Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Prije ce kamenjar ostati pust nego sto se ostvare snovi.
Tacno znam kome ide moj glas na sledecim izborima.
Točno kome ? Taj zadnji čavao u lijes je nešto što bi puno bolje sjelo Hrvatima nego Bošnjacima pa ti malo razmisli zašto i kako ....
A o pustom "kamenjaru" su sanjali od Turaka do Tite samo im nikako nije polazilo za rukom pa sumnjam da će i vama koji ste na puno nižem nivou snage od gore navedenih...
Kolinda wrote:Vlažni snovi se nastavljaju samo neki zaboravljaju da se vremena mijenjaju ,da Europa i zapad ne gledaju više baš blagonaklono spram ćaršije .
E pa super onda ćemo uzeti stvar u svoje ruke. Mi smo htjeli i ranije da uzmemo stvar u svoje ruke ali ta Europa nam uvijek kaže "neka, mi ćemo ih" i tako bude. Ako je sada na nama utoliko bolje
It_is_a_Leclerc wrote: Sva je pitanja moguće riješiti na taj način. Od RTV-a, izbornog zakonodavstva, teksta himne... Sve se može utrampiti i za sve ishoditi pošten kompromis. Ako se želi, naravno.
Hajde da čujemo tvoje prijedloge za rješenje tih problema?
Lako.
Problem sa RTV sistemom - napraviti četiri ili pet BHRT kanala, od čega po jedan u BL, MO i SA, sa jednim centralnim nacionalnim kanalom. Napraviti korporaciju. Zakonom urediti da svaki od kanala mora imati najmanje 70% sadržaja preuzetog sa centralnog kanala. Pretplatu povećati na 12-15 maraka, kao i svugdje u regionu.
Problem izbornog zakonodavstva - ishoditi od predstavnika stranaka iz RS da se članovi predsjedništva biraju indirektno u državnom Parlamentu, s tim da svaki od kandidata mora imati opću i većinu u Domu naroda. Ne vidim gdje je tu problem.
Tekst himne - napraviti komisiju, konkurs, odabrati najbolju, i onda ponuditi strankama iz RS neki ustupak da to prihvate.
Kolinda wrote:Vlažni snovi se nastavljaju samo neki zaboravljaju da se vremena mijenjaju ,da Europa i zapad ne gledaju više baš blagonaklono spram ćaršije .
E pa super onda ćemo uzeti stvar u svoje ruke. Mi smo htjeli i ranije da uzmemo stvar u svoje ruke ali ta Europa nam uvijek kaže "neka, mi ćemo ih" i tako bude. Ako je sada na nama utoliko bolje
Ma naravno , obzirom da ste izvoznici nafte ,da posjedujete rudnike dijamanata ,da ste tehnološki iznad Japana ,da turistički šišate Austriju i ne čudim se da ćete sami
Ma naravno , obzirom da ste izvoznici nafte ,da posjedujete rudnike dijamanata ,da ste tehnološki iznad Japana ,da turistički šišate Austriju i ne čudim se da ćete sami
znam da kontas da bez amina bosnjaka nema nista , tako sva ova prica ne vodi nicemu ......
Ima i bangladeštanaca preko 150 milijuna pa ne mogu luksemburžanima opepeliti.
Nadam se da si shvatio poantu, da ne bih džaba ban fasovao objašnjavajući u detalje
Hafis wrote:Ima i bangladeštanaca preko 150 milijuna pa ne mogu luksemburžanima opepeliti.
Nadam se da si shvatio poantu, da ne bih džaba ban fasovao objašnjavajući u detalje
Hafis wrote:Ima i bangladeštanaca preko 150 milijuna pa ne mogu luksemburžanima opepeliti.
Takozvana "južnoafrička poanta"?
Ne cijenjeni kolega. Vi ovdje stavljate aspekt na rasnu odrednicu i potpunoj ste zabludi. Ja sam više mislio na kulturološki čimbenik. Htio sam reći da nemate niti jedan resurs koji bi vam omogućio nekakvu apsolutnu dominaciju unatoč tom postotku. Pa kad nije uspjela Otomanska carevina, kako će tek onda šegrti.
Takozvana "južnoafrička poanta"?
Ne cijenjeni kolega. Vi ovdje stavljate aspekt na rasnu odrednicu i potpunoj ste zabludi. Ja sam više mislio na kulturološki čimbenik. Htio sam reći da nemate niti jedan resurs koji bi vam omogućio nekakvu apsolutnu dominaciju unatoč tom postotku. Pa kad nije uspjela Otomanska carevina, kako će tek onda šegrti.
Nije stvar resursa vec volje...a jedne stavljat u ravan lukerburzana i bangladesanaca je...aj makar smijesno.
BHCluster wrote:Cuj ovoga ćutuka kaze nemamo nikakav resurs a non stop kmeche. Kaze nemamo nikakav resurs a predstavnici juznih srba tzv hns-ovci jucer odose kuci masniH guzova.
Da je u vrijeme Slobe, kad su Slovenci napuštali parlament, bilo interneta, vjerovatno bi se našao koji Srbin koji bi slično komentirao kao ti.
Zato samo sabur
Hrvata u bh. entitetu ostalo svega 2.41% u prevodu Srbi sveli Hrvate na razinu statisticke greske a prvi u hrvata Dragan prvom u srba Dodiku ne izlazi iz pakasa. Tipično.
Pa Srbi i Hrvati danas imaju svoje države izvan BiH (Srbiju i Hrvatsku). Slovenci, Hrvati, Makedonci, Bosanci nisu imali svoje države izvan Jugoslavije. Ako treba pojašnjavati značaj ovih činjenica onda jbg
BHCluster wrote:Cuj ovoga ćutuka kaze nemamo nikakav resurs a non stop kmeche. Kaze nemamo nikakav resurs a predstavnici juznih srba tzv hns-ovci jucer odose kuci masniH guzova.
Da je u vrijeme Slobe, kad su Slovenci napuštali parlament, bilo interneta, vjerovatno bi se našao koji Srbin koji bi slično komentirao kao ti.
Zato samo sabur
Nazalost tvoju Bosna i Hercegovina nije SFRJ. PolaHko nadoci ces.
Zato samo sabur
Ne konta ti taj delegat te finese. Nema ti on pojma ni o Kučani, ni o Slovencima, ni zašto su napuštali kongrese...mislim da zna otprilike gdje je Slovenija. Zato polaHko s njim
Zato samo sabur
Nazalost tvoju Bosna i Hercegovina nije SFRJ. PolaHko nadoci ces.
Da na moju žalost u nekim stvarima je gora i od SFRJ, mada je to nekim teško povjerovati.
Hafis wrote:
Ne konta ti taj delegat te finese. Nema ti on pojma ni o Kučani, ni o Slovencima, ni zašto su napuštali kongrese...mislim da zna otprilike gdje je Slovenija. Zato polaHko s njim
Eto htjeli Slovenci da imaju svoju nacionalnu državu pa izašli iz Jugoslavije.
Šta bi bio motiv bh Srba i Hrvata da izlaze iz BiH? Pa oni već imaju svoje nacionalne države odmah tu u susjedstvu
Hafis wrote:
Eto htjeli Slovenci da imaju svoju nacionalnu državu pa izašli iz Jugoslavije.
Šta bi bio motiv bh Srba i Hrvata da izlaze iz BiH? Pa oni već imaju svoje nacionalne države odmah tu u susjedstvu
balks wrote:
Da na moju žalost u nekim stvarima je gora i od SFRJ, mada je to nekim teško povjerovati.
Тако је, пријатељу!
Тзв. БиХ је, у ствари, тамница народа и тамни вилајет за српски и хрватски народ.
Али неће још дуго јер је њена подела веома близу. И свет полако схвата да се овде жели направити европски калифат те ће сигурно бити на страни српских и хрватских политичара и подржати њихов предлог да се ова назовидржава подели и да се тзв. муслимани сведу на један мали део територије где би били под строгим надзором српских и хрватских снага безбедности.
balks wrote:
Ja se recimo slažem da je ovakvo uređenje u BiH gore nego bivša SFRJ. Recimo entitetsko glasanje, vjerska i nacionalna segragacija koja je ostatak rata, opstrukcija, težnje pripajanja dijelova BiH Srbiji i/ili Hrvatskoj...sve je to mnogo gore nego bivša SFRJ i tu se potpuno slažem.
Sa druge strane dva mirovna sporazuma su takva kakva su i tu bez saglasnosti predstavnika sva tri naroda teško da se može silom bilo šta nametnuti.