Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
dembele

#56526 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dembele »

Ali pazi ti Bakira idiota koji u ovom trenutku bulazni o letećim robotima, lovcima na divljač, dronovima, prebrojava on nešto a ona niškorist od premijera FBiH tulumari po planinama susjedne države dok mu u domovini vatra uništava ogromne površine.

i šta kažu u SDA :"Riješili smo sve velike krize, sigurno ćemo znati savladati sve buduće izazove" :lol: :lol: :lol:
Hajvan

#56527 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hajvan »

Sabina je sve dogadjaje i cinjenice fino hronoloski poredala.

Samo ovi clanovi i botovi Srpske Demagogijske Akcije (SDA) i njeni derivata(DF, HDZ…) mogu naci “neparvilnosti” u njenom obracanju
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#56528 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sime_cipol »

Gandalf wrote: 27/07/2022 09:11
convict wrote: 27/07/2022 00:29 najporaznije u cijeloj ovoj prici proteklih 10 dana je to da je BiH evidentno izgubila podrsku SAD, a s njima i Britanije. jos ostaje samo da se vidi da li je u pitanju to da smo sitnis u vecoj geopolitickoj igri ili su jednostavno digli ruke od nas jer ne zele podrzavati korumpiranu stoku koju biramo iz godine u godinu
BiH nikada nije ni imala podrška Zapada, da smo imali, zar bi se desila Srebrenica, nakaradni Dayton i 1000 drugih nepravdi u zadnjih preko 30 godina.
Podrška Zapada je uvijek bila deklarativna i lažna, a kako vidimo u posljednje vrijeme prestali su čak i da glume da su nam kao lafo neki prijatelji.
Ne mozes Amerima i Britancima prodavati suplju, potpisati nesto i onda se praviti mrtav. Bakir je potpisao, a kada nije htio ispostovati onda su ljudi nametnuli, jer imaju za to instrumente.
Treba ridjo govno kazniti na izborima, zelene kmere sa njim jer su prodali gradjansku drzavu radi tala sa HDZ.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#56529 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by corolla02 »

Na važeću objavu of OHR se još čeka, znaci sve momentalne napetosti treba ostaviti postrani, uzmite sladoled ili kokice i namjestite se po vašoj želji…

No kad pogledamo u zadnjih 30g naše vodje su svu energiju vodili i trošili samo na svog komsiju, bitno je bilo Sarajevo i njegova izgradnja dok ostalo je bilo potpuno zanemareno; dalje, lokalni politički sukobi su dobili primat od vizije gdje zemlja stoji ili gdje ide; ovakvo trošenje vremena i novčanih sredstava je dovelo situacije ovakve kakva jeste, potencijal odlazi vani, zemlja penzionera ostaje iza, ogromni politički aparat koji samo gleda ispred sebe, državne jasle za podobne, zona komfora, podobni glasači ostaju iza i sl.

Ovakva politička situacija se prelila i na ostale sfere života u zemlji kultura, sport, privreda i sl

Ukratko, onaj komfor koji je postojao u ex YU je prihvaćen zdravo za gotovo kod nas, dok takav vid uređenja zemlje je neodrživ i bukvalno vise ne postoji, tj teško onome koji očekuje od drugog da mu nešto uradi i da bude održivo

U međuvremenu Bakir je iznjeo alternativu, odliv ljudi zemlja će nadomjestiti sa hi-tech inovacijama i to je OK ali nije pojasnio kako da dodjemo do tih novih tehnologija, i to ćemo da uvozimo i plaćamo očigledno jer nemamo navike kao neka radna nacija… Naravno nije SDA samo tu ali posto su najbrojniji i najduže na vlasti trebaju i preuzeti tu odgovornost

Na kraju, jedna od glavnih karakteristika zemalja u tranziciji je ta da kreiraju i u biti su dobre sluge ali loše lideri ili vodje…
Lex77

#56530 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Lex77 »

SARAJEVO, (Patria) - Prema informacijama koje je od jutros objavilo više medija, visoki predstavnik Christian Schmidt odlučio je ipak mijenjati Izborni zakon Bosne i Hercegovine, ali u onom dijelu koji se odnosi na integritet izbora.

Portal Politički.ba piše da im je potvrđeno da je Schmidt za sada po strani ostavio dio odluke koja je proteklih 10-ak dana izazvala buru negodovanja u Bosni i Hercegovini, a tiče se izmjena Ustava FBiH i Izbornog zakona koji bi bio mijenjan po modelu i željama HDZ-a BiH.

Na najavu takve mogućnosti oštro su reagovale sve građanske i skoro sve probosanske stranke, poručivši da će se svim demokratskim sredstvima, pa i ulicom boriti protiv tog zakona.

Prije dvije večeri ispred zgrade OHR-a u Sarajevu protestvovalo je više od sedam hiljada građana koji su poručili da ne žele dodatnu etničku podjelu države, koju bi Schmidt uveo ako bi usvojio dio dokumenta koji se odnosi na političke izmjene Izbornog zakona i uvođenje cenzusa za popunjavanje Doma naroda FBiH, te promjenama potrebnog broja delegata za izbor predsjednika FBiH.

Kako je Patria ranije najavila Schmidt će se danas u zgradi Delegacije EU sastati s ambasadorima zemalja članica EU, predstavnicima EUFOR-a i OHR-a.

Prema pisanju portala Istraga.ba, u OHR-u razmatraju samo tehničke izmjene, ali pojedine članice Vijeća za implementaciju mira nastavljaju insistirati i na političkim izmjenama.

Pojedini izvori tvrde da je ipak moguće da Schmidt u posljednjem trenutku, uprkos velikom protivljenju probosanskih stranaka, građana, ali i članica EU, nametne i izmjene Izbornog zakona i Ustava FBiH koje se tiču popunjavanja i funkcionisanju Doma naroda FBiH.
Lex77

#56531 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Lex77 »

HDZ nije blokirao odluku o ukidanju akcija.
Definitivno će dobiti izborni zakon po želji.
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/26 ... _foto.html
Droog

#56532 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Droog »

relativno84 wrote: 27/07/2022 05:45 Nista novo kod Sabine, onako baca sta stigne ako se nesto zalijepi super.
Vrucine su ostavile traga primjetno.
Sta je slagala?
pinkman

#56533 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pinkman »

Evo kome nije jasno kako se lobira
Zašto su Osmani i Kurti otputovali u SAD: Najvrednija investicija Kosovu od Blinkena i ćerke Medlin Olbrajt
https://www.danas.rs/vesti/politika/zas ... n-olbrajt/
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#56534 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Truba »

Droog wrote: 27/07/2022 13:08
relativno84 wrote: 27/07/2022 05:45 Nista novo kod Sabine, onako baca sta stigne ako se nesto zalijepi super.
Vrucine su ostavile traga primjetno.
Sta je slagala?
ženska je cool zapazio sam je 2008 u kafiću baš je lovable girl nisam joj prišao :(
ona je poor mans AOC a kao takva nema šaMse u BiH
nit je uzimaju zaozbiljno
možda malo od malte do kafića na drveniji
Haris.ba

#56535 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

pinkman wrote: 27/07/2022 13:34 Evo kome nije jasno kako se lobira
Zašto su Osmani i Kurti otputovali u SAD: Najvrednija investicija Kosovu od Blinkena i ćerke Medlin Olbrajt
A mi? Evo na energetskim projektima koga smo sve otjerali?

Na kraju, evo i Kinezi ispadose za termoelektranu. A, mi koliko godina nismo elektroenergetski objekat otvorili? A, u igri bili i Njemci i Francuzi i Amerikanci. Ali, neko ce zaraditi, prodati prirodno bogatstvo, bla bla. I poslije 30 godina na onome sto ostalo iza Tite.
pinkman

#56536 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pinkman »

Haris.ba wrote: 27/07/2022 13:45

Na kraju, evo i Kinezi ispadose za termoelektranu. A, mi koliko godina nismo elektroenergetski objekat otvorili? A, u igri bili i Njemci i Francuzi i Amerikanci. Ali, neko ce zaraditi, prodati prirodno bogatstvo, bla bla. I poslije 30 godina na onome sto ostalo iza Tite.
Mi Kineze doveli... :lol: glavne konkurente Americi za broj jedan.
Sanjarko

#56537 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sanjarko »

Kinezi ispali jer EU ne da radi emisija CO2 kako sam ja shvatio
Sanjarko

#56538 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sanjarko »

pinkman wrote: 27/07/2022 14:19

nismo, projekat stopiran i opet nismo Amerima i EU po mjeri
Sanjarko

#56539 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sanjarko »

a u HR i SRB, Kinezi mogu da grade, hint Peljeski most, sve SOS [strane obavjestajne sluzbe] i stranci znaju i opet im nismo po mjeri
Milenkov buraz

#56540 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Milenkov buraz »

Sanjarko wrote: 27/07/2022 14:35

Prvobitne turbine koje su planirane mislim iz Njemačke više se ne proizvode zbog CO2 emisija pa su onda pinudili Kinezi zamjenske svoje koje ako imaju iste i slične parametre ali onda je to postalo upitno. Međutim sada po meni mogli bi ponovo pokrenuti i na foru izgraditi jer svakako je energetska kriza pa će čak i Nijemci reaktivirati privremeno neke na ugalj jer neće biti dovoljno struje.
pinkman

#56541 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pinkman »

Sanjarko wrote: 27/07/2022 14:36
pinkman wrote: 27/07/2022 14:19

U svakom slucaju je potpisano bilo sa Kinezima.

A na Kosovu daju posao firmi blizak americkim politicarima. Samim time dobijaju prednost.
Hajvan

#56542 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hajvan »

Isti ljudi bi pisali o malverzacijama, korupciji i lopovluku da su ovo bosnje uradile :lol:
Neutron

#56543 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Neutron »

Milenkov buraz wrote: 27/07/2022 14:42
Sanjarko wrote: 27/07/2022 14:35

Prvobitne turbine koje su planirane mislim iz Njemačke više se ne proizvode zbog CO2 emisija pa su onda pinudili Kinezi zamjenske svoje koje ako imaju iste i slične parametre ali onda je to postalo upitno. Međutim sada po meni mogli bi ponovo pokrenuti i na foru izgraditi jer svakako je energetska kriza pa će čak i Nijemci reaktivirati privremeno neke na ugalj jer neće biti dovoljno struje.
Najveća greška i podlost zapada na koju je naša vlada pala. Sa novim blokom svi naši problemi oko el energije bi nestali. A laž je za emisiju CO2, mani se ekoloških aktivista i priča o zagađenju. Da je napravljena bila bi najmoderniha TE na Balkanu sa minimalnim procentom emisije CO2 usljed novih prečiščivaća i filtera.

Zapad kao zapad, uvijek će nas izdati i sada se maksimalno okrenuti Kinezima, nakon svega treba.
Milenkov buraz

#56544 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Milenkov buraz »

Neutron wrote: 27/07/2022 14:48
Spoiler
Show
Milenkov buraz wrote: 27/07/2022 14:42

Najveća greška i podlost zapada na koju je naša vlada pala. Sa novim blokom svi naši problemi oko el energije bi nestali. A laž je za emisiju CO2, mani se ekoloških aktivista i priča o zagađenju. Da je napravljena bila bi najmoderniha TE na Balkanu sa minimalnim procentom emisije CO2 usljed novih prečiščivaća i filtera.

Zapad kao zapad, uvijek će nas izdati i sada se maksimalno okrenuti Kinezima, nakon svega treba.

To je prije svega greška SDA koja je bezidejna organizacija glupana. To je trebao biti projekat od najvišeg nacionalnog značaja, napraviti strategiju energeteske neovisnosti koliko je to realno i moguće ali dok je SDA neki faktor kod Bošnjaka nema tu napretka, vizije, ideja...sve se svodi na horuk.
Sanjarko

#56545 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sanjarko »

pinkman wrote: 27/07/2022 14:44
Sanjarko wrote: 27/07/2022 14:36

A na Kosovu daju posao firmi blizak americkim politicarima. Samim time dobijaju prednost.
halo ba, projekat stopirali da se ne zamjerimo Americi i EU, Kinezima moramo obestecenje isplatit, i istima Amerima i EU-ovcima nismo opet po mjeri, a EU dala za Peljeski most Hrvatima i HR, milijardu, Kinezi izgradili, i oni su po mjeri

fuj licemjerje/arsini na n-tu
Neutron

#56546 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Neutron »

Milenkov buraz wrote: 27/07/2022 14:54
Neutron wrote: 27/07/2022 14:48
Spoiler
Show

To je prije svega greška SDA koja je bezidejna organizacija glupana. To je trebao biti projekat od najvišeg nacionalnog značaja, napraviti strategiju energeteske neovisnosti koliko je to realno i moguće ali dok je SDA neki faktor kod Bošnjaka nema tu napretka, vizije, ideja...sve se svodi na horuk.
Brate, nije SDA sama u vlasti u federaciji. Ne opravdavam vanago ali ovo je trebao projekat biti guran maksimalno sa svih strana. 99% SDA su lopovi strašni ali kad te zapad ne želi iako se trudiš najviše što možeš i praviš ustupke sa svih strana a oni te opet bacaju pod noge.
pinkman

#56547 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pinkman »

Sanjarko wrote: 27/07/2022 14:57
pinkman wrote: 27/07/2022 14:44

halo ba, projekat stopirali da se ne zamjerimo Americi i EU, Kinezima moramo obestecenje isplatit, i istima Amerima i EU-ovcima nismo opet po mjeri, a EU dala za Peljeski most Hrvatima i HR, milijardu, Kinezi izgradili, i oni su po mjeri

Pa to ti ja i govorim. Nije im nikako trebalo davati posao nego Amerikancima.

A koliko se sjecam bila je prica i da su Kinezi pisali da ne mogu ispuniti ugovor jer americki General Electric nece isporuciti robu.
Sanjarko

#56548 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sanjarko »

pinkman wrote: 27/07/2022 15:14
Sanjarko wrote: 27/07/2022 14:57

A koliko se sjecam bila je prica i da su Kinezi pisali da ne mogu ispuniti ugovor jer americki General Electric nece isporuciti robu.
pa daje se kreditoru, Kinezi kreditori, uslov Kineza za taj kredit bio da grade oni, kako ces dat Amerima :?: Kinezi rekli opet da mogu gradit, samo sa svojim turbinama/tehnologijom, mi odbili da se nezamjerimo Amerima i EU-ovcima

da bi nas od njih docekao ovakav noz u ledza/izdaja, fuj

dok HR i Hrvati mogu da im grade Kinezi, Peljeski most s/od para EU poreskih obaveznika i to milijardu dali Kinezima

fuj
kamberovica polje

#56549 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kamberovica polje »

Sanjarko wrote: 27/07/2022 15:23
pinkman wrote: 27/07/2022 15:14

pa daje se kreditoru, Kinezi kreditori, uslov Kineza za taj kredit bio da grade oni, kako ces dat Amerima :?: Kinezi rekli opet da mogu gradit, samo sa svojim turbinama/tehnologijom, mi odbili da se nezamjerimo Amerima i EU-ovcima

dok HR i Hrvati mogu da im grade Kinezi, Peljeski most s/od para EU poreskih obaveznika i to milijardu dali Kinezima

fuj
Kinez gradi a EU plaća nije isto kao Kinez plaća i gradi. Valjda ti ne moram objasnjavat zašto.
Crna Gora je skoro bankrotirala zbog kineskih kredita, ali lakše je histerisat i prosipat paranoje o tome kako nas niko ne voli i kako nam zabijaju nož u leđa.
Sanjarko

#56550 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sanjarko »

kamberovica polje wrote: 27/07/2022 15:28
Sanjarko wrote: 27/07/2022 15:23

fuj
Kinez gradi a EU plaća nije isto kao Kinez plaća i gradi. Valjda ti ne moram objasnjavat zašto.
Crna Gora je skoro bankrotirala zbog kineskih kredita, ali lakše je histerisat i prosipat paranoje o tome kako nas niko ne voli i kako nam zabijaju nož u leđa.
ma ja ba, paranoje, bla, bla, bla, vole nas, bla, bla, bla, ubise se od ljubavi za nama
Locked