Sirija
-
sarajevoxxxx
#5676 Re: Sirija
Borci Ahraru Šama na starom graničnom prelazu iz Sirije rema Jordanu

- Co0l
#5677 Re: Sirija
A krenuh da odgovorim al ne mogu od smijeha zbog ovog 'respektabilna sila u svjetskim okvirima'Klavikula wrote:Co0l wrote:Tzv. SAA je nesposobna,sramota je to nazvati vojskom a pobunjenici ne samo da nisu imali panican nego nisu imali nikakav strah od Hezbolaha u Kusajru.Pogotovo nakon one zasjede u koju su Hezbolahovci uletjeli nakon sto su ih pobunjenici pustili da udju u Kusajr pa im izasli iz onih podzemnih tunela iza ledja i porokali ih.Na kraju krajeva,Kusajr je i zauzet tek nakon sto su branioci ostali bez municije i povukli se iz okruzenja zajedno sa civilima koji su se nasli tamo.![]()
![]()
![]()
![]()
post klase moj tata je bolji od tvog.
helem, istina je za tu sacekusu, al ostalo je cista izmisljotina.
jos SAA nesposobna. sta sve covjek nece procitati. da su oni nesposobni danas bi se bitke vodile pred Assadovom palacom, a ne negdje na periferiji grada. vise od dvije godine konstantne borbe (napredovanja) u urbanim podrucjima rezultiralo je ciscenjem velikog prostora od Dare do Idliba skoro, tacnije Marat al Numana. uz to valja uzeti u obzir da se doktrina SAA ne zasniva na gerilskoj borbi i borbi u urbanim sredinama. uspjeli su da od policije, dobrovoljaca i nesto vojske naprave respektabilnu silu u svjetskim okvirima.
____
novinar Press TV-a koji prati SAA kaze da su 2/3 Jobara pod njihovom kontrolom, dok novinari ANNA-e koji takodjer prate Armiju kazu da su teroristi u ostatku Jobara u potpunom okruzenju. ne pise im se dobro oko Damaska
- Challenger__
#5678 Re: Sirija
Keith Johnson, za "American Free Press"
- na pitanje, "ko stoji iza rata u Siriji", odnosno ko pritišće američku administracijuda da ide protiv Sirije, autor kategorički tvrdi da je notorna laž da iza toga stoji američki vojni kompleks, te da iza te priče stoji samo i samo Izrael i njihov lobi u Sjedinjenim Američkim Državama (AIPAC).
Yes, we know Keith. It's Jewish war, Jewish "Jihad", Jewish "mujahideen", etc.
- na pitanje, "ko stoji iza rata u Siriji", odnosno ko pritišće američku administracijuda da ide protiv Sirije, autor kategorički tvrdi da je notorna laž da iza toga stoji američki vojni kompleks, te da iza te priče stoji samo i samo Izrael i njihov lobi u Sjedinjenim Američkim Državama (AIPAC).
Fearing a public backlash for leading the United States into another foolish military adventure on behalf of Israel, America’s well-organized Zionist community made a concerted effort to convince the world that their support for U.S. “intervention” in Syria had nothing to do with their loyalty to the criminal Jewish state.
Every endorsement for war, from every influential Jewish organization in the country, was carefully worded to leave the impression that U.S. Jewry was only concerned about saving innocent Syrian lives, preventing another so-called “holocaust” and fighting for truth…justice…and the American way.
In a statement issued on September 3, the American Israel Public Affairs Committee (AIPAC) urged “Congress to grant the President the authority he has requested to protect America’s national security interests and dissuade the Syrian regime’s further use of unconventional weapons. Simply put, barbarism on a mass scale must not be given a free pass….That is why America must act.”
Notice that AIPAC never addresses Israel’s “national security interests,” only America’s.
- See more at: http://americanfreepress.net/?p=12763#s ... 2pxgf.dpuf
Yes, we know Keith. It's Jewish war, Jewish "Jihad", Jewish "mujahideen", etc.
- Challenger__
#5679 Re: Sirija
Jedna perfektna vijest za Siriju: nakon nekoliko sedmica nadmudrivanja, ruska diplomatija je porazila izralesko-izraelsku (AIPAC) bahatost. Postignut je dogovor o sirijskoj rezoluciji - bez Člana 7 - koji je omogućavao pokretanje vojne intervencije!

- Reuters
- Advance.hr
Bravo Sergej, bravo velemajstore!

U.S., Russia agree on Syria U.N. chemical arms measure
Ending weeks of diplomatic deadlock, the United States and Russia agreed on Thursday on a U.N. Security Council draft resolution that would demand Syria give up its chemical arms, but does not threaten military force if it fails to comply.
- Reuters
- Advance.hr
Bravo Sergej, bravo velemajstore!
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#5680 Re: Sirija
toliko su respektabilni da ne mogu riješiti nekoliko grupica razbojnika i terorista nesposobnih i međusobno zavađenihCo0l wrote: A krenuh da odgovorim al ne mogu od smijeha zbog ovog 'respektabilna sila u svjetskim okvirima'Jest,ko sto je JNA bila cetvrta vojna sila u Evropi
- nOrMaLaC
#5681 Re: Sirija
Prijatelji, da li iko od Vas zna kakvo je stanje na istoku Sirije uz granicu sa Irakom? Challenger, Sarajevoxx?
- Challenger__
#5682 Re: Sirija
- iračka vlada i armija daje sve od sebe da spriječi ilegalan protok ljudstva i materijalno-tehničkih sredstava preko granice u Siriju. Dakle, vlada u Bagdadu se ponaša odgovorno, sukladno 1. međunarodnom pravu i 2. dobrosusjedskim odnosima. Međutim, "demokratski svijet" preko svoje "Al-Qaede" taj pristup kažnjava serijom terorističkih akata po civilnom stanovništvu Iraka.nOrMaLaC wrote:Prijatelji, da li iko od Vas zna kakvo je stanje na istoku Sirije uz granicu sa Irakom? Challenger, Sarajevoxx?
Ukratko, iračka vojska po teroristima, a Al-Qaeda po iračkim civilima.
_________
Sirija je samo prva etapa uništenja ovog planetarnog zla.
- nOrMaLaC
#5683 Re: Sirija
Znači SAA drži granicu sa Irakom?Challenger__ wrote:- iračka vlada i armija daje sve od sebe da spriječi ilegalan protok ljudstva i materijalno-tehničkih sredstava preko granice u Siriju. Dakle, vlada u Bagdadu se ponaša odgovorno, sukladno 1. međunarodnom pravu i 2. dobrosusjedskim odnosima. Međutim, "demokratski svijet" preko svoje "Al-Qaede" taj pristup kažnjava serijom terorističkih akata po civilnom stanovništvu Iraka.nOrMaLaC wrote:Prijatelji, da li iko od Vas zna kakvo je stanje na istoku Sirije uz granicu sa Irakom? Challenger, Sarajevoxx?
Ukratko, iračka vojska po teroristima, a Al-Qaeda po iračkim civilima.
_________
Sirija je samo prva etapa uništenja ovog planetarnog zla.
- Challenger__
#5684 Re: Sirija
- ne, ne znači. Uglavnom ne drži, što se da vidjeti iz ove mape - LINK gdje su dva od četiri zvanična granična prelaza pod kontrolom tzv "pobunjenika", odnosno terorista.
- poenta je na odnosu iračkh vlasti prema sukobu, a one daju sve od sebe da spriječe ilegalne prelaske i dodok materijalno-tehničkih sredstava preko iračko-sirijske granice, bez obzira da li su u pitanju zvanični prelazi ili ne. Što će reći, postavljaju se dijametralno suprotno u odnosu na Tursku i Jordan, a u skladu sa međunarodnim pravom i praksom dobrosusjedskih odnosa.
Zvanični Bagdad je de facto saveznik Damaska.
- poenta je na odnosu iračkh vlasti prema sukobu, a one daju sve od sebe da spriječe ilegalne prelaske i dodok materijalno-tehničkih sredstava preko iračko-sirijske granice, bez obzira da li su u pitanju zvanični prelazi ili ne. Što će reći, postavljaju se dijametralno suprotno u odnosu na Tursku i Jordan, a u skladu sa međunarodnim pravom i praksom dobrosusjedskih odnosa.
Zvanični Bagdad je de facto saveznik Damaska.
-
underwater
#5686 Re: Sirija
Ko je tvoj "Poslanik" i sto to znaci da ti je drazi "od tebe ti samog"?cetmi wrote:Meni su oni dragi, ali Poslanik mi je draži od mene samog. Vama vaša vjera, meni moja.
Silogizam? Kao .....Svi Atenjani lazu ... kaze jedan Atenjanin ...
-
zvizdan
#5687 Re: Sirija
@cetmi, pravilnije bi bilo da kazes: Meni moje shvatanje i dozivljaj Vjere, a vama vase. Ljubav prema Ehli-bejtu nije nikakav siitski ekskluzivitet vec kur'anski imperativ i oni su ti koji su od Poslanika nazvani Nuhovom-ladjom na koju se spasenja radi treba ukrcati. Bosnjaci su, znajuci to, stoljecima njegovali ljubav prema Ehli-bejtu. Osim ako islam u Bosni ne pocinje otvaranjem Visokog sudijskog komiteta. Ali, hele nejse... Kako ti rekoh, ne da mi se natezati s ljudima koji misle da Bog ima ruke i da sjedi na tronu, sve se radujuci kako oni rafalaju po trznim centrima i dizu turbeta bogougodnika u zrak
- Opetja033
#5688 Re: Sirija
Kakve gluposti lupa i na sta je spao. Sve je to cionisticko-krscanska zavjera.harunn wrote:INTERESANTNO, VEOMA INTERESANTNO
Poznavanje historijskih procesa - NULA. Ruum = Rusi
A o istocnoj Europi isto kao da Karadzica slusam sta prica. Doduse izgledom u potpunosti podsjeca na hibrid Kacavende i Poplasena.
Karipski strucnjak za historiju Islama... "Sejh" nas pametni.
-
underwater
#5689 Re: Sirija
Ne raspravljamo nas dva niochemucetmi wrote:De ba, rekao sam ti, sa šijama ne raspravljam o vjeri. Znači od.....šetaj u skokovima.underwater wrote:Ko je tvoj "Poslanik" i sto to znaci da ti je drazi "od tebe ti samog"?cetmi wrote:Meni su oni dragi, ali Poslanik mi je draži od mene samog. Vama vaša vjera, meni moja.
Silogizam? Kao .....Svi Atenjani lazu ... kaze jedan Atenjanin ...
underwater wrote:Ipak si samo blefercetmi wrote:Ja ne mogu tvrditi ni da su plaćeni za to niti da nisu. Ne znam nikoga lično. Ti iznosiš tu tvrdnju i ti to trebaš dokazati.underwater wrote:Pa reci onda (ako nisi samo obican BLEFER) reci i javno JEMIN donesi DA IDU DZABE za Siriju, tj da ne dobivaju para!!!
Tu sve pocinje i zavrsava, to su vam bogovi, ONI KOJI VAS PLACAJU, za Allaha se ide DZABA, za Njegov Raziluk!
Reci eto ovde da nije tako, da ti se odma izvinem i u ruku te poljubim, O ti zastitnice siromasnih i porobljenih u dalekoj Siriji...... a ja stojim iza ovoga sto sam napisao.
Vas pobunjenicki bog je zelene boje i ima 1 oko na vrhu...
Placenika je vazda bilo (i to je za insane) ali ovo sto vi pride prodajete ... ne bi vam bio u kozi
Ni u bosni nijedn vehabija nije ratovo dzabe ...hocu rec jest dzabeal je SVAKI iz mudzahida dobivo lovu
http://www.vecernji.hr/vijesti/sirijski ... nak-393717
-
sarajevoxxxx
#5690 Re: Sirija
Haleb, Al Hadir: Novi masakr režimskih snaga !!!
- Jutros je u mjestu Al Hadir u južnom predgrađu Haleba režimski helikopter izbacio 5 buradi TNT-a na različita mjesta u gradu. Do sada više od 10 poginulih i veliki broj ranjenih.
http://www.facebook.com/AleppoMediaCent ... ion=stream
- Jutros je u mjestu Al Hadir u južnom predgrađu Haleba režimski helikopter izbacio 5 buradi TNT-a na različita mjesta u gradu. Do sada više od 10 poginulih i veliki broj ranjenih.
http://www.facebook.com/AleppoMediaCent ... ion=stream
- zemomak
#5691 Re: Sirija
evo mapa ko šta kontroliše u siriji od 22 septembra...

i jedan klip kako "oslobodioci" oslobađaju od života civile alevite...
http://www.presstv.ir/detail/2013/08/26 ... -in-syria/

i jedan klip kako "oslobodioci" oslobađaju od života civile alevite...
http://www.presstv.ir/detail/2013/08/26 ... -in-syria/
-
sarajevoxxxx
#5692 Re: Sirija
Haleb, kvart Salahudin 27.09.2013. - Današnje demonstracije sirijske opozcije
Također, kvart Tarik al Bab

Također, kvart Tarik al Bab

-
sarajevoxxxx
#5693 Re: Sirija
Također demonstracije u kvart Mesakin Hanano u Halebu:

-
sarajevoxxxx
#5694 Re: Sirija
Hama: FSA zauzela grad Soran u sjevernom predgrađu Hame!!!
http://www.facebook.com/Hamahnn?hc_location=stream
- Kikibombona
#5696 Re: Sirija
Jesu li pobunjenici okruzili grad Hamu?sarajevoxxxx wrote:Hama: FSA zauzela grad Soran u sjevernom predgrađu Hame!!!
U posljednjih mjesec dana si napisao da je pao skoro svaki grad u provinciji Hama.
-
sarajevoxxxx
#5697 Re: Sirija
Veliki masakr režimskih snaga u Renkusu, preko 70 poginulih !
-
sarajevoxxxx
#5698 Re: Sirija
Hama: U toku su žestoke borbe između Asadovih snaga i FSA na starom putu za Haleb
-
sarajevoxxxx
#5699 Re: Sirija
Bataljon Ebu Bekr Al Sidik, Brigada FSA Murabitun, u Dejr Zuru napravili top i dali mu ime ''Sejjiduna Omer ibn Hatab''

-
sarajevoxxxx
#5700 Re: Sirija
Dera: FSA u potpunosti zauzela vojni punkt Al Anekah !