FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Korovjev

#56552 Re: FC Barcelona

Post by Korovjev »

Mesi ovu tekmu odigrao opet za mene jer je, ovaj put iz igre, pogodio spoj devedesetke ali onako kako ja volim, sa vanjske strane da se lopta probuši i ode u gol aut. Da sam na njegovom mjestu samo bih izašao nakon takvog poteza 'eto vam igrajte se sad'.
I Valverde me poslušao pa je odmarao Albu a naprijed na toj strani igrali Dembele i Coutihno kao loša imitacija Neymara i Inieste.
Da sam Amiđa Idriz i ovi ostali Liverpoolovci ufurao bih se da i Mesi i Valverde čitaju ovu temu. A Skenderija im prevodi. Zato pazite šta pišete.
Korovjev

#56553 Re: FC Barcelona

Post by Korovjev »

Bez zeze mislim da je vrijeme da se pokuša malo igrati bez Mesija. I to neki duži period, da se malo ovi ostali oslobode, pokušaju nešto sami. Jer ovako fakat se vidi da se sve vrti oko njega. Pa prvi gol sad u srijedu ih je morao petoricu okrenuti i kad je dao loptu Coutihno i Dembele su bili 2 na 1 sa nekim nesretnikom, a nije bila nikakva kontra nego standardni napad Barce. A bogme je sve rjeđe i rjeđe u stanju da petoricu nareda u svakoj tekmi.
Neymarove najbolje igre (i zaključak da se radi o velikom igraču) su došle one jedne sezone kad se Mesi na početku povrijedio pa je ovaj preuzeo i tim je igrao fenomenalno, lijepo, brzo. Pa se Mesi vratio reda radi na klasiko u drugom poluvremenu premda ih je Ney već u prvom rastočio mislim da je bilo 2:0.
E ovo je lako napisati ali igrač kao Mesi se ne ostavlja na klupi duži period, osim ako nije povrijeđen. I da trener ima muda (ne znam možda i ima) i podršku uprave (sigurno ne) nakon par tekmi bi ih Rakuteni, Najkiji i ostalo sponzori pritisli.
AmiĐa_Idriz

#56554 Re: FC Barcelona

Post by AmiĐa_Idriz »

Korovjev wrote: Da sam Amiđa Idriz i ovi ostali Liverpoolovci ufurao bih se da i Mesi i Valverde čitaju ovu temu. A Skenderija im prevodi. Zato pazite šta pišete.
Samo mi reci jesi li fakat ozbiljan :mrgreen:
Korovjev

#56555 Re: FC Barcelona

Post by Korovjev »

AmiĐa_Idriz wrote:
Korovjev wrote: Da sam Amiđa Idriz i ovi ostali Liverpoolovci ufurao bih se da i Mesi i Valverde čitaju ovu temu. A Skenderija im prevodi. Zato pazite šta pišete.
Samo mi reci jesi li fakat ozbiljan :mrgreen:
Samo pročitaj prve dvije riječi mog posta koji slijedi iza ovog kojeg kvotaš i sve će ti se samo reći. A ako si čitao Majstora i Margaritu onda bi trebao znati kako Korovjev djeluje u javnosti. A ako nisi pročitao tu knjigu, onda imaš lektiru.
AmiĐa_Idriz

#56556 Re: FC Barcelona

Post by AmiĐa_Idriz »

Jesam i kontam :mrgreen:

Elem, izgleda da će se morati mijenjati ime teme :mrgreen:
studeni76

#56557 Re: FC Barcelona

Post by studeni76 »

Jel sad vakat za bijele maramice il čekaju potpuni raspad!?
Distortion

#56558 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

Valverde rotacija gubi bodove iz kola u kolo.

Opet remi na Camp Nou protov Bilbaa koji je redovna musterija. Nema timskog duha, nekako kao da svako igra za sebe, Alba ne daje povratnu loptu Coutinhu kod ciste situacije. Pique glumi malo igraca sredije terena a malo napadaca.
Sve ide nekako sporo a i kako ce ici kad je Valverde stavio na sredini Roberta, Vidala i Rakitica. :shock:

Golman baskijaca odlicno branio, skidao ciste sanse.

Nesto nije uredu u timu.
Derdiyok

#56559 Re: FC Barcelona

Post by Derdiyok »

Idi s klupe ubleho jedna.
Korovjev

#56560 Re: FC Barcelona

Post by Korovjev »

Eto vidite da Valverde čita temu pa je probao bez Mesija. Samo je problem što samo ja ovdje dajem prijedloge za neke promjene u igri, a nešto mi ne ide u zadnje vrijeme, vi ostali samo maramicama mašete. A ako koga treba otjerati to je Dembele. Lik me počeo nervirati haman ko Pike.
Hasan006

#56561 Re: FC Barcelona

Post by Hasan006 »

Korovjev wrote:Lik me počeo nervirati haman ko Pike.
Bazinga1234

#56562 Re: FC Barcelona

Post by Bazinga1234 »

Dobra Barcelona večeras. Arthur :thumbup: odličan.
Crvena Tifoza

#56563 Re: FC Barcelona

Post by Crvena Tifoza »

Šta reći :D
Derdiyok

#56564 Re: FC Barcelona

Post by Derdiyok »

Radije bih volio da vidim uručene papire Valverdeu vala.
Crvena Tifoza

#56565 Re: FC Barcelona

Post by Crvena Tifoza »

Messi show :D
Korovjev

#56566 Re: FC Barcelona

Post by Korovjev »

Fala spolovilu da više odigraše jednu gledljivu tekmu. I to vrlo gledljivu. Malo je i Totanham pomogao svojom postavkom, ali lijep fudbal se igrao sinoć. Nekako su mi izgledali 7 puta naloženije nego u ovim zadnjim prvenstvenim kad su baš ko sline igrali. Mesi kod 4 gola u 90 ganja lika, uklizava uz aut liniju. To nisam dugo vidio. Nije savršeno, neke nonšalancije i podcjenjivanja je opet bilo, ne znam kako nakon Rome prošle godine, ali se barem igralo lijepo.
Što se tiče Mesija, skontao sam da ga moram vidjeti kako igra uživo.
I mislim da bi za prvi Mesijev gol po asistenciju trebali upisati i Albi koji je dao loptu ali i Kutinju i Suarezu zbog propuštanja. Ovo se naročito odnosi na drugi Mesijev gol kad ga je Suarez onako ‘uposlio’ ne taknuvši loptu.
Distortion

#56567 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

Dovedes Malcoma za 40 mil € i covjeka saljes na tribine a i protiv Valencije nije u sastavu. Ne razumijem Valverdeove odluke da Malcoma ignorise.
Crvena Tifoza

#56568 Re: FC Barcelona

Post by Crvena Tifoza »

Koji je ovo put do sad da pišu da Messi želi nogirati Dembelea iz kluba? :-)
Korovjev

#56569 Re: FC Barcelona

Post by Korovjev »

Sve ne stignem napisati, ali moram pohvaliti Semeda. Igra dobro već par tekmi prije svega defanzivno, što je i normalno jer smo ofanzivno nagnuti na Alaba stranu, ali napravi nešto i prema naprijed. Ali najbitnije je da više nema ona neka zaletanja u trojicu, gubljenja lopte, nego igra pametno u skladu sa sistemom igre. Nije Kafu da se razumijemo, ali dobar desni bek gdje nam škripi još od odlaska Dani Alvesa. Ono što mi je bitno je da se vidi napredak u njegovoj igri i prilagodba timu.
Ok je odigrao i ovaj Arthur zadnje dvije, ali je za njega još rano reći. Dobro je da mu se daje prilika i to u uzastopnim tekmama. Njemu će lakše biti jer je u sistemu od malih nogu, ali igra i na bitnoj poziciji za taj sistem, pa ćemo vidjeti ima li kvalitetu tu da igra.
Dembele prvo treba naučiti kako da igra u sistemu Barce jer ovo do sada, osim povremenih bljeskova talenta, izgleda kao da je tek došao u tim. Totalno neuigran sa ostatkom tima. Istina je da se teško uigrati sa timom u kojem imaš igrača oko kojeg se sve vrti, još ako mu je možda ego veći od pameti, kao što je je npr. bio kod Ibrahimovića, onda bojim se da mu je taraba. A ima i primjer Suaeza koji je skontao ovdje sam druga violina i nema problem sa tim igra, trči, ne puca slobodnjake.... Ili primjer Neymara koji je bio druga violina, pa je skontao hoću da budem prva, pa je otišao. Ova imena navodim samo kao primjere, jer Dembele do sada nije pokazao da je nivo navedenih igrača, a nije da nije imao priliku i to na različitim pozicijama.
A da se ne lažemo nije ni Coutihno nešto puno više pokazao.
Nadzorna_ploca

#56570 Re: FC Barcelona

Post by Nadzorna_ploca »

Koji su strucnjaci ovi iz Barcelone :izet:
Sve ih selami Paco bombarder Alcacer.
Logovan

#56571 Re: FC Barcelona

Post by Logovan »

Nadzorna_ploca wrote:Koji su strucnjaci ovi iz Barcelone :izet:
Sve ih selami Paco bombarder Alcacer.
:D :D
Image
tovarish

#56572 Re: FC Barcelona

Post by tovarish »

Sad kad je Jardim dobio otkaz u Monacu,mogao bi biti dobar izbor za "vasu" klupu.
Derdiyok

#56573 Re: FC Barcelona

Post by Derdiyok »

Ubi Paco životom. Šteta nedobivene prilike...
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#56574 Re: FC Barcelona

Post by Bobi »

Uf..boli i mene, mislim da se sjebo dobro :cry:
AmiĐa_Idriz

#56575 Re: FC Barcelona

Post by AmiĐa_Idriz »

Image

:cry: