nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
530i

#5676 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by 530i »

zateznistub wrote:
530i wrote:Danas kočio maksimalno sa 80 na 50 na sat jer je glupan iz suprotnog pravca preticao (puna, slabo se vidi) a ovaj preticajni nije popuštao...možda je to bio Mirzet!? Jesam li sad šupak isp'o što zakočih!?
Naravno da jesi, trebao si i ti po gasu...pa da vas sad špartlom stružu...

Sljedeći put ću nabit gas pa nek drugi koče, a ako neko nešto priupita samo ću reć da mu poslo Mirzet, taksista-diler :oops:
mirzet87sa

#5677 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

Pocni i ti dilat, pa neces nista govorit.. Ako mislis da je lahko ;)
530i

#5678 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by 530i »

Ma evo sve se dvoumim da li da dilam ili da palim ljudima auta za 2 stoje...nešto sam u dilemi. :oops:
mirzet87sa

#5679 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

Pocni oboje.. Na papiru taksista, privatno diler i osvetnik.. Pa ces, ako Bog da i ti brat nas lijepi, vozati nesto od +350.. Join the dark side
530i

#5680 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by 530i »

mirzet87sa wrote:Pocni oboje.. Na papiru taksista, privatno diler i osvetnik.. Pa ces, ako Bog da i ti brat nas lijepi, vozati nesto od +350.. Join the dark side
to maca, hvala na savjetima, pravi si haver
mirzet87sa

#5681 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

Nema na cemu, mada cim se ti dvoumis nema od toga nista.. Treba nama ljudi s cvrstim stavom, ostro i na prvu..
Me_again

#5682 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Me_again »

mirzet87sa wrote:Nema na cemu, mada cim se ti dvoumis nema od toga nista.. Treba nama ljudi s cvrstim stavom, ostro i na prvu..
Sto te ovo hebu, ja koliko sam razumio ti radis negdje od 7 do 15 ?
Me_again

#5683 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Me_again »

Nesto mi pade na pamet kada smo kod ovih miliona predjenih kilometara.
Surova matematika kaze da trebas voziti 20 godina po 50.000 km (sto je jedno 3 a mozda i 4 puta vise od prosjecnog bh vozaca) da bi presao 1 milion km.
Koliko takvih ljudi ima ovdje, pa i uopste ukoliko nisu autoprevoznici ?
mirzet87sa

#5684 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

Me_again wrote:
mirzet87sa wrote:Nema na cemu, mada cim se ti dvoumis nema od toga nista.. Treba nama ljudi s cvrstim stavom, ostro i na prvu..
Sto te ovo hebu, ja koliko sam razumio ti radis negdje od 7 do 15 ?
Tacno :D
BadBoy

#5685 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by BadBoy »

Me_again wrote:Nesto mi pade na pamet kada smo kod ovih miliona predjenih kilometara.
Surova matematika kaze da trebas voziti 20 godina po 50.000 km (sto je jedno 3 a mozda i 4 puta vise od prosjecnog bh vozaca) da bi presao 1 milion km.
Ne razumijem svrhu posta. Je li to neki životni uspjeh preći milione kilometara?
condy

#5686 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by condy »

Ne, nije fer fali ti se kilometrima a zaboravljati na godine :mrgreen:
Me_again

#5687 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Me_again »

BadBoy wrote:
Me_again wrote:Nesto mi pade na pamet kada smo kod ovih miliona predjenih kilometara.
Ne razumijem svrhu posta. Je li to neki životni uspjeh preći milione kilometara?
Svrha posta je dokazati da je vrlo malo ljudi preslo milion km, jer je "ja sam / on je presao milone km" cesta fraza u ovim forumskim diskusijama a to je zapravo daleko od istine.
Bez zadnjih misli.

Clear ?
tempuser

#5688 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

"Milion km" je fraza, ali kome su volan i otvorena cesta u opisu radnog mjesta to nije nikakvo cudo...
U periodu od marta 1998. do augusta 2000. sluzbenim autom presao nesto malo preko 260 hiljada. To je bio perod najintenzivnije voznje, ture u jednom danu do Mostara, Tuzle, Doboja, Modrice i vozanje po okolini, a nerijetko do Bihaca, tj B. Petrovca, Zgb, St ili Bgd bile svakodnevnica.Otici do Gorazda u danu i nazad nije bilo vrijedno spomena. Auti se odrzavali u Atlasu u Splitu, svaki servis gas tamo. Neke duze relacije sa spavanjem da ne spominjem. Poslije toga ne takvim ritmom, ali u prosjeku 100k km godisnje do neke 2007. Ovo je jos i malo u poredjenju sa prevoznicima i vozacima na dgim linijama...
Me_again

#5689 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Me_again »

tempuser wrote:"Milion km" je fraza, ali kome su volan i otvorena cesta u opisu radnog mjesta to nije nikakvo cudo...
U periodu od marta 1998. do augusta 2000. sluzbenim autom presao nesto malo preko 260 hiljada. To je bio perod najintenzivnije voznje, ture u jednom danu do Mostara, Tuzle, Doboja, Modrice i vozanje po okolini, a nerijetko do Bihaca, tj B. Petrovca, Zgb, St ili Bgd bile svakodnevnica.Otici do Gorazda u danu i nazad nije bilo vrijedno spomena. Auti se odrzavali u Atlasu u Splitu, svaki servis gas tamo. Neke duze relacije sa spavanjem da ne spominjem. Poslije toga ne takvim ritmom, ali u prosjeku 100k km godisnje do neke 2007. Ovo je jos i malo u poredjenju sa prevoznicima i vozacima na dgim linijama...
Ok, znaci ti si presao milion km, i vise ako znam sabirati.
Hvala na informaciji.
Samo neznam kakav si posao uopste mogao obavljati pored 100.000 km godisnje, osim ako nisi dostavljac ili slicno, a to je defacto profesionalni vozac.
Ja govorim o ljudima kojima volan nije profesija.

Hebo mater ako je moguce napisati ikakvu opservaciju na ovom forumu a da te neko ne pokusa potopiti i ispasti mangup .....
Ovo se ne odnosi na tebe toliko koliko na druge. Jednom nije jasna poenta, a ocito nije ni drugo bog zna kako, drugi kaze da je previse mlad pa nije stigao do miliona itd ....

LP
tempuser

#5690 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Vidi, nisam bio vozac u punom smislu te rijeci, ali sam radio jako srodan posao i voznja je bila sekundarni zadatak koji je uzimao puno vremena da bi se izvrsio primarni.
Ne moras bit cak ni prof. vozac da bi nabrao veliki broj km. Sa mnom su radile kolege, recimo izenjeri i tehnicari, soc radnici isl koji su u toku radnog vremena pravili ture od Sarajeva do npr. Sevas Njiva prema jugu ili Gorazde, H. Pijeska pa i dalje Vlasenica, Milici, Srebrenicau na istok, Kladanj na sjever, Travnik, G. Vakuf na zapad toku jedno dana gdje su vodili neke projekte, radili nadzor itd. Ljudi so od 9 o 17-19 h znali nabrati 250-300 km dnevno i uraditi posao zbog kojeg su putovali.
Imas dosta ljudi koji npz. iz Zenice vozare za Sarajevo, sto je preko 3k km mjesecno, odnosno skoro 40k km godisnje samo na posao i nazad. Nas kolega koji je radio na nekim projektima soc. pomoci je duzio Fabiu kojom je vozio ostale kolege iz Ze u Sa na posao i radio s njom u toku radnim vremena, za 11 mjeseci auto presao 100k km.
Me_again

#5691 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Me_again »

tempuser wrote:Vidi, nisam bio vozac u punom smislu te rijeci, ali sam radio jako srodan posao i voznja je bila sekundarni zadatak koji je uzimao puno vremena da bi se izvrsio primarni.
Ne moras bit cak ni prof. vozac da bi nabrao veliki broj km. Sa mnom su radile kolege, recimo izenjeri i tehnicari, soc radnici isl koji su u toku radnog vremena pravili ture od Sarajeva do npr. Sevas Njiva prema jugu ili Gorazde, H. Pijeska pa i dalje Vlasenica, Milici, Srebrenicau na istok, Kladanj na sjever, Travnik, G. Vakuf na zapad toku jedno dana gdje su vodili neke projekte, radili nadzor itd. Ljudi so od 9 o 17-19 h znali nabrati 250-300 km dnevno i uraditi posao zbog kojeg su putovali.
Imas dosta ljudi koji npz. iz Zenice vozare za Sarajevo, sto je preko 3k km mjesecno, odnosno skoro 40k km godisnje samo na posao i nazad. Nas kolega koji je radio na nekim projektima soc. pomoci je duzio Fabiu kojom je vozio ostale kolege iz Ze u Sa na posao i radio s njom u toku radnim vremena, za 11 mjeseci auto presao 100k km.
Ma ne moras mi objasnjavati, i dan danas znam opaliti dnevnu turu po 900 km, npr Sarajevo - Vrsac i nazad, uz recimo 4 sata posla tamo. Bg, Zg ili Bihac dnevno i nije nesto, i znam dobro sta to sve znaci.
Bila je samo opservacija sa moje strane da ipak treba debeli broj godina vozati jos deblji broj km da se dostigne milion, nista vise. Jer, cuo sam puno puta hvalu tipa "ma ja sam najmanje milion presao" i onda kontam gdje i kako.
condy

#5692 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by condy »

Me_again wrote:
tempuser wrote:"Milion km" je fraza, ali kome su volan i otvorena cesta u opisu radnog mjesta to nije nikakvo cudo...
Ok, znaci ti si presao milion km, i vise ako znam sabirati.
Hvala na informaciji.
Samo neznam kakav si posao uopste mogao obavljati pored 100.000 km godisnje, osim ako nisi dostavljac ili slicno, a to je defacto profesionalni vozac.
Ja govorim o ljudima kojima volan nije profesija.

Hebo mater ako je moguce napisati ikakvu opservaciju na ovom forumu a da te neko ne pokusa potopiti i ispasti mangup .....
Ovo se ne odnosi na tebe toliko koliko na druge. Jednom nije jasna poenta, a ocito nije ni drugo bog zna kako, drugi kaze da je previse mlad pa nije stigao do miliona itd ....

LP
koliko ti gazis kilometara godisnje ?

Kad ce tvoj milion :mrgreen:
Me_again

#5693 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Me_again »

Ja oko 4000 godisnje, tako tri cetiri puta negdje odem i to je to.
Me_again

#5694 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Me_again »

I da, drazi mi je milion KM od miliona km, ako mogu da biram.
condy

#5695 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by condy »

Me_again wrote:I da, drazi mi je milion KM od miliona km, ako mogu da biram.
Ma zaradice se mladi smo ima vremena :mrgreen: :thumbup:
Me_again

#5696 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Me_again »

condy wrote:
Me_again wrote:I da, drazi mi je milion KM od miliona km, ako mogu da biram.
Ma zaradice se mladi smo ima vremena :mrgreen: :thumbup:
Cini mi se da sam ja ipak blizi od tebe :zzzz:
amar1994

#5697 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

joj majmuna sa lagunom maloprije u vogosci, zalijepio se a upalio duga xenone-Ćhina, masi, pali sva 4 , pali zadnju maglenku, ma nista ubi, jos se naljuti :oops: , na kraju sam uvuko retrovizore i pustio budalu u hotonju da me pretekne :-) :-) :run:
sreca pa se unutrasnji zatamnjuje :-) :-)
malo mu je 60 pa i 70 :run:
Throttle

#5698 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Throttle »

Pustis ga da prodje i upalis mu duga i maglenke 8-)
AdnanSA

#5699 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by AdnanSA »

U subotu veče oko 21 sati šetam ulicom Hasana Bibera u Velešićima tačno gdje se nalazi onaj mini Konzum, tamo gdje je nekada bio Drvopromet, kad u brišućem letu proleti Peugeot 206 CC srebrene boje. Žute francuske maglenke rade a kratka svjetla ugašena. Pa išao je jedno 150 km/h, auspuh se dere neki sportski. Meni u glavi neko dijete koje će možda u momentu istrčati iz konzuma i onda tragedija. Srećom ništa se nije desilo.
amar1994

#5700 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

Throttle wrote:Pustis ga da prodje i upalis mu duga i maglenke 8-)
Ma prestize i mene i jos jednog [emoji57]
Nek ide budala

Sent from my C6603 using Tapatalk
Post Reply