pa najbolje da kriju tu opciju od korisnika... znam da ima ona tarifa ali to je ono što mjesečno naplaćuje sve dok je ne isključiš, a "obična" kupovina interneta na dan ili sedmicu više ne nudi flat opciju.dejang93 wrote:@fusion_ba m:tel i dalje daje flat na prepaidu ali samo malo ko od korisnika to zna...
BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri
Moderator: Benq
- fusion_ba
#5676 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
-
dejang93
#5677 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
@fusion_ba Ne kriju tu opciju, baš govorim o toj mjesečnoj opciji koja ima 1GB sa flat-om na 128kbps (ovaj flat nema niko osim Gofree mreže) + neograničen fb i instagram.
Što se tiče dnevnih, sedmičnih tarifnih opcija za internet, čini mi se da tu sada flat nemaju ni BH Telekom, Ht Eronet a evo od nedavno ni m:tel.
Što se tiče dnevnih, sedmičnih tarifnih opcija za internet, čini mi se da tu sada flat nemaju ni BH Telekom, Ht Eronet a evo od nedavno ni m:tel.
-
probook
#5678 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Cuj marketinski trik, pa poenta je da za 40 KM mozes pricati cijeli mjesec opusteno da nikada ne ppgledas koliko ti je min preostalo i da se ogranicavas.
Ja ne pamtim kada sam pogledao preostali iznos minuta
- strongmen
#5679 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
pa jel flat samo uz 12 KM kako onaj gore navodi ili i uz 11,7 KMdejang93 wrote:@fusion_ba Ne kriju tu opciju, baš govorim o toj mjesečnoj opciji koja ima 1GB sa flat-om na 128kbps (ovaj flat nema niko osim Gofree mreže) + neograničen fb i instagram.
zapetljali su glupani bog otac ih ne može skontat a i sam autor tarifa se izgubio vjerovatnoNagib:
Flat internet 1GB jedino ako uzmes tarifni plan na mjesec dana koji je 12KM. A ako uzmes jedan tarifni plan ne mozes drugi. Ovako kad kupujes pakete, 1GB, 11.7KM bez flata. Takodje im tarifni planovi vaze za mtel mrezu samo, kod bhta prema svima. Kod bhta veci bonusi za internet... itd itd.
dobro bi bilo da postavljas linkove za ono sto navodiš
- nagibSA
#5680 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Idemo redomstrongmen wrote: 3000 minuta jeste marketinski trik, ali bez obzira, za te pare niko ni približno ne daje, i svi ostali paketi pretplate nisu ništa lošiji od bhtelekoma
za prepaid je bilo na mtelu flat i to na 128 kbps
vidim da su nešto sad mjenjali i usrali sa kompletnom ponudom prepaida, ono se bog otac ne može snaći, kud su neke retardirane nazive uveli, čuj opuštencija i laganica i sa nekim opcijama koje nisu jasne ni samom autoru vjerovatno
elem nije tu nista bolja ultra sa 1,7 KM nižom cjenom za pišljivu gigu, da kažemo da i jedni i drugi po tom pogledu su najgori, spram haloo, gofree ili slagalice
kakvi su bonusi veći za internet na ultri ?!?!
slagalica je očitala lekciju svima, ja ne znam ko jos može ostat na ultri ??
vjerovatno zadojene "lažne patriote" i naravno uposlenici bhtelekoma i njiove familije, a ima ih mašala...
pošto ne trošis minute nisi ni moro dokupljivat, računalo bi ti se 0,20 po minuti kako si i navikao kod mtela
Prepaid gledam kod svih operatera, ne mijesaj nam brate postpaid.
Cinguljanje od 128 kbps u 21. vijeku je za mene kao da nije flat, ne racunam tu opciju, eventualno se moze iskoristiti za nekog chat servisa, ali definitivno meni nije nikakva prednost.
Jeste da je akcija ali opet, brate i da nije 1.7KM jeftinije, malo li je, nabere se vremenom:
Tacno da ne trosim mnogo, ali kontam da se osiguram ako zatreba odma' u startu i ne mislim, 3KM mjesecno mi nista vala ne znaci /ukupni troskovi za telMjesečne tarifne opcije za više surfanja:
SURFER
1000MB 2000 MB*
10 KM
SURFER PRO
5000 MB 10000 MB*
15 KM
Yebo vise te flatove 128 kbps, instagrame, facebooke, i dnevne i sedmicne dokupe. Sve na mjesec dana je najbolja opcije, uzmes i ne mislis. Slagalice...
- strongmen
#5681 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
ajmo otpozadi
128 kbps je sasvim upotrebljivo i za surfanje, ko nikad nije devero sa dial up-om onda i ne zna sta znači sporo
ali je poenta flata, pored koristenja u nuždi kad iz nekog razloga brže potrošiš bonus po max brzini, veća u tome da po isteku bonusa ne počne da obračunava internet po klasičnoj cijeni 0,5 KM po MB !!! a što će npr. počet derat ultraše čim sjebu pišljivu gigu za 10 KM
postavi link za bonuse interneta ultre, kao sto sam rekao i Dejanu, ne mogu gatat šta je pisac htio da kaže
počeo si priču da je mtel općenito gori od bhtelekoma na moju konstataciju da su oni najgori
stoga sam se dotakao kompletne ponude pa i pretplata
zbog toga je marketinški trik
128 kbps je sasvim upotrebljivo i za surfanje, ko nikad nije devero sa dial up-om onda i ne zna sta znači sporo
ali je poenta flata, pored koristenja u nuždi kad iz nekog razloga brže potrošiš bonus po max brzini, veća u tome da po isteku bonusa ne počne da obračunava internet po klasičnoj cijeni 0,5 KM po MB !!! a što će npr. počet derat ultraše čim sjebu pišljivu gigu za 10 KM
postavi link za bonuse interneta ultre, kao sto sam rekao i Dejanu, ne mogu gatat šta je pisac htio da kaže
počeo si priču da je mtel općenito gori od bhtelekoma na moju konstataciju da su oni najgori
stoga sam se dotakao kompletne ponude pa i pretplata
a jesi li ikad potrosio 3000probook wrote:Cuj marketinski trik, pa poenta je da za 40 KM mozes pricati cijeli mjesec opusteno da nikada ne ppgledas koliko ti je min preostalo i da se ogranicavas.
-
dejang93
#5682 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
@strongmen Flat je na ovoj opciji od 12km. Radi se o tarifnom planu "Dopuna M Net" koji košta 12km a evo ti i link https://mtel.ba/Mobilna/Dopuna/Tarifni-planovi
Po meni, flat na 128kbs je sasvim upotrebljiv a prednost ovog tarifnog plana je što se od 1gb ne oduzima saobraćaj na fb-u i instagramu (a oni bome vuku dosta neta).
Po meni, flat na 128kbs je sasvim upotrebljiv a prednost ovog tarifnog plana je što se od 1gb ne oduzima saobraćaj na fb-u i instagramu (a oni bome vuku dosta neta).
- nagibSA
#5683 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Derat ce svi sad. Ali mi uhljebi smo valjda malo napredniji i mislimo o svemu:strongmen wrote:a što će npr. počet derat ultraše čim sjebu pišljivu gigu za 10 KM![]()

Dileja bilo kako bilo, slozicemo se samo u jednom, da Slagalica najvise nudi...
Dejan je m:tel uhljeb...
Bas je sad pojednostavljena mtel stranica, dileja rece komplikovanije, jedino sto nigdje ne spominju da se i Instagram racuna u to. Takodje nigdje ne pise na netu da su opet aktivirali ponudu 3GB, 3 dana, 3KM.
Konkretno u ovom paketu ne dobijas nikakve minute, nego rekoh ni za jedan paket u tarifnim planbovima ne vazi prema svima, samo mtel. A i mana j kad uzmes jedan paket taj ne mozes drugi, uzimati paket 12KM samo zbog neta je bzvz i automatski se pretplacivatistrongmen wrote:pa onda je inspektor Nagib upravu da je flat na toj opciji uz koju je onda nedostatak što minute važe samo u mtel mreži
kolko sam ga ja skonto
Imas brate i Google Datally za jos bolju kontrolu aplikacija, poput FW-a more se rec'. Imam, ali ne koristim, nema kod mene 'divljanja' i neocekivanih stvari, niti je kad bilo, tacno se zna ko/sta dje radi...
Last edited by nagibSA on 11/02/2018 20:13, edited 6 times in total.
- strongmen
#5684 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
dejang93 wrote:@strongmen Flat je na ovoj opciji od 12km. Radi se o tarifnom planu "Dopuna M Net" koji košta 12km a evo ti i link https://mtel.ba/Mobilna/Dopuna/Tarifni-planovi
pa onda je inspektor Nagib upravu da je flat samo na toj opciji uz koju je onda nedostatak što minute važe samo u mtel mreži
kolko sam ga ja skonto
edit: polupo je on lončiće
Dopuna M net nema dopune minuta tako da je cijena klasika, 0,20 KM po minuti prema svim mrežama, kao i na ultri
a poslije 1 GB za 12 KM ima flat 128 kbps i nije ta obavjest nigdje skrivena, nalazi se na samom kraju texta ! kad se klikne na "dodatne informacije"
Nakon iskorišćene dobijene količine mobilnog interneta prije isteka perioda važenja odabranog Dopuna tarifnog plana, korisniku će do isteka perioda važenja odabranog Dopuna tarifnog plana, biti omogućen neograničen pristup Internetu, ali po smanjenoj brzini protoka od 128 kb/s. Navedene cijene su sa uračunatim PDV-om.
-
probook
#5685 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Nije stvar jesam li potrosio, stvar je u tome da za 40 KM možeš pričati nzm ni ja za 300-400 KM mjesečno ako hoćeš, dok kod drugih imas mozda 300 minuta za te pare i vec pred kraj mjeseca gledaš koliko ti je ostalo. Onda neka nam vrate limit na net, sta ce nekome vise od 150 GB mjesečnostrongmen wrote:a jesi li ikad potrosio 3000probook wrote:Cuj marketinski trik, pa poenta je da za 40 KM mozes pricati cijeli mjesec opusteno da nikada ne ppgledas koliko ti je min preostalo i da se ogranicavas.
- fusion_ba
#5686 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Čudno mi da neko uopšte potroši i 300 minuta razgovora mjesečno... Pogotovo danas u vrijeme interneta.
- avaks
#5687 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Pa ne potroše pubertetlije a svako iole ozbiljniji može be z problema.
Pogotovo ko se bavi nekim poslom, pa 300 minuta je smiješno. Znao sam za par dana potrošiti toliko, doduše službeni je ali imaš mnogo ljudi koji i 1000 mjesečno poslovno troše a nisu na jaslama države da im narod plaća.
Mislim suludo raspravljati o tome.
Fazon je u tome da sa 2000-3000 minuta imaš apsolutno odriješene ruke i ne misliš o potrošnji pa trošio ili 200 ili 2000 mjesečno a ovako ipak moraš da kalkulišeš
Pogotovo ko se bavi nekim poslom, pa 300 minuta je smiješno. Znao sam za par dana potrošiti toliko, doduše službeni je ali imaš mnogo ljudi koji i 1000 mjesečno poslovno troše a nisu na jaslama države da im narod plaća.
Mislim suludo raspravljati o tome.
Fazon je u tome da sa 2000-3000 minuta imaš apsolutno odriješene ruke i ne misliš o potrošnji pa trošio ili 200 ili 2000 mjesečno a ovako ipak moraš da kalkulišeš
- strongmen
#5688 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
pa fiksne brojeve ne možeš zvati preko vibera
onda mnogi nisu uvjek online, a mnogi uopšte nemaju internet na mobitelu ili nemaju viber, a mnogi ne žele ni da se igraju "gluhih telefona" sa viberom, aloo jesil čuo, de ponovi, ha...tako da klasični pozivi i razgovori još uvjek prilično piju vode
onda mnogi nisu uvjek online, a mnogi uopšte nemaju internet na mobitelu ili nemaju viber, a mnogi ne žele ni da se igraju "gluhih telefona" sa viberom, aloo jesil čuo, de ponovi, ha...tako da klasični pozivi i razgovori još uvjek prilično piju vode
-
probook
#5689 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Od kako imam ovih 3000 min nikoga u BiH nisam zovnuo na viber, a i mene kada neko na viber zove samo odbijem poziv i zovem normalnostrongmen wrote:pa fiksne brojeve ne možeš zvati preko vibera
- nagibSA
#5690 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
More, al' da se plati /Viber out/. Medjutim za BiH je skuplje, to se isplati za inostranstvo, npr za USA dodje 0.03KM/min za sve mreze, za Kinu nesto isto dzaba skoro itd.strongmen wrote:pa fiksne brojeve ne možeš zvati preko vibera
Za ostalo se slazem, dileja kao i sa ostalima. Ne volim ni ja da me na Viber zove neko, bas iz tih razloga loseg kvaliteta (a i losih telefona sa druge strane) ako vec zoves VoIP-om daj neki kvalitetniji servis, yebo Vas Viber vise. Mada, generalno, nije za osloniti se.
A da ne govorim koliko naroda jos uvijek nema naviku da imaju stalno internet bilo gdje, naviklo da ganja neke WiFi samo.
Opet svako bira u skladu sa potrebama, npr ja bih propao ko zeton na pretplati, zato sam i ukinuo to (bio 2god samo zbog neta jer je mtel davao tada 4GB). Nikad mi pozivi nisu trebali, pa ni u jeku radne sezone, nikad mi posao nije zavisio od tel-a. Internet je druga stvar, od toga vec zavisi.
Kod nas kad se navade na jednu stvar, ne popustaju...
-
zrakomlat
#5691 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Na poslu se automatski spojim na Wi-Fi a slab signal prilično za kvalitet razgovor pa ganjam signal ko prije tv program na antenu riblja kost. Samo fali da onaj od tamo govori dobro je, ne valja, vrati malo, e tu te nekaprobook wrote:Od kako imam ovih 3000 min nikoga u BiH nisam zovnuo na viber, a i mene kada neko na viber zove samo odbijem poziv i zovem normalnostrongmen wrote:pa fiksne brojeve ne možeš zvati preko vibera
Na kraju također prekinem razgovor pa nazovem normala
Hebeš viber za pozive, za poruke je već ok.
- pepeljara
#5692 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Meni je takodjer viber smece, na cemu god da pricam 
rijetko bude dobar signal. Dok facebook chat odlicno fercera kad se napravi poziv
takodjer poziv samo "mobilnim" nista putem interneta
rijetko bude dobar signal. Dok facebook chat odlicno fercera kad se napravi poziv
takodjer poziv samo "mobilnim" nista putem interneta
-
tnt-tunja
#5693 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Je li se moze preko neta odraditi prenos broja u eronet i aktivirati savrsenu tarifu, ili se mora u telecom ici i to licno?
- Sanjarko
#5694 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Sta je ovo svi smanjili ponudu. Je li zbog onog kraja neutralnosti mreze ili sta. 
- avaks
#5695 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Jer im se može
Čekaj dok i oni akcize uvedu
- Sanjarko
#5696 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Po Mb ili Gb.avaks wrote:Jer im se može![]()
- avaks
#5697 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Kilobajtu prika, to je obračunska jedinica kod nas
Koliko kilobajta toliko krvnih zrnaca
Koliko kilobajta toliko krvnih zrnaca
- strongmen
#5698 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
koju ponudu
čega, koga
čojk napise iznebuha
niđe veze
jer npr.slagalica i dalje nudi to što je i nudila
čega, koga
čojk napise iznebuha
niđe veze
jer npr.slagalica i dalje nudi to što je i nudila
- beni-bu-man
- avaks
#5700 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ti si sretan čoek' 

Doduše u stanu je slabiji signal ali i kada direktno na repetitor gledam izvučem oko 12-13megabita
Taman toliko manje koliko je i paket manji, ublehaši na Super 15

Doduše u stanu je slabiji signal ali i kada direktno na repetitor gledam izvučem oko 12-13megabita
Taman toliko manje koliko je i paket manji, ublehaši na Super 15