Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
530i

#5651 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by 530i »

Jednostavno treba zabraniti uvoz tih kineskih setova i općenito svega divljeg. Neku noć ispred mene audi 80 i treće štop svjetlo mu blica crveno i plavo :roll:
amar1994

#5652 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

kineski set je govno klasicno,far je napravljen za halogenu,bio on sa ili bez sociva,al necemo off topic,treba peticija kakva o zabrani ovih disco svjetala :-)
amar1994

#5653 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

530i wrote:Jednostavno treba zabraniti uvoz tih kineskih setova i općenito svega divljeg. Neku noć ispred mene audi 80 i treće štop svjetlo mu blica crveno i plavo :roll:
:thumbup:
ono bolan u dvojci,kadetu ili 80 hoce da mu svijetli ko u novog A6 :-) ,to sve osvjetljuje osim ceste,sreca pa nisu poceli reflektore stavljati :lol:
supercali

#5654 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

seoBIH wrote:Taj kineski set je odlican ako ga kombinujes sa socivom. Nije do "kineza", problem je u tome sto nemaju sociva u farovima. Pored toga, pretjeraju sa kelvinima :) 4.300 daje najbolju svjetlost i osvjetljenost.
Nije problem ni bez sociva ako se nasteluju xenoni
kloniran

#5655 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kloniran »

u posljednje vrijeme dosta cesto srecem na cesti te ćunere i kod 99% njih su neki farovi koji kompletni svijetle :shock:
Sta je ono ljudi moji, njihova kratka vise smetaju ocima nego kad ti neko upali duga sa normalnim autom :shock:
Veceras neki pacijent prođe pored mene i njegova svijetla su napravila svjetlosni zid ispred mene, morao sam se skoro zaustaviti jer sam ulazio u krivinu i apsolutno nista nisam vidio dok nije prosao.

Kod normalnih auta bilo nova ili starija se jasno vidi da gornja polovica fara svijetli dosta jace od donje.
Kod ovih nema nikakve razlike.

Vala krajnje vrijeme je da ih policija krene iskljucivati iz saobracaja.
Znaju narod kaznjavati zbog maglenki, a ove kamikaze tolerisu :twisted:
amar1994

#5656 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

ma nista bez promjene zakona,tj. da ne moze na tehnickom proci :thumbup:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#5657 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

supercali wrote: Nije problem ni bez sociva ako se nasteluju xenoni
samo papci i Ćuneri imaju xenone u obicnim farovima...
amar1994

#5658 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

bitanga_sa_otesa wrote:
i cool vozaci kao i istinski tjjuneri :lol:
supercali

#5659 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

bitanga_sa_otesa wrote:
Ja kazem da nije problem kad se to sve fino nasteluje sto niko to ne uradi je druga prica
relax11

#5660 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by relax11 »

Sta ti lafo svoje nastelovo :D :P
amar1994

#5661 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

a kako ce nastelovat u dvicini,kad je taj far okrugao i tako i baca,nije ne moguce ali je bespotrebno stavljati jacu sijalicu u taj far,cak i sociva nisu ista za halogenu i fabricki xenon,drugo peraci-svako zaprljanje smeta svjetlosti i snopu xenona,i autamtska nivelacija,lole sa ovim disco produktima jos dignu na maksimum visinu,zato ih treba zabraniti
zdruzdjo

#5662 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Ma ja se kanim da ih stavim ali mnoooogo je kume. Izaslo bi me oko 250 sa socivima. Ali jedna promjena sijalica regularnih kod mene je vrijedna svake marke koju bih dao za to.(fiat stilo).
Ali kad vidim ove silne lole sa istim, nekako se ohladim od ideje.
amar1994

#5663 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

zdruzdjo wrote:Ma ja se kanim da ih stavim ali mnoooogo je kume. Izaslo bi me oko 250 sa socivima. Ali jedna promjena sijalica regularnih kod mene je vrijedna svake marke koju bih dao za to.(fiat stilo).
Ali kad vidim ove silne lole sa istim, nekako se ohladim od ideje.
drz se halogene :D
supercali

#5664 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

relax11 wrote:Sta ti lafo svoje nastelovo :D :P
ne ja imam halogene sijalice na autu al svima tvrdim da se mogu nastelovati da budu skoro kao sa socivima i da ne smetaju nikome iz suprotnog pravca
zdruzdjo

#5665 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

amar1994 wrote: drz se halogene :D
Ilustracija. Mjenjanje sijalice.

Lijeva
Skidanje posude za vodu za brisace i praaaaavo tesko ruke zavuci i zamjeniti sijalice i izvuci se neozlijedjen. Moze i lakse ali se mora skinuti unutrasnji plasticni dio blatobrana. I tocak ako imas 16-ke tockove. I onda prici faru odozada.
I
Desna
Mora se skinuti plasticni dio blatobrana i nosac blatobrana i tocak jer ti u suprotnom smeta intercooler pa prici faru iznutra.
amar1994

#5666 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

zdruzdjo wrote:
amar1994 wrote: drz se halogene :D
Ilustracija. Mjenjanje sijalice.

Lijeva
Skidanje posude za vodu za brisace i praaaaavo tesko ruke zavuci i zamjeniti sijalice i izvuci se neozlijedjen. Moze i lakse ali se mora skinuti unutrasnji plasticni dio blatobrana. I tocak ako imas 16-ke tockove. I onda prici faru odozada.
I
Desna
Mora se skinuti plasticni dio blatobrana i nosac blatobrana i tocak jer ti u suprotnom smeta intercooler pa prici faru iznutra.
:-),to je namjerno da se u servis ide :roll:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#5667 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

supercali wrote: ne ja imam halogene sijalice na autu al svima tvrdim da se mogu nastelovati da budu skoro kao sa socivima i da ne smetaju nikome iz suprotnog pravca
xenon vs halogen u obicnom faru....

Image

Image
mirza_15

#5668 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mirza_15 »

Znam da se bezbroj puta spominjalo na ovoj temi, ali moram opet. Situacija na glavnoj cesti kroz Sarajevo, skretanje sa iste sa trakom za skretanje. Postala redovna praksa da ljudi zaobilaze kolonu u traci za skretanje i staju ispred semafora (crveno za skretanje, a zeleno za naprijed). To u pocetku nije sankcionisano i sada je postalo masovna pojava. Jutros, na raskrsnici kod studentskih domova ja cekam tri intervala da skrenem. U svakom neko to radi. U intervalu kada sam ja skrenuo, odnosno prije njega dva automobila su to uradila, a treci je skrenuo zajedno sa mnom iz trake za pravo. Mi smo ba prava nekulturna stoka nemamo osnovne kulture, obraza i nepostujemo druge. Ne samo u saobracaju nego u svim oblastima.
IcedFlame

#5669 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by IcedFlame »

Uh kako me ovo nervira

Skretanje na Otoci za Buca potok, hamša je iz srednje pokusala da se uvali ispred semafora, ali joj je pola auta ostalo u srednjoj traci. Upalilo se zeleno za pravo - haos je napravila. Niti sta gleda, niti konta da ljudi ne mogu proci. Ili je jednostavno boli...p...propuh u glavi.
Image

Veceras, skretanje za Dobrinju u Nedzaricima, jedno auto na semaforu, i ja iza njega. Ostale trake prazne. Debil sa 308-icom obilazi nas dvojicu i staje ispred semafora. Pa mater mu, ne kontam sta je time postigao??
tempuser

#5670 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

530i wrote:Jednostavno treba zabraniti uvoz tih kineskih setova i općenito svega divljeg. Neku noć ispred mene audi 80 i treće štop svjetlo mu blica crveno i plavo :roll:
U EU, pa cak i u HR prije nego su zvanicnu usli u EU na autu ne moze biti nista sto nema priznatu homologaciju i tipski atest, tako da bi se to za 1-2 god moglo ocekivati i kod nas. Znaci sva kineska i pijacarska sranja u smece.
mayab

#5671 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mayab »

tempuser wrote:
U EU, pa cak i u HR prije nego su zvanicnu usli u EU na autu ne moze biti nista sto nema priznatu homologaciju i tipski atest, tako da bi se to za 1-2 god moglo ocekivati i kod nas. Znaci sva kineska i pijacarska sranja u smece.
Jeste , kad bi funkcionirala tzv.pravna država , u ovom slučaju stanice za tehnički pregled i policija ; bojim se da bi to sve završilo kao i mnogo šta kod nas - zakon postoji i dobar je , ali nema nikoga da ga provodi, osim u jako rijetkim slučajevima... :run:
kloniran

#5672 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kloniran »

mirza_15 wrote:Znam da se bezbroj puta spominjalo na ovoj temi, ali moram opet. Situacija na glavnoj cesti kroz Sarajevo, skretanje sa iste sa trakom za skretanje. Postala redovna praksa da ljudi zaobilaze kolonu u traci za skretanje i staju ispred semafora (crveno za skretanje, a zeleno za naprijed). To u pocetku nije sankcionisano i sada je postalo masovna pojava. Jutros, na raskrsnici kod studentskih domova ja cekam tri intervala da skrenem. U svakom neko to radi. U intervalu kada sam ja skrenuo, odnosno prije njega dva automobila su to uradila, a treci je skrenuo zajedno sa mnom iz trake za pravo. Mi smo ba prava nekulturna stoka nemamo osnovne kulture, obraza i nepostujemo druge. Ne samo u saobracaju nego u svim oblastima.
Svako jutro to gledam, i tu nema pomoci dok se policija ne instalira na sve semafore ili dok ne pocnu priznavati kamere vozaca kao dokaz.
Mene vise zabrinjava preticanje kroz izlaznu traku. Nekoliko puta u zadnja dva meseca sam izbjegao bas zestoke udese sa takvim debilima. :twisted:
The BEN10

#5673 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by The BEN10 »

mirza_15 wrote:Znam da se bezbroj puta spominjalo na ovoj temi, ali moram opet. Situacija na glavnoj cesti kroz Sarajevo, skretanje sa iste sa trakom za skretanje. Postala redovna praksa da ljudi zaobilaze kolonu u traci za skretanje i staju ispred semafora (crveno za skretanje, a zeleno za naprijed). To u pocetku nije sankcionisano i sada je postalo masovna pojava. Jutros, na raskrsnici kod studentskih domova ja cekam tri intervala da skrenem. U svakom neko to radi. U intervalu kada sam ja skrenuo, odnosno prije njega dva automobila su to uradila, a treci je skrenuo zajedno sa mnom iz trake za pravo. Mi smo ba prava nekulturna stoka nemamo osnovne kulture, obraza i nepostujemo druge. Ne samo u saobracaju nego u svim oblastima.
Fkt, ovo postalo pošast haman!
Nabucco

#5674 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Nabucco »

IcedFlame wrote: Veceras, skretanje za Dobrinju u Nedzaricima, jedno auto na semaforu, i ja iza njega. Ostale trake prazne. Debil sa 308-icom obilazi nas dvojicu i staje ispred semafora. Pa mater mu, ne kontam sta je time postigao??
ima jedna caka... Ako se dobro ispališ sa tog semafora i pri tome raspalis preko 100km/h putem za dobrinju, uspijes proci sve semafore a da te ne ufati crveno...
muha_sa

#5675 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by muha_sa »

Nabucco wrote:
IcedFlame wrote: Veceras, skretanje za Dobrinju u Nedzaricima, jedno auto na semaforu, i ja iza njega. Ostale trake prazne. Debil sa 308-icom obilazi nas dvojicu i staje ispred semafora. Pa mater mu, ne kontam sta je time postigao??
ima jedna caka... Ako se dobro ispališ sa tog semafora i pri tome raspalis preko 100km/h putem za dobrinju, uspijes proci sve semafore a da te ne ufati crveno...
:thumbup: :lol: :lol: :lol:
Post Reply