Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kB27 wrote:Zna li neko da li se može provjeriti (bez skidanja) da li neki automobil ima plivajući zamajac? Imam Ford Fiesta 1.4 TDCi 2006. godište. Bio kod jednog jako dobrog stručnjaka za Ford i nešto spomenem oko plivajućeg on mi hladno reče 'ma kakvi, nema ti ovaj auto plivajući'.. kako može biti siguran, obzirom da sam na netu naletio da svašta pričaju ljudi - da može imati a i ne mora.
Imas DMF vjerovatno. Koji strucnjak za Ford je u pitanju? Inace, to ti mogu u ovlastenom provjeriti po broju sasije, jer ih ima i sa i bez DMF-a.
Imas li ESP?
Svi na netu kazu da se ne moze po broju šasije provjeriti. Čak i na Fordovoj stranici gdje se nakon unošenja broja šasije izlistaju intervali servisa nema nigdje podataka o ugradnji/neugradnji plivajućeg..
shiny wrote:Maloprije me zadesi ovo fakin nevrijeme, proletim kroz lokvu (ne jednu, vozila sam kroz potok, nisam imala izbora)... stala kad sam mogla, sačekala da se malo smiri. Krenem opet, lijevi zadnji točak cviiiiiiiliiii, ali baš onako strašno... Šta se moglo shandriti?
99% nisi ništa zeznula. Vjerovatno se pokvasilo nešto oko kočnica pa cvili. Meni se isto dešavalo kad su kiše, ponekad. Iako su pakne skoro nove. Ne brini, a sutra ćeš znati jel sve ok ili trebaš možda majstoru.
poz drustvo. prvi put imam auto sa xenonima i sinoc mi crkne sijalica. insignia je u pitanju, u berlijeti je zamjena sa sijallicom 430KM. Ako ne moram necu davati toliko novca. Moze li mi neko reci gdje i kakve mogu uzeti, a da nesto ne zeznem. Citao sam nekad negdje da se nije zezati sa time.
Arslan_11 wrote:poz drustvo. prvi put imam auto sa xenonima i sinoc mi crkne sijalica. insignia je u pitanju, u berlijeti je zamjena sa sijallicom 430KM. Ako ne moram necu davati toliko novca. Moze li mi neko reci gdje i kakve mogu uzeti, a da nesto ne zeznem. Citao sam nekad negdje da se nije zezati sa time.
Sent from my 6045K using Tapatalk
Moze bit sijalica a moze bit balast...ako nije bas tesko, zamijeni strane sijalicama da vidis sta se desava. Ako ipet isti far ne radi onda je balast. Inace, sijalica
Trebalo bi da su D1S sijalice, boja 4300K,35W traži Osram, Philips, Hella i slicno
Drug je mijenjao na audiju, 70KM je sijalica u autodijelovima-brendirana, 40KM Kinez
Ponesi svoju kao uzorak
kod skoljuca fol osram upakovane u vw kutije 80KM po komadu, rade 5 mjeseci pa vidicemo do kad... ne vjerujem da su original.
original osram od neke firme uvoznika u mostaru je bio cini mi se 160KM, ali tesko doc do njih, kazu jedino penny od njih uzima osram robu, a u pennyu naravno ljudi pojma nemaju sta trazis....
Arslan_11 wrote:poz drustvo. prvi put imam auto sa xenonima i sinoc mi crkne sijalica. insignia je u pitanju, u berlijeti je zamjena sa sijallicom 430KM. Ako ne moram necu davati toliko novca. Moze li mi neko reci gdje i kakve mogu uzeti, a da nesto ne zeznem. Citao sam nekad negdje da se nije zezati sa time.
Robot hrasno zadnji sprat garaze. Ako je samo sijalica super je. Ako je balast ili masa na tvornickom ksenonu ili ces kupovati skupi original dio ili prepakivanje.
Meni je nešto konstantno škripuckalo kod desnog točka, dok sinoć ne spucah u šaht, tj. rupu, voda digla, kad sam zvekno dole reko od sve u pm
Sad ne škripi
dobro pazi šta ćeš uzet jer ako ode modul onda si ga naj....
ibizza wrote:
Koja je cijena tog kompletnog seta? :O
900 KM plivajuci
450 KM ako stavis fiksni.
Ne stavljaj nipošto fiksni ako je bio plivajući, nadam se da ne trebaju objašnjenja.
Znam da je na Golfu 5 1.9 TDI bilo i ovakvih i onakvih setova, a motori i mjenjaci identicni. Po mom misljenju je tu skroz O.K. staviti jednomaseni zamajac cak i ako je fabricki sa dvomasenim.
Ovako, pocelo mi se cuti neko kuckanje-kvrckanje kada auto radi na leru. Naime, kada tek upalim auto, nista se ne cuje, sve normalno, medjutim prilikom , pritiskanja kvacila nekoliko puta, dodje do tog kvrckanja(samo u leru kad je). Je li to Zamajac ili...?
Radi se o Seat Altei 77kw 105 ks.
Moguće da je plivajući, a možda i samo druk ležaj. Trzne li ti auto kad upališ/ugasiš motor?
Ne znam da li sam na pravoj temi. Imam jedno pitanje. Kupujem prvo auto, posto u Sarajevu nisam uspio naci odgovarajuce, mislio sam pogledati u Kiseljaku neko uvozno. Da li mi neko moze preporuciti neku autokuću. Budžet je do najviše 7000 KM. Šta bi mi iskusniji od vas preporučili da gledam? Auto se ne bi koristilo svakodnevno, tj. ne bih ga koristio za odlazak na posao. Mala vozila ne dolaze u obzir, a i karavane bih volio izbjeći. Unaprijed se zahvaljujem.
Raja samo da vas obavjestim, sa mjerenjem je sad sve ok,naravno treba ocito malo vise da se ulje slije u karter pa onda bude okk mjerenje.
Hvala na savjetima
shiny wrote:Maloprije me zadesi ovo fakin nevrijeme, proletim kroz lokvu (ne jednu, vozila sam kroz potok, nisam imala izbora)... stala kad sam mogla, sačekala da se malo smiri. Krenem opet, lijevi zadnji točak cviiiiiiiliiii, ali baš onako strašno... Šta se moglo shandriti?
99% nisi ništa zeznula. Vjerovatno se pokvasilo nešto oko kočnica pa cvili. Meni se isto dešavalo kad su kiše, ponekad. Iako su pakne skoro nove. Ne brini, a sutra ćeš znati jel sve ok ili trebaš možda majstoru.
I dalje cvili, možda se nahladio, navuk'o s nogu
Ako je šta skupo otišlo, cvilit će do daljnjeg
I dalje cvili, možda se nahladio, navuk'o s nogu
Ako je šta skupo otišlo, cvilit će do daljnjeg
NediM17 wrote:Vjerovatno je kamencic uletio izmedju diska i plocice. Nista strasno, ali otidji do nekog majstora da pregleda jer ako je to mozes unistiti disk!
Ali pošalji muža/brata/tatu/prijatelja ako nemaš nekog 'svog' provjerenog mehaničara. Kad neko 'neuk' dođe (djevojka/žena, ili neko jako mlad) kod naših bezobraznih mehaničara znaju drastično skočiti cijene.
Evo da i ja priupitam oko kvacila, kako da kazem ,ne odvaja ga dobro, nekad lagano prebacim u brzinu a nekad nece pa nece,cuje se ona skripa i jedva ubacim u brzinu, jel to pri kraju sta i imam li razloga za paniku, 1.9 tdi, 77 kw,
Hvala lijepo
Gledaj da to rijesis jer silujes mjenjac, pa ga mozes i unistiti. Kod tebe kvacilno upravo tako, ne odvaja, tj. ne rastavlja motor od mjenjaca. Moguce da ti ne valja samo cilindar kvacila a da je sve drugo uredu.