BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Cossack

#56526 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

CooK wrote:
made_in_sarajevo wrote:Mozda covjek redovno placa, jake pretplate ima i uzel na 4 razlicita broja. Sad ih proda, tamo.vraca ratu lagano, njemu kes i svima dobro. Nije ni prvi ni zadnji koji tako radi. Za ovim novim telefonima je cista sreca ako se ugrabi na vrijeme jer ih raja uzimao bas kao da je dzaba. Ista stvar sa playstationom bila. Za 2 dana potrosene zalihe u Sarajevu.
A mozda su u sumi? Ili u bunaru? Pusti ti to mozda... Neko moze dobiti 4 komada S9 a neko obidje sve Telecomove poslovnice u kantonu i ne daju mu nijedan a na 1444 uredno govore da ima na stanju. I dalje stojim iza toga da je BH Telecom kriminalan, od najnizeg do najviseg nivoa(cast izuzecima kojih je jako malo).
Jesi ih pokušao nazvati da bezveze ne obilaziš sve poslovnice? :cry:

https://www.bhtelecom.ba/kontakti-proda ... jna-mjesta
probook

#56527 Re: BHTelecom All About

Post by probook »

CooK wrote:
made_in_sarajevo wrote:Mozda covjek redovno placa, jake pretplate ima i uzel na 4 razlicita broja. Sad ih proda, tamo.vraca ratu lagano, njemu kes i svima dobro. Nije ni prvi ni zadnji koji tako radi. Za ovim novim telefonima je cista sreca ako se ugrabi na vrijeme jer ih raja uzimao bas kao da je dzaba. Ista stvar sa playstationom bila. Za 2 dana potrosene zalihe u Sarajevu.
A mozda su u sumi? Ili u bunaru? Pusti ti to mozda... Neko moze dobiti 4 komada S9 a neko obidje sve Telecomove poslovnice u kantonu i ne daju mu nijedan a na 1444 uredno govore da ima na stanju. I dalje stojim iza toga da je BH Telecom kriminalan, od najnizeg do najviseg nivoa(cast izuzecima kojih je jako malo).
U mtelu nisam nikada imao problema ni ja ni ljudi oko mene da uzmu top modele tel na pretplatu :-D Ovo kod Telecoma mi nista nije jasno, te rezervacije, te cekanja po mjesec dana kao da nzm ti sta kupujes.
corei3

#56528 Re: BHTelecom All About

Post by corei3 »

U telecomu mi nisu dali da uzmem skuplji telefon kao 2. kupljeni uređaj nego samo neki do oko 500KM jer drugi uređaj ide kao nekakva Ultraplus ponuda. Nek mi niko sad ne priča da nije tako kad je tako bilo na šalteru. Uzeo LG K10, Iphone zaboravi
escobar__

#56530 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Ozbiljno razmatram opciju vraćanja na drugu mrežu koju sam koristio prije Telekoma. 3G net mi je počesto neupotrebljiv u zatvorenim prostorima.

Jučer u SCCu u po' Sarajeva ne mogu osvježit Twitter feed jer je konekcija krš, ne znam je li to do mog uređaja ili do mreže, kakva su druga iskustva?
corei3

#56531 Re: BHTelecom All About

Post by corei3 »

escobar__ wrote:Ozbiljno razmatram opciju vraćanja na drugu mrežu koju sam koristio prije Telekoma. 3G net mi je počesto neupotrebljiv u zatvorenim prostorima.

Jučer u SCCu u po' Sarajeva ne mogu osvježit Twitter feed jer je konekcija krš, ne znam je li to do mog uređaja ili do mreže, kakva su druga iskustva?
Nije ti do telefona vjeruj mi. U sred Sarajeva, Klix, facebook, chrome otvara po 10-15 sec. Doduše nekad, ali rijetko, je konekcija stabilna.
made_in_sarajevo

#56532 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

CooK wrote:
ima svega naravno, ali kazem moze se uzeti. pa ja sam uzimao G2 pa G3 pa Mate 9 u Jajcu. sve uzeo mozda 20 dana nakon sto su dosli u telekom.

trazi sefa tih saltera, nazovi 1444 pred njim i pitaj,a svakako se ti razgovori snimaju. mi smo tako prije koju godinu, drug u telekomu radi i drugi kaze da telekom daje 12 mjeseci garancije. jest,nije i nazovemo 1444 pred njim i kaze lik da 12 mjeseci. ovaj sutra od do jebo po telekomu jer lazu raju :mrgreen:
Muuky

#56533 Re: BHTelecom All About

Post by Muuky »

moze li svaki univerzalni daljinski za ovaj hub tech ?
jasmind

#56534 Re: BHTelecom All About

Post by jasmind »

escobar__ wrote:Ozbiljno razmatram opciju vraćanja na drugu mrežu koju sam koristio prije Telekoma. 3G net mi je počesto neupotrebljiv u zatvorenim prostorima.

Preopterecenna bazna stanica, sad puno ljudi koristi 3G. Kad se nadje puno ljudi na jednom mjestu havarija. Svugdje je tako, ne prave oni bazne stanice da mogu milion korisnika opsluzit odjednom.
exwizzard

#56535 Re: BHTelecom All About

Post by exwizzard »

Zasto BHT blokira IP 1.1.1.1 ??

https://blog.cloudflare.com/announcing-1111/
escobar__

#56536 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

jasmind wrote:

Preopterecenna bazna stanica, sad puno ljudi koristi 3G. Kad se nadje puno ljudi na jednom mjestu havarija. Svugdje je tako, ne prave oni bazne stanice da mogu milion korisnika opsluzit odjednom.
Jasno. Prošire se nekad i kapaciteti.

Nekad je mreža padala kad raja za Bajram krene slat SMS poruke, danas već ne jer se nešto uradilo po tom pitanju. Što se neta tiče, sve je luđe i luđe, ja razumijem kad se mreža "sruši" tokom nekog koncerta i sl., kad se na određenom mjestu skupi na hiljade ljudi što nije svakodnevnica ali vala da mi u svakom zatvorenom prostoru jedva radi to ne planiram trpit.
rizibizi

#56537 Re: BHTelecom All About

Post by rizibizi »

made_in_sarajevo wrote:ima svega naravno, ali kazem moze se uzeti. pa ja sam uzimao G2 pa G3 pa Mate 9 u Jajcu. sve uzeo mozda 20 dana nakon sto su dosli u telekom.

trazi sefa tih saltera, nazovi 1444 pred njim i pitaj,a svakako se ti razgovori snimaju. mi smo tako prije koju godinu, drug u telekomu radi i drugi kaze da telekom daje 12 mjeseci garancije. jest,nije i nazovemo 1444 pred njim i kaze lik da 12 mjeseci. ovaj sutra od do jebo po telekomu jer lazu raju :mrgreen:
Odvadi malo, prvi telefon je bilo koji iz ponude BHT s uracunatim popustom, drugi telefon je bilo koji telefon iz ponude po "trzisnoj" cijeni (citaj bez "popusta") treci telefon je ULTRA Plus (jeftiniji telefon za koji na onoj listi tarifa ima cijena za ULTA Plus 1 i UP 2 paket. Tako da ako si na jednu pretplatu kupio G2, G3 i Mate 9 ili si glavni baja u SDA u Jajcu ili imas neku stelu u telecomu te samim tim nisi relevantan. Druga opcija je da nisi baja u SDA u Jajcu i da nemas stelu u BHT nego si kupio G2, pa kupio G3, otplatio G2 i onda kupio Mate 9. Doduse s BHT nema pravila, ako kupujes drugi telefon u SCC u Sarajevu traze ti da na bijeli papir napises svojerucno zahtjev za odobravanje kupovine drugog telefona koji ce kao oni poslati na upravu :? na odlucivanje, a ako odes samo dvije tramvajske stanice dalje na obalu bez problema ces kupiti isti taj telefon bez da te iko jebe u zdrav mozak i u isto vrijeme vuce za nos i usi.
jarobot

#56538 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

exwizzard wrote:Zasto BHT blokira IP 1.1.1.1 ??

Nije blokiran. Ja sad zamjenio google sa ovim i radi
jarobot

#56539 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

jarobot wrote:

Greška ovo je na telemahu izvini :D
crnivrag

#56540 Re: BHTelecom All About

Post by crnivrag »

jarobot wrote: Greška ovo je na telemahu izvini :D
Nije ni tamo blokiran, i ja ga sad normalno koristio.
arnes_king

#56541 Re: BHTelecom All About

Post by arnes_king »

Koje vjerske kanale (islam) imam na mojaTV? Znam za igman, ima li jos neki?
crnivrag

#56542 Re: BHTelecom All About

Post by crnivrag »

arnes_king wrote:Koje vjerske kanale (islam) imam na mojaTV? Znam za igman, ima li jos neki?
MTV Igman SD/HD, Televizija 5 SD/HD, Huda TV SD, Islam Channel SD, Saudi Qu'ran SD.
valjuga

#56543 Re: BHTelecom All About

Post by valjuga »

crnivrag wrote:
arnes_king wrote:Koje vjerske kanale (islam) imam na mojaTV? Znam za igman, ima li jos neki?
MTV Igman SD/HD, Televizija 5 SD/HD, Huda TV SD, Islam Channel SD, Saudi Qu'ran SD.
Ima i Konjic live kamere,ona divna džamija u kadru.
arnes_king

#56544 Re: BHTelecom All About

Post by arnes_king »

crnivrag wrote:
Hvala jos kad bih znao kako da nadjem te kanale? :D i kako ih spremiti u favorite?
kakaljin

#56545 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

jasmind wrote:

3G je radio bez problema tj internet, ali se nije mogao uspostaviti poziv, jer je izbacivalo da nije na mrezi telefon.

Znam jer sam se vozio u autu kroz grad i na vise bazni stanica je isto bilo.
arnes_king

#56546 Re: BHTelecom All About

Post by arnes_king »

Raja neko mi rece da mojaTV podrzava samo 720p i 1080i rezolucije. Sada udjem u postavke vidim po defaultu 720p 50Hz, ja promijenim na 1080p 60Hz. Je li ovo znaci da su ovi HD kanali u FHD ili?

Koje vi postavke koristite?
drug_profi

#56547 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

Neće niko da odgovori zašto smo ostal bez GSM servisa u petak i subotu.
perfect_guy

#56548 Re: BHTelecom All About

Post by perfect_guy »

isključen 3g, isključena lokacija, aktivan wifi. šta može gutati kredit ako telefon samo stoji na standby?
MTV

#56549 Re: BHTelecom All About

Post by MTV »

arnes_king wrote:Raja neko mi rece da mojaTV podrzava samo 720p i 1080i rezolucije. Sada udjem u postavke vidim po defaultu 720p 50Hz, ja promijenim na 1080p 60Hz. Je li ovo znaci da su ovi HD kanali u FHD ili?

Koje vi postavke koristite?
Kanali su vecinom 1080i a na resiveru ti je data mogucnost izbora izlaznog signala u 1080p. I ako je kanal u 720p on ce biti prikazan u 720p ako je kanal u 1080i on ce biti prikazan u 1080i ako ima ili ako bude uvrsten kanal u 1080p on ce ti biti prikazan u 1080p.
Eto tebi sad TV prikaze 1080p 60 Hz a na njemu ide TV Kiss sto ne znaci da je kanal u 1080p on je izvorno 576i.
exwizzard

#56550 Re: BHTelecom All About

Post by exwizzard »

jarobot wrote:
jarobot wrote:

Greška ovo je na telemahu izvini :D
Ma znam i ja da na telemahu radi, vec sam provjerio vecinu ISP u Bosni i samo BHT blokira 1.1.1.1
Cloudflare support kazu da se obratim BHT ali nemamo mi nikakvog direktnog kontakta sa tehnickom podrskom kao u drugim zemljama, ako nazoves 1444 ne znaju sta je ip adresa...
Locked