AS Roma

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Tito_i_Partija

#5651 Re: AS Roma

Post by Tito_i_Partija »

Muhamed Đakmić wrote:Samo su pravi majstori izazivali mržnju 8-)
Al' fakat. Pogledaj Ibrahimovica: Juve, Inter, AC Milan. I, sta? Boli ga cuna ko ga voli a ko ga ne voli, covjek u kojem god klubu je bio, osvaj'o je titule.

Nije Mire rodjen i odrast'o u Rimu pa da ima sad neku moralnu obligaciju da ostane tu do kraja zivota. Covjek je profesionalac, hoce da napreduje u karijeri, a Romi to apsolutno ne moze. Uprava jednostavno nije zainteresovana da pravi ekipu za osvajanje Scudetta, nego samo da pravi pare. Sto onda ne bi i on?
Romanista 101%

#5652 Re: AS Roma

Post by Romanista 101% »

Juventus je bio najkonkretniji, pusti ti Barcelone, Chelsije, Psg...jedno je biti zainteresovan a drugo kad ides na sastanak sa torbom punom love. Mnogi ne znaju da upravi Rome gori pod nogama i da moraju do kraja mjeseca imati 30 miliona da nedobiju kaznu. Povreda Rudigera sve je poremetila i zato su morali prodavati Pjanica. E sad kakva ce biti reakcija navijaca...sigurno mu nece biti ugodno na prvom gostovanju na Olimpku. Jednostavno u lazio i u Juventus se ne prelazi. Barem ne iz Rome.
Mohamad Sissoko

#5653 Re: AS Roma

Post by Mohamad Sissoko »

Romanista 101% wrote:Juventus je bio najkonkretniji, pusti ti Barcelone, Chelsije, Psg...jedno je biti zainteresovan a drugo kad ides na sastanak sa torbom punom love. Mnogi ne znaju da upravi Rome gori pod nogama i da moraju do kraja mjeseca imati 30 miliona da nedobiju kaznu. Povreda Rudigera sve je poremetila i zato su morali prodavati Pjanica. E sad kakva ce biti reakcija navijaca...sigurno mu nece biti ugodno na prvom gostovanju na Olimpku. Jednostavno u lazio i u Juventus se ne prelazi. Barem ne iz Rome.
"Posao vezan za transfer Pjanića je uspješno obavljen zahvaljujući tome što se igrač potrudio da do toga dođe. Miralem je pokazao jaku želju da dođe u Juventus aktiviranjem klauzulee koju je ranije dogovorio s Romom. On je vodio cijelu operaciju, a odrekao se i sume novca od transfera koja mu je trebala pripasti

"Zbog toga nije bilo pregovora između Rome i Juventusa, nego je sastanak bio tehničke prirode. Pjanić će uskoro obaviti ljekarski pregled", završio je Marotta.

Roma se tu nista nije pitala.
Tomahawk11
Globalni moderator

#5654 Re: AS Roma

Post by Tomahawk11 »

Nije se vraga pitala. Pita se i klub i igrac, gledaju da usaglase stavove. Romi treba lova, Pjanic bi tamo gdje je bolje. I svi sretni. Osim, dakako, navijaca vucice.
Mohamad Sissoko

#5655 Re: AS Roma

Kad se plati otkupna klauzula sta tu klub moze?
Kako je Roma mogla zaustavit Pjanica?Jedino novim ugovorom i da se time klauzula otkloni.Pjanic je to odbio...de eto objasni kako se Roma tu pitala kod njegovog transfera?
Transfer nije mogla nikako stopirat kako je i sam Marotta rekao, pregovora sa Romom nije bilo.
Mustang1

#5656 Re: AS Roma

Post by Mustang1 »

Na to se misli kada se produzuje ugovor.
Tomahawk11
Globalni moderator

#5657 Re: AS Roma

Post by Tomahawk11 »

Ma dobro, nije mogla stopirati transfer, ali su sigurno razgovarali. Nisu se nasli i ode Pjanic za Juventus.
Na to sam mislio kad kazem da su se pitali i klub i igrac.
Crvena Tifoza

#5658 Re: AS Roma

Post by Crvena Tifoza »

Ma to su priče za malu djecu da se Roma nije ništa pitala. Ako se sjećate transfera Modrića u Real, pa on je sedmicama bojkotovao Totenham samo da ga prodaju, ali nije išlo dok klub nije dobio onoliko koliko je tražio. Ovi u Romi znaju da će navijači sada mrziti Pjanića, pa kontaju zašto ga još više ne ocrniti o jednom trošku i svoj obraz sačuvati. :-)
ultima_palabra

#5659 Re: AS Roma

Post by ultima_palabra »

Pa ako postoji klauzula, onda se nisu nista pitali.

Mozda je Roma mogla biti proaktivnija, pa ponuditi Miralema za 20-25m Barci ili Englezima, samo da ne ode konkurentu.
Romanista 101%

#5660 Re: AS Roma

Post by Romanista 101% »

Crvena Tifoza wrote:Ma to su priče za malu djecu da se Roma nije ništa pitala. Ako se sjećate transfera Modrića u Real, pa on je sedmicama bojkotovao Totenham samo da ga prodaju, ali nije išlo dok klub nije dobio onoliko koliko je tražio. Ovi u Romi znaju da će navijači sada mrziti Pjanića, pa kontaju zašto ga još više ne ocrniti o jednom trošku i svoj obraz sačuvati. :-)
Upravo to, al nemos ti to djeci objasniti. Pjanic organizovo, Pjanic dogovorio, Pjanic potpisao...covjek sve sam zavrsio :D a gdje je tu klub? Ali oni hoce da sad navijaci iskale sav bijes i ljutnju na njega koja se skupljala svih ovih 5 neuspjesnih godina otkad su Ameri preuzeli klub i ova situacija sa Miralemom im je super dosla.
thekupus

#5661 Re: AS Roma

Post by thekupus »

Roma mi je gotivan klub, ali navijaci tog kluba mi se gade. Smatram da ne zasluzuju ni Pjanica ni Dzeku, i da obojica trebaju preci u klubove u kojima ce ih vise cijeniti. Pjanica su uvijek pljuvali, i kad je igrao najbolje (pogotovo nakon strasne prosle sezone) a Dzeko je svjetska klasa koja je nakon jednog od top klubova i osvojenih titula u Njemackoj i Engleskoj (lige koje su svjetlosne godine ispred Italije) odlucio pokusati pomoci jednom osrednjem klubu da nesto vise uradi. Naravno da nije uspio kad su ga od pocetka pljuvali
Tito_i_Partija

#5662 Re: AS Roma

Post by Tito_i_Partija »

Neki ovdje nemaju pojma sta znaci "otkupna klauzula". Al' dobro, neke gubitke je tesko prezvakat', pa onda masta uradi svoje. :lol:
Mohamad Sissoko

#5663 Re: AS Roma

Ljudi ovdje godinama prate forum, transfere ..fudbal opcenito i jos nisu skontali "otkupnu klauzulu".
Svasta.
Nadzorna_ploca

#5664 Re: AS Roma

Post by Nadzorna_ploca »

Preimenujte temu u otkupna klauzula. :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#5665 Re: AS Roma

Post by Tomahawk11 »

Ma ja, eto sad neko glup, pa ne zna sta je otkupna klauzula u ugovoru :-)
Ovo sto ultima kaze, to je bit. Roma je mogla ponuditi po nizoj cijeni klubovima izvan Italije. Ocito nisu, jer im treba svaki euro. Juve ponudio klauzulu, iz Rome rekli alahimanet, Pjanke. I njemu odgovara i svi sretni.
Al jok, hajmo mi odmah malo ismijavati....cirkuzanje na tudji racun je na ovim prostorima poseban sport.
Mohamad Sissoko

#5666 Re: AS Roma

Pa opet pokazujes da ne znas.
Prica je bila da se Roma nije nista pitala kad je Juve platio klauzulu.Nije bilo nikakvih pregovora sa Romom i nije Roma odlucila da proda Pjanica.Cak ga je i mogla ponudit jeftinije nekom drugom al opet ako Juve uplati klauzulu Roma moze do sutra da nudi igraca nekom drugom ...od tog trenutka samo pregovaras sa igracem a Roma moze da gladi muda.
Tomahawk11
Globalni moderator

#5667 Re: AS Roma

Post by Tomahawk11 »

Ok, a sta je sa pricom oko novog ugovora? Sta da je Pjanic potpisao novi ugovor sa Romom?
ultima_palabra

#5668 Re: AS Roma

Post by ultima_palabra »

Mohamad Sissoko wrote:Pa opet pokazujes da ne znas.
Prica je bila da se Roma nije nista pitala kad je Juve platio klauzulu.Nije bilo nikakvih pregovora sa Romom i nije Roma odlucila da proda Pjanica.Cak ga je i mogla ponudit jeftinije nekom drugom al opet ako Juve uplati klauzulu Roma moze do sutra da nudi igraca nekom drugom ...od tog trenutka samo pregovaras sa igracem a Roma moze da gladi muda.
Ok, ali onda igrac bira izmedju dvije ponude, a od Juvea ima finansijski mocnijih klubova.
Tomahawk11
Globalni moderator

#5669 Re: AS Roma

Post by Tomahawk11 »

Pa to je to, da je on rekao hoce u Barcu, dzabe Juventusova ponuda.
Tito_i_Partija

#5670 Re: AS Roma

Post by Tito_i_Partija »

Eh da je bilo ovo, da je bilo ono. :-) Pjanicu nije ponudjen novi ugovor od Rome, nit' je trazio da ide igdje drugo. Znao je da je Juve spreman da aktivira klauzulu, i cak im je pomog'o u tome kad je se odrek'o 20% od sume koja bi mu po ugovoru pripala.

https://www.theguardian.com/football/20 ... ma-serie-a
This is the letter AS Roma received … ‘I here with wish to inform you of my intention to exercise my right to be transferred to another club, as per our previous agreements.

“‘I also wish to inform you that I will settle the 20% of the transfer fee that is due to me directly with the club purchasing my contract, which I can inform you is Juventus Football Club. I thank you and ask you to make contact in order to complete the necessary contractual formalities. Yours sincerely, Miralem Pjanic.’”

The Juventus director, Beppe Marotta, confirmed that Pjanic had pushed through the move, telling Tuttosport and La Gazzetta dello Sport: “The Pjanic operation was concluded with the push of the player, who strongly wanted the transfer to Juventus by activating the release clause he had already stipulated with Roma.
Mozemo pricat' do sutra u stilu SBB-KBB, al' cinjenica je da se u ovom transferu Roma nije za apsolutno nista pitala. Dzaba gubimo vrijeme.
Crvena Tifoza

#5671 Re: AS Roma

Post by Crvena Tifoza »

Tomahawk11 wrote:Ma ja, eto sad neko glup, pa ne zna sta je otkupna klauzula u ugovoru :-)
Ovo sto ultima kaze, to je bit. Roma je mogla ponuditi po nizoj cijeni klubovima izvan Italije. Ocito nisu, jer im treba svaki euro. Juve ponudio klauzulu, iz Rome rekli alahimanet, Pjanke. I njemu odgovara i svi sretni.
Al jok, hajmo mi odmah malo ismijavati....cirkuzanje na tudji racun je na ovim prostorima poseban sport.
:thumbup:
Muhamed Đakmić

#5672 Re: AS Roma

Post by Muhamed Đakmić »

Crvena Tifoza wrote:
Tomahawk11 wrote:Ma ja, eto sad neko glup, pa ne zna sta je otkupna klauzula u ugovoru :-)
Pa sam si poredio neuporedivo. Transfer Luke Modrića i njegovi bojkoti nemaju nikakve veze sa ovim transferom Pjanića, jer on nije imao nikakvu klauzulu u svom ugovoru.

Roma je morala pustiti Pjanića za 38 miliona eura.
senturk

#5673 Re: AS Roma

Post by senturk »

Ne razumijem se puno u to oko otkupne klauzule I da li klub ima veze sa Tim ako neko odluci da plati istu. Ali cinjenica stoji da osim Juventusa niko nije odlucio da ju plati ili da pocne pregovore sa Romom oko transfera(barem ja nisam upucen),a kako cujem pare Su potrebne do kraja mjeseca pa mozda Roma nije mogla cekat da se neko javi ili da ponudi manje Para od onoliko koliko njima treba pa nije ni pravila problem vec se Pjanic dogovorio sa Juventusom oko uslova prelaska . Moglo bi se I nekako prezalit sa ovim transferom da nije ispala frka I prepucavanja s obje strane a nikad pravu istinu necemo znati.
Crvena Tifoza

#5674 Re: AS Roma

Post by Crvena Tifoza »

Muhamed Đakmić wrote:
Crvena Tifoza wrote:
Pa sam si poredio neuporedivo. Transfer Luke Modrića i njegovi bojkoti nemaju nikakve veze sa ovim transferom Pjanića, jer on nije imao nikakvu klauzulu u svom ugovoru.

Roma je morala pustiti Pjanića za 38 miliona eura.
Uzeo sam primjer Luke Modrića u kontekstu one priče kako se Roma nije ništa pitala. Ispada da je Pjanić otišao u Torino i rekao imal' posla za mene ovdje.
Tito_i_Partija

#5675 Re: AS Roma

Post by Tito_i_Partija »

Kakve veze ima Pjanic sa Modricem, kojeg Tottenham nije htio da proda za relativno malu cijenu pa ih je on ucjenjiv'o sa odsustvom sa treninga i drugim glupostima? Ovo bas nema nikakve veze s tim.
Post Reply