku politika ni na šta. ali jako mnogo jako bitnih stvari se može srediti i bez toga, da ljudi naprosto bolje žive. i otud stalno razvodnjavanje, ono što ne odete u široki brijeg da protestujete...
Dozer

#5677 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Pa to i govorim. Napravi da ti je u KS, USK i TK procjecna plata 1.500, pa ces vijdeti kako je lako onda obicne ljude privoliti da skinu sebi s grbace one koji im nisu sposobni omoguciti isto. naravno, istovremeno donesi kantonalni zakon da se u u tom kanstonu ne moze zaposliti niko sa stalnim mjestom prebivalista u drugom kantonu.

Naranvo, ovo NIKAD ZA NIKAD nece napraviti ni jedna od ENV stranaka (SDA, SBB, HDZs, SDS, SNSD), jer oni opstaju jedino na ENV matrici koja podrazumijeva osvajanje vlasti na bazi dizanja tenzija i animoziteta prema "onima tamo".
A sve to rade u dogovoru.

Ja ne znam da se moze normalno sjedini na tronoscu koji nema jednu nogu... Ako neko zna za takav slucaj, neka nam ga ponudi...
Last edited by Dozer on 25/10/2017 16:17, edited 1 time in total.
Heartbeats

#5678 Re: Sebija All about

Post by Heartbeats »

Dozer wrote:Ma, samo pogledajte zadnjih par dana (i mjeseci) sta se sve desava, i svakome s imalo mozga je jasno da smo dotakli dno-dna...

Bakir, za neupucene - to je jedan od 3 predsjednika ove idiotske zemlje, prije 2 dana kaze da smo ostavljeni u amanet Turcima.... :roll:

Doktori strajkuju vec 10 dana... :roll:

Borci spavaju (protestuju) pred zgradom Vlade FBiH vec mjesecima... :roll:

Danas su im se pridruzili i penzioneri... :roll:

Radnici popljackanih fabrika u znak protesta i trazeci svoja oteta prava pjesace desetine kilometara... :roll:

Glavni grad, a kojim vec dvije decenije upravljaju isti ti likovi (SDA) ima redukcije vode vec godinama... :roll:

Prosjecna plata je samo po statistici 850 KM, dok je u realnosti ispod 700... :roll:

Za protekle 3 godine, opet SDA vladavine, nije izgradjen, a samim tim ni otvoren ni jedan jedini kilometar autoputa... :roll:

I na sve to, "prva ""dama""", inace doktorica za koju niko nije cuo po nekim medicinskim dostignucima i kvalitetu nego samo po tome sto je zena prvog mazluma u SDA, a koja je, opet za neupucene - generalna direktorica najvece zdravstvene ustanove u BiH, tj. UKC Sarajevo, i koja je za manje od dvije godine tu ustanovu dovela u najgore stanje od njenog nastanka prije 100 godina, danas daje ovakve imbecilne izjave, a koje njen muzic i stranka ekspresno zataskaju... I to sve u jednom Javnom Servisu, tj. BHT-u, za koji uredno hoce svaki mjesec da nam uzmu po 7,5 KM da bi taj "nezavisni" JS mogao opstati... :roll:

Pa, ljudi moji, sta ovdje treba da se desi da bi ovaj imbecilno glupi narod rekao - dosta vas je!
Bravo! :thumbup:
XXS

#5680 Re: Sebija All about

Post by XXS »

GandalfSivi wrote:Ulazimo li u diktaturu?

https://www.klix.ba/vijesti/bih/intervj ... /171025079
Ne kontam sta se desilo? Dala interview, skontala da se zajebala u koracima pa izdala katil ferman da se ne objavljuje?
GandalfSivi

#5681 Re: Sebija All about

Post by GandalfSivi »

Svi sute, nemam pojma. Valjda ce se saznati...
ketronsd1

#5682 Re: Sebija All about

Post by ketronsd1 »

Dozer wrote:Ama, i ta paritetna prica je odavno postala imbecilna ba...
Jebe mi se za HDZ i SNSD. Dajte da prvo pometemo pred svojim vratima, a onda, kada sredimo svoju bastu i pretvorimo je u vrt, lako cemo i komsije privoliti da urade isto u svojim bastama.

Pa upravo je ovaj kont taj nametnuti i suludi nacin ramzisljanja, jebla vas vise ENV matrica, i Bosnjaci, i Srbi, i Hrvati...
Uredi bar jedan dio zemlje kako treba, da u njemu sve funkcionise, a ostali dijelovi ce se onda sami prikloniti tome.

Svi ovdje hoce normalana zivot, ali im upravo ovakve matrice koju si upravo ispalio, a koje se baziraju na gledanju "onih tamo", a ne sebe samog, ne daju da to i pokusaju ostvariti.

Sto se Zeljke i DF-a tice, i s obzirom da svi znamo (bar se nadam da je tako) da je sva moc vladanja, kao i pare, na lokalnom nivou - sta ste ocekivali da on uradi na drzavnom?
Da li je osvojio 51% glasova, pa da moze sam formirati vladu, bez SDA, SDP-a, SBB-a i slicnih nebulozera? Nije.
Zasto nije? Pa jer je na izbore izaslo svega oko 50% glasaca. Kako ce onda bilo ko osvojiti preko 50% glasova kad na izbore ne izadje uopste ni toliko ljudi?
U ovome je srz svega. Onaj ko vlada u lokalu taj je gazda. Da bi pobijedio lokalne kabadahije moraš biti dobar sa crkvom i džamijom. Izmetbegova i od krivoustog dubradi ne trebaju nikakvu kampanju da bi pobijedili. Dovoljne su crkve i džamije i tu malo glupom rohanu utjeras malo straha i stvar je rješena. Oni su na lokalu nepobjedivi.
Last edited by ketronsd1 on 25/10/2017 19:44, edited 1 time in total.
Prpa.ba

#5683 Re: Sebija All about

Post by Prpa.ba »

Narod nikad nece reci dosta jer narod ne postoji. Postoje pojedinci, sa vlastitim zeljama, interesima i ciljevima. Kad ih zajedno okupi neki cilj, tad se nesto i radi. Vidjeti po pitanju doktora i penzionera. I jedni i drugi ce neopravdano dobiti vece iznose novca na teret poreskih obveznika, niko se ne buni. To sto ce kroz koju godinu biti povecan PDV bez umanjenja troskova rada ce biti opce kmecanje a niko se nece sjetiti ovog momenta, kad je glupi narod rekao "dosta vas je, vlada da odrijesi kesu" :thumbup:
sandra01

#5684 Re: Sebija All about

Post by sandra01 »

Zasto je zabranila svoj interview na RTVBiH?
Ima li insidera sa tv-a da nam kaze sta se desilo?
megaman4

#5685 Re: Sebija All about

Post by megaman4 »

Sebijina vladavina ce se najvise obiti o glavi samom Bakiru i SDA. Drzave i naroda ionako nema, jer ih niko i ne benda 1%.

Bakir bi sve dao da mu gospodja napusti klinicki Centar, zato sto ce zbog nje Bakir politicki zavrsiti na smetljistu historije a to ce i izbori pokazati.

Cak sam slusao nedavno jedan razgovor u kome se govori da ce Sebija na kraju unistiti i SDA i samog Bakira.
Hakiz

#5686 Re: Sebija All about

Post by Hakiz »

.
Dozer

#5687 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

megaman4 wrote:Sebijina vladavina ce se najvise obiti o glavi samom Bakiru i SDA. Drzave i naroda ionako nema, jer ih niko i ne benda 1%.

Bakir bi sve dao da mu gospodja napusti klinicki Centar, zato sto ce zbog nje Bakir politicki zavrsiti na smetljistu historije a to ce i izbori pokazati.

Cak sam slusao nedavno jedan razgovor u kome se govori da ce Sebija na kraju unistiti i SDA i samog Bakira.
Allah te cuo. I poslusao. I nagradio.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5688 Re: Sebija All about

Post by Truba »

Deus Vult!!!
Dozer

#5689 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Kako kome... ocito... :D
putokaz1

#5690 Re: Sebija All about

Post by putokaz1 »

Šta fali da nam Predsjendica Države bude Dotična Hanuma,Nije još izdala ni stranku ni Muža,za razliku od
-Šepić izdao stranku
-Radončić Crvene glasače
-Jerlagića izdali glasači
-Sefer nakon rata izdao Borce
-Bivši Reis izdao smaog sebe
....
Roccohljup

#5691 Re: Sebija All about

Post by Roccohljup »

hebote, nigdje vise nema ni ta najava z aintervju :D :D :D :D
džakailibu

#5692 Re: Sebija All about

Post by džakailibu »

Dozer wrote:
megaman4 wrote:Sebijina vladavina ce se najvise obiti o glavi samom Bakiru i SDA. Drzave i naroda ionako nema, jer ih niko i ne benda 1%.

Allah te cuo. I poslusao. I nagradio.
Jedini problem je u tome da, ako je ona stvarno tako mocna i bolesno ambiciozna, je vrlo moguce da ce ona upravo unistiti i sda i bakira posredno ali ce glavna akcija ici od naroda sa ulice. Odnosno, ona nece otici no kao onomad causesku uz larmu i tresku. a to za ovakvu bosnu nije najbolja opcija.
Gledao sam bas jucer afera zurnal o sebiji i ako je pola istina previse. ima snimak kada ona dolazi sa bakirom i docekuje ih zukic tu se dobro vidi da ona vlada i sefuje. papucar okrenuo glavu a ova ropsija komanduje zukicu i nesto odmahuje rukom. Opasna je ova situacija, drzi sve konce u rukama , vlada bakirom, osorna i izgubila svaku vezu sa realnoscu. ovakvi padaju ne na izborima no na ulici.
doktor78

#5693 Re: Sebija All about

Post by doktor78 »

megaman4 wrote:
U svakodnevnom razgovoru moze se cuti kako narod baca drvlje i kamenje na vladajuce. A onda dodje oktobar, on/ona udju u kabinu za glasanje i opet zaokruze iste...
Seyfo

#5694 Re: Sebija All about

Post by Seyfo »

SDA ubi naredne izbore, jer se oponenti samo množe i dodatno razbijaju glasačko tijelo onih koji bi bili protiv. Znači,gube oni neki mani procenat pristalica, (mahom zbog Sebije) ali da bi ostali prvi, trebat će im manje nego prošli put.I bit će prvi. Čista matematika.
hizo ramidovic

#5695 Re: Sebija All about

Post by hizo ramidovic »

koja naiva, hebote...
dječak sa šibicama

#5696 Re: Sebija All about

Post by dječak sa šibicama »

Mi smo inace poznati kao narod(i) koji kaznjavaju svoje vodje zbog losih rezultata, i uvijek se glasa za ideju, nikako se ne glasa protiv anamo onih i "izdajnicke opozicije".

Uvijek se bira kandidat koji ponudi najbolji ekonomski program. a nema boljeg od 100.000 radnih mjesta.
agent_zero

#5697 Re: Sebija All about

Post by agent_zero »

Uhljebljeni minder SDA fašisti i dalje po klix člancima brane lik i djelo SDA fašistkinje sebije.

Puna podrška dr. Draganu, mogu samo zamisliti šta bi SDA minder fašisti pisali da je žena od nekog lidera opozicije direktor KCUSa ili nečeg sličnog. Pa ne bi ni sedmicu mogla opstati.
Roccohljup

#5698 Re: Sebija All about

Post by Roccohljup »

ma ove naše stranke su davno to prestale biti.....odmah prešli u zločinačke organizacije
JThomas

#5699 Re: Sebija All about

Post by JThomas »

ja stvarno mislim da je ovo već u fazi gdje stranci pravi veću štetu nego korist. nije njihov nastup otvoreno, brutalno gaženje, ne...nego ispotiha, jeste ALI...
bersK

#5700 Re: Sebija All about

Post by bersK »

agent_zero wrote:Uhljebljeni minder SDA fašisti i dalje po klix člancima brane lik i djelo SDA fašistkinje sebije.

Puna podrška dr. Draganu, mogu samo zamisliti šta bi SDA minder fašisti pisali da je žena od nekog lidera opozicije direktor KCUSa ili nečeg sličnog. Pa ne bi ni sedmicu mogla opstati.
Šta će debili bgt. Samo kad vidiš one recenzije klixa. Sve kopija jedna od druge. Dobiju direktivu i pljuju. Sreća pa ih u državi ima manje od 10%. Tek šta su pisali o Svetlani Cenić. Smješna su oni grupica šupaka. Sve jedni te isti.

Kada čitaš ovakvo nešto, uvijek nek ti je na pameti da su oni manjina - onda će ti biti lakše. I to veeeeeelika manjina.
Last edited by bersK on 26/10/2017 13:23, edited 2 times in total.
Post Reply