Deblokada Sarajeva???

Post Reply
CPT

#5676 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by CPT »

tempuser wrote:
CPT wrote:
tempuser wrote: ali i dalje osudjeni ratni zlocinac.
Sto je naravno umanjilo bol roditelja ubijene djece. Kad vec ubacujemo emocije i obitelji u pricu. Ili ce biti da je je Sud tj tuzilastvo zrtovovalo njegov (kao pojedinca) za dokazivanje drugog tj. veceg zlocina? Sto ce reci da nije bas svaki zlocin=zlocin?!
To je sistem na kojem pravosudje funcionise i mogucnost sporazumnog priznanja krivica, sto je kljucna stvar, je dostupna svakom optutenom. Ovdje se radi o kvalifikaciji djela, a ne sankciji. Nije sud umanjio Erdemovicu kaznu jer je presudio da nije pocinio ratni zlocin nego obicno ubistvo. Eeremovic je i dalje ratni zlocinac. Procita koliko god puta treba da to razumijes.
Sistem je prihvatio njegov zlocin kao pojedinca i umanjio kaznu da se dokaze "veci zlocin". Znaci nije svako ubistvo isto i nije svaki zlocin isti. Sud umanji kaznu da pokajnika nagovori u svjedocenje protiv za koje sud smatra da su "odgovorniji". Svjedocenje protiv naredjenih je cak uslov za smanjenu kaznu i nema nikakve veze sa kvalifikacijom njegovog zlocina. Odbijanjem svedocenja on gubi pravi na smanjenu kaznu.

Ako ti nesto nije jasno mogu ti to flomasterom u boji nacrtati.
Dozer

#5677 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

dedomraz wrote:Pitalje za Dozera I @tempuser(Radovan)
Jesu li Naser Orić i Atif Dudaković zločinci ili heroji?
Prvo nam reci ciji si klon, pa cemo ti odgovoriti.
CPT

#5678 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by CPT »

Dozer wrote:Porodice ubijenih ste u pricu uvukli ti i onaj tvoj alter ego, ne mi. Valjda ste time htjeli da "dokazete" da ima razlike u osjecajima porodica razlicitog etnickog ili vjerskog opredjeljenja kada im neko ubije dijete. Nonsense, jel' tako? Slazem se. Planetarna glupost.
Porodice ubijenih je u pricu uveo tvoj kolega. Slobodno mozes provjeriti sa pretragom. :wink: :wink: :wink: mislim je cak i oca imenovao :roll:
Last edited by CPT on 21/10/2019 11:55, edited 1 time in total.
PM72

#5679 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

Dozer,

Znam da bilmezima voliš pojašnjavati osnovne životne stvari i norme ponašanja (to je kažu i sevap :D ) ali da baš imaš tolike živce...
Dozer

#5680 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

Pa...znas kako je PM...Ako im mi, koji smo jos zivi i sjecamo se i znamo sta je i kako je bilo sad ne otvorimo oci, onda ce oni, koji nemaju pojma o svemu i koji samo slusaju danasnje "velicine", a nekadasnje podrumase, dimijase, profitere i sl., sutra uraditi opet iste gluposti.

A te gluposti ce se onda prelomiti preko ledja nase djece i/ili unuka. Kazu da je inteligencija urodjena... Izgleda da ni sa neinteligencijom nije nista drugacije...
PM72

#5681 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

Dozer wrote:Pa...znas kako je PM...Ako im mi, koji smo jos zivi i sjecamo se i znamo sta je i kako je bilo sad ne otvorimo oci, onda ce oni, koji nemaju pojma o svemu i koji samo slusaju danasnje "velicine", a nekadasnje podrumase, dimijase, profitere i sl., sutra uraditi opet iste gluposti.

A te gluposti ce se onda prelomiti preko ledja nase djece. Kazu da je inteligencija urodjena... Izgleda da ni sa neinteligencijom nije nista drugacije...
Jeste ali ne kaže se džaba da se ne isplati "staro krpit' i budalu savjetovat' '".
Dozer

#5682 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

Tacno.

Sta nam onda ostaje? Pa, logicno - da se smijemo budalama i da ih zajebavamo :D
tempuser

#5683 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by tempuser »

CPT wrote:
Svi zlocini Belih vukova (i ostalih) so po defaultu organizovani, sistematski, planski... Oni nisu dosli u BIH zbog turizima ili slucajno. Ubistva nisu slucajno vec ocekivana. Kazani to nisu. To nisu moji parameteri vec parametri Sudova (nacionalnalnih i medjunarodnih).

Cak i ako se igramo patetike i tretmana porodica. Ako se radi o ubistvu u sklopu agresije porodica trazi odstetu od drzave (u cije ime je i pocinjen zlocin). U slucaju ovog drugog se trazi odsteta od pojedinca. To valjda znas?
Nazalost, default ne postoji nigdje nego samo u tvojoj glavi, sve de dokazuje na konretnim slucajevima, jer da postoji Karadzic bi po defaultu bio osudjen za zlocinaski poduhvat na terotiriji cijele BiH, a ne 4 zasebna i za genocid u svih 9 opstina, a ne samo dvije!
Znaci sad pijetet prema zrtvama i porodicama prenosis na materijalnu stranu, od koga traziti odstetu. ot koga da trazi odstetu porodica Amira Karamehmedovicaa odd koga da trazi odstetu poridica Predraga Salipura? Malo je reci da se nevidjena klocina! :evil:
dedomraz

#5684 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by dedomraz »

Dozer wrote:
Karadžić bi bio prezadovoljan sa tvojim komentarima.Jeli ti pitanje neugodno da odgovoris?Pa ces se napraviti budala i pricati nesto drugo samo da ne odgovoris.
PM72

#5685 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

Dozer wrote:Tacno.

Sta nam onda ostaje? Pa, logicno - da se smijemo budalama i da ih zajebavamo :D
Meni je zanimljiva masa ovih kloniranih likova koji imaju po 10 - 15 postova...izviru ko gremlini :lol:
Dozer

#5686 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

A sve 1 ili 2 lika :D

Dedomraz je definitivno decembar2017 :D
Dozer

#5687 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

dedomraz wrote:
Dozer wrote:
Karadžić bi bio prezadovoljan sa tvojim komentarima.Jeli ti pitanje neugodno da odgovoris?Pa ces se napraviti budala i pricati nesto drugo samo da ne odgovoris.
Ne, nije meni pitanje neugodno jer ja nemam oraha u dzepu na bilo koji nacin, ali bi tebi odgovor mogao biti, pa eto...da te postedim patnje :lol:
tempuser

#5688 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by tempuser »

CPT wrote:
Pisati na javnom forumu ko je kome zaklao dijete je vec u startu nepristojno.
Pazi molim te????? Ko je na komentar cito vojne prirode o Belim Vukovima potegao pricu o pljuvanju po zaklanom Amiru Karamehmedovicu i gledanju u oci njegovoj porodici????
Ja pitao, ako smo tako rigidni i iskljucivi, kako onda pisati vojnicki o Caci i jurisnicima X bbr, a ne pljunuti po masakriranim vojnicima ARBIH na Kazanima i Bistriku i njihovim porodicama? Sve sam dobio osim odgovora. Ja nemam poblem da budem rigidan i iskljuciv, ali imam problem da imam duple arsine i da cetnici jedva docekaju da zakljuce da smo svi isti!
Vi nedorzeli patriote na baterije izgleda svi imate istu osobinu, da se prije ili lasnije vratite na pocetak i pokusate ono sto ste istovarili!
Last edited by tempuser on 21/10/2019 13:14, edited 1 time in total.
tempuser

#5689 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by tempuser »

Da li je Rasim Delic heroj ili zlocinac?
Dozer

#5690 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

:lol: :lol: :lol:
Vec vidim gdje ovo ide, al' da sacekamo da vidimo sta ce odgovoriti :D
tempuser

#5691 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by tempuser »

CPT wrote:
Sistem je prihvatio njegov zlocin kao pojedinca i umanjio kaznu da se dokaze "veci zlocin". Znaci nije svako ubistvo isto i nije svaki zlocin isti.
Prihvatio sam ja da si ti beskonacno neiinteligentan pa da ne razumijes da je strijeljanje Srebrenicana u Branjevu jedan zlocin i ne moze biit "manji" ili "veci" nego da za taj zlocin mogu postojati individualna i komandna odgovonosti za koje su previdjene razlicite sankcije i da Erdemovicev zlocin nije nista "manji" kako si to to zamislio nego da je osudjen na dozivotni zatvor.
Da ti sazvacem, da je Ratko Mladic u Srebrenici ubio zarobljenika iz pistolja bio bi opotuzen i po individualnoj odgovornosti.
tempuser

#5692 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by tempuser »

Dozer wrote::lol: :lol: :lol:
Vec vidim gdje ovo ide, al' da sacekamo da vidimo sta ce odgovoriti :D
To je toliko ograniceno da, bukvalno sve sto napisu daju sebi autogol!
CPT

#5693 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by CPT »

tempuser wrote:
CPT wrote:
Sistem je prihvatio njegov zlocin kao pojedinca i umanjio kaznu da se dokaze "veci zlocin". Znaci nije svako ubistvo isto i nije svaki zlocin isti.
Prihvatio sam ja da si ti beskonacno neiinteligentan pa da ne razumijes da je strijeljanje Srebrenicana u Branjevu jedan zlocin i ne moze biit "manji" ili "veci" nego da za taj zlocin mogu postojati individualna i komandna odgovonosti za koje su previdjene razlicite sankcije i da Erdemovicev zlocin nije nista "manji" kako si to to zamislio nego da je osudjen na dozivotni zatvor.
Da ti sazvacem, da je Ratko Mladic u Srebrenici ubio zarobljenika iz pistolja bio bi opotuzen i po individualnoj odgovornosti.
Znaci opet malo filozofiramo? Drazenu Erdemovicu je kazna smanjena kao "nagrada" za svjedocenje protiv nadredjenih. Ne zbob prekvalifikacije njegovog zlocina. Uslov za kaznu je svjedocenje. Sto ce reci da nije svako ubistvo = ubistvo. Ne cini ti se zanimljivo da ista ta prica (333) dolazi i iz Beograda? :wink:
Dozer

#5694 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

Genijalac....sta ti konkretno znaci to "333"? :-) Hoces da kazes da je ovdje bilo 9 strana u sukobu? :D
Valjda je 1:1:1 :lol: :lol: :lol:

A koliko si ogranicen, dovoljno govori ovo sto si napisao:
Drazenu Erdemovicu je kazna smanjena kao "nagrada" za svjedocenje protiv nadredjenih. Ne zbob prekvalifikacije njegovog zlocina.Uslov za kaznu je svjedocenje. Sto ce reci da nije svako ubistvo = ubistvo.
Problem je sto ti sam ne kontas sta pises :facepalm:
Eto sam ti boldirao kljucne rijeci... U nadi da ces shvatiti...Iako je to samo pusta nada...
CPT

#5695 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by CPT »

Dozer wrote:Genijalac....sta ti konkretno znaci to "333"? :-)
Valjda je 1:1:1 :lol: :lol: :lol:

A koliko si ogranicen, dovoljno govori ovo sto si napisao:
Drazenu Erdemovicu je kazna smanjena kao "nagrada" za svjedocenje protiv nadredjenih. Ne zbob prekvalifikacije njegovog zlocina.Uslov za kaznu je svjedocenje. Sto ce reci da nije svako ubistvo = ubistvo.
Problem je sto ti sam ne kontas sta pises :facepalm:
Eto sam ti boldirao kljucne rijeci... U nadi da ces shvatiti...Iako je to samo pusta nada...
Tri strane su ovo, tri strane su ono, tri strane su deseto. Kontas? Ako ti je to vec tako bitno? Da je svako ubistvo = ubistvao da su emocije roditelja u toj prici relevatna stvar ne bi danas Drazen hodao po Norveskoj kao slobodan covjek.

Znaci zakljucili smo da su jednice ARBIH u Srebrenici zlocinacke jer su redovno pljackale (i sve sto ide uz to ukljucujuci i smrt civila) sela oko Srebrenice? A Srbi su se ("logicno") samo svetili*.
Dozer

#5696 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

Mati mila... On jos i nastavlja... :facepalm: :facepalm: :zid:
tempuser

#5697 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by tempuser »

CPT wrote:
Znaci opet malo filozofiramo? Drazenu Erdemovicu je kazna smanjena kao "nagrada" za svjedocenje protiv nadredjenih. Ne zbob prekvalifikacije njegovog zlocina. Uslov za kaznu je svjedocenje. Sto ce reci da nije svako ubistvo = ubistvo. Ne cini ti se zanimljivo da ista ta prica (333) dolazi i iz Beograda? :wink:
Ti i dalje ne razumijes razliku izmedju djela i sankcije????
Prvo uslov za smanjenje kazne nije bilo svjedocenje nego priznanje krivice za ratni zlocin (prvobitno je priznao zlocine protiv covjecnosti pa je dobio 10 god). Drugo, ako nije svako ubistvo = ubistvo, sve i da je svjeodenje bilo uslov, pokusavas li reci da je zbog svjedicenja Erdemovic pocinio manji zlocin?
Dozer

#5698 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

Logicno ba. :D
Ako ubistvo nije ubistvo, samim tim ni kazna nije kazna, a ni svjedocenje svjedocenje :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ni Srbi nisu Srbi, Hrvati Hrvati, Bosnjaci Bosnjaci :izet:
tempuser

#5699 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by tempuser »

Dozer wrote:Logicno ba. :D
Ako ubistvo nije ubistvo, samim tim ni kazna nije kazna, a ni svjedocenje svjedocenje :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ama, znam ja sta on pokusava... Kako ne uspjeva obrazloziti svoj zatucani rezon tako je sa ljudske presao na pravosudnu dimenziju. Ko biva, ako smanjenjem kazni sud ne postuje jednako zrtve i njihove poredice zasto bi i mi, a i to mu ne ide! :-)
Dozer

#5700 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

Ma kontam ja sve to odavno kod njega, ali sega ga gledat kako se koprca. Prava covjecija riibica u blatu :lol: :lol:
Post Reply