zar je tako u zapadnoj evropicorolla02 wrote:samo zamisli usporedbu nekog u Hollywoodu i nekog iz Detroita, sve ce ti se samo kazatiljubav_aha wrote:zastocorolla02 wrote:i ja sam za socijalisticku SAD system poput Kanadskog i zap. Evropskog![]()
jedna zemlja, jedan jezik a prevedeno u $$$, ko Sunce i Mjesec
Obama i SAD (2008-2016)
- ljubav_aha
#5651 Re: President Barack Hussein Obama!!!
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#5652 Re: President Barack Hussein Obama!!!
zar je tako u zapadnoj evropiljubav_aha wrote:samo zamisli usporedbu nekog u Hollywoodu i nekog iz Detroita, sve ce ti se samo kazati![]()
Sjaj na TV + bijeda na ulici = SAD
- ljubav_aha
#5653 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Sjaj na TV + bijeda na ulici = SADcorolla02 wrote:zar je tako u zapadnoj evropiljubav_aha wrote:samo zamisli usporedbu nekog u Hollywoodu i nekog iz Detroita, sve ce ti se samo kazati![]()
pa nije bas u svakoj ulici
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
#5654 Re: President Barack Hussein Obama!!!
pa nije bas u svakoj uliciljubav_aha wrote:Sjaj na TV + bijeda na ulici = SADcorolla02 wrote:zar je tako u zapadnoj evropiljubav_aha wrote:samo zamisli usporedbu nekog u Hollywoodu i nekog iz Detroita, sve ce ti se samo kazati![]()
a Socijalizam je u EU
- ljubav_aha
#5655 Re: President Barack Hussein Obama!!!
corolla02 wrote: a Socijalizam je u EU
idi u skandinaviju ,jao nemoj molim te,bljah,sistem koji ljude ulijeni,demotivira
- corolla02
#5656 Re: President Barack Hussein Obama!!!
bar mirno spavaju jer nece ostati bez krova nad glavomljubav_aha wrote:corolla02 wrote: a Socijalizam je u EU
idi u skandinaviju ,jao nemoj molim te,bljah,sistem koji ljude ulijeni,demotivira
- ljubav_aha
#5657 Re: President Barack Hussein Obama!!!
ma k'o u zlatana vremena jugecorolla02 wrote:bar mirno spavaju jer nece ostati bez krova nad glavomljubav_aha wrote:corolla02 wrote: a Socijalizam je u EU
- ahuseino
#5658 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Ma revoluciju ovdje treba dizat'... (samo treba nach' one bankare da je finansiraju
)
U mene mi moja drzava potpuno plava...
Od onog Bejnera mi se bukvalno povraca (mislim vise nego na onog proslog tokmaka), smatram da je opasniji.
U mene mi moja drzava potpuno plava...
Od onog Bejnera mi se bukvalno povraca (mislim vise nego na onog proslog tokmaka), smatram da je opasniji.
-
simpozijum delirijum
#5659 Re: President Barack Hussein Obama!!!
ma pricajte vi sta god hocete ja kao extremni liberal
sa otklonom na ljevo zescim , smatram Sarah Palin dobrom kokom iz Tea Party pokreta
jes' da voli loviti vukove na Aljasci sa automatskom puskom iz helikoptera te nivo joj je inteligencije pileta ali je dobra sto jest jest'
fakat ' USA i zasluzuje predsjednika 2012 poput nje
pa neka sve ode u pi.. materinu

jes' da voli loviti vukove na Aljasci sa automatskom puskom iz helikoptera te nivo joj je inteligencije pileta ali je dobra sto jest jest'
fakat ' USA i zasluzuje predsjednika 2012 poput nje
pa neka sve ode u pi.. materinu

- corolla02
#5660 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Vidi Konzervativne Trojke sto su se snaslii..
http://www.newsweek.com/2010/11/01/power-list.html
nije lahko Obami bitku biti protiv ove korumpirane elite!
- ultima_palabra
#5661 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Amerika je stvarno bolesno društvo ako je moguće zarađivati desetine miliona tako što ćeš se ponašati kao luđak u radio/TV programucorolla02 wrote:Vidi Konzervativne Trojke sto su se snaslii..
- corolla02
#5662 Re: President Barack Hussein Obama!!!
upravo su to najveci zagovaraci individualizma, nezajednice, smanjenih taksa, protivnici nacionalizacije u bilo kom smislu, a razumije se i zasto!ultima_palabra wrote:Amerika je stvarno bolesno društvo ako je moguće zarađivati desetine miliona tako što ćeš se ponašati kao luđak u radio/TV programucorolla02 wrote:Vidi Konzervativne Trojke sto su se snaslii..
- ljubav_aha
#5663 Re: President Barack Hussein Obama!!!
wrooongultima_palabra wrote:Amerika je stvarno bolesno društvo ako je moguće zarađivati desetine miliona tako što ćeš se ponašati kao luđak u radio/TV programucorolla02 wrote:Vidi Konzervativne Trojke sto su se snaslii..
- ultima_palabra
#5664 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Pa to... znači te gluposti imaju svoju publikuljubav_aha wrote:wrooongultima_palabra wrote:Amerika je stvarno bolesno društvo ako je moguće zarađivati desetine miliona tako što ćeš se ponašati kao luđak u radio/TV programucorolla02 wrote:Vidi Konzervativne Trojke sto su se snaslii..
nije lahko Obami bitku biti protiv ove korumpirane elite!to je nacin poslovanja,a ne "bolovanja"
- kiky
#5665 Re: President Barack Hussein Obama!!!
ako je bush uzdrmo ameriku finansijski i ekonomski ...
obama je srozo ameriku diplomatski i politički ...
amerika je samo sjena amerike iz perioda hladnog rata i slamanja sssr-a ...
i to u vrijeme kad slobodan demokratski svijet. više nego ikad, treba lidersku poziciju amerike ...
a kad mačke nema, miševi kolo vode ...
i to u vrijeme kad slobodan demokratski svijet. više nego ikad, treba lidersku poziciju amerike ...
-
jefferson
#5666 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Obama srozao ameriku diplomatski? jarane ti fakat veze nemas. Amerika nije imala Secretary of State ovakvog kalibra odkako je Madeline Albright napustila mjesto drzavnog sekretara.kiky wrote:ako je bush uzdrmo ameriku finansijski i ekonomski ...
- NightSkyWalker
#5667 Re: President Barack Hussein Obama!!!
kiky wrote: obama je srozo ameriku diplomatski i politički ...
Dovoljno je poslusati njegov doplomatski govor u Indoneziji i jasno bude o kakvom momcini i ljudini se radi!!
- jeza u ledja
#5668 Re: President Barack Hussein Obama!!!
wtf?kiky wrote:obama je srozo ameriku diplomatski i politički ...
.
- ultima_palabra
#5669 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Ma kiky je mislio na Dodika 
- kiky
#5670 Re: President Barack Hussein Obama!!!
baš ovako ko što rekoh ...kiky wrote:ako je bush uzdrmo ameriku finansijski i ekonomski ...
a i zadnji izbori u americi jasno šalju poruku onom ko hoče da vidi ...
-
luckypot
#5671 Re: President Barack Hussein Obama!!!
ne znam sta se bunite, kiky je u pravu...amerika misice pokazuje jos samo na nebitnim mjestim, gdje je gusto tu je kao za dogovor ko sto je i dodik za tcjepljenje
sama cinjenica da obama hoda po indoneziji je znak slabosti...
- Bosnolog
#5672 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Obama ti hoda ovih dana po Indoneziji inace najmnogoljudnijoj muslimanskoj zemlji na Svijetu,nudeci im ruku pomirenja za novi pocetak americko muslimanskih odnoasa nakon sto je isto uradio u Egiptu prije negoliko mjeseci,.....
Turska ovih dana zagovara i pravi ekonomsko politicku uniju sa Sirijom,Jordanom i Libanom za sada sa sve boljim odosima sa Iranom,.,Mozda se desi i turskoarapkska Unija po uzoru na EU sa jedinstvenom monetom,parlamentom i ekonomskim trzistem,a druga faza bi bila vojni savez sa vlastitom namjensko proizvodnjom po uzoru na NATO savez,o kome sam pisao nekoliko puta,......
Izgleda da je neko Turke nasavjetovao da ima alternativa dugogodisnjem sikaniranju prijema u EU-,......

Turska ovih dana zagovara i pravi ekonomsko politicku uniju sa Sirijom,Jordanom i Libanom za sada sa sve boljim odosima sa Iranom,.,Mozda se desi i turskoarapkska Unija po uzoru na EU sa jedinstvenom monetom,parlamentom i ekonomskim trzistem,a druga faza bi bila vojni savez sa vlastitom namjensko proizvodnjom po uzoru na NATO savez,o kome sam pisao nekoliko puta,......
Izgleda da je neko Turke nasavjetovao da ima alternativa dugogodisnjem sikaniranju prijema u EU-,......
Turska, Liban, Sirija i Jordan formiraju politički pakt?
Trgovinska zona koju formiraju četiri muslimanske zemlje već izaziva zabrinutost na Zapadu i u Izraelu
tanjug 08/11/2010 12:07:00
Četiri muslimanske zemlje - Turska, Liban, Sirija i Jordan - formiraće trgovinsku zonu koja bi se mogla transformirati i u politički pakt, što već izaziva zabrinutost na Zapadu i u Izraelu.
Prema saznanjima turskih listova, lideri četiri zemlje će se u januaru sastati u Istanbulu, kada će i zvanično biti promovisano stvaranje trgovinske zone u kojoj će biti omogućeno slobodno kretanje ljudi i roba.
Turski ministar spoljnih poslova Ahmeta Davutoglu je prilikom nedavne posjete Kuvajtu najavio da će ova saradnja biti proširena i na šest zemalja Persijskog zaliva, na čijoj se teritoriji nalaze ogromna nalazišta nafte i gasa.
"Kada ujedinimo sjever (Siriju, Liban, Jordan i Tursku), lansiraćemo saradnju i sa zemljama Zaliva", izjavio je Davutoglu.
Prema pisanju istanbulskog "Hurijeta", ovaj razvoj već izaziva podozrenja na Zapadu, pošto se strahuje da bi trgovinska zona mogla da se pretvori u politički blok muslimanskih zemlja.
Takav razvoj posebno plaši Izrael, koji već godinama ima poremećene odnose sa muslimanskim zemljama u regionu, posebno sa Sirijom, a odnedavno i sa Turskom.
Sadašnja turska vlada se u spoljnoj politici primjetno okreće prema islamskom istoku, što zabrinjava Zapad pogotovo zbog sve razvijenije saradnje Ankare i Teherana.
Ima analitičara koji upozoravaju da Turska pravi strateški zaokret i okreće leđa Evropskoj uniji, što šef diplomatije Davutoglu demantuje.
On objašnjava da je jedan od prioriteta spoljne politike njegove vlade unapređenje odnosa sa zemljama u regionu Bliskog istoka i na Balkanu.

-
simpozijum delirijum
#5673 Re: President Barack Hussein Obama!!!
mala usporedba
Putin & Obama

Putin & Obama

- NightSkyWalker
#5674 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Steta sto nema vecu podrsku u svojoj zemlji, jer prava je ljudina.
- ahuseino
#5675 Re: President Barack Hussein Obama!!!
U pravu si mogo biti samo ako si rekao ovako kako sam podebljano prepravio...kiky wrote:ako je bush uzdrmo ameriku ne samo finansijski i ekonomski ...
vec i diplomatski i politički ...
I ispravka, u svezi s uobicajenom zabludom, nije Bush deregulisao finansijski sistem vec Clinton, koliko god da mi to smeta - bankovna i financijska kriza je krenula s njegovim timom pocevsi od Timice G, kada se omogucilo bankama da petljaju prste u otvorenom marketu. Conflict of interest - se ipak ispostavilo nije bio beznacajan...