PROTESTI!!! - aktuelnosti
- guber90
#5676 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Pa kada si tako zestok @Creasy sto sam ne razbuca sve te huligane, piromante, divljake, teroriste ili kako ih vi vec nazivate? 
-
Alkos
#5677 Re: PROTESTI!!!
hellue wrote: On i jos trojica rastjerali 20 hrabrih demostranata koji su blokirali ulicu, neke je i hitna odvukla a ostakak se prosuo ko riza...
Ako je medju njima bilo onih koji su palili dajem mu punu podrsku
hellue wrote: Ma moguce ali on i jos trojica namlatise i rastjerase 20 momaka, hladno neke hitna odvukla
hellue wrote: Dzeka rjesio problem
hellue wrote: Napisao sam vec 5 puta, Dzeka Muminovic kojeg mozes vidjeti na slikama ali ga vjerovatno ne poznajes i koji vozi onaj auto i jos trojica su rastjerali te demonstrante sa raskrsnice, prebili su par tipova koje je hitna odvukla, ostali su se prosuli ko riza...kakve crne zavjere i policija....
hellue wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
...Nasa policija vozi Q7...Ovo auto vozi K1 borac Muminovic koji je sa jos trojicom prebio par momaka...Q7 i nasa policija
![]()
Džeka, jesi to ti?hellue wrote: Zasto lazete ba i spinujete?????
Dzeka Muminovic i jos par momaka pretukli i rasterali one koji su blokirali raskrsnicu!!!
http://www.ekskluziva.ba/vijest-1476
Taman ti htjedoh odgovoriti, ali evo hvala Bogu pa čovjek to uradi umjesto mene... Uvijek se dobro znalo da su političari najveća mafija. Javna je tajna da Bakir i co (Zlajkan, Fahro) u šaci drže ove lokalne kriminalce i hoštaplere (Džeka, Turković, Kelmendi, Ćele nekad, Gaši, kurčic, palčić). Završiš u zatvoru, oni te za dan oslobode, ali nakon toga si u njihovoj službi. Ovo od sinoć je najočigledniji primjer - zastrašivanje, pa i kamatarenje, reketarenje, trgovina drogom. Kada im više ne trebaš, onda te se riješe vrlo lako.
Lud je neko ako misli da ovom zemljom vladaju kriminalci poput Džeke i sličnih, te da nesmetano prolaze tone i tone raznoraznih droga, a da za to ne zna neko iz vrha i ne aminuje to. Droga je unosan biznis ljudOVI.
ZPP wrote:
Ovaj Džeka?![]()
Kriminalac u službi policije
- Creasy
#5678 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Izjava mladića koji je svjedočio brutalnosti
Policajci u civilu i plaćenici tuku građane Sarajeva koji protestuju
Sinoć su nekoliko mladih osoba, koji su među posljednjima ostali na protestima u Sarajevu oko 21 sat, pretukli pripadnici civilne policije.
Jedan muškarac saopštio je medijima da je prethodno slušao razgovor nekoliko pripadnika specijalne policije, koji su komunicirali preko motorole i dogovarali da se pretuče grupica građana.
“Prišao je policajac u civilu, rukovao se sa jednim od specijalaca i vidjeli smo mu motorolu u džepu od jakne. Zatim je rekao specijalcima ‘sada će doći ovi moji da ih nabubaju’. Poslije par minuta stigao je audi Q7”, rekao je mladić koji je svjedočio brutalnosti.
Mladić tvrdi da je policajac u civilu počeo tući jednog demonstranta u centru grada, a slike tog događaja objavljene su na sarajevskim internet portalima.
“Zatim su drugi iz Q7 audija izašli i takođe počeli udarati preostale demonstrante. Specijalci su stajali sa strane i gledali kako im kolege u civilu obavljaju posao. Nisam bio siguran da li su nekoga ugurali u audi Q7 jer se sve brzo odvilo. Auto je punim gasom odjurio i više nikoga nije bilo na ulici tako da se saobraćaj mogao nastaviti”, saopštio je svjedok medijima, prenosi bh-news.
Mladić je isto ispričao sinoć i medijima koji su se nalazili u blizini incidenta, ali u tom trenutku naišao je crni zatamljeni pasat iz kojeg je muškarac izašao i otjerao mladića rekavši mu “mrš kući”.
Policija može identifikovati napadače sa slike, ukoliko to želi, no MUP se još ne oglašava.
Podsjećamo, nekoliko hiljada građana Sarajeva protestovalo je juče peti dan tražeći ostavke premijera Vlade Federacije BiH Nermina Nikšića.
I danas je u Sarajevu i više gradova u BiH, najavljen nastavak demonstracija u 12 sati.
Kako je ovaj Avaz ofiran...
Policajci u civilu i plaćenici tuku građane Sarajeva koji protestuju
Sinoć su nekoliko mladih osoba, koji su među posljednjima ostali na protestima u Sarajevu oko 21 sat, pretukli pripadnici civilne policije.
Jedan muškarac saopštio je medijima da je prethodno slušao razgovor nekoliko pripadnika specijalne policije, koji su komunicirali preko motorole i dogovarali da se pretuče grupica građana.
“Prišao je policajac u civilu, rukovao se sa jednim od specijalaca i vidjeli smo mu motorolu u džepu od jakne. Zatim je rekao specijalcima ‘sada će doći ovi moji da ih nabubaju’. Poslije par minuta stigao je audi Q7”, rekao je mladić koji je svjedočio brutalnosti.
Mladić tvrdi da je policajac u civilu počeo tući jednog demonstranta u centru grada, a slike tog događaja objavljene su na sarajevskim internet portalima.
“Zatim su drugi iz Q7 audija izašli i takođe počeli udarati preostale demonstrante. Specijalci su stajali sa strane i gledali kako im kolege u civilu obavljaju posao. Nisam bio siguran da li su nekoga ugurali u audi Q7 jer se sve brzo odvilo. Auto je punim gasom odjurio i više nikoga nije bilo na ulici tako da se saobraćaj mogao nastaviti”, saopštio je svjedok medijima, prenosi bh-news.
Mladić je isto ispričao sinoć i medijima koji su se nalazili u blizini incidenta, ali u tom trenutku naišao je crni zatamljeni pasat iz kojeg je muškarac izašao i otjerao mladića rekavši mu “mrš kući”.
Policija može identifikovati napadače sa slike, ukoliko to želi, no MUP se još ne oglašava.
Podsjećamo, nekoliko hiljada građana Sarajeva protestovalo je juče peti dan tražeći ostavke premijera Vlade Federacije BiH Nermina Nikšića.
I danas je u Sarajevu i više gradova u BiH, najavljen nastavak demonstracija u 12 sati.
Kako je ovaj Avaz ofiran...
- Alfons Kauders
#5679 Re: PROTESTI!!!
sudija ustavno sudanemampojma0 wrote:
Namjerno pogresno postavljas pitanja i ides u krajnost,preskacuci ono realno.
Ako si sudija,kako ovdje neko rece,onda si ucio ustavno pravo i politicke sisteme,pa bi trebao znati da se na izborima mogu pojaviti i drugi politicki subjekti,a ne samo politicke partije.Npr.napravi se lista za odredji grad ili kanton,bas s tim imenom "lista za xy kanton" iza koje stoje gradjani.Osim toga,postoje i druge partije osim tandema SDA-SDP.
Koliko god se trudili da ove proteste prikazete kao bezvrijedne i jalove,necete uspijeti,jer nakon ovoga nista vise nece biti isto.Poraz SDA-SDP je neminovan ovih dana,a i u oktobru ako budu imali obraza da se pojave na izborima prije nego se reformisu unutar sebe,kako kadrovski,tako i programski.
Obrni,okreni te dvije partije vise nece imati znacaj ni priblizan dosadasnjem.
Ima jedna izreka koja bi mogla dobro posluziti ovoj vladajucoj bandi,a ona glasi: "odustajanje koje donosi korist ima znacenje pobjede".
Da pojasnim,odustajanje od vlasti za njih moze biti korisno,jer ce se moci reformisati,a i nece rizikovati da ima neko razbije glavu ko Haretu u Krajini;)
hahaha cuj "postoje druge partije" - pa naravno da postoje, ali narod ne glasa za njih - najcesce s razlogom... halo covjece u tuzli "kandidati" za premijera sirbegovic i sabovic
vama i dalje nije jasno da su i postojece skupstine, koje su imenovale vlade, birali gradjani - na otvorenim listama, na demokratskim izborima... i da ce to uciniti opet - i sta cemo onda pitam ja?
eee evo na FB preporucena objava:
Asim Sarajlić · Preporučena objava
13 ZAHTJEVA KOJE TREBA USVOJITI ODMAH
U pravu je gladni narod sto izlazi na ulice i trazi smjene, odgovornost za nazadovanje drzave, pokretanje sudskih procesa. Fokusirat cu se na neke od osnovnih zahtjeva demonstranata koje podrzavam, za koje cu se boriti, zbog kojih bi rado i ja protestvovao kada me ne bi optuzili za politiziranje:
1. Ostavke vlada na svim nivoima vlasti trebaju se (po mom misljenju) dogoditi vec danas kako bi otvorile prostor za izbor novih...
sad je i SDA uz revolucionare, zemljo otvori se
-
hellue
#5680 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Pretpostavljam da je "narod" oni sto demonstriraju????....Nema legitimitet nikakav i ozbiljan covjek bez toga nece na funkcijuuskrsno_respo wrote:ja sam zato da se bogic bogicevic stavi kao premijer federacije
da on odredjuje ministre za pocetak uz saglasnost naroda
- Pisistratus
#5681 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Tačno, mi smo izgradili, mi smo zapalili i mi ćemo ponovo izgradit'. Ta cifra je SMIJEŠNA u odnosu na to koliko je NAŠE IMOVINE otišlo u bescijenje tokom lopovske privatizacije. Demonstriramo mirno dvije decenije, i kad nas prime na razgovor to je uspjeh. Premijera Čauševića radnici Dite i drugih preduzeća godinama zovu na razgovore, nikad se nije udostojio ni da ih primi. Tek nakon što je zgrada Vlade zapaljena, po hitnom postupku je pozivao radnike na razgovore koji su ih tada naravno - odbili. Političke elite u ovoj zemlji su toliko u svom svijetu da je običnom čovjeku uopće postalo teško da ih i poima. Za nas su oni drugi svijet, druga dimenzija..Žao mi je samo što nismo svi postupili po primjeru Krajišnika pa da zapalimo vile i vikendice, auta i ljetnikovce političara, nek' gore zajedno s Vladama i općinama. Zar treba da još 20 godina mirno demonstriramo i da nas ponižavaju i razvlače k'o da smo zadnja bagra na svijetu? Ja kažem - ne treba. Ne može političar zaraditi za godinu kao radnik za 25 godina, ne može nas biti 700.000 što živimo ispod granice siromaštva, a njih 85 teško 9 milijardi dolara, ne može elita od 1% ukupnog stanovništva ove zemlje imati sve, a nas 99% ništa. Jednostavno ne može!Styling wrote:Nije u pitanju "nekoliko zgrada" . U pitanju su milionske stete. Sve su to zgrade u koje je od rata ulozeno puno para za obnovu iz nasih dzepova. Vijecnica u Mostaru je tek nedavno obnovljena i sada je neko uzeo sebi za pravo da je zapali. Za to smo svi mi dali pare. Ove zapaljene zgrade ce sada da kostaju sve nas, jer se moraju naci pare za rekonstrukciju a to su milioni. Mozemo vrlo lahko doci u situaciju ili da se uzimaju novi krediti za obnovu, ili da smisle neki novi namet kako bi se namakle pare ili da pocnu kasniti plate i penzije kako bi se platila obnova tih zgrada i inventara.Pisistratus wrote:Ne znam šta se tolika buka digla oko nekoliko zapaljenih zgrada i auta. Niko izgleda ne shvata da narod nije palio zgrade zato što mu se palilo nešto, nego zato što su te zgrade SIMBOLI NEPOTIZMA I KORUPCIJE, NEZAPOSLENOSTI, NACIONALIZMA, BAHATOSTI i svega drugog što nas je otjeralo u p.m. za ovih 20 godina. Od prvog dana sam na protestima i od prvog dana sam u prvim redovima. Dok su djeca palila, penzioneri i radnici, a Boga mi i profesori su im aplaudirali. Niko ne bi ni izašao na ulice da nije nezadovoljan to valjda svako zna.
Narodu je dosta bahatosti i izolacionizma koji pokazuju ovi na vlasti. Neće ljudi nikakav rat i revoluciju, nego hoće da se ovi gore makar s minimalno poštovanja i odgovornosti odnose prema njima i njihovim potrebama. Legalan i legitiman zahtjev koji svi demonstranti uglas ponavljaju; SMANJITE SI PLATE, UKINITE BIJELI HLJEB! Mislim da je to lako ostvarljivo i ako ovi silni političari imaju imalo političkog razuma, taj zahtjev će istog momenta i ispuniti.
Da li je iko svjestan o kojem novcu se tu radi i ko ce te pare dati za obnovu?
-
StupskaBitanga
#5682 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Najinteresantnije je ovdje vidjeti da su Avaz i Oslobodđenje na istom fonu. Do jučer smrtni neprijatelji a danas braća po peru
- Alfons Kauders
#5685 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
marjanovica najuriseultima_palabra wrote:Izvršiš pritisak na skupštinu da imenuje nestranačku vladu stručnih ljudi... nije toliko teško naći po jednog Damira Marjanovića za svaki resor. Ta vlada da upravlja po principu stečajnog upravnika... skreše plate administraciji, izvršnoj i zakonodavnoj vlasti, ukine sve beneficije i odvojene živote i ostale zajebancije. Pročačka malo papire i podigne krivične prijave.Alfons Kauders wrote: pa kakva je promjena vlasti ako umjesto premijera iz sda imas novog premijera iz sda? i iste ljude u skupstini? prosvijetli me molim te?
i sta bi s izborima u oktobru? nije NIKO odgovorio, ali bas NIKO
sta ako u oktobru opet isti dobiju mandat i krenu formirati vlast, sta cemo onda?
Isto princip kao u firmi koja je u stečaju, zato što je sistem ovdje zaista zakazao i treba mu popravka. Onda izbori u oktobru, pa kako bude... ako narod izabere isto, onda ga jebi, nismo ni zaslužili bolje
suljagica takodjer
i to ga je narod najurio, ne druge stranke, vec narod... a zasto? zato sto se mijesao u svoj posao i sto je pokusao uvesti kvote za upis u srednje skole, kako nam bas svako dijete ne bi bilo menadzer, pravnik, socijalni radnik il neki drugi kurac koji nikad nece naci posao u struci... i zato jer je smatrao da ocjene iz vjeronauka ne trebaju ulaziti u prosjek...
narod ga oborio, narod druze
i to meni ilustruje svo licemjerje prosjecnog covjeka... hocu da bas moje dijete ide u gimnaziju, zavrsi faks za kacenje na budzetsku sisu i da se na kraju na nju nakaci... nedaj boze da ide u masinsku, studira masinstvo i proizvodi nesto, da radi s nekim prljavim CNC glodalicama i 3d printerima - nije to za moje dijete, butzetske jasle su za moje dijete...
i daj sadake... uvijek daj sadake... u ovom slucaju u vidu petice iz vjeronauka, jer bolje je u skolama imati 15 predmeta od kojih su 10 mrtva kita za popravljanje prosjeka, nego djecu uciti jezike, matematiku, biologiju... znas, one komplikovane stvari koje mom djetetu nece trebati kad ga preko semse iz stranke uvalim na budzet
e tog covjeka narod najurio, i jos mu prijetili smrcu
i sad se taj isti narod ko fol buni, a nije nista manje korumpiran i pokvaren od ovih koje su birali, pa ih sad skidaju... sto bi reko alija - "to nije moj rat"
- Danguba
#5686 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
kojoj???matematicar_teski wrote:Podrska Vladi Federeacije BiH
-
StupskaBitanga
#5687 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
suština trebamo stvarati novi mentalni sklop kod ljudi
Kako i na koji način? Jednostavno na ovakav način nikako
Kako i na koji način? Jednostavno na ovakav način nikako
-
hellue
#5688 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Nevjerovatno, ako ti ne odgovara sistem koji je u cijelom svijetu onda se odselis u Koreju ili Kubu ali tamo ce ti glavu skinuti ako budes ovako pisao, cisto da znasPa de evo pitam tebe, kao sto sam pitao i 1000 njih prije tebe, a mozda od tebe dobijem posten i kvalitetan odgovor, kako se to stvari mijenjaju. Odgovor "izborima" ne prihvatam, jer isti ne mozes potkrijepiti argumentima, u zadnjih 20 godina 10 puta smo mijenjali vlast na raznim nivoima, niti jednom nismo osjetili napredak ili smo nazadovali ili u najboljem slucaju ostali na istom. Da li mi je zao sto su zgrade gorile, jeste, da li vidim drugo, manje radikalno rijesenje problema, ne vidim. Znaci kako promjeniti stanje svijesti neodgovornih politicara, onih koji smatraju da ne postoje posljedice za njihova djela?
Sto se tice boldovanog kasno ti je za to, jer su upravo takvi na vlasti.
-
hellue
#5689 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Danguba wrote:kojoj???matematicar_teski wrote:Podrska Vladi Federeacije BiH
Ovoj u ostavci ciju ostavku traze
-
saale
#5690 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Pisistratus wrote:emmir1 wrote:Ljudi nemojte dozvolit da proteste vode SBB-ovci.
Samo se zapitajte kako se desilo to da smo srušili kanton , dobili ostavku premijera i prešli na federalnu vladu. U svim kantonima su ljudi tražili zahtjeve od kantonalnih vlasti.
Zašto nismo tražili smanjenje plata zaposlenim u kantonu?
Zašto nismo tražili ukidanje paušala?
Zašto nismo tražili zabranu rada u raznim komisijama svima iz kantona , a da se za rad u komisiji isključivo može pozvati čovjek sa biroa sa odgovarajućom stručnom spremom?
Zašto nismo tražili da se proda 80% službenih vozila kantona??
Toliko toga srušili , a šta smo dobili. Ostavku Željkovica!!
Pa doće drugi i opet ništa nismo napravili.
A znate zašto smo sve to preskočili , e pa zato što nas SBB-ovci usmjeravaju na protestima a Fahri je samo cilj da smjeni trenutnu federalnu vladu.
AL BRATE, NIKAKO DA LJUDI PROGLEDAJU I SKONTAJU
-
hellue
#5691 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Liberalizacije lijeve studentske stampeSarajevoBH wrote:Uspostavit TEHNOKRATIJU do izbora je po meni jedino rjesenje u ovom trenutku.
- Toffee karamela
#5692 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Pisistratus wrote:
Tačno, mi smo izgradili, mi smo zapalili i mi ćemo ponovo izgradit'. Ta cifra je SMIJEŠNA u odnosu na to koliko je NAŠE IMOVINE otišlo u bescijenje tokom lopovske privatizacije.
Odštampat na majice i letke i dijeliti klocevima da čitaju
Te zgrade je gradio narod za reprezente svoje vlasti, u krajnjoj liniji i za sebe. A ne da postanu bastioni nenarodnih režima i krvopija. Jeste li vi dušebrižnici ikada gledali neki film o francuskoj revoluciji, kako je to izgledalo kod njih kad su jurišali na Versaj i giljotinirali kralja ? A šta Grci uradiše sa svojom Atinom prije dvije godine ? Koja polutka mozga kod vas ne radi ?
-
matematicar_teski
#5693 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
ovi protesti nemaju legitimetit, 300-1000 protestanata, s njihovim glasovima ne bi ni izborni prag prosli, jednio ako protestanti hoce ko i hrvati da im glas vrijedi 50 orostruko
- Reglan
#5694 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Kad se danas pocne Himzanija siriti 
- ultima_palabra
#5695 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Nije to baš tačno... obojica su odstupili nakon što nisu dobili podršku od sopstvenih stranaka/vlada za reforme koje su htjeli provesti... znači od političkih elita, ne naroda.Alfons Kauders wrote:marjanovica najuriseultima_palabra wrote:Izvršiš pritisak na skupštinu da imenuje nestranačku vladu stručnih ljudi... nije toliko teško naći po jednog Damira Marjanovića za svaki resor. Ta vlada da upravlja po principu stečajnog upravnika... skreše plate administraciji, izvršnoj i zakonodavnoj vlasti, ukine sve beneficije i odvojene živote i ostale zajebancije. Pročačka malo papire i podigne krivične prijave.Alfons Kauders wrote: pa kakva je promjena vlasti ako umjesto premijera iz sda imas novog premijera iz sda? i iste ljude u skupstini? prosvijetli me molim te?
i sta bi s izborima u oktobru? nije NIKO odgovorio, ali bas NIKO
sta ako u oktobru opet isti dobiju mandat i krenu formirati vlast, sta cemo onda?
Isto princip kao u firmi koja je u stečaju, zato što je sistem ovdje zaista zakazao i treba mu popravka. Onda izbori u oktobru, pa kako bude... ako narod izabere isto, onda ga jebi, nismo ni zaslužili bolje
suljagica takodjer
i to ga je narod najurio, ne druge stranke, vec narod... a zasto? zato sto se mijesao u svoj posao i sto je pokusao uvesti kvote za upis u srednje skole, kako nam bas svako dijete ne bi bilo menadzer, pravnik, socijalni radnik il neki drugi kurac koji nikad nece naci posao u struci... i zato jer je smatrao da ocjene iz vjeronauka ne trebaju ulaziti u prosjek...
i to meni ilustruje svo licemjerje prosjecnog covjeka... hocu da bas moje dijete ide u gimnaziju, zavrsi faks za kacenje na budzetsku sisu i da se na kraju na nju nakaci... nedaj boze da ide u masinsku, studira masinstvo i proizvodi nesto, da radi s nekim prljavim CNC glodalicama i 3d printerima - nije to za moje dijete, butzetske jasle su za moje dijete...
i daj sadake... uvijek daj sadake... u ovom slucaju u vidu petice iz vjeronauka, jer bolje je u skolama imati 15 predmeta od kojih su 10 mrtva kita za popravljanje prosjeka, nego djecu uciti jezike, matematiku, biologiju... znas, one komplikovane stvari koje mom djetetu nece trebati kad ga preko semse iz stranke uvalim na budzet
i sad se taj isti narod ko fol buni, a nije nista manje korumpiran i pokvaren od ovih koje su birali, pa ih sad skidaju... sto bi reko alija - "to nije moj rat"
A to ostalo... može još malo, dok budžet ne krahira. Onda ćemo svi kao društvo morati dobro da se pogledamo u ogledalo i skontamo kako dalje.
-
hellue
#5696 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Adekvatan predstavnikarshavin wrote:Kad se danas pocne Himzanija siriti
- Styling
#5697 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Da je Damir Marjanovic ostao van stranaka i da se kandiduje kao nezavisni kandidat, ja bih za njega glasala. Ali, nagovorise ga da predje u Frontu i vec se deklarisao kao stranacki covjek.ultima_palabra wrote:Nije to baš tačno... obojica su odstupili nakon što nisu dobili podršku od sopstvenih stranaka/vlada za reforme koje su htjeli provesti... znači od političkih elita, ne naroda.Alfons Kauders wrote:
marjanovica najurise
suljagica takodjer
A to ostalo... može još malo, dok budžet ne krahira. Onda ćemo svi kao društvo morati dobro da se pogledamo u ogledalo i skontamo kako dalje.
- Alfons Kauders
#5698 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
od NARODA sefe, od NARODA... jer "politicke elite" su uradile ono sto je u tom trenutku od njih trazio narod, isli su im niz dlaku...ultima_palabra wrote:Nije to baš tačno... obojica su odstupili nakon što nisu dobili podršku od sopstvenih stranaka/vlada za reforme koje su htjeli provesti... znači od političkih elita, ne naroda.Alfons Kauders wrote:marjanovica najuriseultima_palabra wrote: Izvršiš pritisak na skupštinu da imenuje nestranačku vladu stručnih ljudi... nije toliko teško naći po jednog Damira Marjanovića za svaki resor. Ta vlada da upravlja po principu stečajnog upravnika... skreše plate administraciji, izvršnoj i zakonodavnoj vlasti, ukine sve beneficije i odvojene živote i ostale zajebancije. Pročačka malo papire i podigne krivične prijave.
suljagica takodjer
zao mi je, ali jednostavno je tako... nije red ni da se politicke elite kriju iza naroda, al vala isto tako nije red da se narod krije iza njih...
- guber90
#5699 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Kakvo izvlacenje iz konteksta, svaka cast.hellue wrote:Nevjerovatno, ako ti ne odgovara sistem koji je u cijelom svijetu onda se odselis u Koreju ili Kubu ali tamo ce ti glavu skinuti ako budes ovako pisao, cisto da znasPa de evo pitam tebe, kao sto sam pitao i 1000 njih prije tebe, a mozda od tebe dobijem posten i kvalitetan odgovor, kako se to stvari mijenjaju. Odgovor "izborima" ne prihvatam, jer isti ne mozes potkrijepiti argumentima, u zadnjih 20 godina 10 puta smo mijenjali vlast na raznim nivoima, niti jednom nismo osjetili napredak ili smo nazadovali ili u najboljem slucaju ostali na istom. Da li mi je zao sto su zgrade gorile, jeste, da li vidim drugo, manje radikalno rijesenje problema, ne vidim. Znaci kako promjeniti stanje svijesti neodgovornih politicara, onih koji smatraju da ne postoje posljedice za njihova djela?
Sto se tice boldovanog kasno ti je za to, jer su upravo takvi na vlasti.
Last edited by guber90 on 11/02/2014 11:14, edited 1 time in total.
- ultima_palabra
#5700 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Čisto sam ga dao kao primjer, ne mora biti on imenom i prezimenom.Styling wrote:Da je Damir Marjanovic ostao van stranaka i da se kandiduje kao nezavisni kandidat, ja bih za njega glasala. Ali, nagovorise ga da predje u Frontu i vec se deklarisao kao stranacki covjek.