Premijer Liga BiH 2012/13

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Dead Man Walking

#5676 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Dead Man Walking »

Da se vratim malo na 14.08. i 37 stranicu ove teme i sam sebe citiram, osjecaj je slican. :D
Dead Man Walking wrote:Onaj osjecaj kad vidis da su pitari vec nakon dva kola skontali da ce titula opet u Dolinu i jedu se zbog toga... :D
riko-ga

#5677 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by riko-ga »

Ko to smat wrote:Sta sam ja ovdje govorio da mi igramo sa 50% svojih mogucnosti,eto sad Bekric potrvdio.Na proljece hocu 100% ucinak i da se svaka igra ko ove zadnje 2.Jel ono mi od prvih 6 4 igramo kuci a pitari obrnuto.Mislim da ce vec tad da razlika ode na +5 pa nek nas onda ganjaju.
Pa nakon 16.kola ce valjda biti +5.Ja nakon 19 kola ocekujem bar + 7-8 bodova.Mada ovi tamo igraju sa Gradinom,Rudarom,Olimpikom.....
Melbourne_Australia

#5678 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Melbourne_Australia »

Samo ne kontam kako Musu trenera Sirokog nije sramota poslije utakmice reci " da siroki nije zasluzio da ovako izgubi" mislim da je mislio na sudije itd....Fakat kod nas prvo treneri pa igraci pa i onda navijaci uvijek krive druge ...Sportska kultura je na niskom nivou :D Pitaj te komsije sa Koseva :D
veella

#5679 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by veella »

Ove godine pitari idu na duplu krunu, osvajanje bozicnog i novogodisnjeg turnira u malom fudbalu :D
Dead Man Walking

#5680 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Melbourne_Australia wrote:Samo ne kontam kako Musu trenera Sirokog nije sramota poslije utakmice reci " da siroki nije zasluzio da ovako izgubi" mislim da je mislio na sudije itd....Fakat kod nas prvo treneri pa igraci pa i onda navijaci uvijek krive druge ...Sportska kultura je na niskom nivou :D Pitaj te komsije sa Koseva :D
Ma Musa je zesci levat, cudi me kako je uopste zavrsio u SB nakon noge u Zrijnskom. Pa ovaj Siroki kasni za Zeljom citavih 10 boba, a igracki je malo ili nimalo losiji.
Charuga
Globalni moderator

#5681 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Charuga »

Kako je krenulo, do kraja sedmice ce ici prica da je penal sviran u 99 minuti. Svaki dan neko doda po 1-2 minute ... 8-)
vryzas

#5682 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by vryzas »

Stize pauza...u jednoj kratkoj analizi rekao bih da je naugodnije iznenadjenje u ovih 15 kola Slavija. Zvijezda je neugodno iznenadila, ali kao sto A.O. rece prije par minuta, Zvijezda ce skociti na proljece.
Na proljece ocekujem pad Slavije i rasprodaju bodova zbog katastrofalnog finansijskog stanja u klubu.
Siroki, Olimpic i Sarajevo ce voditi borbu za pozicije koje vode u Evropu. Ocekujem da FKS izgubi dosta bodova zbog velikih rotacija u timu. Odlaze im 2-3 bitna igraca, a zamjene nece biti adekvatne.
Trener FK Željeznicar je spomenuo veceras nesto sto mnogi ne zele da cuju...FKŽ ima kontinuitet i jesenja titula je nagrada za minuli rad!
Sa kontinutetom u zadnjih nekoliko godina, pored FKŽ, se jos mogu "pohvaliti" Siroki, Olimpic i Zvijezda...ovi ostali bljesnu par kola, pola sezone ili sezonu max. To im je i krajnji domet!
Proljece je daleko ali je za neke klubove to odlicna stvar...moraju se "namaknuti" pare koje su vec potrosene, a nove tuzbe pljuste iz dana u dan.
Ligu hitno smanjiti na 10 klubova!
astala_vistala

#5683 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by astala_vistala »

Komsije cestitke na jesenjoj tituli,i sretan 25 rodjendan ne valja biti fekalija u zivotu pa ne pruziti ruku i cestitati.

Nama nije kriv ni Osmitet ni amarizacija,problem treba traziti u nasoj avliji mi smo sami krivi sto nismo jesen zavrsili na prvoj poziciji,da smo pobjedili ono sto se MORALO danas nebi udarali glavom od stol i krivili drugu stranu.
vryzas

#5684 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by vryzas »

north wrote:Ove zajebancije i prcanja od ultime i cvrčka su normalna prcanja koja su decenijama krasila naš grad u smislu rivalstva, ljudi kao i ostali imaju pravo i punog razloga da nas prcaju (moje se da vjerujem da će tome brzo doći kraj), pogotovo dobar dio onih štu slavili kad smo imali +5 ,misleći da je kraj, barem što se tiče jeseni...zreliji ste, ozbiljniji, ne padate lako u euforiju niti u krizu nakon jedne.dvije tekme, o kvalitetu manje-više, ali kao ekipa u smislu zrelosti ste jači za što glavne zasluge idu isključivo treneru koji zna dići ekipu kad treba i ne lupati se sa euforijom preko medija...

Ali taman čovjek pomisli neka zajebancije, onaj dječačić se pojavi, satima je kopao postove po svim mogućim forumima, našao par od nekih osnovaca i došao ovdje nekome nekome da nešto dokazuje....Kakav ograničen kapacitet...

Sve je to super sto ti pises...realan si, imas ok analize ali izostavljas neke stvari. Da li fakat nisi upoznat ili mozda znas, a ne zelis da "siris pricu"? Klub za koji navijas ima ozbiljnih problema, a glavni razlog su "prijatelji kluba". Pitaj Irfana kad ga sretnes koliko ce novca zavrsiti u klubu od transfera S.H. Pitaj direktora ko vrsi pritisak na upravu. Nije FKS, a ni Celik, Velez, Sloboda i sl. u "gadnoj situaciji" zbog komiteta, sudija, igraca, navijaca itd. Svi su zavaljeni od ljudi koji su upavljali ili jos upravljaju klubovima...u "tvom slucaju" glavni "neprijatelji" su bordo prijatelji i sl. Raspitaj se malo koliko para ste trebali dobiti i kakav je deal bio na stolu, a otpao je nakon sto su HZ uletile na teren i krenule na lozu...pitaj kapitena ko ga je provario prije par godina kad je imao skoro zavrsen transfer vani.
Pojedini navijaci ne vide dalje od g.... zbog slijepe mrznje, laznih obecanja, nedostatka uspjeha, kafanskih prica itd. Uvijek im je neko drugi kriv, evo sad trener i igraci koji su bili heroji prije par kola, a Jovic trenerski mag sa brilijantim potezima. Istina je da covjeku rade iza ledja od kada je dosao u klub. Raspitaj se ko je proguro da Jovic prodje kao izbor, a ne Husref. Pitaj "bordo prijatelje" kad je dogovoreno da se "podapne" Mirzi...e moj @north, carsija bruji o nekim stvarima, a vecina informacija dolazi od osoba koje su u klubu ili se vrte oko kluba.
Nego, hvala tebi na iskrenim cestitkama ali ce mi draze biti da cestitas na kraju sezone. Nadam se da ce moj klub uspjesno odbraniti prvenstvo...
Mračajski proto

#5685 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Mračajski proto »

A ne vjerujem, šta oni ''znaju''. Ne verujem, bre!

EDIT:

I ne znam ko je gori. Ovi što bogaraju i psuju jer su drugi na tabeli u pišljivom prvom dijelu sezone, ili ovi što se, tobože, kuju u zvijezde jer su prvi u tom istom. Mislim, šta sad? Je l' se trofej daje ako si prvi u prvom dijelu sezone, ili? Znate l' vi ba kol'ko se ima igrati? Pa i mi da smo bili prvi sad, bojao bih se jer ima još 15 utakmica. Halo, 15 utakmica? Očigledno da vas je derbi dosta ranio, čim veličate ovaj ''pretek'' i to što ste sad prvi. Imate više bodova, to okej, ali da ste blistali, i niste, zahvaljući našem kiksu ste prvi. Sve dosad nas niste stigli, već, eto, tek sad. Još nam je i gol-razlika bolja. Toliko o vašoj dominaciji. Na forumima ne možeš opstati od vas. Smotani Nuhanović vas dokrajčio, i sad se zadovoljavate ovim. Strašno. Još, eto, znate više informacija nego ja, kad je u pitanju situacija u našem Klubu i ti odlasci. Tol'ko kol'ko smo vam bitni. Još javno prosite da vam neko napiše ''hvala'', jer ste skandirali ime Vedrana Puljića. Orden vam treba dati.
Dead Man Walking

#5686 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

De ba, ne soli nam ranu, dovoljno nam je sto ne mozemo uzivati u jesenjoj kruni ova tri mjeseca zbog iskompleksiranosti debeljkom. :cry:
megaman4

#5687 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by megaman4 »

@vryzas

zanima me da li je to ozbiljno za bordo tim, da su u problemima, jer sam na jednom forumu pročitao slično, da Sarajevu prijeti gašenje? :( :(

P.S. I u VELEŽU nije baš sjajno, ali izgleda ima naznaka za oporavak, jer smo skoro vratili sve dugove državi, pa zato i nismo ulagali u ekipu......
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#5688 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Velkoski »

vryzas wrote: Pitaj "bordo prijatelje" kad je dogovoreno da se "podapne" Mirzi...
Legendaran si :lol: :lol: :lol: :lol:

Zalizanku je bilo haman nemoguće otjerati i ti onda pišeš ovakve nebuloze. Ostatak posta ti je također vrh, sreća pa je kod vas sve bajno :zzzz:
BHF_Manijak

#5689 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by BHF_Manijak »

Pa upravo u tome i lezi nase zadovoljstvo jer pored prosjecne sezone (dijela) uspjeli smo doci na prvo mjesto, uprkos porazu u derbiju od direktnog konkurenta, valjda je to jasno. :) Fazon i jest sto nismo briljirali, mrljavo igrali a eto dosli smo tu gdje jesmo - tacno vasim kiksevima ali i nasom konstantnom igrom (manje-vise).

Upravu si da ima jos 15 kola, sto je mnogo realno, ali nadu daje taj povoljniji nas raspored. Od 6 narednih tekmi 4 igramo na svom, sto bi nam trebalo ici u prilog.Ne mora nista znacit, ali psiholoski je lakse igrati.

Sto se gol razlike tice, medjusobni duel se prvo gleda, tako da ce tu malo jebenije biti, jer ako to bude odlucivalo (a nadam se da nece), valja vas 2:0 dobit, sto je sve samo ne lahko! :mrgreen: :mrgreen:
playercina

#5690 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by playercina »

Ne mora ništa biti vise

Dead Man Walking

#5691 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

playercina wrote:Ne mora ništa biti vise
Ne boj se, i nece. ;-)

Nije na odmet napomenuti da Zeljo haman cijelu polusezonu igra bez najboljeg stopera Kerle, bez Smajica, i zadnjih par utakmica bez Zebe. Zamislite komsiluk bez 2-3 ponajbolja igraca...
JasminHurić

#5692 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by JasminHurić »

A oni se još nadaju titulu... Duše drage :zjev:
Mračajski proto

#5693 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Nama će otići Sesar, i Husejinović. A vama će se oporaviti Kerla, Smajić, Zeba će muadžizu doživjeti, te tako biti bolji nego ikada. Kod nas će Bandović slomiti obje noge, Torlak će se posvetiti manekenstvu, a Belošević će se zaposliti u Vatri. Vama će Antolović otići u Međugorje i postati neukrotiv, Kvesić će tek tako, reda radi postati Prometej, a Adilović Hera. Nama će umjesto navedenih doći oni penzioneri što igraju šaha vani, a kod vas će doći Pjanić, Halilović i Pele (i on bio u Međugorju). Ovako će 100 % biti. Ja vam čestitam na tituli.
Erzsebet

#5694 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Erzsebet »

playercina wrote:Ne mora ništa biti vise

Ja ću potpisati da nas opet pobijedite, a da mi uzmemo titulu :).
Dead Man Walking

#5695 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Sarajevo_Grad wrote:Nama će otići Sesar, i Husejinović. A vama će se oporaviti Kerla, Smajić, Zeba će muadžizu doživjeti, te tako biti bolji nego ikada. Kod nas će Bandović slomiti obje noge, Torlak će se posvetiti manekenstvu, a Belošević će se zaposliti u Vatri. Vama će Antolović otići u Međugorje i postati neukrotiv, Kvesić će tek tako, reda radi postati Prometej, a Adilović Hera. Nama će umjesto navedenih doći oni penzioneri što igraju šaha vani, a kod vas će doći Pjanić, Halilović i Pele (i on bio u Međugorju). Ovako će 100 % biti. Ja vam čestitam na tituli.
A kup? Slucajno si zaboravio, ili zlonamjerno? :D
chudjenhe

#5696 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by chudjenhe »

Sarajevo_Grad wrote:Nama će otići Sesar, i Husejinović. A vama će se oporaviti Kerla, Smajić, Zeba će muadžizu doživjeti, te tako biti bolji nego ikada. Kod nas će Bandović slomiti obje noge, Torlak će se posvetiti manekenstvu, a Belošević će se zaposliti u Vatri. Vama će Antolović otići u Međugorje i postati neukrotiv, Kvesić će tek tako, reda radi postati Prometej, a Adilović Hera. Nama će umjesto navedenih doći oni penzioneri što igraju šaha vani, a kod vas će doći Pjanić, Halilović i Pele (i on bio u Međugorju). Ovako će 100 % biti. Ja vam čestitam na tituli.
cir ces fasovat od muke
vidi se da je tebi najeze
da tesko podnosis sve ovo

:skoljka:
Mračajski proto

#5697 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

EDIT: Mozes ti ovo puno bolje, nema potrebe za ovakvim pisanjem!
Dead Man Walking

#5698 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Sarajevo_Grad wrote:Al' Ive će kad-tad umrijeti, pa ga iz mezara neće moći savjetovati ko sad. :-D
Ti se ono neki dan ibretio s kim dijelis grad, il sam te zamjenio s nekim? :shock:
Fuzzy Dunlop

#5699 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Fuzzy Dunlop »

Stani sad. Jel mu sapce ili mu stima? :D
elSaik

#5700 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by elSaik »

Fuzzy Dunlop wrote:Stani sad. Jel mu sapce ili mu stima? :D
Šapće mu dok mu štima. :mrgreen:
Locked