Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
webby-x

#5676 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by webby-x »

shiljak wrote:To je i Fahro potvrdio, željko, sdp? Ko nije?
Pa tako je uvijek.
Kada dogovara SDP onda SDA, SBB, SDU, DF viču "izdaja".
Kada dogovara SDA onda ovi drugi viču "izdaja".
Kao da je to nešto novo, Bošnjaci jednostavno ne žele
nikakvo rješenje koje nije unitarna građanska država ...
kao i Srbi prije rata. I tako će još dugo biti dok netko ne
rizikuje slijedeće izbore, ali zato dogovori rješenje.
Teško se može bilo što uraditi slušajući čaršiju.
moranadruga

#5677 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by moranadruga »

-LIBERO- wrote:Ti to svakako nebi shvatio. Po ovome sto si pisao do sada, tvoja logika demokratije je, slikovito: Teritorija-narod-religija...i razumijem te zbog cega, niti volis, niti podrzavas...a vidim i ne shvatas, sta Komsic prica. :kiss:

Nije intelektualnoga kapaciteta da svi popadamo na dupe :zzzz: :D , ali u konkurenciji trenutne politicke"elite", jedan od postenijih i boljih izbora. :thumbup:
jebo ti kandidata koji ima samo da ponudi postenje( a i to je upitno :roll: ).
valjda je bitno kakav mu je program stranke,da li je primjenjljiv na citavoj teritoriji bih ili samo na jednom njenom dijelu i da li stranka ima kapacitet da sve to iznese.moj je odgovor NISTA OD TOGA. :mrgreen:
Hafis

#5678 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

shiljak wrote:Hafis, nije da nisu našli baš optimalno rješenje, nego nisu našli ništa. To je i Fahro potvrdio, željko, sdp? Ko nije? SDA je već davno zeznula sa RS-om i to dobro.. Tako bi i sad bilo.
Pa zašto onda taj genijalac Željko ne ponudi neki plan, neko rješenje. Ako ništa, onda zbog onih 330 000 glasača koji su stvarno vjerovali da taj čovjek ima neki plan, neku viziju (mada mi i sad nije jasno kako je tako preveslao toliki broj ljudi). Zašto Zlatko ne ponudi rješenje, ilio Fahro, gdje su oni intelektualci iz NS-a, kojekavih socijalemokratskih inicijativa i frontova? Svi se zavukli k'o miševi i pametuju: ne može ovako, ne može onako.
Jednom riječju debela defanziva. Ne znam što uopšte idu u Brisel.
Jedino da zajednički slože deklaraciju: ''Ne može treći, a radite ostalo šta vam padne na um''. To bi bilo najpoštenije.
Basvod

#5679 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Basvod »

webby-x wrote:
shiljak wrote:To je i Fahro potvrdio, željko, sdp? Ko nije?
Pa tako je uvijek.
Kada dogovara SDP onda SDA, SBB, SDU, DF viču "izdaja".
Kada dogovara SDA onda ovi drugi viču "izdaja".
Kao da je to nešto novo, Bošnjaci jednostavno ne žele
nikakvo rješenje koje nije unitarna građanska država ...
kao i Srbi prije rata. I tako će još dugo biti dok netko ne
rizikuje slijedeće izbore, ali zato dogovori rješenje.
Teško se može bilo što uraditi slušajući čaršiju.
Nece niko od politicara rizikovati izbore ili jos gore uci u istoriju kao izdajnik. Kad glasaci budu spremni za kapitulaciju ili popularno zvano "dogovor" onda ce ce situacija pomjeriti sa mrtve tacke. Da li ce to trajati 5, 10, 20 godina niko ne moze znati ali drugacije se naprijed ne moze jer su interesi dijametralno razliciti.
Interesi se kod glasacke baze jednog, drugog ili treceg naroda moraju promjeniti. Politicari su samo glas naroda.
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#5680 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by crysis »

Hafis wrote:
de balzac wrote:
vee-jay wrote:jel' ima snimka?

evo je:

http://www.youtube.com/watch?v=0Pdl-2fASuo
Klasična komšićevska saFunjaka.
Pogotovo prvi dio razgovora, tj. o Tihićevim i Čovićevim pokušajima rješavanja pitanja izbora člana predsjedništva, a usput i o pokušaju istog dogovora Lagumdžija-Čović. Pa i moja tetka koja prati isključivo meksičke saFunice, zna da ne postoji optimalno rješenje koje će zadovoljiti sve strane, ali istovremeno i ne zna kako bi ono izgledalo..baš kao i Komšić.
Zašto član predsjedništva koji ide u Brisel ne nagovijesti šta je to on smislio..ima li on nekakvu ideju, neku natruhu plana...bilo što. Budući da se u onoj kvadratastoj glavi ne može začeti ama baš nikakav iole zanimljiv intelektualni konstrukt, ostaje mu pametovanje, kao i većini ''patriota''. Nije baš toliko ni on naivan da ne zna da onaj koji prvi postigne bilo kakvo rješenje od ovog sadašnjeg postojećeg, doživljava potop na izborima. Zlatko je to davno skontao, još od onog pokušaja s Čovićem, i sad se povukao i služi istom - izdaja, izdaja. Sarajevski političari trenutno vrlo dobro znaju šta neće, i tu su vrlo glasni. Međutim, još uvijek nisu sigurni šta u stvari hoće.
A neko će morati sjesti i dogovoriti, kad tad.Tihić ako ništa barem ima muda da pokuša.
cudi me da ti tetka nije rekla da komsic neide u brisel nego u UN, vidis da te safunice nisu bas tako pouzdan izvor informacija.
shiljak

#5681 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

Hafis wrote:
shiljak wrote:Hafis, nije da nisu našli baš optimalno rješenje, nego nisu našli ništa. To je i Fahro potvrdio, željko, sdp? Ko nije? SDA je već davno zeznula sa RS-om i to dobro.. Tako bi i sad bilo.
Pa zašto onda taj genijalac Željko ne ponudi neki plan, neko rješenje. Ako ništa, onda zbog onih 330 000 glasača koji su stvarno vjerovali da taj čovjek ima neki plan, neku viziju (mada mi i sad nije jasno kako je tako preveslao toliki broj ljudi). Zašto Zlatko ne ponudi rješenje, ilio Fahro, gdje su oni intelektualci iz NS-a, kojekavih socijalemokratskih inicijativa i frontova? Svi se zavukli k'o miševi i pametuju: ne može ovako, ne može onako.
Jednom riječju debela defanziva. Ne znam što uopšte idu u Brisel.
Jedino da zajednički slože deklaraciju: ''Ne može treći, a radite ostalo šta vam padne na um''. To bi bilo najpoštenije.
Nije ni Tihić predložio sam, valjda je predložio zajedno sa strankom SDA? Tako ni Komšić ne može da ponudi sam, a stranka je tek nastala, nije još u punoj funkciji, tek krajem godine... i tek tad mogu uložiti pola godine truda pa da daju neki svoj prijedlog.

A sad mogu samo reći šta im se sviđa ili ne.. i to je većinom sad šta komšić misli a ne DF.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#5682 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

vee-jay wrote:
tvsabina wrote:
1. Zašto ?
2. Zašto ?
3. Zašto ?

Kada god pitam nekog simpatizera DF-a , zašto da glasam za Komšića ne dobijem odgovor na to pitanje.
Floskule tipa : da je "drugačiji" , "biće promjene" , "pošten" , "nezavisan" , "mudar" , "jedina alternativa" , "patriota" , "građanin" , "čovjek iz naroda"...su mi totalno neprihvatljive kao odgovori...to su pamfleti njegovih potparola i PR-ova....

Zbog čega da glasam za ŽK?
Hvala.
0. sigurno ne radi programa, jer u BiH niko ne glasa radi programa
1. i 2. zato sto je jedini relevantni politicar koji jos nije bio u situaciji da pokaze da li je u stanju da bilo sta uradi. kada bude na vlasti kao ministar ili sta vec, dobit ce mogucnost da pokaze sta moze.
3. zato sto glasom za jednu od stranaka koje su trenutno na vlasti (a to su sve osim DFa) glasas za trenutnu situaciju.

nisam simpatizer DFa.
Mislim da je Komšić u politici duže od 10 godina kao član predsjedništva i kao načelnik općine. Ne vidim niti jedan jedini rezultat niti sam čula za neku inicijativu. Jedino fizički vidljivo jer renovirana šalter-sala u općini Novo Sarajevo (ali to su učinile i sve ostale sarajevske općine) i MC Donalds (ipak on nije doveo MC Donalds , on ga je samo otvorio).
Dakle ta priča kako nije mogao , imao prilike i ostalo je uz dužno poštovanje već poprilično neuvjerljiva , dosadna a neistinita i poprilično ide na živce.

I Demokratska Fronta je trenutno dio koalicije u Sarajevu i zašto glas za DF nije glas za trenutnu situaciju ? Mislim da Vam je ocjena paušalna. Jedina stranka koja je koliko-toliko relevantna a koja nikad nije obnašala vlast je Naša Stranka.
Ipak i oni se "gube" koaliranjem sa Pećancem , Zlatarom , & CO pa se sami svrstavaju u masu.

Svjedno - hvala Vam na odgovorima i pozdrav.
luckylaka

#5683 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by luckylaka »

Zeljko Komsic ponovo u St.Louis :-) mislim da je jedini politicar u BiH koji je u zadnjih par godina vise puta dosao u St.Louis nego otisao u Banjaluku ili Mostar :D
MuaDib

#5684 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MuaDib »

Jeste se prihvatili Hanke ko pjan plota :-)

Činjenica je da svo djelovanje na forumu kontra DF-a, rezultat vaše pripadnosti drugim strankama i subjektivnim osjećajem da idete u korist svoje, omalovažavajući drugu partiju.
Hanka nije izabrana ispred DF, već ispred SDP-a i ona je došla sa stećenim mandatom, koji nije podložan uticaju DF-a, sve dok Hanka ne bude izabrana direktno ispred DF-a. I bilo bi licmjerno da DF kao stranka koja želi promjeniti proces političkog odlučivanja u samom startu traži partijsku stegu. Ako ste vi navikli tako razmišljati u svojim strankama, morate shvatiti da se rađa nešto novo u bh politici, dakako drugačije od do sada viđenog.

Svojim potenciranjem Hanke, posebno deklarisani simpatizeri Naše stranke, zaboravljaju da su isti vlast sa SDA na gradskom nivou sa kadrovima koji su direktno izabrani kao kadrovi ispred NS. Zaboravljaju da njihova stranka pravi koaliciju sa SDU koja je jezičak na vagi kantonalne parlamentarne većine, iako su kao opozicija. Toliko je nelogičnosti i licimjerja po tom pitanju, da se meni povraća više od načina na koji se pokušava kompromitovati DF.
Da je kojim slučajem Blok 14, prekrstio u Blok 15, ne bi bilo ni Hanke ni Damira...koje ludilo :shock:
Mr. Brightside

#5685 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mr. Brightside »

Jedina stranka koja je koliko-toliko relevantna a koja nikad nije obnašala vlast je Naša Stranka.
jedno poništava drugo :D

DF ima šansu ako se priključi ovom novom bloku, sve ostalo je igra na mali broj bodova...
shiljak

#5686 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

Ne poništava.. ne može NS da dobije odjednom ogroman broj glasova, nije DF :-D
Mr. Brightside

#5687 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mr. Brightside »

odužilo se to njima, odjednom :D

fin optimizam šiljak :D
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#5688 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

MuaDib wrote:Jeste se prihvatili Hanke ko pjan plota :-)

Činjenica je da svo djelovanje na forumu kontra DF-a, rezultat vaše pripadnosti drugim strankama i subjektivnim osjećajem da idete u korist svoje, omalovažavajući drugu partiju.
Hanka nije izabrana ispred DF, već ispred SDP-a i ona je došla sa stećenim mandatom, koji nije podložan uticaju DF-a, sve dok Hanka ne bude izabrana direktno ispred DF-a. I bilo bi licmjerno da DF kao stranka koja želi promjeniti proces političkog odlučivanja u samom startu traži partijsku stegu. Ako ste vi navikli tako razmišljati u svojim strankama, morate shvatiti da se rađa nešto novo u bh politici, dakako drugačije od do sada viđenog.

Svojim potenciranjem Hanke, posebno deklarisani simpatizeri Naše stranke, zaboravljaju da su isti vlast sa SDA na gradskom nivou sa kadrovima koji su direktno izabrani kao kadrovi ispred NS. Zaboravljaju da njihova stranka pravi koaliciju sa SDU koja je jezičak na vagi kantonalne parlamentarne većine, iako su kao opozicija. Toliko je nelogičnosti i licimjerja po tom pitanju, da se meni povraća više od načina na koji se pokušava kompromitovati DF.
Da je kojim slučajem Blok 14, prekrstio u Blok 15, ne bi bilo ni Hanke ni Damira...koje ludilo :shock:
Nisam do sada pročitala niti jedan post o Hankinom potenciranju od bilo kojeg simpatizera/izerke NS-a.
Čitala sam postove brojnih forumaša/ica sa različitim backgroundom ali sa univerzalnom istinom - poruke koje šalje DF su totalno nespojive sa likom i djelom Hanke Vajzović koja je dio koalicije u SKS. Sasvim je nebitno da li je ona izabrana ispred saveza svemiraca ili SDP-a , ona je članica predsjedništva DF-a , reprezentuje TRENUTNO DF i dio je vladajuće koalicije. To je tačno i istinito baš kao što je London glavni grad Velike Britanije.

Što se tiče vašeg komentara oko koalicije NS-a i SDU-a mislim da je odličan , sjajan i fenomenalan....to je početak mraka u SKS koje ne može osvijetliti ni novo "sunce" (parafraza) u bh.politici koje vi tako "opoziciono" najavljujete...("opoziciono" sam svjesno stavila pod navodnike jer bih živo voljela dobiti broj nekadašnjih SDP-ovih vijećnika koji su birani u brojna vijeća i uz pomoć SDA-ovskih glasova sa sada su ponosni članovi "opozicionog" DF-a....)
Hafis

#5689 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

crysis wrote:
Hafis wrote: Klasična komšićevska saFunjaka.
Pogotovo prvi dio razgovora, tj. o Tihićevim i Čovićevim pokušajima rješavanja pitanja izbora člana predsjedništva, a usput i o pokušaju istog dogovora Lagumdžija-Čović. Pa i moja tetka koja prati isključivo meksičke saFunice, zna da ne postoji optimalno rješenje koje će zadovoljiti sve strane, ali istovremeno i ne zna kako bi ono izgledalo..baš kao i Komšić.
Zašto član predsjedništva koji ide u Brisel ne nagovijesti šta je to on smislio..ima li on nekakvu ideju, neku natruhu plana...bilo što. Budući da se u onoj kvadratastoj glavi ne može začeti ama baš nikakav iole zanimljiv intelektualni konstrukt, ostaje mu pametovanje, kao i većini ''patriota''. Nije baš toliko ni on naivan da ne zna da onaj koji prvi postigne bilo kakvo rješenje od ovog sadašnjeg postojećeg, doživljava potop na izborima. Zlatko je to davno skontao, još od onog pokušaja s Čovićem, i sad se povukao i služi istom - izdaja, izdaja. Sarajevski političari trenutno vrlo dobro znaju šta neće, i tu su vrlo glasni. Međutim, još uvijek nisu sigurni šta u stvari hoće.
A neko će morati sjesti i dogovoriti, kad tad.Tihić ako ništa barem ima muda da pokuša.
cudi me da ti tetka nije rekla da komsic neide u brisel nego u UN, vidis da te safunice nisu bas tako pouzdan izvor informacija.
SARAJEVO- Evropski komesar za proširenje Štefan File uputio je pismo bosansko-hercegovačkim zvaničnicima za novu rundu dijaloga na visokom nivou sa Evropskom unijom o procesu pristupanja BiH Uniji, koja će biti održana 1. oktobra u Briselu.
Na spisku učesnika nalaze se sedmorica lidera političkih partija u BiH: Zlatko Lagumdžija (SDP), Milorad Dodik (SNSD), Dragan Čović (HDZ), Fahrudin Radončić (SBB), Mladen Bosić (SDS), Martinj Raguž (HDZ 1990) i Sulejman Tihić (SDA).

U Brisel bi trebao putovati i predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić (DF), predsedavajući Saveta ministara Vjekoslav Bevanda (HDZ), premijeri Federacije i Republike Srpske Nermin Nikšić (SDP) i Željka Cvijanović (SNSD), kao i gradonačelnik Distrikta Brčko Anto Domić (HDZ).

Ne bih rekao. Tetka mi je ovu vijest upratila između Male nevjeste na Novoj i Ferihe na Pinku.
moa

#5690 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by moa »

Ja sam danas online popunio formular za clanstvo :mrgreen:
Holms

#5691 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Holms »

pa jel ova stranka, stranka novih ili starih ljudi?
nešto su mi mnogi poznati :D
weredsf

#5692 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

Holms wrote:pa jel ova stranka, stranka novih ili starih ljudi?
DF Novi Grad se moze preimenovati u SDP 2013 jer je najgori sljam iz SDP-a presao tamo, zgrozio sam se
akcid

#5693 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by akcid »

weredsf wrote:
DF Novi Grad se moze preimenovati u SDP 2013 jer je najgori sljam iz SDP-a presao tamo, zgrozio sam se
Problem će tek nastati ako taj "najgori šljam" uzme izbore ili preuzme ogroman dio glasova "najboljem šljamu" :D
Prpa.ba

#5694 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Prpa.ba »

weredsf wrote:DF Novi Grad se moze preimenovati u SDP 2013 jer je najgori sljam iz SDP-a presao tamo, zgrozio sam se
Jesu li to Marin, Lidija, Damir, Nerko, Zlaja presli u DF? :shock:
weredsf

#5695 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

Prpa.ba wrote:
weredsf wrote:DF Novi Grad se moze preimenovati u SDP 2013 jer je najgori sljam iz SDP-a presao tamo, zgrozio sam se
Jesu li to Marin, Lidija, Damir, Nerko, Zlaja presli u DF? :shock:
Ma ne, ovo su lokalci manje vise ali ja sam vidio 3. covjeka koji su bili na listi SDP-a za lokalne izbore, to je previse za bilo kakav ozbiljan rad tu, mada se trude jako
rajvosa1

#5696 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by rajvosa1 »

akcid wrote:
weredsf wrote:
Problem će tek nastati ako taj "najgori šljam" uzme izbore ili preuzme ogroman dio glasova "najboljem šljamu" :D
U tom slucaju ih SDA i jedne i druge jede za dorucak na narednim izborima. I Zlatko i Zeljko ce biti proslo svrseno vrijeme.
Prpa.ba

#5697 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Prpa.ba »

weredsf wrote:Ma ne, ovo su lokalci manje vise ali ja sam vidio 3. covjeka koji su bili na listi SDP-a za lokalne izbore, to je previse za bilo kakav ozbiljan rad tu, mada se trude jako
Posteno. Generalno, koliko sam vidio OK ljudi u DF-u, toliko ima i losih. Za sada je clanstvo po kvaliteti nesto ispod nivoa SDP-a u septembru 2010., prije nego sto je Zlaja odlucio izborni kolac podijeliti sa poltronima, a ne sa ljudima koji su mu i donijeli pobjedu na izborima.
rajvosa1 wrote:U tom slucaju ih SDA i jedne i druge jede za dorucak na narednim izborima. I Zlatko i Zeljko ce biti proslo svrseno vrijeme.
SDA je ubjedljivi pobjednik izbora kako god. :mrgreen:
rajvosa1

#5698 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by rajvosa1 »

rajvosa1 wrote:U tom slucaju ih SDA i jedne i druge jede za dorucak na narednim izborima. I Zlatko i Zeljko ce biti proslo svrseno vrijeme.
SDA je ubjedljivi pobjednik izbora kako god. :mrgreen:[/quote]

Mada se Tihic svojski trudi da ugrozi pobjedu, danas opet sa Covicem o trecem :lol: :lol: :lol: :lol:
akcid

#5699 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by akcid »

Kad povjerenje i marketing stranke dobije idiot koji svojim poltronskim izrazom upropasti njen dignitet :-) :(

Image
webby-x

#5700 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by webby-x »

Pa to i jeste stranka Željka Komšića.
Bez njega i nema te stranke, što god netko govorio.
Bez njega, to je samo neki novi SDU, otpadak od SDP-a.
Post Reply