BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
zippoo87

#56651 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 »

jedno pitanje
planiram se opet vratiti na pretplatu (nakon par mjeseci muke sa dopunama :D) pa me zanima,ako recimo predjem na pretplatu,sta se desava sa kreditom koji je trenutno na racunu ?
da li se to moze kako ubaciti u pretplatu ili se to izgubi ili treba prije prelaska poslati nekome,da ne propadne ?

i jos jedno pitanje...da li je bolji paket mini 15 ili ekstra paket od 20 KM ?
do sada sam koristio mini 15,nisam ja neki potrosac ali eto,da ima interneta a i ovako za pozive...rijetko kada potrosim i onih 15 KM predvidjenih u paketu...ali definitivno ove dopune nisu za mene...totalno glup osjecaj kada sve moras kontati ima li kredita i hoces li imati kada zatreba a i skupo ko djavo...dok se okrenes,marka manje :D
isx

#56652 Re: BHTelecom All About

Post by isx »

Sta znaci poruka na mojatv, video nema prijenosa? Kakvi su ovo ispadi?
ing-ecc

#56653 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

zippoo87 wrote:jedno pitanje
planiram se opet vratiti na pretplatu (nakon par mjeseci muke sa dopunama :D) pa me zanima,ako recimo predjem na pretplatu,sta se desava sa kreditom koji je trenutno na racunu ?
da li se to moze kako ubaciti u pretplatu ili se to izgubi ili treba prije prelaska poslati nekome,da ne propadne ?

do sada sam koristio mini 15,nisam ja neki potrosac ali eto,da ima interneta a i ovako za pozive...rijetko kada potrosim i onih 15 KM predvidjenih u paketu...ali definitivno ove dopune nisu za mene...totalno glup osjecaj kada sve moras kontati ima li kredita i hoces li imati kada zatreba a i skupo ko djavo...dok se okrenes,marka manje :D
Racun se umanji za trenutni iznos kredita :D a za te pakete opet probaj, jedan paket koji mjesec pa onda sam ocjenish, tesko da neko drugi moze mjeriti za tebe kad je stvar vishe individualna :)
zippoo87

#56654 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 »

ing-ecc wrote:

Racun se umanji za trenutni iznos kredita :D a za te pakete opet probaj, jedan paket koji mjesec pa onda sam ocjenish, tesko da neko drugi moze mjeriti za tebe kad je stvar vishe individualna :)
ma uzeti cu jedna od ta dva,mozda ovaj sa vise interneta,jer sada ide ljeto i biti cu vise u drugoj kuci,gdje nema neta,pa koristim mobilni a za pozive meni dovoljno jedan sat mjesecno i to su sve kraci pozivi ali bio sam 7 godina na pretplati i sada par mjeseci dopuna i patnja ziva
danas sam bas dopunio petaka i to kada potrosim,idem na pretplatu ponovo a nisam znao da se racun umanjuje za kredit koji imas na telefonu
sencobih

#56655 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

zippoo87 wrote:
ing-ecc wrote:

ma uzeti cu jedna od ta dva,mozda ovaj sa vise interneta,jer sada ide ljeto i biti cu vise u drugoj kuci,gdje nema neta,pa koristim mobilni a za pozive meni dovoljno jedan sat mjesecno i to su sve kraci pozivi ali bio sam 7 godina na pretplati i sada par mjeseci dopuna i patnja ziva
danas sam bas dopunio petaka i to kada potrosim,idem na pretplatu ponovo a nisam znao da se racun umanjuje za kredit koji imas na telefonu
Mislim da ti je minuta na extri obracunska a na mini 15, 30 sekundi, jes da ovamo imas gigu neta ali uz kombinaciju na moj izbor dobices jos 500mb na mini 15. Vidi Ima li ova akcija još kad pređes.na pretplatu manja pretplata za 20% uz ugovor na 24 mjeseca
zippoo87

#56656 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 »

mogu materin mobitel ubaciti u moj izbor i dobiti jos 500 MB,kao sto sam i prije imao
a je li jos aktuelna ona akcija sa popustom...prvo bih potpisao na 12 mjeseci,puno mi je na 24 ...ne volim se vezivati
sencobih

#56657 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

zippoo87 wrote:mogu materin mobitel ubaciti u moj izbor i dobiti jos 500 MB,kao sto sam i prije imao
a je li jos aktuelna ona akcija sa popustom...prvo bih potpisao na 12 mjeseci,puno mi je na 24 ...ne volim se vezivati
dobije se 500MB ako imas moja TV u kombinaciji.

ali imas trenutno ovu aktuelnu akciju
https://www.bhtelecom.ba/vijest+M54275c080b1.html
niho92

#56658 Re: BHTelecom All About

Post by niho92 »

ferratilis wrote:Imate li problema s internetom? Triput sam danas restartovao router :-x Stalno se gubi konekcija :twisted: Mislim da je ovo ZTE govno od routera na izdisaju, a cudi me da je izdrzalo pet godina
Žalio se i ja na isto, otišao u lokalnu tehničku službu, kažem tako (w300) modem, kad lik kaže nije to do modema imam i ja isti, kao kako kod njeg radi. Znači dok god njegov radi mora i moj radit i plus provjeri tamo kaže imas 8 uređaja spojenih na Wi-Fi, kao i to je problem oj :-) i da jesu spojeni ne koriste se stalno mora covjek i na posao otici, ako je registrovan uređaj ne mora značit da se stalno koristi, dođe nekad familija u posjetu, prijatelji, ali eto. Na kraju je rekao da je neki generalni problem.
Tako računaj i ti da je neki generalni problem na cijelom području i šuti :-D u zadnje vrijeme se popravilo stanje, mada manje vremena i provodim u kuci pa možda i ne primjetim te prekide u toku dana. Ali kakvih likova ima cudo jedno.
I dok god ti radi modem ne računaj na zamjenu, barem je meni napomenuo da "oni iz Sarajeva" napadnu njih ako zamijene modem koji je radio. :)
escobar__

#56659 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Pošalji nekome ko je na dopunama.
sarajevo-x.com

#56660 Re: BHTelecom All About

Post by sarajevo-x.com »

ferratilis wrote:Imate li problema s internetom? Triput sam danas restartovao router :-x Stalno se gubi konekcija :twisted: Mislim da je ovo ZTE govno od routera na izdisaju, a cudi me da je izdrzalo pet godina
I meni danas nestalo neta na pola sata :zzzz:
ferratilis

#56661 Re: BHTelecom All About

Post by ferratilis »

Jbg kad god zovem 1444 da prijavim da imam problema s netom, kazu "prijavili smo problem kolegama, nazvace vas neko". Ili me nikako ne zovu, ili me zovu nakon 5 dana, kad radim i ne mogu se javiti. A njima ako se ne javis jednom, odustanu naravno. :( Da se pomolim Bogu, prije bi rijesio problem nego s njima :D
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#56662 Re: BHTelecom All About

Post by un1ted »

IPv6 100% :) Iskljucite i trebalo bi da radi.
jarobot

#56663 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

ferratilis wrote:Jbg kad god zovem 1444 da prijavim da imam problema s netom, kazu "prijavili smo problem kolegama, nazvace vas neko". Ili me nikako ne zovu, ili me zovu nakon 5 dana, kad radim i ne mogu se javiti. A njima ako se ne javis jednom, odustanu naravno. :( Da se pomolim Bogu, prije bi rijesio problem nego s njima :D
1444 i dosađuj . Prvi dan uljudno ,drugi dan pokaži malo nervoze a treći da reci da češ odjaviti uslugu ako ti ne dođu za 24 sata popraviti. Traži da ti napišu napismeno mail zašto ne dolaze riješti smetnju . Svi razgovori se snimaju i svaki operater ima pred sobom kad je smetnja prvi put prijavljena.
Mene skoro zezala tv i ja bio uljudan tri dana četvti put kad sam se javio ujutro došli do 12 sati isti dan rekao sam da ću sve odjaviti i svašta im napričao usput...
ing-ecc

#56664 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

un1ted wrote:IPv6 100% :) Iskljucite i trebalo bi da radi.
dođel sarajka ikad :?
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#56665 Re: BHTelecom All About

Post by un1ted »

Nismo je zvali, nije kritican problem nastao :) Da ti ne smeta slucajno sto je zensko kompetentno? :bih:
ing-ecc

#56666 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

Malo je stvari da meni smetaju, zene skoro nikako :D
Znajul Rusi za tu sarajku :?
un1ted

#56667 Re: BHTelecom All About

Post by un1ted »

Ne znam, nije mi do pošalica :) Znam da sam se iznenadio koliko je stručna, te mi je bilo drago da takav neko radi u telekomu :) Toliko na tu temu...
ing-ecc

#56668 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

Al vjerovatno ima puno posla ako je jedna jedina :-)
dennyell

#56669 Re: BHTelecom All About

Post by dennyell »

Proradi li ikad ikome Timeshift na HBO kanalima? Meni jos nista.
sasajev

#56670 Re: BHTelecom All About

Post by sasajev »

Pitanje.
Moze li se moj izbor kombinovati samo sa mobilnim postpaid priključcima ili mora biti i neka druga usluga?
ferratilis

#56671 Re: BHTelecom All About

Post by ferratilis »

Iskljucen mi je vec IPv6, ali nazalost nije nista pomoglo. Stalno mi se desava da moram restartovati router jer se gubi konekcija, svaki ili svaki drugi dan. Mozda je do dinamicke IP adrese, ali nisam strucan da to potvrdim :(
phillie

#56672 Re: BHTelecom All About

Post by phillie »

Hvala Dr. Helpu :

Image

Moja TV Full paket... sa VSDL modemom.
ado_sar

#56673 Re: BHTelecom All About

Post by ado_sar »

ferratilis wrote:
Iskljucen mi je vec IPv6, ali nazalost nije nista pomoglo. Stalno mi se desava da moram restartovati router jer se gubi konekcija, svaki ili svaki drugi dan. Mozda je do dinamicke IP adrese, ali nisam strucan da to potvrdim :(
Kakva glupost je savjetovati nekoga da ugasi IPv6, a ni slova kako i zasto.
papebih

#56674 Re: BHTelecom All About

Post by papebih »

Ima li iko dovoljno razuman u bhtelecom pa da poveca upload, 1 mb/s je pre pre premalo. Slusajte ba korisnike malo, nismo zlonamjerni samo trazimo ono sto drugi imaju kod drugih operatera
made_in_sarajevo

#56675 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

E giganti su majke mi. Ja danas podrsci posaljem mail gdje kazem hocu novi ruter jer hocu da imam 20mbita internet koliko mogu imati u paketu moja tv full, bez aktivacije dodatnog paketa. Dodjem kuci ne radi nista, wifi ne postoji uopste. Nazovem ih kaze lik pa prijavili ste vec kvar, kontaktirat ce vas kad zavrse. Sta da im covjek uradi eto :D
Locked