Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#5651 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Tomahawk11 »

Ovi sto su do sad iz prikrajka rezali, sad su se bas odvezali s lanca. I to, pazi, nakon prijateljske utakmice. :-)
Pazi, molim te, ono je pohvalilo selektora nakon jedne utakmice :mrgreen: Pa ko sve sebi daje za pravo da zari i pali, ima ih vjerovatno sto nisu lopte sutnuli u zivotu, ali se u sve zivo razumiju :lol: forumski strucnjaci :zoka:

Draze mi je da se ovo desilo sad, u prijateljskoj, da se svi, od selektora do igraca, malo razdrmaju i uvide da su se uspavali uspjehom koji je napravljen.
Druga stvar, nama je falio mozak ekipe. Znam da nije opravdanje protiv jednog Egipta, ali falio je kreativac tipa Pjanica ili Misimovica. A nije bas da imamo luksuz da mozemo nadomjestiti takve igrace.
Meni nije jasno kako se brzo zaboravlja da smo mi mala reprezentacija koja je napravila bum i koja tesko da moze vise i bolje. Ispadosmo mi u rangu jedne Njemacke, Spanije....jesmo malo sutra.
studeni76

#5652 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by studeni76 »

Tomahawk11 wrote: Druga stvar, nama je falio mozak ekipe. Znam da nije opravdanje protiv jednog Egipta, ali falio je kreativac tipa Pjanica ili Misimovica. A nije bas da imamo luksuz da mozemo nadomjestiti takve igrace.
I Sušić snosi dio krivice za taj problem. Odjebao je nonšalantno igrača koji je imao predispozicije da u budućnosti preuzme tu ulogu. A zašto je to uradio, zato što imamo 2 odlična igrača na toj poziciji! kad ono vidi đavla,oba igrača ne igraju i eto problema. Ovo je bila super šansa da se proba i vidi kakav je mali Prcić. Al neće Sajo, koji će mu qrac rezerva za Pjanića i Misimovića :-) (ne mora značiti da bi bilo nešto od Prcića, ali moglo se pokušati sa njim)
lajkujMe

#5653 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by lajkujMe »

Mislim da je najvaznije da krenuci od igraca, strucnog staba, medija i posebno navijaca lijepo pocnemo realno sagledavati nas kvalitet da bi nam svima bolje bilo, mi nismo spanija ili Njemacka, mi smo mala zemlja u Europi s manje od 4 miliona stanovnika.

Kad to prihvatimo onda mozemo ponosno u nove pohode s vise srece i manje razocarenja.

Nama je cast sto smo jedna od najmanjih zemalja iz euro kvalifikacija ikada koja se plasirala na svjetsko prvenstvo ali isto tako moramo znati gdje nam je mjesto. Nemozes reci da mozes svakog pobjediti pa cak ni "jadnog egipta". Kad se to skonta onda cemo u vecinu utakmica krenuti borbeno a ne kao neki dan umislili smo u sebi ovo je vec gotova stvar. Ako ista mozemo nauciti iz ove utakmice je to kako je Egipat igrao niko ih ne spominje ali oni su ginuli na terenu jer su znali da ce najvjerovatnije izgubiti ali daj da damo od sebe 110% mozda i izvucemo nesto i pokazemo da nismo mali i beznacajni. Ako se onako budemo borili mozemo ako nista reci da mozemo biti dostojan protivnik najjacim repkama svijeta.

Po meni ono je bio dobar "ledeni tus" da malo realnosti se vrati u repku, nije kraj svijeta sto smo izgubili cak sta vise ono nam je nadam se svijezi start.

Odlazak na svijetsko, pa slavlje na ulicama dizanje u nebesa igraca je mentalno utjecala na nase igrace da su bogovi.
N.N.

#5654 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by N.N. »

studeni76 wrote:
Tomahawk11 wrote: Druga stvar, nama je falio mozak ekipe. Znam da nije opravdanje protiv jednog Egipta, ali falio je kreativac tipa Pjanica ili Misimovica. A nije bas da imamo luksuz da mozemo nadomjestiti takve igrace.
I Sušić snosi dio krivice za taj problem. Odjebao je nonšalantno igrača koji je imao predispozicije da u budućnosti preuzme tu ulogu. A zašto je to uradio, zato što imamo 2 odlična igrača na toj poziciji! kad ono vidi đavla,oba igrača ne igraju i eto problema. Ovo je bila super šansa da se proba i vidi kakav je mali Prcić. Al neće Sajo, koji će mu qrac rezerva za Pjanića i Misimovića :-) (ne mora značiti da bi bilo nešto od Prcića, ali moglo se pokušati sa njim)
Bravo.

Sada nam prica kako su nam falili Miske i Pjana.
Pa sto se nije probao Prcic ?
Znalo se da Misketa nema, da je Pjanic svako drugo kolo povrijedjen i opet nista.
Uspjeli se posvadjati i otjerati momka.

Davno sam ja pisao, mi plasman na Svjetsko prvenstvo nismo nikako iskoristili, vec dosli do toga da smo i one koji su za nas nastupali izgubimo, a vala i da se izmedju podju klati.
Mentalitet.
SSemir

#5655 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by SSemir »

kad nisam pao sa stolice:
popularni panini album za svjetsko
No, među osam odabranih igrača, nema kapitena nogometne reprezentacije BiH Emira Spahića.

U Paniniju su se, kada je BiH u pitanju, odlučili za Asmira Begovića (Base card), Avdiju Vršajevića (Base card), Sejada Salihovića (Base card), Zvjezdana Misimovića (Base card), Senada Lulića (Utility Player), Miralema Pjanića (One to Watch, Fan’s Favourite), Edina Džeku (Star Player, Game Changer, Goal Machines, Limited edition) i Vedada Ibiševića (Base card).

spaha ce se objesit. avdija ima ali on ne :lol: :lol: :lol: :lol:
Logovan

#5656 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

Kad već neće biti Spahića, onda su mogli staviti npr. Mujdžu, a ne Vršajevića.
Havatar

#5657 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Havatar »

Stavljeni su samo igraci za koje su sigurni da ce igrati na SP .
studeni76

#5658 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by studeni76 »

Havatar wrote:Stavljeni su samo igraci za koje su sigurni da ce igrati na SP .
Kako ne staviše Sušića mlađeg!? :roll:
Last edited by studeni76 on 07/03/2014 19:51, edited 1 time in total.
Logovan

#5659 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

Onda Mujdža otpada, ali opet su mogli staviti nekoga umjesto Vršajevića.

Ja ću sakupljati sličice, taman bile sve tarabe k'o Vršajević. :D
SSemir

#5660 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by SSemir »

Havatar wrote:Stavljeni su samo igraci za koje su sigurni da ce igrati na SP .
negdje sam procitao da su izabrali 8 najboljih igraca u timu, po procjeni njihovih strucnjaka nekih :P
drug_profi

#5661 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drug_profi »

Pa svjetski strucnjaci su Vrsu prepoznali,a ovdje se na forumu osporava njegov genij. :D
DonVitoN

#5662 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by DonVitoN »

Zasto niko nije cestitao rodjendan Avdiji :mrgreen:
Avdija, sretan rodjenda i da ako Bog da vise ne zaigras za BIH.
nKrkan

#5663 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by nKrkan »

Avdija nas talenat sutra slavi 28 godina mlad nema šta,,,,
horion_bosona

#5665 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by horion_bosona »

Glupo je, a i krajnje nekorektno, staviti se na jednu stranu. Sad je već jasno i najnaivnijima (gdje i sebe ubrajam) da u reprezentaciji postoji više struja, te da je selektor davno izgubio autoritet i konce, ako ih je ikad i držao čvrsto.
Dovoljno je samo pratiti ovdje na forumu genezu pisanja pojedinih ljudi, pa uvidjeti kako je "dobra" atmosfera u i oko reprezentacije bila frizirana uspjehom plasmana na SP. Potpuna je zamjena teza da je od strane javnosti, navijača i novinara stvoreno negativno ozračje, baš naprotiv - lične sujete i nesposposobnost najodgovornijih su kumovale ovim sramnim dešavanjem.

Nikad me nisu zanimale te mahalske priče rekla-kazala i ko s kim, nažalost to je sad dominatno, bara se ustalasala i isplivao je sav mulj. Nemoguće je trenutno kreirati stav, ne uzimajući u obzir i te priče, barem ne one potvrđene od strane aktera. Žalosno je da se javnost ne bavi očitom neinventivnosti u igri još od Slovačke, taktičkoj neozbiljnosti i upitnim kriterijima kod izbora novih igrača, nego sa svom ovom papazjanijom.

Sušić, kao selektor i neko čija je zadnja, odgovoran je što je ponovo nakon debakla u Rumuniji dopustio da se dešavaju iste stvar, dajući igračima previše slobode. Sam je kriv što su se Spahić i Džeko izdigli iznad reprezentacije. Potvrdivši u jučerašnjom intervjuu incident sa Hajrovićem prije Slovačke, diskreditovao se do te mjere da ako nešto radikalno ne promjeni u pristupu, niko ga više neće uzimati za ozbiljno. Jer ako se sjetimo izjave vezane za Džekino "kašnjenje" da bi ovaj igrao i da "dođe pred samu utakmicu", sve biva jasno. Znači nije samo pogriješio sa katastrofalno pripremljenom utakmicom, taktikom i formacijom... Za poraz u Zenici, dakako dobar dio krivice nosi sam Džeko.

Drugo, komunikacija u jednom kolektivu je od krucijalne važnosti, on po sopstvenom priznanju nije u kontaktu ni sa kim od reprezentativaca, sem Spahića. Evo naprimjer slučaj uvijek osporavanog Zahirovića. Njegov je igrač, igrao je gotovo u cijelosti oba kvalifikaciona ciklusa, da je kakav trener otišao bi do Bochuma porazgovarao s njegovim
trenerom i vidio u čemu je problem. Slaven Bilić je nekoliko puta uradio sličnu stvar.

Iščuđavanje javnosti na izbor Ilidže i Hrasnice za prvi dio priprema, pored novog centra u Zenici i pored uobičajene prakse svih reprezentacija da idu na izolovana mjesta pred velika takmičenje, dobija sad svoje objašnjenje. On je očigledno popustio pred zahtjevom (pojedinih) igrača, koji u svemu ovome vide dobru priliku da zalome koji put, kako se to znalo desiti i tokom kvalifikacija.

Tri mjeseca pred SP malo je vremena za tektonske promjene, u vidu smjene selektora ili odstranjivanja najboljeg igrača. Sušić mora napraviti jasan rez, uvođenjem čvršćeg režima u ekipi. Možda bi najboje bilo da se promjeni mjesto priprema, ako ne vani onda barem u Zenicu. Džeko bi trebao manje da sluša ljude oko sebe koji ga tapšu po ramenu, mora progutati prenapuhani ego zvijzde i izvinuti se ponajprije javnosti, a onda i selektoru. Spahić će imati onoliko moći koliko mu to Sušić dopusti. Nadam se da će u intersu svih uspjeti stvari zakrpiti, da ne bi doživjeli katastrofu u Brazilu.
Havatar

#5666 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Havatar »

horion_bosona wrote:Potpuna je zamjena teza da je od strane javnosti, navijača i novinara stvoreno negativno ozračje, baš naprotiv - lične sujete i nesposposobnost najodgovornijih su kumovale ovim sramnim dešavanjem.
:thumbup:
svi u napad

#5667 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by svi u napad »

horion_bosona wrote:Glupo je, a i krajnje nekorektno, staviti se na jednu stranu. Sad je već jasno i najnaivnijima (gdje i sebe ubrajam) da u reprezentaciji postoji više struja, te da je selektor davno izgubio autoritet i konce, ako ih je ikad i držao čvrsto.

Sušić, kao selektor i neko čija je zadnja, odgovoran je što je ponovo nakon debakla u Rumuniji dopustio da se dešavaju iste stvar, dajući igračima previše slobode. Sam je kriv što su se Spahić i Džeko izdigli iznad reprezentacije.

Tri mjeseca pred SP malo je vremena za tektonske promjene, u vidu smjene selektora ili odstranjivanja najboljeg igrača. Sušić mora napraviti jasan rez, uvođenjem čvršćeg režima u ekipi. Možda bi najboje bilo da se promjeni mjesto priprema, ako ne vani onda barem u Zenicu. Džeko bi trebao manje da sluša ljude oko sebe koji ga tapšu po ramenu, mora progutati prenapuhani ego zvijzde i izvinuti se ponajprije javnosti, a onda i selektoru. Spahić će imati onoliko moći koliko mu to Sušić dopusti. Nadam se da će u intersu svih uspjeti stvari zakrpiti, da ne bi doživjeli katastrofu u Brazilu.
Horion izvanredan komentar :mrgreen: Sve si maestralno obradio od analize pa do konkretnog prijedloga. Jos jednom svaka cast za ovaj komentar. Ja sam citirao samo pojedine dijelove ne zeleci zauzimati puno prostora. Nadam se da ce i drugi forumasi krenuti tvojim primjerom a ne mahati zastavicama i pisati komentare "vrhunskog" kvaliteta (nek ti ga puse Safete - na podforumu o Safetu). Ziv i zdrav bio. :izet: :thumbup:
mevkobass

#5668 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by mevkobass »

horion_bosona wrote:Glupo je, a i krajnje nekorektno, staviti se na jednu stranu. Sad je već jasno i najnaivnijima (gdje i sebe ubrajam) da u reprezentaciji postoji više struja, te da je selektor davno izgubio autoritet i konce, ako ih je ikad i držao čvrsto.
Dovoljno je samo pratiti ovdje na forumu genezu pisanja pojedinih ljudi, pa uvidjeti kako je "dobra" atmosfera u i oko reprezentacije bila frizirana uspjehom plasmana na SP. Potpuna je zamjena teza da je od strane javnosti, navijača i novinara stvoreno negativno ozračje, baš naprotiv - lične sujete i nesposposobnost najodgovornijih su kumovale ovim sramnim dešavanjem.

Nikad me nisu zanimale te mahalske priče rekla-kazala i ko s kim, nažalost to je sad dominatno, bara se ustalasala i isplivao je sav mulj. Nemoguće je trenutno kreirati stav, ne uzimajući u obzir i te priče, barem ne one potvrđene od strane aktera. Žalosno je da se javnost ne bavi očitom neinventivnosti u igri još od Slovačke, taktičkoj neozbiljnosti i upitnim kriterijima kod izbora novih igrača, nego sa svom ovom papazjanijom.

Sušić, kao selektor i neko čija je zadnja, odgovoran je što je ponovo nakon debakla u Rumuniji dopustio da se dešavaju iste stvar, dajući igračima previše slobode. Sam je kriv što su se Spahić i Džeko izdigli iznad reprezentacije. Potvrdivši u jučerašnjom intervjuu incident sa Hajrovićem prije Slovačke, diskreditovao se do te mjere da ako nešto radikalno ne promjeni u pristupu, niko ga više neće uzimati za ozbiljno. Jer ako se sjetimo izjave vezane za Džekino "kašnjenje" da bi ovaj igrao i da "dođe pred samu utakmicu", sve biva jasno. Znači nije samo pogriješio sa katastrofalno pripremljenom utakmicom, taktikom i formacijom... Za poraz u Zenici, dakako dobar dio krivice nosi sam Džeko.

Drugo, komunikacija u jednom kolektivu je od krucijalne važnosti, on po sopstvenom priznanju nije u kontaktu ni sa kim od reprezentativaca, sem Spahića. Evo naprimjer slučaj uvijek osporavanog Zahirovića. Njegov je igrač, igrao je gotovo u cijelosti oba kvalifikaciona ciklusa, da je kakav trener otišao bi do Bochuma porazgovarao s njegovim
trenerom i vidio u čemu je problem. Slaven Bilić je nekoliko puta uradio sličnu stvar.

Iščuđavanje javnosti na izbor Ilidže i Hrasnice za prvi dio priprema, pored novog centra u Zenici i pored uobičajene prakse svih reprezentacija da idu na izolovana mjesta pred velika takmičenje, dobija sad svoje objašnjenje. On je očigledno popustio pred zahtjevom (pojedinih) igrača, koji u svemu ovome vide dobru priliku da zalome koji put, kako se to znalo desiti i tokom kvalifikacija.

dosad najbolji i najblizi (prema onim informacijama koje ja imam) opis stanja medju igracima i susic naspram igraca.
moram priznati da nisam imao mudrosti da napisem nesto ovako , jer sam smatrao da nije mozda vrijeme i ujedno se nadao da ce se nesto promjeniti. nadalje nisam ( a ni sada ne mogu da vjerujem) da je sve to istina sto je slucajno dolazilo do mene. :sad: sto je najgore ovo je samo jedan dio od onoga svega sto se desava iza kulisa daleko od javnosti. :sad:
limeni

#5669 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by limeni »

mevkobass wrote:

dosad najbolji i najblizi (prema onim informacijama koje ja imam) opis stanja medju igracima i susic naspram igraca.
moram priznati da nisam imao mudrosti da napisem nesto ovako , jer sam smatrao da nije mozda vrijeme i ujedno se nadao da ce se nesto promjeniti. nadalje nisam ( a ni sada ne mogu da vjerujem) da je sve to istina sto je slucajno dolazilo do mene. :sad: sto je najgore ovo je samo jedan dio od onoga svega sto se desava iza kulisa daleko od javnosti. :sad:
tipicno ono nase naglabanje, svi nesto znaju a na kraju niko nista ne zna..pa kazete vec jednom da budem i ja u toku makar na pp :D
jeza u ledja

#5670 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

horion_bosona wrote: Potpuna je zamjena teza da je od strane javnosti, navijača i novinara stvoreno negativno ozračje, baš naprotiv - lične sujete i nesposposobnost najodgovornijih su kumovale ovim sramnim dešavanjem.
Hm, licne sujete i nesposobnost ucesnika su uzroci problema utoliko ukoliko su glavni sudionici sposobni da se odupru ozracju koje stvaraju neprofesionalni i korumpirani novinari, te javnost sa nerealnim ocekivanjima i shvatanjem jacine nase reprezentacije. Uostalom sam spominjes ljude oko Dzeke koji ga tapsu po ramenu.

Licne sujete, ego tripovi, klanovi i selektorov ters su normalna pojava u fudbalu. Ono sto nije normalno je da u javnosti ne postoji gram kriticnog razmisljanja, barem ne u onoj javnosti koja moze to misljenje prenjeti nekome, pa se tako samo nekontrolisano podebljavaju stajalista ljudi o kojima se radi.

Niko da na NORMALAN nacin ukaze na neki problem, bez da se ljudi optuzuju, dehumaniziraju i blate na najgori moguci nacin. Umjesto da mu se zvizdi, Dzeki se jebe mater. Umjesto da mu se postave prava pitanja , Susicu se ponavljaju ista, slatkorjeciva. A umjesto da ga se kritikuje, covjeka se naziva telecom glavom, Dzeku razmazenim deristem, Spahu divljakom, Vedu klocem, Hajrovica Izmetom, Kolasinca seljoberom, ostale generalno dijasporskim pickama i tako. Neko pk drugi ce im se uvuci u supak, doslovno, za mrvicu isnajderstva, poziranja i eventualno karti za utakmice ili pak skupa putovanja.

Tako da, da, uzroci jesu licne prirode, ali u kakvom okruzenju se nalaze, mene uopste ne cudi sto su eskalirali , a ne obratno. Ocekivati da se selektor, igraci, a pogotovo Dzeko, ponasaju normalno i dostojanstveno u okolnistima kakvi generalno preovladavaju i u medijima i cak i u javnosti, je totalno nerealno.

Moje misljenje. :oops:

Inace dobro pises. :thumbup:
BadCopy

#5671 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by BadCopy »

Jedini krivac je Pape sto je pogubio konce i sto ne vidi da ovakav Dzeko ne moze pomoc babi preko ceste a ne reprezentaciji

Gesendet von meinem GT-I9505 mit Tapatalk
jeza u ledja

#5672 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

Ma jeste, realno najveci krivac je Susic, jer on je sef, njegov je to posao. Za sve i dobro i lose on na kraju odgovara. Selektori su prolazni, igraci nisu. Na Susicu je da rijesi ovu situaciju.
DonVitoN

#5673 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by DonVitoN »

Naravno da je Susic krivac.
Pored toga bahato ponasanje, izjave itd.. :-)
drug_profi

#5674 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drug_profi »

Slazem se da je selektorova odgovornost najveca, ali sud javnosti kod nas je prijeki sud. Jedina kazna je smrt.
palermo

#5675 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

drugi profil wrote:Slazem se da je selektorova odgovornost najveca, ali sud javnosti kod nas je prijeki sud. Jedina kazna je smrt.
Zapravo, upitno je da li je baš Sušić najveći krivac. Ja bih ipak postavio pitanje odgovornosti i čelnih ljudi Saveza, ne mogu oni prati ruke od svega i reći to je do Sušića i igrača. Onog trenutka kada je prijetilo da eskalira, trebalo je reagovati, telefoni su morali biti užareni, morala se vatra gasiti. A oni ništa, ne znam jesu li se i nasekirali.
Post Reply