Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kmirsad wrote:
Ne znam da li SDP uopšte ima svoje medije.
U gradu Tuzla na zalost ne postoje SDP mediji, svi su u sluzbi PDA.
kmirsad, koliko god da minimiziras razmjere nastale stete, ona je neporeciva, ogromna i nepopravljiva.
danas kad vidis ko ce sve od Tuzlaka doci na tu konferenciju, mozda ti bude bilo malo jasnije.
Jedan Jasmin Imamovic nije uspio napuniti svojim pristalicama ni prvu trecinu sale u pozoristu u Tuzli, za vrijeme intervjua sa Senadom Hadzifejzovicem na Face TV - eto otprilike tako dobro kotira u gradu kojem je gradonačelnik i sef SDPa
Šteta načinjena SDP-u, nepoštivanjem odluka centrale SDP-a je ogromna, ali nije nepopravljiva.
Ništa ne minimiziram.
Potpuno sam svjestan razmjera ogromne štete nanešene SDP-u.
Nakon svih manjih i vecih afera koje su pogodile Vladu KS, moram primijetiti da je SDP jos uvijek bez i jedne jedine mrlje. Tri mlada ministra jako dobro rade posao, od utopljavanja zgrada, preko povecanja socijalnih naknada do rekonstrukcije cesta i nabavke novih vozila i koliko vidim, medju najaktivnijim ministrima su. Sa druge strane, jedina stranka za koju se jos uvijek ne veze niti jedna afera.
Samo da reknem ovim sto kazu da ce se SDP raspasti.
Tacno je da ce jedan dio zelenog clanstva otici iz SDP, sto pozdravljam. Vrijeme je da se SDP jos procisti, i jos, i jos... da na kaju ostanu pravi i istinski, bez interesa clanovi.
Ali je 100% tacno da ce SDP zbog ovakvog principijelnog drzanja vratiti dobar dio glasaca. Glasaci ne moraju biti clanovi. Na kraju krajeva izbore ne dobija stranka koja ima vise clanova, nego dobija ona za koju glasa najvise glasaca.
To kako ce ljudi nagraditi ili ne SDPove poteze cemo vidjeti na sljedecim izborima.
Po meni, na dobrom su putu da im glasaci polako pocnu oprastati ono kurvanje sa SDA 2011-2014.
A neki im to nece nikada oprostiti. A za to kurvanje su upravo najzasluzniji ovi sto su izbaceni iz SDP-a i koji ga sad napustaju.
Ulje i voda se ne mijesaju. Tako i SDP i nacionalne stranke. Tako mora ostati za vazda, bez obzira na one ublehe treba drzavu spasavati.
Sa nacionalistima ni u halu zajedno.
Control panel wrote:Samo da reknem ovim sto kazu da ce se SDP raspasti.
Tacno je da ce jedan dio zelenog clanstva otici iz SDP, sto pozdravljam. Vrijeme je da se SDP jos procisti, i jos, i jos... da na kaju ostanu pravi i istinski, bez interesa clanovi.
Ali je 100% tacno da ce SDP zbog ovakvog principijelnog drzanja vratiti dobar dio glasaca. Glasaci ne moraju biti clanovi. Na kraju krajeva izbore ne dobija stranka koja ima vise clanova, nego dobija ona za koju glasa najvise glasaca.
To kako ce ljudi nagraditi ili ne SDPove poteze cemo vidjeti na sljedecim izborima.
Po meni, na dobrom su putu da im glasaci polako pocnu oprastati ono kurvanje sa SDA 2011-2014.
A neki im to nece nikada oprostiti. A za to kurvanje su upravo najzasluzniji ovi sto su izbaceni iz SDP-a i koji ga sad napustaju.
Ulje i voda se ne mijesaju. Tako i SDP i nacionalne stranke. Tako mora ostati za vazda, bez obzira na one ublehe treba drzavu spasavati.
Bice ovo danas zanimljivo.
Npr. Bice zanimljivo vidjeti ko ce se od najavljenih SDP nacelnika pojaviti (osim Delica,naravno).
Dervisagic i Helic? Cisto sumnjam,ljudi su u povjerenistvu.
Imamovic? How yes no.
Mozda Kamenjakovic? Vidjecemo.
Od federalnih i drzavnih zastupnika bice sigurno Zlatko Ercegovic,Hasan Muratovic i Enko Bijedic.
Ko god se pojavi,bice jasno da i njemu treba dati sut-kartu iz SDP-a.
Ostri i bolni,ali neophodni rezovi za dugorocno ozdravljenje partije.
Control panel wrote:Samo da reknem ovim sto kazu da ce se SDP raspasti.
Po nekoj navijačkoj atmosferi, ne bi se reklo da se radi o press ici... više liči na neki predizborni skup...
Evo i polacijela govori o tome koliko je ko salu napunio...
Ako ulaze samo novinari sa akreditacijama, ne bi trebalo da bude više od 20-ak novinara u vrh glave...
Danasnja sala napunice se ljudima iz drugih dijelova kantona, 500 ljudi mogu sabrat kako hoćeš, sasvim irelevatno i ne mora govoriti o stvarnoj podrsci novom projektu.
To koliko ce ljudi doci na danasnju press konferenciju nema nikakve veze s potpunim debaklom i izostankom tuzlanske podrske Jasminu Imamovicu u toj emisiji.
Ali će biti interesantno vidjeti ko ce od Tuzlaka biti tamo i koga Tuzla u stvarnosti zaista podržava.
Last edited by polacijela on 17/07/2019 10:07, edited 1 time in total.
polacijela wrote:Danasnja sala napunice se ljudima iz drugih dijelova kantona, 500 ljudi mogu sabrat kako hoćeš, sasvim irelevatno i ne mora govoriti o stvarnoj podrsci novom projektu.
To koliko ce ljudi doci na danasnju press konferenciju nema nikakve veze s potpunim debaklom i izostankom tuzlanske podrske Jasminu Imamovicu u toj emisiji.
Ne sporim da mogu sakupiti i 1000 pa i više, ljudi, ukoliko se radi o skupu podrške.
ali radi se o press konferenciji za medije, te bi u tu salu trebali uči samo nabrojani učesnici i akreditovani novinari.
Da razjasnimo... je li to skup podrške raspuštenom KO SDP TK ili pressica ?
To je sasvim nebitno.
Bitno je ko će se od Tuzlaka danas tamo pojaviti.
I Jasmin će danas poslije press konferencije biti malo bliži predstavi o tome koga tvrdi da zastupa. Na papiru možda. U stvarnosti izgleda da ipak ne.
Ne mogu se porediti.
Ali je nemoguće ne vidjeti da Jasmin u jeku svoje najgore unutarstranačke krize nije imao ni 5 redova pristalica u toj sali, Senad nije mogao napraviti ni uspješan selfi
U gradu u kojem je gradonačelnik.
U trenutku kada tvrdi da je cijeli grad uz njega.
U emisiji koja je doslovno bila plaćeni propagandni program.
Ja se pitam zašto bih išao trošiti svoje vrijeme na snimanju tuđe emisije?
Dok bih recimo vjerovatnije prisustvovao skupu, konferenciji na kojoj je jako bitno prikazati masovnost, podrsku necemu sto i ja zastupam.
polacijela wrote:Ne mogu se porediti.
Ali je nemoguće ne vidjeti da Jasmin u jeku svoje najgore unutarstranačke krize nije imao ni 5 redova pristalica u toj sali, Senad nije mogao napraviti ni uspješan selfi
To kojih ce biti vise i koliko ce SDP zbog ovoh poteza dobiti ili izgubiti vidjet ce se po rezultatima izbora.
Ako vecina SDPovac misli i draga mu je SDA onda SDP treba da se ukine i da se svi presele u SDA. Neka nas vise ne smaraju. Nema tu simpatija. Ili si crven ili zelen. Nema sredine. Ko god misli da je SDP pogrijesio sto nije u koaliciji sa SDA sirom su mu otvorena vrata prema SDA. Neka idu.
Mislim da ce SDP sa ovim potezom vratiti dobar dio razocaranih glasaca, a izgubiti prikrivene SDAovce u svojim redovima i interesdzije.
To se ne da porediti... na tu emisiju sam mogao otiči, ali bilo mi mrsko gužvati se u sali, pozdravljati sa svijetom, vjerovatno i dosadno... a svakako će biti na fb ili u Face Dnevniku.
Za presicu kako je ti vidiš, kao čin podrške svojoj politici,Jasmin bi to morao organizovati na Gradskom trgu... i , uz 20-tak novinara,bilo bi sigurno nekoliko hiljada ljudi, s ovim uzavrelim strastima u SDP-u vjerovatno i 10 000...i to sve iz Tuzle.
polacijela wrote:Ne mogu se porediti.
To kojih ce biti vise i koliko ce SDP zbog ovoh poteza dobiti ili izgubiti vidjet ce se po rezultatima izbora.
Ako vecina SDPovac misli i draga mu je SDA onda SDP treba da se ukine i da se svi presele u SDA. Neka nas vise ne smaraju. Nema tu simpatija. Ili si crven ili zelen. Nema sredine. Ko god misli da je SDP pogrijesio sto nije u koaliciji sa SDA sirom su mu otvorena vrata prema SDA. Neka idu.
Mislim da ce SDP sa ovim potezom vratiti dobar dio razocaranih glasaca, a izgubiti prikrivene SDAovce u svojim redovima i interesdzije.
Vrijeme ce pokazati.
Ova presica će vjerovatno rukovodstvu SDP-a biti kao jelovnik...
Stanje nacije: BIA u središtu SDP-a!
Jedna od novokomponovanih narodnih sentenci glasi: „Gdje počinje Bosna, prestaje logika!“. U prevodu, to znači, primjerice, da mudro rukovodstvo raštimanog udruženja građana pod kodnim nazivom SDP, odluči da nagradi kantonalne vrhuške u Sarajevu i Unsko-sanskoj nahiji na način da prve pohvali za izborni neuspjeh, a druge da nagradi koalicijom sa nacionalnom strankom, a da pobjednički tim u Tuzlanskom kantonu, koji je osvojio 38 posto ukupnih glasova kvazikomunjara, rasturi na više dijelova!
Dakle, i sam nagovještaj da esdepejci u TK, kao izborni pobjednici, formiraju vlast sa SDA je unaprijed sankcionisan. To znači da šefu SDP-a Nerminu Nikšiću i vjernim mu slugama Jasminu Imamoviću, Damiru Nikšiću, trgovcu mješovite robe Denisu Bećiroviću, Saši Magazinviću i Irfanu Čengiću, po rođenju preplaćenim poslanicima, A-SDA, stranka kratkih pantalona, nije nacionalna stranka. Doduše jesu nacionalno-vjerska stranka! Helem, sa tom strankom mogu u koaliciju. No, to su ilustracije nečeg sasvim drugog problema...
ostatak teksta na http://tuzlalive.ba/stanje-nacije-bia-u-sredistu-sdp-a
Interesantan osvrt Ekrema Avdica za i protiv jednih i drugih koji je dosta puta na slican nacin iznesen u javni prostor.
Sta kaze nn.
Na kongresu se vidjelo da se radi o manjoj frakciji.
A ljudi imaju 40% od ukupnog broja glasova sdp na izborima.
Kad tad ce isplivati ko stoji iza ovog parcanja sdp i politike " necemo sa nacionalnim strankama koje se zovu sda".
emlas wrote:
Interesantan osvrt Ekrema Avdica za i protiv jednih i drugih koji je dosta puta na slican nacin iznesen u javni prostor.
Majstor si, navuče me s ovim "za i protiv" da pročitam, evo ga kontam jedan racionalan i trezven analitički tekst, kad tamo- skoro na nivou "Kurira" i "ALO". Ma šta kaže vrli Ekrem, ni manje ni više nego je BIA upetljana.
A argument o boravku Mašića za vrijeme rata u Novom Sadu je na tragu Bakirovog podmetanja Peđi Kojoviću da je rat proveo u Srbiji
emlas wrote:
Majstor si, navuče me s ovim "za i protiv" da pročitam, evo ga kontam jedan racionalan i trezven analitički tekst, kad tamo- skoro na nivou "Kurira" i "ALO". Ma šta kaže vrli Ekrem, ni manje ni više nego je BIA upetljana.
A argument o boravku Mašića za vrijeme rata u Novom Sadu je na tragu Bakirovog podmetanja Peđi Kojoviću da je rat proveo u Srbiji
Uze mi riječ iz usta, kakav crni Ekrem, niko ga ne šljivi... Prije 20-30 godina znao je i šta pametno napisati, reči, izvaliti...