horion_bosona wrote: Potpuna je zamjena teza da je od strane javnosti, navijača i novinara stvoreno negativno ozračje, baš naprotiv - lične sujete i nesposposobnost najodgovornijih su kumovale ovim sramnim dešavanjem.
Hm, licne sujete i nesposobnost ucesnika su uzroci problema utoliko ukoliko su glavni sudionici sposobni da se odupru ozracju koje stvaraju neprofesionalni i korumpirani novinari, te javnost sa nerealnim ocekivanjima i shvatanjem jacine nase reprezentacije. Uostalom sam spominjes ljude oko Dzeke koji ga tapsu po ramenu.
Licne sujete, ego tripovi, klanovi i selektorov ters su normalna pojava u fudbalu. Ono sto nije normalno je da u javnosti ne postoji gram kriticnog razmisljanja, barem ne u onoj javnosti koja moze to misljenje prenjeti nekome, pa se tako samo nekontrolisano podebljavaju stajalista ljudi o kojima se radi.
Niko da na NORMALAN nacin ukaze na neki problem, bez da se ljudi optuzuju, dehumaniziraju i blate na najgori moguci nacin. Umjesto da mu se zvizdi, Dzeki se jebe mater. Umjesto da mu se postave prava pitanja , Susicu se ponavljaju ista, slatkorjeciva. A umjesto da ga se kritikuje, covjeka se naziva telecom glavom, Dzeku razmazenim deristem, Spahu divljakom, Vedu klocem, Hajrovica Izmetom, Kolasinca seljoberom, ostale generalno dijasporskim pickama i tako. Neko pk drugi ce im se uvuci u supak, doslovno, za mrvicu isnajderstva, poziranja i eventualno karti za utakmice ili pak skupa putovanja.
Tako da, da, uzroci jesu licne prirode, ali u kakvom okruzenju se nalaze, mene uopste ne cudi sto su eskalirali , a ne obratno. Ocekivati da se selektor, igraci, a pogotovo Dzeko, ponasaju normalno i dostojanstveno u okolnistima kakvi generalno preovladavaju i u medijima i cak i u javnosti, je totalno nerealno.
Moje misljenje.
Inace dobro pises.