SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
- cappy_tempo
#5651 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
ah sto se javljaju uvrijedjeni. jadna majko oni ni krivi ni duzni,a mi sarajlije ih mrzimo jer eto cejf nam takav i inace je obicaj u sarajevu da se pjevaju pjesme pune mrznje prema tuzli,zenici,banja luci,bihacu... odes u zenicu i ispred stadiona pise "cimburijada je vjecnost,a olimpijada proslost"
,pa ti zapjevaju malo markale pa ti malo stolice psuju, odes u tuzlu i da ne uradis nista ti si iz sarajeva i jebu ti od do, odes u bihac i kaze ti frajer "mrzim vas",a razlog je pa eto iz sarajeva smo
- bosnianidiot
#5652 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Prvo sam mislio da ste potpuno promasili temu, ali kad malo bolje razmislim, vecina stavova ovdje zaista i jeste za Crne Hronike. 
- sheilak
#5653 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
ma, ja. koji narcisoidni poremecaj! sve se vrti oko vas, svi vas mrze i ne daju vam zivite. daj, molim te. kad je banja luka o vama ista pjevala? mozda sad, ali sad to vise nije banja luka. uglavnom, citava ova diskusija je degutantna i bespotrebna. jer je neproduktivna. zasto to ne bi rijesili na pravi nacin, onako kako mi balkanci to znamo? cemu besjeda? (ovdje se slazem sa bosnianidiot-om)cappy_tempo wrote:ah sto se javljaju uvrijedjeni. jadna majko oni ni krivi ni duzni,a mi sarajlije ih mrzimo jer eto cejf nam takav i inace je obicaj u sarajevu da se pjevaju pjesme pune mrznje prema tuzli,zenici,banja luci,bihacu... odes u zenicu i ispred stadiona pise "cimburijada je vjecnost,a olimpijada proslost"![]()
,pa ti zapjevaju malo markale pa ti malo stolice psuju, odes u tuzlu i da ne uradis nista ti si iz sarajeva i jebu ti od do, odes u bihac i kaze ti frajer "mrzim vas",a razlog je pa eto iz sarajeva smo
pola sarajeva je porijeklom iz sandzaka i istocne bosne. ne mislim na dosljake, vec na nane, dide & co. rijesite to izmedju vas prvo i ne dovodite rodjake. barem bi dio problema, koji vam toliko smeta bio rijesen.
-
Johnny_x
#5654 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ti u onom kilometarksom postu napisa dosta na racun ljudi iz IB, a sad u ovom spominjes one u Tuzli i Zenici kako se odnose prema ljudima iz Sarajeva kako te ne gotive jebu te i sl. Pitam te da li sad postoji razlika imeđu tebe i ovih iz Tuzle, Zenice, Bihaca?cappy_tempo wrote:ah sto se javljaju uvrijedjeni. jadna majko oni ni krivi ni duzni,a mi sarajlije ih mrzimo jer eto cejf nam takav i inace je obicaj u sarajevu da se pjevaju pjesme pune mrznje prema tuzli,zenici,banja luci,bihacu... odes u zenicu i ispred stadiona pise "cimburijada je vjecnost,a olimpijada proslost"![]()
-
GaRGa
- cappy_tempo
#5656 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
pljuju oni,pljuju ovi i koja je razlika? svakako svi oni govore da se mi sa cetnicima lizemo i da njihove pare nama idu da bi mi 24h kafe mogli ispijatiJohnny_x wrote:Ti u onom kilometarksom postu napisa dosta na racun ljudi iz IB, a sad u ovom spominjes one u Tuzli i Zenici kako se odnose prema ljudima iz Sarajeva kako te ne gotive jebu te i sl. Pitam te da li sad postoji razlika imeđu tebe i ovih iz Tuzle, Zenice, Bihaca?cappy_tempo wrote:ah sto se javljaju uvrijedjeni. jadna majko oni ni krivi ni duzni,a mi sarajlije ih mrzimo jer eto cejf nam takav i inace je obicaj u sarajevu da se pjevaju pjesme pune mrznje prema tuzli,zenici,banja luci,bihacu... odes u zenicu i ispred stadiona pise "cimburijada je vjecnost,a olimpijada proslost"![]()
- sheilak
#5657 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
e, moj, cappy tempo, kao da ljudi nemaju pametnija posla u ovaj vakat 
-
Trebam te
#5658 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Sarajelije nikad ni kroz istoriju nisu vladali svojim gradom, kad je turska pala dosli austrougari, poslije I sv rata dosli solunasi, poslije II sv rata koferasi, poslije ovog rata sandzaklije.
Puno palamude umjesto da rade, boze moj uvijek drugi kriv

Puno palamude umjesto da rade, boze moj uvijek drugi kriv
- snaga_znanja
#5659 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Evo da ti ja objasnim. 43 zenicana mrze glavni grad i pozivaju ostale da ga mrze. Sta ti tu nije jasno?GaRGa wrote:Zenicani objasnite ovo molim Vas...
https://www.facebook.com/pages/Neka-ziv ... 4919433637
- snaga_znanja
#5660 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ja da sam na tvom mjestu ja bi veceras u grad i nasao najmrsavijeg studenta iz Zenice, Tuzle, Bihaca, Mostara i prebio ga. Logicno trazi najmrsavijeg jer da se smijes obracati krupnijim ne bi imao potrebu fustracije se rjesavati na forumu.cappy_tempo wrote:pljuju oni,pljuju ovi i koja je razlika? svakako svi oni govore da se mi sa cetnicima lizemo i da njihove pare nama idu da bi mi 24h kafe mogli ispijatiJohnny_x wrote:Ti u onom kilometarksom postu napisa dosta na racun ljudi iz IB, a sad u ovom spominjes one u Tuzli i Zenici kako se odnose prema ljudima iz Sarajeva kako te ne gotive jebu te i sl. Pitam te da li sad postoji razlika imeđu tebe i ovih iz Tuzle, Zenice, Bihaca?cappy_tempo wrote:ah sto se javljaju uvrijedjeni. jadna majko oni ni krivi ni duzni,a mi sarajlije ih mrzimo jer eto cejf nam takav i inace je obicaj u sarajevu da se pjevaju pjesme pune mrznje prema tuzli,zenici,banja luci,bihacu... odes u zenicu i ispred stadiona pise "cimburijada je vjecnost,a olimpijada proslost"![]()
-
hladan.preminger
#5661 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Vidim Sarajlijice se još uvijek busaju u prsa rodnim listom i cekaju da im neko nesto da na ime mjesta rođenja.
E, bijedo..........
E, bijedo..........
- dzeno123
#5662 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Pa hocete li prestati sa tim terminom Sarajlijica? Ja sam osoba liberal po prirodi ali opste je poznata cinjenica da postoji problem u nasem drustvu zvani "zemljak".hladan.preminger wrote:Vidim Sarajlijice se još uvijek busaju u prsa rodnim listom i cekaju da im neko nesto da na ime mjesta rođenja.
E, bijedo..........
-
GaRGa
#5663 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
snaga_znanja wrote:Evo da ti ja objasnim. 43 zenicana mrze glavni grad i pozivaju ostale da ga mrze. Sta ti tu nije jasno?GaRGa wrote:Zenicani objasnite ovo molim Vas...
Nije mi jasno odakle tolika mrznja, jesmo im to sve zene po'ebali pa nas mrze iz dna duse ?
- cigara
#5664 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Vjerujem da svi imate iste price pred "sarajlijicama"
Ja odustajem od rasprave, jest busam se u prsa jer sam rodjeni Sarajlija, ti se busaj sa svojim sumskim zavijanjem
P.S. Niko iz Sarajeva nije reko da ne valjaju dosljaci, nego njihova prica nakon sto dodju da je grad kurac, ko sto bi to isto smetalo da se ja preselim u zenicu, banjaluku ili negdje drugo i serem kako je karina grad + plus seljacki mentalitet. Normalni ljudi su uvijek bili dobrodosli ovdje i uvijek ce biti, papani to ne vide i ocigeledno da je bolje tako
P.S. Niko iz Sarajeva nije reko da ne valjaju dosljaci, nego njihova prica nakon sto dodju da je grad kurac, ko sto bi to isto smetalo da se ja preselim u zenicu, banjaluku ili negdje drugo i serem kako je karina grad + plus seljacki mentalitet. Normalni ljudi su uvijek bili dobrodosli ovdje i uvijek ce biti, papani to ne vide i ocigeledno da je bolje tako
Last edited by cigara on 18/06/2012 16:12, edited 1 time in total.
-
hladan.preminger
#5665 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
dzeno123 wrote:Pa hocete li prestati sa tim terminom Sarajlijica? Ja sam osoba liberal po prirodi ali opste je poznata cinjenica da postoji problem u nasem drustvu zvani "zemljak".hladan.preminger wrote:Vidim Sarajlijice se još uvijek busaju u prsa rodnim listom i cekaju da im neko nesto da na ime mjesta rođenja.
E, bijedo..........
Termin Sarajlijica se koristi kako bi se ovi "superiorni" sa posljednjih par stranica teme razgraničili od Sarajlija.
I mom gladu koji je malo vece selo, imas ljude koji se diče rodnim listom i nekim "porijeklom" a jedva osam razreda zvrsili.
- snaga_znanja
#5666 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Jok ba, nasim zenama su interesantniji ovi iz Istocne Bosne. Krupniji su, voze bolja auta i logicno imaju bolje poslove.GaRGa wrote:snaga_znanja wrote:Evo da ti ja objasnim. 43 zenicana mrze glavni grad i pozivaju ostale da ga mrze. Sta ti tu nije jasno?GaRGa wrote:Zenicani objasnite ovo molim Vas...
Nije mi jasno odakle tolika mrznja, jesmo im to sve zene po'ebali pa nas mrze iz dna duse ?
Ovo je vise zbog baluna.
-
hladan.preminger
#5667 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Meni je moje zavijanje najdraze, pogotovo kad zavijam sa c, č, ć, d, dž, đ i tako dalje.cigara wrote:Vjerujem da svi imate iste price pred "sarajlijicama"Ja odustajem od rasprave, jest busam se u prsa jer sam rodjeni Sarajlija, ti se busaj sa svojim sumskim zavijanjem
Ja sam u Sarajevu zivio 5 godina i Sarajlijicama sam uvijek sve u brk sasuo. Pored toga su i Sarajlije bile na mojoj strani.
Nego, znas onaj vic?
Dogovore se Sarajlija, Hercegovac i Krajšnik da idu piti jednu noc.
Kaze Ero: "Ja cu donijeti hercegovačkog vina i sira da pijemo i mezimo"
Kaze Krajsnik: "Ja cu onda donijeti rakije "sljive" i pastrme"
Kad ce Sarajlija kraju: "Jarane, povest cu jednog dobrog havera sa sobom".
Bez uvrede!
Last edited by hladan.preminger on 18/06/2012 16:21, edited 1 time in total.
- dzeno123
#5668 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Mozes tako reci ali dajte nemojte ljudi generalizirati stvari, bolje da mi opsujes nego da me nazivas Sarajlijicom i sl.terminima. Rodio sam se tu, osim skole pa kasnije faksa koji su mi stvarno bili blizu, nikakvih nisam beneficija imo kroz zivot zato sto sam Sarajlija.hladan.preminger wrote:dzeno123 wrote:Pa hocete li prestati sa tim terminom Sarajlijica? Ja sam osoba liberal po prirodi ali opste je poznata cinjenica da postoji problem u nasem drustvu zvani "zemljak".hladan.preminger wrote:Vidim Sarajlijice se još uvijek busaju u prsa rodnim listom i cekaju da im neko nesto da na ime mjesta rođenja.
E, bijedo..........
Termin Sarajlijica se koristi kako bi se ovi "superiorni" sa posljednjih par stranica teme razgraničili od Sarajlija.
I mom gladu koji je malo vece selo, imas ljude koji se diče rodnim listom i nekim "porijeklom" a jedva osam razreda zvrsili.
- Chisum
#5669 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Zna li neko kada su seljaci uopste izmislili ovo "sarajlijica"? Evo vec godinama slusam o tome.
Nesto ih hoce u zadnje vrijeme.
Samo, nikad nesto uzivo ne cuh da mi se tako obrate, a nije da se nismo sretali.
Nesto ih hoce u zadnje vrijeme.
Samo, nikad nesto uzivo ne cuh da mi se tako obrate, a nije da se nismo sretali.
-
hladan.preminger
#5670 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ma nismo ti i ja problem. Tebe nikad tako nece ni zvati.Mozes tako reci ali dajte nemojte ljudi generalizirati stvari, bolje da mi opsujes nego da me nazivas Sarajlijicom i sl.terminima. Rodio sam se tu, osim skole pa kasnije faksa koji su mi stvarno bili blizu, nikakvih nisam beneficija imo kroz zivot zato sto sam Sarajlija.
Gdje se rodis je slučajnost, a šta postanes je tvoj izbor.
Ti nisi plaćo stan kad si studirao, dok ja jesam.
Ti kad kupujes stan moras platiti m2 2.000 KM, ja ga plaćam 1.000 KM. Sto dobijes na mostu, izgubis na ćupriji. Jebi ga.
Peace!
-
hladan.preminger
#5671 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Uzivo nije preko foruma.Samo, nikad nesto uzivo ne cuh da mi se tako obrate, a nije da se nismo sretali.
- Chisum
#5672 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Uzivo - na poslu... na ulici... gdje god.hladan.preminger wrote:Uzivo nije preko foruma.Samo, nikad nesto uzivo ne cuh da mi se tako obrate, a nije da se nismo sretali.
Ja sam tu gdje jesam, uvijek... oni dolaze i odlaze... valjda ce mi neki reci, da ne bude da sam samo umislio.
-
hladan.preminger
#5673 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Chisum wrote:Uzivo - na poslu... na ulici... gdje god.hladan.preminger wrote:Uzivo nije preko foruma.Samo, nikad nesto uzivo ne cuh da mi se tako obrate, a nije da se nismo sretali.
Ja sam tu gdje jesam, uvijek... oni dolaze i odlaze... valjda ce mi neki reci, da ne bude da sam samo umislio.
Aaaaaaaaaaaaaaa. Ti si onaj veliki koga se svi boje.
- Chisum
#5674 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ne, ne, ja sam jako mali, sicusan, nema me 40 kila... samo bih volio da mi se i u lice na taj nacin obrate. Mozda porastem.hladan.preminger wrote:
Aaaaaaaaaaaaaaa. Ti si onaj veliki koga se svi boje.
- Cholina_Lokica
#5675 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
sjo bolesti...