@ultima
Ma ne mislim ni ja da on totalno ili ikako zanemaruje uspjeh Reala, ali sam siguran da mu (bez obzira koliko on to krio) lična afirmacija zauzima mnogo uzvišenije (nego što je potrebno) mjesto na listi prioriteta.
Upravo to što si i sam rekao. Sam sebi nametne neki pritisak da se mora dokazati protiv Barce, biti ključni igrač utakmice, junak Reala... pa kroz to nastojanje ne vidi nikog od saigrača na terenu.
Kad mu se ukaže prilika protiv Barce, imam osjećaj da u tih par stotinki mnogo veći dio njegove "radne memorije" zauzme zamišljena naslovnica Marce (ili bilo kojeg drugog lista) na kojoj je on glavna i jedina figura uz ogroman naslov "Ronaldo junak el-classica" i sl. nego li nastojanje da se skoncentriše, smiri, maksimalno (i psihički i fizički) "stopi" s tim trenutkom i pokuša skontati najbolji mogući način da se ta situacija pretvori u gol.
Sve to rezultira tako da promaši ono što skoro nikada ne promašuje...
A u el-classicu on upravo vidi idealnu šansu za svoju samopromociju koja bi bila mnogo viđenija pa i cjenjenija nego što je to slučaj kada Madrid igra protiv nekih manjih ekipa, što ga dodatno i "podgrije".
Uz dužni respekt prema CR-u kao zaista izvanrednom fudbaleru, izgleda da je ipak previše tvrdoglav, pa čak i glup kad ni nakon toliko odigranih utakmica protiv Barce nije shvatio da takvim pristupom čini medvjeđu uslugu i sebi i svom timu...
Često mi naumpadne i ova njegova prilika:
http://www.youtube.com/watch?v=ahqlf7IA ... page#t=55s
A to finale kupa... pa jbg... i chorava kokosh zrno ubode