Real Madrid C.F.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#5651 Re: Real Madrid C.F.

Post by odesveuhonduras »

Neka oni cijene svaku loptu koju dobiju ali ozbiljan klub ne kupuje igrače koji imaju 36-37 godina, pogotovo ne Real Madrid, i pogotovo ne kad već imaš dvojicu vrhunskih napadača. Pogotovo Forlan koji ima velikih problema na prilagođavnje na novu sredinu. Ne možeš ga baš čekati dok ga unuci ne počnu za rukav vući :D

Džeko nije igrač za ovakav stil igre koji gaji Real Madrid, a to je trčanje non-stop i žestok pritisak na protivničku zadnju liniju. On u 5 utakmica ne pritisne obranu onoliko koliko je Benzema sinoć u 20 minuta. Nije Džekson od nekog trčanja bez lopte.

Aguero bi usporio igru Madrida, a ne razumijem nikoga ko je spreman u svoju ekipu dovesti Teveza.

Cavanni bi sigurno legao ko kec na desetku, a Rooney je klasa koja bi svima legla ko budali šamar.
Madrid

#5652 Re: Real Madrid C.F.

Post by Madrid »

505sCrtom wrote:
Madrid wrote:
505sCrtom wrote:@Ridjobrki:

2011/12 Spanish Liga BBVA Table / Standings - ESPN Soccernet
Ne znam sta cjepidlacis, jedino ako imas neke insajdere da ce Real izgubit tu zaostalu :D
Prvo skoci pa reci hop. Nisi nista naucio sinoc?
I kakve to veze ima sa sljedecom Realovom utakmicom, to Sevilla na nivou Barce ?
I sto se tice toga "sinoc", Real je gubio i sa 2-6 i sa 5-0, ali ovih 1-3 je prvi puta da je Real previse izgubio na osnovu igre ;-)
East_side

#5653 Re: Real Madrid C.F.

Post by East_side »

Ne navijam za Real ali gledajući veliki broj njihovih utakmica ove sezone, ne mogu da se ne osvrnem na ovo kako "Benzema nije igrač za R.M.".

Čisto sumnjam da niko nije primjetio to da Karim Benzema dodaje loptu kada bi skoro svi ostali igrači Reala (posebno Ronaldo) šutali na gol i ne pomišljajući na bilo koje drugo rješenje. Timski igrač :thumbup:

Samo što to ne dolazi do izražaja na utakmicama koje Real dobije 4-5:0, gdje je maltene nebitan taj koji gol manje ili više. Ali na velikim utakmicama itekao! Najbolji primjer je sinoćnja utakmica.

Ronaldu je na prvom mjestu lična afirmacija, pa tek onda uspjeh kluba u kojem igra. Ne kažem da Benzemi to isto nije bitno, naravno da jeste. Kao i svakom igraču. Ali se kroz Benzemin pristup igri može primijetiti da on fudbal doživljava kao mnogo "kolektivniju igru" nego recimo Ronaldo. Ronaldu je najvažnije da je on prvi na listi strijelaca, da je najbolji igrač lige, svijeta i td. A one njegove izjave kako mu je "najvažniji uspjeh Reala" su po meni čisti šupljaci. :wink:

Nisam nešto zagledao Benzemine statističke pokazatelje ove sezone ali sam siguran da jako dobro kotira barem po broju asistencija.

Ronaldo jest njihov najbolji igrač, daje najviše golova i sve ali džaba mu milioni golova kad on skoro ništa ne pokaže kada je to najpotrebnije (protiv Barcelone).
ortega

#5654 Re: Real Madrid C.F.

Post by ortega »

benzema je strasan igrac, ko ga je gledao na kosevu lako se mogao uvjerit, brz jak prodoran ima covjek sve
BHF_Manijak

#5655 Re: Real Madrid C.F.

Post by BHF_Manijak »

ortega wrote:benzema je strasan igrac, ko ga je gledao na kosevu lako se mogao uvjerit, brz jak prodoran ima covjek sve
E jest se tesko naigrati pored nase odbrane! :mrgreen: :lol:
ultima_palabra

#5656 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

East_side wrote:Ne navijam za Real ali gledajući veliki broj njihovih utakmica ove sezone, ne mogu da se ne osvrnem na ovo kako "Benzema nije igrač za R.M.".

Čisto sumnjam da niko nije primjetio to da Karim Benzema dodaje loptu kada bi skoro svi ostali igrači Reala (posebno Ronaldo) šutali na gol i ne pomišljajući na bilo koje drugo rješenje. Timski igrač :thumbup:

Samo što to ne dolazi do izražaja na utakmicama koje Real dobije 4-5:0, gdje je maltene nebitan taj koji gol manje ili više. Ali na velikim utakmicama itekao! Najbolji primjer je sinoćnja utakmica.

Ronaldu je na prvom mjestu lična afirmacija, pa tek onda uspjeh kluba u kojem igra. Ne kažem da Benzemi to isto nije bitno, naravno da jeste. Kao i svakom igraču. Ali se kroz Benzemin pristup igri može primijetiti da on fudbal doživljava kao mnogo "kolektivniju igru" nego recimo Ronaldo. Ronaldu je najvažnije da je on prvi na listi strijelaca, da je najbolji igrač lige, svijeta i td. A one njegove izjave kako mu je "najvažniji uspjeh Reala" su po meni čisti šupljaci. :wink:

Nisam nešto zagledao Benzemine statističke pokazatelje ove sezone ali sam siguran da jako dobro kotira barem po broju asistencija.

Ronaldo jest njihov najbolji igrač, daje najviše golova i sve ali džaba mu milioni golova kad on skoro ništa ne pokaže kada je to najpotrebnije (protiv Barcelone).
Slažem se za Benzemu... s tim da bih dodao da ne mislim da CR podređuje tim sebi, on jednostavno sebi nabije neki pritisak da se mora dokazati u velikim utakmicama pa onda ni ne vidi saigrače :roll: U nekoj utakmici manjeg naboja on bi onu loptu proslijedio Di Mariji i ne bi se Benzemi skidao loptu sa glave...

Svako može imati loš dan... ne treba zaboraviti da je odlučio finale Kupa protiv iste ove Barcelone.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#5657 Re: Real Madrid C.F.

Post by bordo gandalf »

Ne pamtim neku jaku utakmicu a da je Ronaldo u njoj briljirao...osim baraza ako se to moze svrstati u jaku utakmicu :D
BHF_Manijak

#5658 Re: Real Madrid C.F.

Post by BHF_Manijak »

rashtiman wrote:Ne pamtim neku jaku utakmicu a da je Ronaldo u njoj briljirao...osim baraza ako se to moze svrstati u jaku utakmicu :D
Mozda prijateljska Spanija Portugal 0:4, ali vise "velika" radi velicine protvnika a ne vaznosti! :mrgreen: A sljedeca prva koja mi naumpada...Ne znam, mozda finale kupa, ali cisto iz razloga jer je dao onaj odlucujuci gol... :mrgreen:
East_side

#5659 Re: Real Madrid C.F.

Post by East_side »

@ultima

Ma ne mislim ni ja da on totalno ili ikako zanemaruje uspjeh Reala, ali sam siguran da mu (bez obzira koliko on to krio) lična afirmacija zauzima mnogo uzvišenije (nego što je potrebno) mjesto na listi prioriteta.

Upravo to što si i sam rekao. Sam sebi nametne neki pritisak da se mora dokazati protiv Barce, biti ključni igrač utakmice, junak Reala... pa kroz to nastojanje ne vidi nikog od saigrača na terenu.

Kad mu se ukaže prilika protiv Barce, imam osjećaj da u tih par stotinki mnogo veći dio njegove "radne memorije" zauzme zamišljena naslovnica Marce (ili bilo kojeg drugog lista) na kojoj je on glavna i jedina figura uz ogroman naslov "Ronaldo junak el-classica" i sl. nego li nastojanje da se skoncentriše, smiri, maksimalno (i psihički i fizički) "stopi" s tim trenutkom i pokuša skontati najbolji mogući način da se ta situacija pretvori u gol.

Sve to rezultira tako da promaši ono što skoro nikada ne promašuje...

A u el-classicu on upravo vidi idealnu šansu za svoju samopromociju koja bi bila mnogo viđenija pa i cjenjenija nego što je to slučaj kada Madrid igra protiv nekih manjih ekipa, što ga dodatno i "podgrije".

Uz dužni respekt prema CR-u kao zaista izvanrednom fudbaleru, izgleda da je ipak previše tvrdoglav, pa čak i glup kad ni nakon toliko odigranih utakmica protiv Barce nije shvatio da takvim pristupom čini medvjeđu uslugu i sebi i svom timu...

Često mi naumpadne i ova njegova prilika:

http://www.youtube.com/watch?v=ahqlf7IA ... page#t=55s

A to finale kupa... pa jbg... i chorava kokosh zrno ubode :-) :mrgreen:
al_neri

#5660 Re: Real Madrid C.F.

Post by al_neri »

Ne znam ali meni bi uvijek Higuain bio ispred Benzeme, a stvarno bi ih volio u nekoj jacoj utakmici vidjeti zajedno od pocetka
skenderija04

#5661 Re: Real Madrid C.F.

Post by skenderija04 »

Pozdrav navijacima Reala. Razlog za oval post je Adidasov probni balon za novi dres Reala. Evo vam slike. Meni je jedan od ljepsih koji sam vidio u podljednje vrijeme.

Image

Image
BHF_Manijak

#5662 Re: Real Madrid C.F.

Post by BHF_Manijak »

Onako, nista spektakularno, klasika i sablonski, nisu vala nista novo ponudili sto dosad nije vidjeno od dresova Reala.
skenderija04

#5663 Re: Real Madrid C.F.

Post by skenderija04 »

BHF_Manijak wrote:Onako, nista spektakularno, klasika i sablonski, nisu vala nista novo ponudili sto dosad nije vidjeno od dresova Reala.
Jako je tesko izmisliti nesto novo na dresu Reala. Cak mislim da klasicni stil ide sa imidzom koji ima Real Madrid. Istorija ,klasika,tradicija. To je Real. A i boja ne dopusta neke dizajnerske bravure. Ne znam, nisam bas najbolji poznavalac mode ali meni sto jednostavnije to bolje.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#5664 Re: Real Madrid C.F.

dres ko dres, ne bih ni primjetio da je novi da ga vidim na njima :D
BHF_Manijak

#5665 Re: Real Madrid C.F.

Post by BHF_Manijak »

skenderija04 wrote:
BHF_Manijak wrote:Onako, nista spektakularno, klasika i sablonski, nisu vala nista novo ponudili sto dosad nije vidjeno od dresova Reala.
Jako je tesko izmisliti nesto novo na dresu Reala. Cak mislim da klasicni stil ide sa imidzom koji ima Real Madrid. Istorija ,klasika,tradicija. To je Real. A i boja ne dopusta neke dizajnerske bravure. Ne znam, nisam bas najbolji poznavalac mode ali meni sto jednostavnije to bolje.
Ma hoce i Adidas nesto novo skontat kad se maksuz potrudi :mrgreen: Recimo svidja mi se varijacija koju su aksuz za njemacku reprezentaicju uradili tj dresove za Euro, nije nesto toliko spektakluarno, ali mjesavina retra i modernog, onda one tri skroz tanke cize povucene dijagonalno po dresu, u bojama zastave, ono bas detalj, skoro se i ne vide ali rkase dres itd...A meni su ovi recimo od Reala zlatni dobri, ono asocijacija na Kraljeve ovo ono, mada meni su im crni najjaci! :mrgreen:
odesveuhonduras

#5666 Re: Real Madrid C.F.

sve je dobro dok nisu oni fluorescentni ko barcelonini za gostujuće utakmice :lol:
ultima_palabra

#5667 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

skenderija04 wrote:
Otprilike... može se ubaciti neki detalj i to je to.
ultima_palabra

#5668 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Imate kup tekmu protiv Ponferradine na SK+... Callejon 0-1, njegov treći gol u zadnjih šest dana, izgleda najmotivisaniji.
simonese

#5669 Re: Real Madrid C.F.

Post by simonese »

dobra reklama
barcelonawin
Tomahawk11
Globalni moderator

#5670 Re: Real Madrid C.F.

Post by Tomahawk11 »

kory_galaktikos

#5671 Re: Real Madrid C.F.

Post by kory_galaktikos »

cuj benz i hyguain nisu za reala cc...za ovaj real treba napadac tipa nilsteroja,hyguain moze bit pribizno ko on,cekaj malo vidjet cete,sila je to od igraca,benzema takodjer..veliki su to igraci.nemozez na osnovu jedne tekme tako pricat
kameni.spavac

#5672 Re: Real Madrid C.F.

Post by kameni.spavac »

Bez obzira na ovaj poraz, siguran sam da ce Real ove sezone uzeti titulu. Zivi bili pa vidjeli :thumbup:
madFlava

#5673 Re: Real Madrid C.F.

Post by madFlava »

kameni.spavac wrote:Bez obzira na ovaj poraz, siguran sam da ce Real ove sezone uzeti titulu. Zivi bili pa vidjeli :thumbup:
dzaba ta titula,ako barca odere real u oba susreta.
BadBoy

#5674 Re: Real Madrid C.F.

Post by BadBoy »

Kakvo je to razmišljanje molim te? Titula je titula a dva poraza su nista :S
madFlava

#5675 Re: Real Madrid C.F.

Post by madFlava »

BadBoy wrote:Kakvo je to razmišljanje molim te? Titula je titula a dva poraza su nista :S
Jest,al tamo gdje ekipa jedna od druge nemaju kompleks.U tom mjestu ,je titula titula a dva poraza nista.
Real da bi osvojio titulu i dokazao da je u Spaniji najbolja ekipa,mora pobjedit Barcu.
Post Reply