Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
semirsar wrote:@avaks,
pa mogao si vidjeti da oni sami naglase da ima android, inace bi svukud pisalo samo linux
AmirBaa wrote:
hvala na odgovoru i savjetu
nema na cemu drug, samo ti nama uzivaj u novom aparatu
i ako ti ne bidne mrsku turider nam utiske ovdeka
uzeh jucer ovaj TV Samsung UE55MU6172, ali je stan u fazi renoviranja pa cu morati sacekati 10-tak dana jos da ga testiram bice slika neka 4K kad ga montiram hvala jos jednom na savjetu
I meni taj već neko vrijeme skuplja prašinu u kutiji, stan još nije gotov
Čestitke i od mene. Ako ništa, toliko ljudi ga je kupilo, da će se lako skontat kako riješiti neki problem, ako ga bude
Kad smo kod 55 mu6172, pošto ga već ima par ljudi, kakav mu je zvuk? Može li služiti sam ili treba sound bar? Ako da, šta tražiti kod soundbar? Nikad nisam imao jedan, pa nemam pojma šta je bitno
majstor.yoda wrote:Kad smo kod 55 mu6172, pošto ga već ima par ljudi, kakav mu je zvuk? Može li služiti sam ili treba sound bar? Ako da, šta tražiti kod soundbar? Nikad nisam imao jedan, pa nemam pojma šta je bitno
Zavisi sta ocekujes od zvuka. Nijedan TV klase 6 nema neki wau zvuk ali opet ne trazi soundbar dok sam ne cujes kako zvuci. Ako nisi zahtjevan sto se toga tice moglo bi ti biti dovoljno. Strpi se dok ga ne isprobas...
majstor.yoda wrote:Kad smo kod 55 mu6172, pošto ga već ima par ljudi, kakav mu je zvuk? Može li služiti sam ili treba sound bar? Ako da, šta tražiti kod soundbar? Nikad nisam imao jedan, pa nemam pojma šta je bitno
Zavisi sta ocekujes od zvuka. Nijedan TV klase 6 nema neki wau zvuk ali opet ne trazi soundbar dok sam ne cujes kako zvuci. Ako nisi zahtjevan sto se toga tice moglo bi ti biti dovoljno. Strpi se dok ga ne isprobas...
Ma nisam nešto posebno zahtjevan, biće valjda dobar. Jedino ako ne zine guzica. Sva tehnika u kući nova, pa kad krene... Još da kome imam bubreg prodat
A u ovoj fazi me interesuje informativno, jer sam viđao neke od ~200-300km i neke od 600+. Pa snaga ovakva pa onakva, sub woofer I bez njega... A nemam pojma o tome, i da izleti neka prilika, dal uzeti ili ne
Ma nisam nešto posebno zahtjevan, biće valjda dobar. Jedino ako ne zine guzica. Sva tehnika u kući nova, pa kad krene... Još da kome imam bubreg prodat
A u ovoj fazi me interesuje informativno, jer sam viđao neke od ~200-300km i neke od 600+. Pa snaga ovakva pa onakva, sub woofer I bez njega... A nemam pojma o tome, i da izleti neka prilika, dal uzeti ili ne
Imam lg soundbar , bio je 300tinjak KM , odlican zvuk iako je 2.1 ne primjeti se , mada sam potrefio dobar model
Tv nikada nece pustit dts audio kako treba , nego cega pustit u pcm formatu a on je samo 2.0 , bude prigusen zvuk i previse dubok u odnosu na 3/2.1 . Kad se tv namjesti da zvuk ide preki vanjskog izvora , direktno decodira ac3 , dts i ostale . Moj savjet je da se spoji optikom jer je odlican zvuk
Imam lg soundbar , bio je 300tinjak KM , odlican zvuk iako je 2.1 ne primjeti se , mada sam potrefio dobar model
Tv nikada nece pustit dts audio kako treba , nego cega pustit u pcm formatu a on je samo 2.0 , bude prigusen zvuk i previse dubok u odnosu na 3/2.1 . Kad se tv namjesti da zvuk ide preki vanjskog izvora , direktno decodira ac3 , dts i ostale . Moj savjet je da se spoji optikom jer je odlican zvuk
zašto optika? zar HDMI ne bi bio bolja opcija? br pretpostavljam da ima i HDMI prikljucak na SB...
zašto optika? zar HDMI ne bi bio bolja opcija? br pretpostavljam da ima i HDMI prikljucak na SB...
bolje mi se pokazala a i TV kanali idu preko soundbara , HDMI mi je pravio probleme ponekad
oba su digitalna izlaza , samo nemoj preko bluetootha spajat jer se automatski kompresuje zvuk
mana optike je : ne podrzava TRUE HD i DTS master audio
plinceza wrote:kako citam postove ovaj 55 mu6172 dosta raje ima, pa razmisljam da ga i ja uzmem i odustanem od 65" jos mi i ostane love za nove tepihe
55" je sa IPS panelom a 65" sa VA panelom.
Pravda za IPS! #jesuisips
IPS je samo dobar za gledanje iz ugla, VA dominira. Nisam htio dosad pisati ali meni raja ovdje nikako nije jasna. 50mu6172 je oko 900KM sa Raiffeisen popustom a 55mu6172 je oko 1150KM sa Raiffaisen popustom i svi masovno kupuju 55mu6172. Znaci platis 250KM vise za 5 inci losijeg panela. U redu kome treba sirok ugao gledanja ali ko gleda TV direktno meni to nikako nije dobra odluka. Ali svakom svoje...