TENIS
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- Leopold_IV
#5651 Re: TENIS
a slazem se i sa Gidorinim razmisljanjem i "tempiranjem" forme.
Mada je ATP bodovanje tako nastimano da se mora stalno igrati na odredjenom nivou ukoliko se misli biti br.1, jer 18 turnira se racuna a ne 5-6...
Mada je ATP bodovanje tako nastimano da se mora stalno igrati na odredjenom nivou ukoliko se misli biti br.1, jer 18 turnira se racuna a ne 5-6...
- erik2
#5652 Re: TENIS
Ja se nadam bar još jednom Rogerovom GS do kraja karijere, konkretno Wimbledonu, naravno pod uslovom da ne uspore još više podlogu zbog Murray -a i sl. igrača.
- shake69
#5653 Re: TENIS
Srecom pa se i to malo promijenilo ovdje jer do juce je neki 'narodni poslanik' , koji nema nista kvalitetno da ponudi u prici o ovoj finoj igri a bogme i 'radosni' , doduse malo rafiniranijeBubalo1 wrote:Ako zelis da Novak ne pobjedi na ovoj temi automatski si nacionalista i mrzis Djokovica,Srbe i sve ostalo sto ima veze sa Srbijom !
Moze li ovo proci, 'radosni'?
- gidora
#5654 Re: TENIS
Ne znam jesi li primjetio i da po tom pitanju Novak "vrda".Prvi masters "otalja",pa Majami uzme,pa Monte carlo dođe do finala(uzme popriličan broj poena),pa Madrid "usere" odmah nakon rafinog ispadanja pa evo Rim igra mnogo ozbiljnije i sa više želje nego li recimo Madrid...Leopold_IV wrote:a slazem se i sa Gidorinim razmisljanjem i "tempiranjem" forme.
Možda griješim ili sam previše subjektivan ili mi se samo tako čini
- Leopold_IV
#5655 Re: TENIS
Mozda cak najvece sanse ima na US Openu, 3 godine za redom covjek gubi "dobijene" meceve (1xDelpo i 2x Djokovic).erik2 wrote:Ja se nadam bar još jednom Rogerovom GS do kraja karijere, konkretno Wimbledonu, naravno pod uslovom da ne uspore još više podlogu zbog Murray -a i sl. igrača.
A svakako je i Wibmledon velika prilika.
Trenutno ima igu za osvajanje GS, ali je to jako tesko, pogotovo u njegovim godinama je upitno koliko se moze izvuci u 4 i petom setu ukoliko do njih dodje. Pa prosle godine je 2x prokockao 2:0 u setovima.
Biti ce zanimljivo mada bi ove godine Berdych, Tsonga i Delpo mogli pomrsiti mnogima racune.
- gidora
#5656 Re: TENIS
caros wrote:Iiiiii set za Monaca.Do kraja !

- erik2
#5657 Re: TENIS
Što se mene tiče nek' otvore temu "Đoković" pa nek' onanišu na njega, nažalost Monaco zijanioshake69 wrote:Srecom pa se i to malo promijenilo ovdje jer do juce je neki 'narodni poslanik' , koji nema nista kvalitetno da ponudi u prici o ovoj finoj igri a bogme i 'radosni' , doduse malo rafiniranijeBubalo1 wrote:Ako zelis da Novak ne pobjedi na ovoj temi automatski si nacionalista i mrzis Djokovica,Srbe i sve ostalo sto ima veze sa Srbijom !, pa jedva ceka da kao malo vadi mast ljudima koji ne navijaju za Djoku, pa odmah skoce iza busije, ako ne navijaju za Srbijanca da ih napadnu da su protiv Srba, nacionalisti i slicne bedastoce. Tenis se igrao i pratio puno prije pojave Djoke i ne znam cemu toliko isticanja strasti oko tog covjeka. Danas sam vidioo samo kad je razbio reket , kod gubitka seta, sasvim slucajno i kada je dobio koncert zvizduka prepunih tribina u Rimu, ali i dalje mislim da ce dobiti jer Juan nije bas navikao da skida top igrace. Kako god, ne radujem se tuzi 'narodnog poslanika', alis e radujem dobrom tenisu!
- shake69
#5658 Re: TENIS
Pa, ne vjerujem bas da Tsonga moze biti surprise, ali Berdych i Delpo, svakako. Po meni je Tomas zasluzio jedan GS a u ovoj i narednoj godini vrloje blizu tog ostvarenja. Na ovu temu, kada bi, recimo jedan GS bio dvoranski, prije pet godina do danas jedan bi garant osvojio Ljubo i(li) Berdych.Leopold_IV wrote:Mozda cak najvece sanse ima na US Openu, 3 godine za redom covjek gubi "dobijene" meceve (1xDelpo i 2x Djokovic).erik2 wrote:Ja se nadam bar još jednom Rogerovom GS do kraja karijere, konkretno Wimbledonu, naravno pod uslovom da ne uspore još više podlogu zbog Murray -a i sl. igrača.
Trenutno ima igu za osvajanje GS, ali je to jako tesko, pogotovo u njegovim godinama je upitno koliko se moze izvuci u 4 i petom setu ukoliko do njih dodje. Pa prosle godine je 2x prokockao 2:0 u setovima.
Biti ce zanimljivo mada bi ove godine Berdych, Tsonga i Delpo mogli pomrsiti mnogima racune.
- Leopold_IV
#5659 Re: TENIS
Erik, pozdravljam demokratska prava pojedinaca da vole i ne vole nekoga

-
radostan dan
#5660 Re: TENIS
ne prelijeći, ne igraju danas zajedno, a imaju interesantne mečeve.gidora wrote:Po meni Delpo ovo uzima,možda i u dva setaradostan dan wrote:Prognoze za Mareja i Del Potra, danas?
Ali ,đavo će ga onom metilju iz škotske znati.Nikad sa njim nisi na čisto
za ričarda lavljeg srca...ne mogu se sjetiti kada si se uključio, a sigurno nećeš ići u rikverc da tražiđ moje postove...ja sam prvi koji je govorio da neće ponoviti 2011-u, dok je još trajala...ipak mislim da je ovo popriličan pad, da je AO bio rezultat miksa trenutne inspiracije i inata...nisam razočaran, ali volio bih vidjeti bolju igru za dvije stvari koje me ove godine interesuju - RG i London.
- Leopold_IV
#5661 Re: TENIS
Definitivno je steta sto se ne igra jedan GS u dvorani ali je tu finalni Masters koji takodjer jako zahtjevan jer zahtjeva 4-5 pobjeda protiv top 8 igraca (a na GS se zna dogoditi da se zrijeb otvori pa se samo SF i finale odigra protiv vrhunskih protivnika).shake69 wrote:Pa, ne vjerujem bas da Tsonga moze biti surprise, ali Berdych i Delpo, svakako. Po meni je Tomas zasluzio jedan GS a u ovoj i narednoj godini vrloje blizu tog ostvarenja. Na ovu temu, kada bi, recimo jedan GS bio dvoranski, prije pet godina do danas jedan bi garant osvojio Ljubo i(li) Berdych.Leopold_IV wrote:
Mozda cak najvece sanse ima na US Openu, 3 godine za redom covjek gubi "dobijene" meceve (1xDelpo i 2x Djokovic).
Da postoji, tu bi svakako neki drugi likovi imali veci utjecaj, Rafa ne bi imao Slam, RF bi vec prebacio 20-ku....
- gidora
#5662 Re: TENIS
Ma i čudim se ali rekoh...radostan dan wrote:ne prelijeći, ne igraju danas zajedno, a imaju interesantne mečeve.gidora wrote:Po meni Delpo ovo uzima,možda i u dva setaradostan dan wrote:Prognoze za Mareja i Del Potra, danas?
Ali ,đavo će ga onom metilju iz škotske znati.Nikad sa njim nisi na čisto
za ričarda lavljeg srca...ne mogu se sjetiti kada si se uključio, a sigurno nećeš ići u rikverc da tražiđ moje postove...ja sam prvi koji je govorio da neće ponoviti 2011-u, dok je još trajala...ipak mislim da je ovo popriličan pad, da je AO bio rezultat miksa trenutne inspiracije i inata...nisam razočaran, ali volio bih vidjeti bolju igru za dvije stvari koje me ove godine interesuju - RG i London.
Znam da Novak ide na pobjednika Delpo-Conga(ako se ne varam)
Izvinjavam se
-
radostan dan
#5663 Re: TENIS
jbg, ja sam salonac, moram u rukavicama i na nivoU...nisam ja ovi sitni.tačka.ba.shake69 wrote:Srecom pa se i to malo promijenilo ovdje jer do juce je neki 'narodni poslanik' , koji nema nista kvalitetno da ponudi u prici o ovoj finoj igri a bogme i 'radosni' , doduse malo rafiniranijeBubalo1 wrote:Ako zelis da Novak ne pobjedi na ovoj temi automatski si nacionalista i mrzis Djokovica,Srbe i sve ostalo sto ima veze sa Srbijom !, pa jedva ceka da kao malo vadi mast ljudima koji ne navijaju za Djoku, pa odmah skoce iza busije, ako ne navijaju za Srbijanca da ih napadnu da su protiv Srba, nacionalisti i slicne bedastoce. Tenis se igrao i pratio puno prije pojave Djoke i ne znam cemu toliko isticanja strasti oko tog covjeka. Danas sam vidioo samo kad je razbio reket , kod gubitka seta, sasvim slucajno i kada je dobio koncert zvizduka prepunih tribina u Rimu, ali i dalje mislim da ce dobiti jer Juan nije bas navikao da skida top igrace. Kako god, ne radujem se tuzi 'narodnog poslanika', alis e radujem dobrom tenisu!
- erik2
#5664 Re: TENIS
Sjetih se onog nesportskog poteza Berdycha u nedavnom finalu protiv Rogera, gotivim Tomasov tenis, ali mi je nekako pao kao sportista, a sjetite se nepružanja ruke Almagru nakon onog meča kad ga je ovaj gađao lopticom..licemjerno je to.
- gidora
#5665 Re: TENIS
Utičeš brate i na onu Đecu što loptice doFaćaju ,dajgle ih kako su majice našarali po rukavimaradostan dan wrote:jbg, ja sam salonac, moram u rukavicama i na nivoU...nisam ja ovi sitni.tačka.ba.shake69 wrote:Srecom pa se i to malo promijenilo ovdje jer do juce je neki 'narodni poslanik' , koji nema nista kvalitetno da ponudi u prici o ovoj finoj igri a bogme i 'radosni' , doduse malo rafiniranijeBubalo1 wrote:Ako zelis da Novak ne pobjedi na ovoj temi automatski si nacionalista i mrzis Djokovica,Srbe i sve ostalo sto ima veze sa Srbijom !, pa jedva ceka da kao malo vadi mast ljudima koji ne navijaju za Djoku, pa odmah skoce iza busije, ako ne navijaju za Srbijanca da ih napadnu da su protiv Srba, nacionalisti i slicne bedastoce. Tenis se igrao i pratio puno prije pojave Djoke i ne znam cemu toliko isticanja strasti oko tog covjeka. Danas sam vidioo samo kad je razbio reket , kod gubitka seta, sasvim slucajno i kada je dobio koncert zvizduka prepunih tribina u Rimu, ali i dalje mislim da ce dobiti jer Juan nije bas navikao da skida top igrace. Kako god, ne radujem se tuzi 'narodnog poslanika', alis e radujem dobrom tenisu!
- erik2
#5666 Re: TENIS
Ana je najljepša, al' je men' se čini Flavia najzgodnija teniserka.

- Leopold_IV
#5667 Re: TENIS
antipatican igrac do bola. Pogledaj samo mec protiv njega i Nadala u Madridu neke 2006,2007 mozda, ono je bio vrhunac nesportskog ponasanja.erik2 wrote:Sjetih se onog nesportskog poteza Berdycha u nedavnom finalu protiv Rogera, gotivim Tomasov tenis, ali mi je nekako pao kao sportista, a sjetite se nepružanja ruke Almagru nakon onog meča kad ga je ovaj gađao lopticom..licemjerno je to.
npr u duelu Berdycha i Djokovica, simpatiziram Djokovica. Radosni, valja li ova
- Leopold_IV
#5668 Re: TENIS
koji?? nisam upratio a pogledao sam cijeli mec od pocetka do kraja.erik2 wrote:Sjetih se onog nesportskog poteza Berdycha u nedavnom finalu protiv Rogera,
- shake69
#5669 Re: TENIS
erik2 wrote:Ana je najljepša, al' je men' se čini Flavia najzgodnija teniserka.
- Leopold_IV
#5670 Re: TENIS
trebalo bi napraviti photo book najseksi igracica WTA toura....
J. Georges bi bila medju top 5, da i Penetta, i Ana svakako, Sharapova... nastavite niz...
J. Georges bi bila medju top 5, da i Penetta, i Ana svakako, Sharapova... nastavite niz...
- Leopold_IV
#5671 Re: TENIS
nekako blista na domacem turnirushake69 wrote:erik2 wrote:Ana je najljepša, al' je men' se čini Flavia najzgodnija teniserka.
Flavia i po meni, daleko najljepsa, najseksi itd.
-
Mustang1
#5672 Re: TENIS
Meni je Lisicki vrh
Ne furam se na te svjetski poznate djevojke kako su dobre i slicno .. Ali za nju bih dao sve 
- Leopold_IV
#5673 Re: TENIS
gdjica Kirilenko je takodjer vrrrrloooo dobra....
- Pitarrr82
#5674 Re: TENIS
Nisam ljubitelj plavkastih ali Sabine je

- erik2
#5675 Re: TENIS
Roger je odigrao drop shot, loptica je odskočila dva puta nakon čega ju je Berdych vratio, sudija to nije vidio, međutim Roger jeste i imao je razgovor sa sudijom u vezi toga, a i usporeni snimak je pokazao da je bio u pravu, međutim Berdych to nije želio priznati ( osvojio je poen na taj način), za razliku od Tsonge nedavno u istom slučaju.Leopold_IV wrote:koji?? nisam upratio a pogledao sam cijeli mec od pocetka do kraja.erik2 wrote:Sjetih se onog nesportskog poteza Berdycha u nedavnom finalu protiv Rogera,