pogledala. nije loš.horion_bosona wrote:ovaj put se necu branit...Bellydancesuperstar wrote:Gledam Biutiful, pa očekujte komentare.
mislim da bi ti se mogao svidjeti onaj talijanski koji sam preporučila.
Moderator: _BataZiv_0809
pogledala. nije loš.horion_bosona wrote:ovaj put se necu branit...Bellydancesuperstar wrote:Gledam Biutiful, pa očekujte komentare.
Ako kazem da pratim slagacu ti,nego ako sta naleti pogledam,volim indijce!Evo ako nisi gledao pogledaj sto se meni svidjelo:buksna wrote:prati li neko indijsku kinematografiju i da li ima kakva preporuka?
Onda cu ga i ja pogledati Robota sutra sada hocu da gledam anthony hopkinsa,naletilo mi da gledam sve njegove filmove!sve pogledo osim "Krrish"Njega ću eto sljedećeg ako naletim na dobar prevod, hvala na preporukama
Od ovih tvojih nabrojanih svi su mi se pravo svidjeli, ako bi baš morao da biram... ma ne mogu birat ustvari... 3 idiots genijalan film, Ghajini isto tako, My name is Khan... svi jbgInače pogledo sam i ovaj "Enthiran" ili "Robot" i iako ne volim sci-fi filmove, ovaj me oduševio, scenarista izgleda bio na nekim težim drogama, nenormalne ideje

ja ti imambuksna wrote:prati li neko indijsku kinematografiju i da li ima kakva preporuka?
hm...opet ti nije losBellydancesuperstar wrote:pogledala. nije loš.horion_bosona wrote:ovaj put se necu branit...Bellydancesuperstar wrote:Gledam Biutiful, pa očekujte komentare.
mislim da bi ti se mogao svidjeti onaj talijanski koji sam preporučila.

dobro, realno, kenjdaram.horion_bosona wrote:dobar film je uvijek dobar film, naravno da postoje specificni ukusi, neko preferira odredjene zanrove, autore itd... ali ono esencijalno kod svakog dobrog filma je pametna i konzistentna prica. Film je u osnovi pricanje price...johnnykola wrote: primjeri se najbolje rade na primjerima.
eto, time si pokazao da si otvoren.
a ne k'o jedan moj jaran:
"hajde reci koje filmove ces gledati na sff-u da znam koje ja necu.":ppppppp
johnnykola wrote:takodjer, cini se da se ja sve vise zatvaram.
"ko u mladosti nije liberalan - nema srca,
a ko u starosti nije konzervativan - nema mozga."
![]()
usao sam lako u pozne godine...
ako si vec guzio '85(tih) hajd pa te i nekako mogu shvatiti za to "zatvaranje", a ako si 85(i neko) godiste onda nemoj majke ti kenjat
![]()
ali moras znat da tu izreku cesto koriste malogradjani (buržuji) da pravdaju sebe...
ima ona poznata "ljevicarska" pjesma od Jacques Brel Les Bourgeois iz '62 ciji refren ide otprilike
"Malogradjani su kao svinje, što više stare, postaju veca stoka."
-----------------------------------------------------------------------------
nego vidim da spominjes Kynodontas aka Dogtooth, pa me interesuje kako si ga ti vidio? ja sam bas sa komijem na drugoj temi vodio malu diskusiju o tom filmu i evo kako sam ga ja vidio:
horion_bosona wrote:
rekao sam da mi je pao na pamet Pol Pot nakon sto sam pogledo film, jer sam citavu pricu dozivio kao metaforu totalitarnog rezima:
- izolovanost do mjere da je stvoren potpuno paralelna realnost
- roditelji uce djecu rijeci i daju im potpuno drugacije znacenje od pravog, izvornog
- vodja-otac koji je jednakiji od jednakih
- seksualnost (koju pominjes) svedena na fiziolosku potrebu
- gotovo imaginarni (nemoguci) zadani cilj ili uslov koji ce oznaciti promjenu – izrastanje ocnjaka – put ka novom covjeku, itd…
- i na kraju gepek i neodrzivost sistema

A Maratonci na FTV, težak izborAdnansu wrote:Evo ga Kum na HRT-u
Nije težak, zna se šta se gleda.nellington wrote:A Maratonci na FTV, težak izborAdnansu wrote:Evo ga Kum na HRT-u
dobar je ovaj1906 wrote:"Imok är lång"
da.Decerto wrote:@johnny : Jesi to juce gledao "The Island" na tvu? I ja malo gledao i onda prestao jer nisam htio da sebi unistim zanimljiv film jer nisam gledao od pocetka tako da sam ga skinuo sa torrenta,sve u svemu,nije los film,recommended.
jesam ja davno u kinubez_ideje wrote:Pogledah Crnu daliju na bhtv1........ovo mi je drugi pokusaj i nikako da odgledam kompletan film![]()
Jel ko gledo?
Podsjetio me je na taj koji sam preporučila samo što je Biutiful priča o muškarcu, a First beautiful thing o ženi.horion_bosona wrote:
meni je Biutiful (sad ce neki reci kako serem ali avaj...) prelijepo tuzan film, mozda i naziv filma ukazuje na to... s tom namjernom greskom ono ima potpuno drugacije znacenje, ali se ipak odredjuje spram ovog izvornog...
scena kojom pocinje i zavrsava film, poput kruga zatvara pricu... i ta sama fikcija kako on sa ocem vodi razgovor, koji se nikad nece desiti, a otac je tu upola mladji od njega je strasno dramaticna... a da ne govorim o onoj sceni u mrtvacnici...
slojevita prica, sa teretom koji nije "rasporedjen" nego "umnozen" svakim slojem... glavni lik (sjani Bardem) fizicki propada uslijed teske bolesti, a to sve prati njegovo unutrasnje trulenje od osjecaja krivice, koji se dodatno nagomilava svakim pokusajem da ispravi onu predhodnu gresku...
ako pritom dodamo i socijanu dimenziju cijeloj prici, koja upucuje na čemer emigranskih predgradaja u europskim gradovima, dobijamo jedan kompletan i odlican film...
ps. upravo cu skinuti film koji si preporucila
poprilicno dosadan film .. bar meni ....komi wrote:jesam ja davno u kinubez_ideje wrote:Pogledah Crnu daliju na bhtv1........ovo mi je drugi pokusaj i nikako da odgledam kompletan film![]()
Jel ko gledo?
onako nije loš