I mislim da ne treba ni u jednom gradu izazivati sreću. Možda se u tim mirnijim zemljama tipa skandinavske zemlje, Austrija, Švica i može proći da ti ne obiju baš svaki put, ali zašto sam sebi povećavati šanse za nesrećom? Lijepo skloniš sve i budeš bar za toliko mirniji.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
-
BadBoy
#5676 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Zadnji džep - tuđi džep, vazda bilo
I mislim da ne treba ni u jednom gradu izazivati sreću. Možda se u tim mirnijim zemljama tipa skandinavske zemlje, Austrija, Švica i može proći da ti ne obiju baš svaki put, ali zašto sam sebi povećavati šanse za nesrećom? Lijepo skloniš sve i budeš bar za toliko mirniji.
- JThomas
#5677 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
dobro beč je četvrti najveći srpski grad, odmah poslije beograda, čikaga i toronta 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5678 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ja sam jednom na ilidžu iz grada za firmu nosio 5200 maraka...
stavio ih u kutiju od VHS kasete pa u torbu a torbu naprijed i čekao prazan tramvaj sjeo i zagrlio torbu
što se krađa tiče svugdje su moguće
često hodam po gradu i skoro nikad ne vidim okršaje s džeparošima osim u tramvaju
dok u zapadnim gradovima na ulici je potpuno normalno da neka cura ganja "cigu" koji je mazno torbu
stavio ih u kutiju od VHS kasete pa u torbu a torbu naprijed i čekao prazan tramvaj sjeo i zagrlio torbu
što se krađa tiče svugdje su moguće
često hodam po gradu i skoro nikad ne vidim okršaje s džeparošima osim u tramvaju
dok u zapadnim gradovima na ulici je potpuno normalno da neka cura ganja "cigu" koji je mazno torbu
-
Bodkin
#5679 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ultima_palabra wrote: Pa nisi toliki levat da ti iz džepa uzimaju... kad si u gužvi prebaciš u prednji i to je to. A torbice jesu pederske
evo ti @ultimaBadBoy wrote:Zadnji džep - tuđi džep, vazda bilo![]()
- Dozer
#5680 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Velika lova ili vrijednost se nose u koverti, manjoj ili vecoj, kakva je vec potrebna, i onda u najobicnijoj kesi iz marketa 
- DaysleepeR
#5681 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
imaju brate one torbice što se nose uz tijelo, pa lijepo obučeš preko dva sloja garderobe i laganini
niti se vidi niti ko može doći do nje da te izdžepari
niti se vidi niti ko može doći do nje da te izdžepari
- makse seljanko makse
#5682 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Jebo vas zapad vise,eto samo se ovdje krade a tamo mozes auto otkljucano ostavit i miljom mahat a da ti niko ne pokusa nesto ukrast.
Meni ova prica svakako smrdi previse,prvo onoj zeni 7 milja maraka ukrade jer je bilo strah u kuci ostaviti,jos gore kao kontala da je mama od neke i ostale gluposti.
Ovaj frajer 3 milje u dzepu i onako jaknu ostavlja,ne vjerujem da ih je imao toliko.
Ovu treba zatvoriti isto kao one romkinje i ostalu bagru sto dzepari.
Al u dva pokusaja 13k ukrast ma daj,i Zika bi bio ponosan.
Meni ova prica svakako smrdi previse,prvo onoj zeni 7 milja maraka ukrade jer je bilo strah u kuci ostaviti,jos gore kao kontala da je mama od neke i ostale gluposti.
Ovaj frajer 3 milje u dzepu i onako jaknu ostavlja,ne vjerujem da ih je imao toliko.
- insaneinthebrain
#5683 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
pećanac u akciji
Razbojnici uhapšeni nakon otimanja mobitela maloljetnicima uz prijetnju nožem
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /131220092
- hopcup
#5684 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
matematika ti režemakse seljanko makse wrote:Jebo vas zapad vise,eto samo se ovdje krade a tamo mozes auto otkljucano ostavit i miljom mahat a da ti niko ne pokusa nesto ukrast.
- insomnia78
- makse seljanko makse
#5686 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
hopcup wrote:matematika ti režemakse seljanko makse wrote:Jebo vas zapad vise,eto samo se ovdje krade a tamo mozes auto otkljucano ostavit i miljom mahat a da ti niko ne pokusa nesto ukrast.
jbg
- drug_profi
#5687 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Da nisi ti konobar? 
- muha_sa
#5688 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
hoŠ rijet da je kod njihA racunica vaka---3x7=28, salatu niste imali to vam je suma sumarum 30drugi profil wrote:Da nisi ti konobar?
- drug_profi
#5689 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Tako nekako. To je visa matematika, nepoznata obicnim smrtnicima.
- makse seljanko makse
#5690 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ma ni blizu al bi uzimao lopatom kako izgleda:Ddrugi profil wrote:Da nisi ti konobar?
jos 2 pokusaja
-
mirzet87sa
#5691 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Code: Select all
http://source.ba/clanak/3286682174189/vijesti/Bibuljica:%20Do%C4%87i%20%C4%87e%20trenutak%20kada%20%C4%87u%20morati%20potegnuti%20oru%C5%BEje!/?ref=tiker- Neradnik
#5692 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
sta ce covjek mora se sam branit od stoke.
- Mračajski proto
#5693 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Gledaj jadova narkomanskih.insaneinthebrain wrote:pećanac u akciji![]()
![]()
- vješalica
#5694 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ima li neki razlog što su pojedini pokrili facu,a ovaj crni sa prvih slika nije?
- Država
#5695 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Zaboravio si 'Aag...JThomas wrote:dobro beč je četvrti najveći srpski grad, odmah poslije beograda, čikaga i toronta
- Creasy
#5696 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
vješalica wrote:Ima li neki razlog što su pojedini pokrili facu,a ovaj crni sa prvih slika nije?
Pokrio bi i on da se sjetio.
- Logovan
#5697 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
insaneinthebrain wrote:pećanac u akciji![]()
![]()
- DaffyDuck
#5698 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
KRIVOTVORILI POTPIS BIVŠEG DIREKTORA "ŠUMAPROJEKTA"Na prevaru uknjižili imovinu vrijednu 20 miliona maraka!FOTO: B. NIZIĆNa prevaru uknjižili imovinu vrijednu 20 miliona maraka!
Dioničarsko društvo za projektiranje i inžinjering u drvnoj industriji "Šumaprojekt" uknjižilo je nedavno imovinu projektnog preduzeća “Šumaprojekt" u Titovoj ulici na broju 7 u Sarajevu na osnovu krivotvorenog potpisa bivšeg direktora "Šumaprojekta" Fuada Serdarevića, koji je već godinama u penziji, saznaje "Dnevni avaz".
Lažni dokumenti
Riječ je o nekretnini u centru Sarajeva ukupne površine 1.368 kvadrata, čija se vrijednost procjenjuje na oko 20 miliona maraka. Krivotvoreni zahtjev za promjenu upisa nad ovom nekretninom, prema dokumentima do kojih je došao naš list, podnesen je zemljišnoknjižnom odjelu Općinskog suda u Sarajevu 6. septembra ove godine. Isti dan izdato je i rješenje o upisu imovine (!?).
No, saznajemo da je riječ o lažnim kopijama o registraciji firme koje nemaju ni pečata, a krivotvoren je i potpis podnosioca zahtjeva Serdarevića, koji je cijeli slučaj prijavio Tužilaštvu Kantona Sarajevo i Državnoj agenciji za istrage i zaštitu SIPA-a. Indikativno je i kako je Sud mogao uknjižiti imovinu bez prethodne provjere dokumenata.
Faksimil krivotvorenog zahtjeva
Serdarević, inače bivši ugledni profesor Univerziteta u Sarajevu, koji se nalazi u penziji, rekao je za naš list da je ostao zatečen informacijom da mu je krivotvoren potpis, navodeći da mu je neko, očigledno, podvalio.
Faksimil zemljišnog izvatka o promjeni upisa nekretnine
- Da mi prijatelj nije javio za ovo, Bog zna šta bi bilo sa mnom. Odmah sam sve prijavio, prvo SIPA-i pa Tužilaštvu KS. Ovo je nevjerovatno! Ništa nisam potpisao niti imam bilo kakve veze sa zahtjevom o promjeni upisa nekretnine. Sve su krivotvorili. Dužnost direktora "Šumaprojekta" prestao sam obavljati još krajem 2002. godine - tvrdi Serdarević.
Smišljena prevara
On upozorava na to da je očigledno da se radi o dobro smišljenoj prevari.
- Ovo je samo banda mogla uraditi. Ne znam zbog čega nisu potpisali sadašnjeg direktora Mesuda Đozića. Samo je on mogao podnijeti zahtjev, a ne neko ko 12 godina nema veze s firmom - tvrdi Serdarević.
Ko stoji iza firme "Šumaprojekt"
Direktor firme "Šumaprojekt" je Mesud Đozić, a većinski vlasnik Slovenac Rudi Zupan, sa 28 posto dionica. Osim njega, vlasnici dionica su investicioni fondovi "Bosfin", "Napoleon-rott", "Prof plus Sarajevo“ te Alena Lenarčič iz Maribora.
Zgrada već prodata
Isti dan kada je Općinski sud u Sarajevu izdao rješenje o promjeni upisa nad nekretninom napravljen je i kupoprodajni ugovor o prodaji ove zgrade za svega milion maraka.
- Ovo je očit primjer da se radilo o već ranije smišljenoj prevari. Kako je moguće za dan predati zahtjev, dobiti rješenje te na kraju prodati zgradu - pita se naš sagovornik.
- uglavnomja
#5699 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
wow, dio zgrade koji vrijedi 20 miliona, prodat za 1
hebatga
ej, a da ovaj gospodin (svaka cast profesoru
) nije obavijsten ili je nedobog umro, sve bi proslo 
hebatga
ej, a da ovaj gospodin (svaka cast profesoru
- vješalica
#5700 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
To je sve potpuno legalno i sasvim opravdano kao i svaki potez harčenja imovine u ovoj državi.