What to wear???

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
DiA 2005

#5651 Re: What to wear???

Post by DiA 2005 »

Miss D wrote:I ja glasam za statement ogrlicu :thumbup: :)

Mene su totalno osvojile, gdje vi svoje nabavljate?
Ja ih pravim sama :)
Stvarno mogu podici bilo koju kombinaciju, hit su, samo je pitanje do kada... :)
Partizzanka

#5652 Re: What to wear???

Post by Partizzanka »

accessorize koji ja imam ovdje trebao bi imati ove ...

http://us.accessorize.com/us/jewelry/st ... e=Occasion
Nisrin

#5653 Re: What to wear???

Post by Nisrin »

Zene, need help!!! :D :D
Najbolja drugarica se udaje nekad u ferbuaru, vjerovatno kad bude onaj velikiii snijeg i posto nece praviti svadbu, nego ce biti cisto opstinsko, formalno vjencanje sa svjedocima ne zna sta obuci- nece vjencanicu, a nemamo obje ideje sta bi drugo bilo uredu! :)
Obilazile smo danima sve radnje po gradu i nista specijalno nismo nasle, osim jedne bez haljinice, koja ima cipku u gornjem dijelu i rukavi su dugo id cipke, haljina je do koljena ali koliko to uopste ide uz cizme?! Kkave cizme? Da li neke "spicoke" koje su elegantne iako ih ne nosi inace ili sta drugo? Ima predivne cipelice ali nisu bas za te zime i snijega...

Meni licno oivakve haljine su cool: http://www.asos.com/A-Wear/A-Wear-Glitt ... 1&clr=Gold

Sto se tice mog outfita kao kume, jos uvijek ni ja nisam nacisto sa sobom, vidjela sam lijepih haljinica po MANGU, od 55 do 200 KM, stvarno su divne za tog zimskog perioda i najvejrovatnije cu svoje nove cizmice, jos cu odluciti koje tacno ::):):)

Eto, dajte konkretne prijedloge, mogu i slike, jos bolje i velika vam hvala! :D :D
Last edited by Nisrin on 28/11/2012 19:00, edited 1 time in total.
Bambi_na_kofeinu

#5654 Re: What to wear???

Post by Bambi_na_kofeinu »

Pa mlada će svakako iz auta u zgradu opštine, iz auta u kuću/restoran...ne mora obuti čizme, bez obzira na snijeg.
Nisrin

#5655 Re: What to wear???

Post by Nisrin »

Bambi_na_kofeinu wrote:Pa mlada će svakako iz auta u zgradu opštine, iz auta u kuću/restoran...ne mora obuti čizme, bez obzira na snijeg.

Zar vrijedi taj cin da se zaledi u cipelama, ipak dok dodje do auta i od auta do opstine to je 20ak m najmanje na minusu i po snijegu :)
Bambi_na_kofeinu

#5656 Re: What to wear???

Post by Bambi_na_kofeinu »

Nisrin wrote:Zar vrijedi taj cin da se zaledi u cipelama, ipak dok dodje do auta i od auta do opstine to je 20ak m najmanje na minusu i po snijegu :)
Ne znam vrijedi li, ali sam bila na par zimskih vjenčanja gdje su mlade uredno nosile salonke, 'ta ja 'nam, u mom gradu se parkiraju svadbene kolone drito ispred opštine :D
Irm@

#5657 Re: What to wear???

Post by Irm@ »

Bambi_na_kofeinu wrote:Pa mlada će svakako iz auta u zgradu opštine, iz auta u kuću/restoran...ne mora obuti čizme, bez obzira na snijeg.
i ja sam isto pomislila :-D
pa zavisi..ja da se udajem u zimu (a necu pa taman se ne udala nikad) :-D :D pretrpila bih 20tak metara a ne bi mi bio prvi put (vjerujem da je i mlada u mladosti :-D za nove godine po minusu u suknjici i cipelicama isla van)..
tako da ja sam za cipele (stikle of kors) i neku lijepu haljinu do koljena (u Mangu i Zari ima lijepih haljinica a mozda cak i da odete do Mostara kad pocnu snizenja pa tako ce se i ustediti) :) opet posto sam u fazonu statement ogrlica isla bih na to u boji cipela i torbe ili mozda cak ogrlicu spariti sa buketom to bi bilo drugacije..
ma kad nadjete haljinu javi nam se pa cemo lako za ostale detalje :) ;-)
thea

#5658 Re: What to wear???

Post by thea »

NIsrin ;-)

Imas jednu tetu na carsiji koja sije izvanredno, a imas vremena jer je vjencanje tek u febr.
Mira Tucakovic
033 535 918
061 276 472
Ja nisam nikakva reklama, ali sve mlade koje su se udale pa i klijenti koji su zeljeli nesto posebno su odusevljeni.
Zena radi izvanredno, a kad su u pitanju svecaniji dogadaji tesko je naci nesto adekvatno.

Zavisi koliko zeli novca uloziti u komplet, i da, ne mora sve biti u svijetlim nijansama.
Na dobrinji pored spar banke desna strana imas jednu radnju sa platnom, ne znam ime, ali radnja je uza a duga, koja nudi recimo svilu vrlo jeftino. A mozes naci dobar pamuk, vunu po metru za dobar komplet. Kupis konac adekvatan i postavu isto m kao platna, nacrtas od prilike neki crtez za model, a mozes naci i fotografiju. Samo cu ti dati jedan savijet, ona voli cipku, i cesto postavlja aplikacije na komlete ne znam kako ali ubijedi ljude da je to super :), no ja mislim da je u jednostavnijim i pravim crtama modela najveca tajna ljepote.

sto jednostavnije to bolje

zima je, mlada moze nositi sesir ako voli, zve zavisi kakav stil njeguje tvoja frendica a i ti. Sacekas snizenja pa kupi sebi haljinu, u mangu, zari ces naci 100%
Nisrin

#5659 Re: What to wear???

Post by Nisrin »

E hvala vam na savjetima, a i kod nas je parking odmah ispred opstine, u pitanju je Stari Grad :) :)

Otici cu i do ove krojacice svakako sa njom, isle smo kod razvikanih i popularnih krojaca i cijene su od 300 do 700 za nesto jednostavno, sto opet i nije previse, ali i jeste s obzirom da je to vjencanje samo sa svjedocima, bez ikakvih svatova, bidermajera, kicenja, restorana itd :D
Na kraju krajeva, najbitnije je da se uda i sretno zivi, a sve drugo...poslozit ce se!

I da, hoce haljinu u nekoj svjetlijoj boji- bez sa cipkom, iako smo danas vidjele odlicnu ZELENU ali to je za mene vec previse, a i za nju :D

U Mangu vec ima finih haljinica, pa cak i u onoj radnji Pimkie u Alti i to po 50 KM, ne bas za mladu, ali vise za nas "ostale zene", elegantne i fine ali su brijevi 38 i veci sto je za mene ipak preveliko :D Na ostalim mjestima sto smo gledale previse su nakicene ili otvorene ili su ljetne/partijanerske za Nove godine i slicno...
muhanata

#5660 Re: What to wear???

Post by muhanata »

Image

Gdje ima kupiti ovako nešto?
Nisrin

#5661 Re: What to wear???

Post by Nisrin »

muhanata wrote:Image

Pogledaj u onoj radnji kod BKCa, samo carape prodaju :D
irmaaa1

#5662 Re: What to wear???

Post by irmaaa1 »

muhanata wrote:Image

Ima na siranu...ja sam kupila prošle godine. ja mislim da su bile 6 KM ili 8.
Miss D

#5663 Re: What to wear???

Post by Miss D »

Imas u BBI u onoj trgovini Goldenpoint, mislim da je 2-3 sprat.
Ja nasla tamo prosle godine.
Lady Saray

#5664 Re: What to wear???

Post by Lady Saray »

joj ove carapice su meni super al' naravno sve sto se meni svidi je za visoke i zgoljave :D
zamzija

#5665 Re: What to wear???

Post by zamzija »

Nisrin wrote:
Pogledaj u onoj radnji kod BKCa, samo carape prodaju :D
Radnja se zove Penti i super su čarape :-D
Partizzanka

#5666 Re: What to wear???

Post by Partizzanka »

Zene statenent je promasaj :(
Kupila danas dvije onako fine ogrlice ali fazon je duzina ogrlica :(
Jedna bi bila super ali moja haljinica ima vrat neksko nezgodan ... Obje su mi upale unutra :(
Ostaje mi samo opcija duzeg lancica sa nekim finim privjeskom
Partizzanka

#5667 Re: What to wear???

Post by Partizzanka »

Ali zato biserne perle suuuper pasu :)
*mima*

#5668 Re: What to wear???

Post by *mima* »

Ove nadkoljenice imate na pijaci Ciglane....cijena 6 km.....i upravo marka ...penti.
FemaleMe

#5669 Re: What to wear???

Post by FemaleMe »

ja sam iste ove crne kupila prosle zime u ferhadiji kod onog cike sto na ulici prodaje carape, strample, kape itd.... bio je preko puta one optike i uni credit banke :)
male_okice

#5670 Re: What to wear???

Post by male_okice »

posto sam ja bila zimska mlada u sred decembra a ni mi nismo pravili svadbu obukla sam deblju haljinu strample malo deblje (ne bas one najlonke ali ni one vunene nego nesto izmedju) i salonke. malo upala u snijeg ali nista strasno, u opstini bilo toplo u restoranu isto tako da mi nije bilo hladno a sve i da je mislim da u svemu tome nekako ne bih ni skontala :D

a kao kuma u azelu je bilo tako lijepih haljina kao od cohe, sive i obrubljene kao nekom crnom vunicom, negdje do koljena, i bez rukava sa okruglim okovratnikom, izgledale su stvarno lijepo, nazalost nisu imalo mog broja :sad: , ali eto to moze biti ideja, na njih mogu i salonke a mogu i neke crne cizmice npr i sako ili kaputic i spremna

a onih stucni ima kupiti u izbor trgovinama i to budu pravo jeftine
Nadinka

#5671 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

Drage moje, sinoc mso zvanicno pokrenuli novi duzajn mzt,od pocetka ste s nama, nadam se da ce vam se promjena dopasti, uskoro uvodimo neke stvari koje sam sigurna da ce vam se dopasti :)

http://malezensketeme.com/
muhanata

#5672 Re: What to wear???

Post by muhanata »

@Nadi aferim! :-D Samo tako nastavite!
Nadinka

#5673 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

Juče nas je zezao server, pravo :( A inače smo imali super temu, ja volim pliš a vi?
http://malezensketeme.com/moda-iz-naseg ... lisbarsun/
Nadinka

#5674 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

ovdje je opet zamrlo, zene gdje ste :)

Evo danasnje kombinacije:
http://malezensketeme.com/moda-iz-naseg ... cke-cizme/
boracha

#5675 Re: What to wear???

Post by boracha »

ja nisam, al citala sam da, ako je njihova greska, poslali su pogresno, poderano itd. onda vracaju postarinu, a ako vracas jer ti se ne svidja, onda ti snosis troskove postarine.
Post Reply