Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Mustang1

#5676 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Jest talenat u pm :lol: :lol: :lol: Mada ne znam ja Suareza ne bih dao ni za Di Mariu i Higuaina :D
Gandalf

#5677 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

U najgorem slučaju, neka ga zamijene za Benzemu i golmana, prodaju Reinu i od Carolla i Reine dovedu dvije mrcine u odbrani + dobrog beka, riješe se Downinga i sa onih 20 miliona koje BR ima na raspolaganju, dva veznjaka može dovesti kakva hoće, imao bi na početku sezone pojačanu odbranu, pojačanu sredinu, i napad neopterećen suspenzijama te negativnim publicitetom - Borini može dobiti još jednu šansu da pokaže šta zna a na Ibea koji je izuzetno pokretan bi valjalo obratiti pažnju i priključiti ga prvom timu, obzirom da može pokriti i napad i sredinu.

- dakle, otišli bi Suarez, Reina, Downing, i već prodani Caroll, a doveli bi 2 nova CB-a, jednog beka, dva veznjaka koja su sposobna da sa Gerrardom i Kutijem pregaze svakog na sredini i tehnički izuzetnog napadača kojeg ne mrzi čitava liga, savez, sudije - ako ovo ne mogu postići u prelaznom roku nek se samokolektivno otpuste iz LFC-a, jer sve ispod bi bilo debelo podcjenjivanje vlastitih i igrača i finansija.
MyTao

#5678 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

Suarez vrijedi vise nego Lopez, Benzema i Di Maria skupa... najbolje da ostane, imaju dovoljno novca da dovedu dobro pojacanje u odbrani i u veznom redu... napad je jedan od najjacih u engleskoj ako ne najjaci.
Gandalf

#5679 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Di Mariu ne treba dovoditi ni pod razno, lik je prosječan igrač, malo ga izvuče brzina, prosječan centaršut, prosječan dribler, višak potez često pravi, precijenjen, njega ne trebaju ni razmatrati kao "pojačanje"
BHF_Manijak

#5680 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Kretenluk bi bila prodaja Suareza. To bi znacilo da se ista prica vrti godinama tj. moto "sljedeca godina je nasa". Najboljeg igraca ne treba prodavati. Pokazalo se vec jednom da dzaba ti i pare sto dobijes, ako ti ode vrlo bitan igrac (Torres), tako da nisam za tu opciju nikako. A relno u Realu malo koji igrac da vrijedi kao Suarez (Ronaldo, Ozil, Casillas, Xabi, i ovdje mislim na vrijednost za ekipu, a ne trzisnu vrijednost), a i ovi sto bi dosli u zamjenu za njega, nisu nadomjestili taj gubitak 1/1.

Sto se tice Di Marije, neka hvala. Dobro ga je opisao gandalf. U ekipi ima vec jedan sebicnjak (Suarez) i dvojica bi bila previse. Plus sto nije klasicno krilo koje ce proci, pretrcati i ubaciti. Vise kao krilni napadac. Ne svidja mi se kao igrac nikako.
The Realist

#5681 Re: Liverpool FC

Post by The Realist »

PrtiBeeGee wrote:ili kada je nasim "VLASNICIMA" i "LJUDIMA ZADUZENIM ZA TRANSFERE" bilo puno dati koju hiljadu vise na platu tada jos mladom Cristianu Ronaldu a danas IGRACINI...................... Ako ovdje ima istine da BR pored ovih igraca hoce Lopeza onda stvarno nezzz kud ovo vise vodi :idea: :idea: :idea:
Ovo nije tačno. Nego je par klubova poslalo ponude u vrijednosti oko 6 mio i onda je United poslao ponudu u vrijednosti od 12mio i to je bilo to (razlog utakmica protiv njih, gdje su svi govorili da ga trebaju dovesti). Također, United je imao posebnu vezu tada sa Sportingom, pa je bio stalno u prednosti.

Ne trebate upravu za ovo kriviti.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#5682 Re: Liverpool FC

Post by Admir_1984 »

BHF_Manijak wrote:Kretenluk bi bila prodaja Suareza. To bi znacilo da se ista prica vrti godinama tj. moto "sljedeca godina je nasa". Najboljeg igraca ne treba prodavati. Pokazalo se vec jednom da dzaba ti i pare sto dobijes, ako ti ode vrlo bitan igrac (Torres), tako da nisam za tu opciju nikako. A relno u Realu malo koji igrac da vrijedi kao Suarez (Ronaldo, Ozil, Casillas, Xabi, i ovdje mislim na vrijednost za ekipu, a ne trzisnu vrijednost), a i ovi sto bi dosli u zamjenu za njega, nisu nadomjestili taj gubitak 1/1.

Sto se tice Di Marije, neka hvala. Dobro ga je opisao gandalf. U ekipi ima vec jedan sebicnjak (Suarez) i dvojica bi bila previse. Plus sto nije klasicno krilo koje ce proci, pretrcati i ubaciti. Vise kao krilni napadac. Ne svidja mi se kao igrac nikako.
dva sebicnjaka, staridz je rame uz rame sa suarezom po tom pitanju
el_pistolero071

#5683 Re: Liverpool FC

Post by el_pistolero071 »

The Realist wrote:
PrtiBeeGee wrote:ili kada je nasim "VLASNICIMA" i "LJUDIMA ZADUZENIM ZA TRANSFERE" bilo puno dati koju hiljadu vise na platu tada jos mladom Cristianu Ronaldu a danas IGRACINI...................... Ako ovdje ima istine da BR pored ovih igraca hoce Lopeza onda stvarno nezzz kud ovo vise vodi :idea: :idea: :idea:
Ovo nije tačno. Nego je par klubova poslalo ponude u vrijednosti oko 6 mio i onda je United poslao ponudu u vrijednosti od 12mio i to je bilo to (razlog utakmica protiv njih, gdje su svi govorili da ga trebaju dovesti). Također, United je imao posebnu vezu tada sa Sportingom, pa je bio stalno u prednosti.

Ja sam to gledao na onom LFC TV... Tadašnji nekakav direktor priča kako nisu željeli da daju njemu veću platu, jer bi to kao narušilo atmosferu u svlačionici... A sve se to dešavalo godinu prije nego što ga je Man Utd doveo...
horion_bosona

#5684 Re: Liverpool FC

Post by horion_bosona »

Ako čelni ljudi Liverpoola prodaju Suareza, svojevoljno pristaju da se klub svrsta danas u drugi red europskih klubova. To je poruka i za buduće - dajte pare i možete kupiti sta hoćete, pa makar se radilo o najboljem igraču lige i čovjeku koji nosi klub zadnje dvije godine. I to pred sezonu u kojoj se očekuje povratak u vrh. Kakav Benzema i ostali guzičari, u profesionalnom sportu rijetko možes naći igrača poput Suareza, koji sa toliko žara igra. Torres je drugi slučaj, on je sam rezolutno tražio transfer i time iznudio prodaju Chelsea-u.

Treba im stoper (ili dva, zavisno od sudbine Skrtela) pod broj jedan, a ostale pozicije su uvjetovane eventualnim odlascima. Jedino prava pojačanja, koja će ojačati ekipu imaju smisla, a polovični igrači znače samo nepotrebno gomilanje.
The Realist

#5685 Re: Liverpool FC

Post by The Realist »

el_pistolero071 wrote:
The Realist wrote:

Ja sam to gledao na onom LFC TV... Tadašnji nekakav direktor priča kako nisu željeli da daju njemu veću platu, jer bi to kao narušilo atmosferu u svlačionici... A sve se to dešavalo godinu prije nego što ga je Man Utd doveo...
Kako je jedan sedamnaestogodišnjak mogao toliku platu tražiti? Pa nije ni u Unitedu imao neku ludu platu a početku.
AmiĐa_Idriz

#5686 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

horion_bosona

#5687 Re: Liverpool FC

Post by horion_bosona »

AmiĐa_Idriz wrote:http://www.liverpoolfc.com/news/latest- ... toure-deal

prvo pojačanje ovog ljeta.... :D :D :D :D :D :D :D :D
nije valjda :D

Image
PrtiBeeGee

#5688 Re: Liverpool FC

Post by PrtiBeeGee »

The Realist wrote:

Eto covjek ti objasnio rijecima koje sam ti ja htjeo napisati :-D ... Liverpool je godinu prije Uniteda trazio Ronalda a gledo sam emisiju o tome na LFC TV veca plata nego sto mu je klub davo i bio je problem oko 1 ili 2 mil jos na iznos kojio je LIV davao a naredne sezone ili na polusezoni je United zavrsio formalnosti sa njim i postao njihov igrac tako da 8-) ......
PrtiBeeGee

#5689 Re: Liverpool FC

Post by PrtiBeeGee »

AmiĐa_Idriz wrote:http://www.liverpoolfc.com/news/latest- ... toure-deal

prvo pojačanje ovog ljeta.... :D :D :D :D :D :D :D :D
Evo i ja sad procita i krenu postavit link :lol: ... Po meni odlican potez dosao je kao slobodan igrac, radi se o igracu sa iskustvom u PL jako dobar na svojoj poziciji nije mozda pokretan kao nekad ali je dosta iskusniji i odlicna je zamjena za JC :thumbup:
Mustang1

#5690 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Sad Torresa nek dovedu za dzabe i rjesili su klupu .. Onda nek se pocnu prodavati igraci i skupljati lova a za nekih mjesec kupiti par igraca
skenderija04

#5691 Re: Liverpool FC

Post by skenderija04 »

Zvanicno Kolo TOURE

Cestitam
Gandalf

#5692 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Kolo Touré ima preko 400 odigranih utakmica za engleske klubove, nije toliko ni star (32), može pomoći klubu makar još dvije sezone svojim velikim iskustvom, konačno su skontali u LFC da postoje i free agenti, u svakom slučaju dobar potez
The Realist

#5693 Re: Liverpool FC

Post by The Realist »

PrtiBeeGee wrote: Eto covjek ti objasnio rijecima koje sam ti ja htjeo napisati :-D ... Liverpool je godinu prije Uniteda trazio Ronalda a gledo sam emisiju o tome na LFC TV veca plata nego sto mu je klub davo i bio je problem oko 1 ili 2 mil jos na iznos kojio je LIV davao a naredne sezone ili na polusezoni je United zavrsio formalnosti sa njim i postao njihov igrac tako da 8-) ......
O Ronaldu se pričalo dok je još imao 16 godina, ono, praćen je on podugo.

Može biti da se to desilo, ali nema mi logike, jer ni u Unitedu on nije imao neku basnoslovnu platu. Što se tiče transfera, tu jeste United skoro duplo više ponudio od ostalih.

Baš čitam i Ferguson je izjavio da su oni već poodoavno počeli pregovarati oko Ronalda, ali da su na kraju ubrzali, jer su se i drugi počeli interesovati, ali da je radi sporzauma koji imaju sa Sportingom, ipak Sporting ispoštovao dogovor.

No hajde, nije toliko ni bitno.
Edin H.

#5694 Re: Liverpool FC

Post by Edin H. »

skenderija04 wrote:Zvanicno Kolo TOURE

Cestitam
Frajer je postao kloc nevidjeni, samo ce mu bez veze placati platu da grije klupu ili jos vjerovatnije igra negdje golf.

Besmislen potez Liverpoola.
skenderija04

#5695 Re: Liverpool FC

Post by skenderija04 »

Edin H. wrote:

Cestitam
Frajer je postao kloc nevidjeni, samo ce mu bez veze placati platu da grije klupu ili jos vjerovatnije igra negdje golf.

Dodje novembar, tri kaznjena i cetiri povrijedjena povrijedjena i sta da rade? . Neka ga, nije dosao da bude stub igre. Takvi igraci su prava stvar kad ih uhvatis dzaba. I on je svjestan sta se od njega ocekuje. Moras imati malo veci izbor igraca ako je cilj LS.
Kemal Malovčić

#5696 Re: Liverpool FC

Post by Kemal Malovčić »

Pjesma zbog koje je Kemal Malovčić počeo simpatizirati Liverpool:

fosil

#5697 Re: Liverpool FC

Post by fosil »

Kemal Malovčić wrote:Pjesma zbog koje je Kemal Malovčić počeo simpatizirati Liverpool:

Zar imas toliko kuka, dragi Kemale? :D
Zmijuga loma

#5698 Re: Liverpool FC

Post by Zmijuga loma »

skenderija04 wrote:
Edin H. wrote:

Cestitam

Dodje novembar, tri kaznjena i cetiri povrijedjena povrijedjena i sta da rade? . Neka ga, nije dosao da bude stub igre. Takvi igraci su prava stvar kad ih uhvatis dzaba. I on je svjestan sta se od njega ocekuje. Moras imati malo veci izbor igraca ako je cilj LS.
Jest ali ne znam koliko si ga gledao ove sezone. Lik je komičan bio što na stoperu što na beku, trom, star, spor. Još Liverpool insistira na visoko postavljenoj zadnjoj liniji.
horion_bosona

#5699 Re: Liverpool FC

Post by horion_bosona »

trutina Ture :D

zao mi Coatesa, da ovaj igra umjesto njega u kupovima i kad se ukaze prilika
MyTao

#5700 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

Toure je doveden kao 4. CB... Coates ce sigurno napustiti klub, Skrtel isto tako... ocekujem jos dva CB-a
Post Reply