The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
sizifinho

#5651 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

sta mislite o ovom?
https://youtu.be/7xEJusROWN4

meni ima smisla
DMXallen

#5652 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by DMXallen »

ZAVIRIMO U EPIZODU - Epizoda 6.10 - The Next World

http://okruzen-mrtvima-novosti.blogspot ... -next.html
Jack Be Nimble

#5653 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Jack Be Nimble »

I nakon drugog gledanja epizoda je zabavna, ali opet smijesna kada se sagleda sve. Meni je najsmjesnije bilo sto su iz dana u noc presli u roku minute i naravno na kraju se uspostavi da 10 njih moze protiv 100 zombija bez problema. Zasto onda vojska nije mogla zaustaviti zombije :?

Al eto recimo da zombiji nakon godinu dana nisu isti kao provog mjeseca. Umore se i oni hodajuci okolo.
Šveđanin

#5654 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Šveđanin »

Sta da ocekujem, ocjena epizode?
Tyke

#5655 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tyke »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Dobra epizoda, čak šta više odlična. I staro i mlado u akciji. :thumbup:

jedna od najboljih u citavoj seriji,na kraju preseravanje kad se rick pravda carlu,mali stvarno kao da ima kontrolu nad ćačom
Ma i meni ako nije najbolje onda je medju par najboljih do sada.
Deryl pravi badass, onaj pocetak epizode vrijedi zlata.
Glen prava macka, lika ne mozes unistiti ko zohara jbt.

Treba shvatiti i Ricka, covjek je toliko toga izgubio, toliko toga prosao, Carl uz njega odrastao u tako brutalnom i retardiranom svijetu i primoran gledati sva ta sranja, covjek jednostavno zivi za svoje dijete. Vidili smo i na kraju epizode da je on njegova snaga, a ne ona plavusa i njen picic.
Jack Be Nimble

#5656 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Jack Be Nimble »

A Glen je izgleda macka jer ima 9 zivota.
Tito_i_Partija

#5657 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

sizifinho wrote: ma mislim na cinjenicu da je fox koji je izbacio deadpoola skontao pobjednicku formulu
-slusaj fanove
-pusti krvi i.komada mesa, psovki i ignorisi pg-13

pa ga.mozda sad druge.kuce prate

naravno da nisam mislio da je fox iza twd,pa slusam godinama "previously on amcs the walking dead"

:bih:
Izvini al' ovo ti je bas nidje veze. Deadpool? :pisnuo:

Jarane, na TWD-u je bilo krvavog sranja prije nego sto se Deadpool ikako poceo snimat'. Haman si zaboravio otvoreno prikazivanje klanja ljudi, il' kako je mala curica od Guvernerove trebe zavrsila na zombie pikniku. Deadpool i Fox nemaju nikakve, ama bas nikakve veze s ovim. Ako ista, Fox je pokupio tu caku od drugih, a ne vice versa.

Sto se tice epizode, jako je dobra, kao i svaki pocetak/kraj sezone. Nadam se da sad ne idu jedno 5-6 epizoda smaranja.
sizifinho

#5658 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

posteno.
Tomahawk11
Globalni moderator

#5659 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tomahawk11 »

Ne vidim kakvu vezu imaju TWD i Deadpool. Totalno razlicito. Ok, ima krvi i u jednom i u drugom, ali nije isti fah.
Pandakonda

#5660 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Toliko o tome " zabranjeni spoileri " :D
r_faruk

#5661 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by r_faruk »

do kada ce ovaj glen da prezivljava..... kontam vidi sto ga ukinuse, kada zarafala djeneral...
Isner

#5662 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Isner »

Nacijepa ih Rik sjekiricom k'o potpalu :D

Ali scena kad Abraham zarafala pa opušteno namigne Glenu.. scena vuce na onu teen partizansku "Pazi Mirko metak... Hvala Slavko.." :lol:
SanskiBiser

#5663 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by SanskiBiser »

Jack Be Nimble wrote:I nakon drugog gledanja epizoda je zabavna, ali opet smijesna kada se sagleda sve. Meni je najsmjesnije bilo sto su iz dana u noc presli u roku minute i naravno na kraju se uspostavi da 10 njih moze protiv 100 zombija bez problema. Zasto onda vojska nije mogla zaustaviti zombije :?

Al eto recimo da zombiji nakon godinu dana nisu isti kao provog mjeseca. Umore se i oni hodajuci okolo.
na Talking Dead je reziser epizode to objasnio, to je zbog scene vatre na vodi onoj u finalu epizode, konzensus je bio sa autorima i producentima da se snima nocu jer puno bolje i upecatljivije izgleda po cijenu logike naravno.... :mrgreen:
oskarboy

#5664 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by oskarboy »

ma daj :lol: oni motoristi ih zaustavili i oni odmah izasli iz kamiona,kao da ne znaju da im zlo zele,pa se onako olako predase.i gle cuda jedan ode iza kamiona sa derilom i deril izvadi bazuku i raznese motordzije :lol: kao on je znao da onaj nece pucat u abrahama i onu malu
DMXallen

#5665 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by DMXallen »

I opet neki traže logiku u fiktivnoj seriji sa fiktivnim likovima i još više fiktivnim mrtvacima koji hodaju okolo.
Treba jednostavno uživati u seriji, priča napokon počinje imati smisla, tj dosta je više bilo romantične patetike.
Jedna Lori umre druga se pojavi itd itd, Jessie je morala umrijeti jer bi se opet previše dramskih emocija uključilo u sve, a ustvari emocije koje trebaju vladati su kao ona Rickova prema Carlu... To je poenta...
Ako se iko treba spetljati u smislu neke veze, to su Rick i Mishonne. Barbikama nije mjesto u svijetu mrtvaca.
Tyke

#5666 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tyke »

oskarboy wrote:ma daj :lol: oni motoristi ih zaustavili i oni odmah izasli iz kamiona,kao da ne znaju da im zlo zele,pa se onako olako predase.i gle cuda jedan ode iza kamiona sa derilom i deril izvadi bazuku i raznese motordzije :lol: kao on je znao da onaj nece pucat u abrahama i onu malu
Zaustavili ih naoruzani motoristi, njih samo troje u kamionu punom benzina, samo jedan metak i ode i kamion i oni u zrak, treba veca logika?
Iza kamiona Deril savladao protivnika i uzeo bazuku koju je general od ranije sacuvao, ako se dobro sjecam. I naravno da nije znao hoce li pucati onaj u Abrahama, ali je imao srece pa ih spasio u zadnji tren, nista novo u filmovima, jelde?

:-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#5667 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tomahawk11 »

Pa ima toliko filmova prema istinitim dogadjajima, kome se ovo ne svidja, ko da je problem odabrati nesto drugo :D
Ko gleda i trazi neku realnost, prvo bi trebao zasto gleda nesto sto ima veze sa ZOMBIJIMA.
annoy

#5668 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

To sto za svrhu gledanja serije prihvatis mogucnost postojanja zombi virusa, ne znaci da ti serija zbog toga ima pravo vrijeđati logiku i zdrav razum. Sta, da likovi pocnu letjeti, to bi isto bilo ok? Jebes zakone prirode.
S tim da se slazem da ima ljudi koji stvarno cjepidlace...ne postoji serija bez nelogicnosti, ne treba bas svaku sitnicu uzimati za zlo. Nekad treba malo zazmiriti. Ipak je sve to na kraju show...
House

#5669 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by House »

dale cooper wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
House wrote:znači još ova sezona i to je to :D

btw.najjači početak epizode.boom! :lol: :lol:

otkud ti to?
Ma patka. Neke se budale sa viškom vremena zajebavale, pa proturile ovo glasinu po nekim entertainment portalima.

upravo. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#5670 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tomahawk11 »

annoy wrote:To sto za svrhu gledanja serije prihvatis mogucnost postojanja zombi virusa, ne znaci da ti serija zbog toga ima pravo vrijeđati logiku i zdrav razum. Sta, da likovi pocnu letjeti, to bi isto bilo ok? Jebes zakone prirode.
S tim da se slazem da ima ljudi koji stvarno cjepidlace...ne postoji serija bez nelogicnosti, ne treba bas svaku sitnicu uzimati za zlo. Nekad treba malo zazmiriti. Ipak je sve to na kraju show...
Jesi gledala Resident Evil? Imaju cak i oni koji lete :D mutacije su cuda napravile :D
Sama zombifikacija se kosi sa zakonima prirode. Ako si pristala na to, onda treba biti manje kriticki nastrojen i prema nekim drugim stvarima.
Konkretno ovaj komentar gore o dijelu sa motoristima, pa to je klasika u filmovima. Situacija se oteze, ne ubije jednostavno likove i onda, logicno, strada. Ja sam iskreno vise ocekivao od dijela sa motoristima, kontam da ce oni ipak vise belaja napraviti, vise vremena provesti, medjutim, izgidose hladno svi. I ok, tu su me iznenadili, nisam to ocekivao.
Tito_i_Partija

#5671 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Mene je malo zacudilo kako izgide citava familija za minutu kompletno u paketu. Kontam prvo haj' dobro, vidilo se u zadnjoj epizodi polusezone da onaj najmladji nije dovoljno "stabilan" da ide kroz masu zombija, on ce sigurno neko sranje napravit'. Al' nisam ocekiv'o da svi drito odu u PM.

Zao mi Ricka, opet osta suha kurca. Jebi ga pasa, pusti se glupih plavusa...prikuci se Michonne i mozda budes stagod umochio. :D
yoda82

#5672 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by yoda82 »

Tomahawk11 wrote:
annoy wrote:To sto za svrhu gledanja serije prihvatis mogucnost postojanja zombi virusa, ne znaci da ti serija zbog toga ima pravo vrijeđati logiku i zdrav razum. Sta, da likovi pocnu letjeti, to bi isto bilo ok? Jebes zakone prirode.
Jesi gledala Resident Evil? Imaju cak i oni koji lete :D mutacije su cuda napravile :D
Sama zombifikacija se kosi sa zakonima prirode. Ako si pristala na to, onda treba biti manje kriticki nastrojen i prema nekim drugim stvarima.
Konkretno ovaj komentar gore o dijelu sa motoristima, pa to je klasika u filmovima. Situacija se oteze, ne ubije jednostavno likove i onda, logicno, strada. Ja sam iskreno vise ocekivao od dijela sa motoristima, kontam da ce oni ipak vise belaja napraviti, vise vremena provesti, medjutim, izgidose hladno svi. I ok, tu su me iznenadili, nisam to ocekivao.
I mene fakat nerviraju ove neralne stvari. Ok postoji zombi, ok supermen leti, ok Jedi koristi silu (sve je na neki načio objašnjeno), ali kad dođu dvojica "niđe veze" likova i pobiju armiju nekih kmandosa, samo onak, e onda mi se odmah gasi film/serija. I inače u ovoj seriji su zombiji najmanje nelogični.
Jack Be Nimble

#5673 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Jack Be Nimble »

Mene samo cudi kako se dvojica mogu potuci iza kamiona a da niko ne primjeti. Nisu otisli iza zgrade.

Ako je Daryl stajao iza kamiona kada je zolju ispalio, da li je to dovoljan razmak da bi se zolja (raketa) mogla aktivirati? Ja ne znam nista o ovome, ali mislim da sam cuo kada je rijec o takvom oruzju da se mora biti na X razmaku izmedju zolje i mete da bi se raketa aktivirala :? I jel stvarno moguce da su njih dvoje tako blizu eksploziji a da njima nista ne bude, pa makar da ih retrovizor motora pogodi u glavu.
Logovan

#5674 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Logovan »

Jack Be Nimble wrote:Mene samo cudi kako se dvojica mogu potuci iza kamiona a da niko ne primjeti. Nisu otisli iza zgrade.

Ako je Daryl stajao iza kamiona kada je zolju ispalio, da li je to dovoljan razmak da bi se zolja (raketa) mogla aktivirati? Ja ne znam nista o ovome, ali mislim da sam cuo kada je rijec o takvom oruzju da se mora biti na X razmaku izmedju zolje i mete da bi se raketa aktivirala :? I jel stvarno moguce da su njih dvoje tako blizu eksploziji a da njima nista ne bude, pa makar da ih retrovizor motora pogodi u glavu.
Za ovo prvo nema ništa čudno. Možda je uhvatio trenutak njegov nepažnje, izvadio nož i presjekao mu grlo ili nešto slično ovome.

Ovo drugo ne znam, ne razumijem se u to, bezveze ću pametovati. :D
SanskiBiser

#5675 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by SanskiBiser »

Jack Be Nimble wrote:Mene samo cudi kako se dvojica mogu potuci iza kamiona a da niko ne primjeti. Nisu otisli iza zgrade.

Prvo nije Zolja vec RPG :D jeste moguce jer je koristio kumulativno punjenje a ne rasprskavajuce koje bi sve izranjavalo okolo i eksplozija bi bila onako velika ako je gadjao u neki od motocikala, a gadjao je direktno u onog lika sto je pokusao da puca Abrahama. Udaljenost je isto ok 20ak metara je dovoljno jer 10ak metara treba da se aktivira potpuno raketni motor.

Prebaci na 3:00 ovaj video pa ce ti biti sve jasno :lol:

Post Reply