SDA-All about
- drug_profi
#56701 Re: SDA-All about
Koliko god da mi je drago sto je SDA+DF izjela govna i konacno pokazala sta su i ko su, toliko i jos vise mi je krivo i tesko radi ponizenja Republike za koju sam ratovao. Mi nismo izgubili rat 95. Izgubili smo ga danas.
- Leverage
#56702 Re: SDA-All about
Danas nam je samo postalo jasno, a izgubili smo onog momenta kad smo odabrali da o našoj sudbini odlučuje SDA.drug_profi wrote: ↑03/03/2021 00:18 Koliko god da mi je drago sto je SDA+DF izjela govna i konacno pokazala sta su i ko su, toliko i jos vise mi je krivo i tesko radi ponizenja Republike za koju sam ratovao. Mi nismo izgubili rat 95. Izgubili smo ga danas.
- hamza_sa
#56703 Re: SDA-All about
detroit-mercy wrote: ↑02/03/2021 22:34Matori moj, kod nas je ljestvica odavno spustena i to dobro, u ama bas svakom aspektu/pogledu. Kad to kazes posmatrajuci sa strane iz perspektive uredjenijih sistema onda obicno dobijes "vidi mu glove" i narativi, kod nas i u Svabiji u pet deka, pa ti ljudi kao argument daju cijenu paprika u dvije drzave. Ne videci da je razlika kao nebo i zemlja, pocev od onog papirica bacenog na ulici pa sve do diplomatskog kora i ko i kako ulazi u isti. Sve je to drzava, krenes vertikalom od rupe na cesti pa ko sjedi na celu drzave, sve ama bas sve cini jedno drustvo uredjenim, prosperitetnim ili retrogardnim.Henry Chinaski wrote: ↑02/03/2021 22:24 Najtužnije je što će SDA ostati jaka ko' beton i poslije ovoga.
Koliko ti mozak mora biti oštećen da poslije ovakve godine smatraš ovakvu SDA sposobnom i nekim ko radi u našu korist?
Ako ostane ova SDA i dobije šta na izborima za dvije godine, nećemo postojati do 2025. Bjdene, ako budeš čistio, prvo nas riješi ove fukare pa onda dodicka i čiriličnog...
- N.N.
#56704 Re: SDA-All about
Svi marifetluci dolaze na naplatu.
Prije 25 g si imao cijeli svijet uz 'sebe'.
Ova bagra je uspjela razjebati sve diplomatske veze tako da ti sada agresorska Srbija 'poklanja' neke hindu vakcine...Bogtepito' sta je to. Jebi me ako se iko njima i vakcinise.
Bagra je uspjela odjebati i Islamski svijet pa smo tako umjesto npr respiratora mi dobijali hirurske maskice a drugi svu medicinski opremu.
Sve godine kadrovske kriminalne politike su dovele da ti je jedan bezlicni Dzaferovic predstavnik naroda u predsjednistvu a bumba bucmasta predstavnik u svijetu
Majkumujebem, jel vas dosta vise !?
Dok je bagra godinama memila pare iz Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica, Srbi i Hrvati im uzimali finansije i sigurnost.
Nikada manje drzave i nikada gori polozaj u svijetu.
Pickaimmaterina retardirana sta uradise od drzave.
Ova bagra je uspjela razjebati sve diplomatske veze tako da ti sada agresorska Srbija 'poklanja' neke hindu vakcine...Bogtepito' sta je to. Jebi me ako se iko njima i vakcinise.
Bagra je uspjela odjebati i Islamski svijet pa smo tako umjesto npr respiratora mi dobijali hirurske maskice a drugi svu medicinski opremu.
Sve godine kadrovske kriminalne politike su dovele da ti je jedan bezlicni Dzaferovic predstavnik naroda u predsjednistvu a bumba bucmasta predstavnik u svijetu
Dok je bagra godinama memila pare iz Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica, Srbi i Hrvati im uzimali finansije i sigurnost.
- BHDragons
#56705 Re: SDA-All about
Nabijem ja onog ko nakon ove današnje bruke SDA i dalje bude svrstavao u "probosanske" stranke.
- jasko_ba
#56706 Re: SDA-All about
_BataZiv_0809 wrote: ↑02/03/2021 20:06 Nisu vise problem glasovi koje ona dobija. Taj broj je manje vise fiksan i zna se ko su ljudi koji glasaju za njih. Problem je samo kada glasovi odu onima koji ce se kasnije prodati SDA. Tu bitku ako dobijemo, dobili smo rat. Unazad vec nekoliko ciklusa SDA gubi izbore i to znacajno uzmemo li u obzir broj glasova koji dobiju u odnosu na broj glasova koje dobiju stranke koje su protiv.
Ni forumski trubaduri i zabrinuti posmatraci vise ni ne agituju pred izbore za SDA, nego post izborno, hajmo zajedno, odgovnorno, patriotski, preuzmimo odgovornost itd....u kojem ce zajednickom nastupu oni proci neokrznjeni sta god da (ne) urade, a koalicioni partner ce zavrsiti na trecini glasova.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#56707 Re: SDA-All about
Tako se i ja osjecam.zippoo87 wrote: ↑02/03/2021 22:49Mislim da je ovo najjadniji dan od rata na ovamo sto se BiH tice.Vitezanin wrote: ↑02/03/2021 21:36 Bisera zaslužuje posebnu temu na forumu nakon bezbroj odvala koje su na nivou izjava nekih babetina koje neko intervjuira na ulici pa im se svi smiju. Ja ne mogu vjerovati da je ta žena toliko godina u diplomatskim vodama i da nije naučila kako se koristi diplomatski rječnik. No, ona je samo karika. Ovaj cijeli dan je žalostan. Kad se uzme današnji dan u cjelini, ja mislim da smo bili svjedoci jedne od najjadnijih epizoda u zadnjih par godina ili više kada su u pitanju ova država i njezino predstavljanje na međunarodnom planu.
Veceg ponizenja ne imadosmo. U svemu tome je podjednako lose i to sto se srbija pozicionirala kao mirotvorac i humanista prema bosni, nasi mamlazi im svojim prijwmom i izjavama dodatno pomogose.
-
saale
#56708 Re: SDA-All about
BiH je tigar od papira, napravljena je i uredjena nakaradno od samog početka! Pola države nam drže genocidaši bez kojih se na nivou države ne može ništa 
Last edited by saale on 03/03/2021 08:00, edited 1 time in total.
- Chisum
-
Bossona
#56710 Re: SDA-All about
NAKON TRGOVINE DRŽAVOM I PREDAJE DOMOVA NARODA DODIKU I ČOVIĆU IZETBEGOVIĆ NE MOŽE DA VJERUJE ŠTA MU RADE :
"SNSD-ovci jedno u Predstavničkom domu, drugo u Domu naroda”
Za dopune Zakona o javnim nabavkama BiH na današnjoj sjednici Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine glasalo je devet delegata, četiri su protiv, a jedan suzdržan. Zakon je danas ostao bez podrške, jer nije bilo entitetske većine iz Republike Srpske i ide na naknadno usaglašavanje koje se ne može obaviti bez prisustva delegata Dragana Čovića.
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/19 ... zpY1pD_R0M
AKADEMIK SLAVO KUKIĆ OTKRIVA OPASNE NAMJERE „PRVOG U HRVATA“: Zašto Dragan Čović očajnički pokušava napraviti izmjene Izbornog zakona i kakva je uloga Bakira Izetbegovića
Akademik Slavo Kukić, izvrstan poznavalac političkih prilika u Bosni i Hercegovini, govorio je za „Slobodnu Bosnu“ o turbulentom razdoblju koje nas očekuje, ali i o očajničkim pokušajima lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića da konačno ostvari svoj naum i uz pomoć strateških partnera izmijeni Izborni zakon u BiH
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/19 ... ovica.html
-
Dezela
- Veigar
#56712 Re: SDA-All about
Samo da pitam sendvičare, koju sadaku ćemo danas dobiti/tražiti, šta kaže centrala??
- Kikibombona
#56713 Re: SDA-All about
Mnogo lose prokockana medjunarodna podrska u svakom smislu.N.N. wrote: ↑03/03/2021 01:14 Svi marifetluci dolaze na naplatu.
Najveca nepravda je ucinjena Srebrenici i ostalim mjestima istocne Bosne. Tamo su mogli uloziti stotine miliona, pokrenuti proizvodnju i radna mjesta, ali nista od toga se nije desilo. Srebrenica izgleda kao da u nju nista nije ulozeno.
Od rata je proslo mnogo, momentum je izgubljen. Medjunarodni zvanicnici koji imaju veze sa ratom u BiH polako izumiru. Mozda je Bajden posljednja sansa... Ali ko vodi drzavu sumnjam da ce i ta posljednja biti iskorištena. To su ljudi koji ne izlaze iz sarajevske mahale, koji ne znaju nijedan strani jezik, koji se sakrivaju da se ne brukaju u elitnim krugovima. Jedini njihov ideal je da osiguraju sinove i unucad.
- Veigar
#56714 Re: SDA-All about
Istorija se ponavlja ovo stanje mnogo liči na ono kad je osnovana kraljevina SHS i kad je JMO bila glavna u Bošnjaka, Bošnjačka elita i tada a i sada samo gleda svoj lični interes a narod ko jebe kad je glup.Kikibombona wrote: ↑03/03/2021 09:16Mnogo lose prokockana medjunarodna podrska u svakom smislu.N.N. wrote: ↑03/03/2021 01:14 Svi marifetluci dolaze na naplatu.
Najveca nepravda je ucinjena Srebrenici i ostalim mjestima istocne Bosne. Tamo su mogli uloziti stotine miliona, pokrenuti proizvodnju i radna mjesta, ali nista od toga se nije desilo. Srebrenica izgleda kao da u nju nista nije ulozeno.
Od rata je proslo mnogo, momentum je izgubljen. Medjunarodni zvanicnici koji imaju veze sa ratom u BiH polako izumiru. Mozda je Bajden posljednja sansa... Ali ko vodi drzavu sumnjam da ce i ta posljednja biti iskorištena. To su ljudi koji ne izlaze iz sarajevske mahale, koji ne znaju nijedan strani jezik, koji se sakrivaju da se ne brukaju u elitnim krugovima. Jedini njihov ideal je da osiguraju sinove i unucad.
-
costacurta
#56715 Re: SDA-All about
Kikibombona wrote: ↑03/03/2021 09:16Mnogo lose prokockana medjunarodna podrska u svakom smislu.N.N. wrote: ↑03/03/2021 01:14 Svi marifetluci dolaze na naplatu.
Potpisujem oba posta, posebno ovo boldirano.
Ja sam još pod dojmom jučerašnje blamaže, koji kretenluk su nam minderaši priredili to je nezabilježeno u svijetu. Još kad riđobradi izvali da to Srbija nama ustvari vraća onu uslugu za N. Pazar rekoh sebi ne vjerujem da ovo nije vrhunac idiotizma, nesposobnosti i bezobrazluka prvih u Bošnjaka... ....... međutim brzo sam se presabrao i znam da je to prosto nemoguće sa "akademicima" koji nas zastupaju i znam da tu iza ćoška čeka, čuuči najnoviji njihov biser koji će nažalost zadiviti većinu nepismenog biračkog tijela koje će nam omogućiti da im se divimo i poslije 2022. i potvrditi moje sumnje da su OVI nepresušan izvor gluposti i jada u koji guraju ovaj narod.
- Osim_13
#56716 Re: SDA-All about
Što nam lider ne sredi koju vakcinu preko najvećeg prijatelja i ahbaba Tayyipa
da ga to nije blokirao na fb 
- Henry Chinaski
#56717 Re: SDA-All about
Odavno se nisam osjećao jadnije i poniženije, a prilika da se tako osjećaš ne fali. Znam da će simpatizeri ove "organizacije" naći razne izgovore zašto je "Irma Baralija" kriva za ovo ali kako opravdati da je, recimo, Asim Fazlić važniji od naroda, države pa čak i stranke same?
Asim je metafora za činjenicu da će se ova struktura urušiti sama od sebe ali tužno je što svi idemo za njom...
Teško se u ovakvom okruženju osjećati Bosancem i Hercegovcem, a nemoguće je biti ponosan na tu činjenicu.
Asim je metafora za činjenicu da će se ova struktura urušiti sama od sebe ali tužno je što svi idemo za njom...
Teško se u ovakvom okruženju osjećati Bosancem i Hercegovcem, a nemoguće je biti ponosan na tu činjenicu.
-
costacurta
#56718 Re: SDA-All about
Još nešto
Jučerašnja izjava Bisere Turković:
daje odgovor na mnoge dileme (ako ih je uopšte bilo). Ja sam rekao prije 10ak godina da mi kao društvo ne bi mogli funkcionisati da poštujemo pravila. Sve nam se svodi na zaEbat, prevarit', zaćerat, zavrnut', otuđiti i jednoga dana kad budemo, ali ono baš MORAAALI početi poštivati pravila mi ćemo se raspasti. Evo ovo sa vakcinama je odgovor i na pitanje odakle nam.toliko milionera. Svak' ko radi ili je radio u realnom sektoru, koji je stub svake države zna da ako radiš pošteno, plaćaš poreze, dadžbine, isplaćuješ plate (realne), kredite itd itd može ti biti da pristojno živiš, qarinu ćeš kešom kupiti X8, ići na zimovanja i ljetovanja, qurave vodati, hacijende praviti, vikendice, stanovi, poslovni prostori........aha, al u qurcu OSIM ako se ne baviš ovim o čemu Biserka kroz maglu je dala naslutiti. Neće prokleti bili da rade za siću, ako nema zaradr da odvale krampom neće ni ulaziti u posao, ako se traži odgovornost "ebo te to".....
Ali evo ja opet vjerujem da broje svoje poslednje dane i želim da vjerujem da će što prije, barem 2022. da odebu zauvijek u pizdumaterinu iz naših života
Jučerašnja izjava Bisere Turković:
Druge zemlje su bile mnogo agresivnije, za direktnu kupovinu niko nije imao hrabrosti.
daje odgovor na mnoge dileme (ako ih je uopšte bilo). Ja sam rekao prije 10ak godina da mi kao društvo ne bi mogli funkcionisati da poštujemo pravila. Sve nam se svodi na zaEbat, prevarit', zaćerat, zavrnut', otuđiti i jednoga dana kad budemo, ali ono baš MORAAALI početi poštivati pravila mi ćemo se raspasti. Evo ovo sa vakcinama je odgovor i na pitanje odakle nam.toliko milionera. Svak' ko radi ili je radio u realnom sektoru, koji je stub svake države zna da ako radiš pošteno, plaćaš poreze, dadžbine, isplaćuješ plate (realne), kredite itd itd može ti biti da pristojno živiš, qarinu ćeš kešom kupiti X8, ići na zimovanja i ljetovanja, qurave vodati, hacijende praviti, vikendice, stanovi, poslovni prostori........aha, al u qurcu OSIM ako se ne baviš ovim o čemu Biserka kroz maglu je dala naslutiti. Neće prokleti bili da rade za siću, ako nema zaradr da odvale krampom neće ni ulaziti u posao, ako se traži odgovornost "ebo te to".....
Ali evo ja opet vjerujem da broje svoje poslednje dane i želim da vjerujem da će što prije, barem 2022. da odebu zauvijek u pizdumaterinu iz naših života
- Bosanski_kralj
#56719 Re: SDA-All about
Baš gadan osjećaj u želucu vlada nakon jučer.
Ne znam da sam se ikad osjećao ovako.
- Kikibombona
#56720 Re: SDA-All about
Nedavno smo na poslu nasli Avaz i 1999. Samo da prekucas datum ne bi skontao da novine nisu aktualne. Sokirali smo se kada smo prelistao. A djeca koja su rodjena tada danas imaju 22 godine.Henry Chinaski wrote: ↑03/03/2021 10:10Teško se u ovakvom okruženju osjećati Bosancem i Hercegovcem, a nemoguće je biti ponosan na tu činjenicu.
Moja radna kolegica je prije korone otisla u Njemacku sa muzem i dvoje djece. Zajedno su imali primanja 4-5k, sto je za nase prilike veoma lijepa svota. Djevojka obrazovana, perfektno govori engleski i njemački, ne zeli da joj djeca ovdje rastu. Isto je napravio moj kum koji je dao otkaz u banci, gdje je bio sef, pa sa zenom i dvoje djece otisao u Nj. Momak koji je imao bogovska primanja i nekretnine, otisao jer mu se sve smucilo. Odlaze ljudi koji imaju i nemaju, niko ne vidi svjetlo na kraju tunela.
Mnogo je tesko psihički podnijeti kada vidis da se ama bas nista pozitivno ne desava. Ne vidis nikakvu perspektivu na horizontu. Totalno crnilo, ljudska mizerija. Sve su obesmislili. Jos uvijek loze nacionalnim temama manju grupu oboljelih od PTSP, stare, zatucane i nepismene. Uz pomoc armije uhljeba, kriminalnog sistema i plejade tajkuna, odrzavaju nekako status quo. Za to vrijeme rapidno pripadamo - ne radjamo se, iseljavamo, zaduzujemo nerodjenu djecu itd.
A koliko smo ubijeni u pojam, demoralisni, sto je posebna opasnost i tema za dubinsko istrazivanje, dovoljno govori cinjenica da vise nemamo snage za pobunu. Par komentara na drustvenim mrezama da se oslobodimo ocaja i to je to.
-
DonieBrasco
#56721 Re: SDA-All about
Mi smo žrtve kurceve međunarodne zajednice, EU, SAD, Incka, OHR, svih ovih degenerika stranaca i velikih drzava koje su licemjerne i nerazmne pa tek onda Bakira, Milorada, Dragana !
- Bosanski_kralj
#56722 Re: SDA-All about
Mi smo sami krivi za ovo.DonieBrasco wrote: ↑03/03/2021 10:35 Mi smo žrtve kurceve međunarodne zajednice, EU, SAD, Incka, OHR, svih ovih degenerika strani pa tek onda Bakira, Milorada, Dragana !
Hajde realno reci je li ovakvi kakvi smo zaslužujemo bolje?
-
DonieBrasco
#56723 Re: SDA-All about
Jasno je to ali sta rade vise ovi strani faktori, daj te sankcije, sve ove domace skidaj sa pozija, sve neka blokiraju ako treba da se pocne sa pravnom drzavom i reformama.Bosanski_kralj wrote: ↑03/03/2021 10:37Mi smo sami krivi za ovo.DonieBrasco wrote: ↑03/03/2021 10:35 Mi smo žrtve kurceve međunarodne zajednice, EU, SAD, Incka, OHR, svih ovih degenerika strani pa tek onda Bakira, Milorada, Dragana !
Hajde realno reci je li ovakvi kakvi smo zaslužujemo bolje?
Last edited by DonieBrasco on 03/03/2021 10:39, edited 1 time in total.
-
laik1981
#56724 Re: SDA-All about
Jak osjecaj stida pomijesan sa nevjericom. Svako normalan je ono dozivio i kao licnu bruku. Nisi psihopata, za razliku od mnogih koji ono pravdaju..Bosanski_kralj wrote: ↑03/03/2021 10:31 Baš gadan osjećaj u želucu vlada nakon jučer.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#56725 Re: SDA-All about
dzon obraz, ni srama ni stida poslije jucerasnjeg debakla i aminovanja piČkoustog kao novog vladiku... sdO nastavlja po starom sa strateskim partnerima, ko je jamio jamio je... danas u 10h pocinje sjednica skupstine KS, apelujem na cetvorku zapravo ih molim da smijene sve do jednog direktora i upravni i nadzorni odbor koji ima iti jedno clana ili simpatizera sdO... istjerajmo gamad makar iz KS, ono sto su nam juce napravili nikad im halaliti... mrsssHHHHHH zelena bagro...HDZ i SDA u Mostaru razgrabili atraktivne komisije, Bh. bloku preostala odlikovanja i vjera