Sa-x liga, komentari

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
mrtva kokoš

#5651 Re: Sa-x liga, komentari

Post by mrtva kokoš »

Magarece_godine, Lakat Jebić
cyprus

#5652 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

Rezultati glasanja:

shaqqa 3
Splinter 2
striker 2
Lakat Jebić 2
Magarece_godine 2
...

Dakle, članovi saveza ostaju:
shaqqa
abondanzieri
elSaik
cyprus

Još jedan član se treba odabrat između Splintera, strikera, Lakta Jebića i Magarecih_godina :D . Ovaj put glasaju samo dosadašnji članovi saveza (uključujući i campu kome bi to trebalo bit posljednje glasanje na poziciji člana saveza :P ). Ja glas dajem strikeru

Također počinju prijave za sljedeću sezonu. Pa molio bih naše dosadašnje takmičare da se prijave ako žele nastaviti druženje :) . Isto važi i za nove takmičare, samo što će se isti prijavu morat potvrditi pred početak takmičenja.
shalla

#5653 Re: Sa-x liga, komentari

Post by shalla »

Striker
abondanzieri

#5654 Re: Sa-x liga, komentari

Post by abondanzieri »

još jednom striker :dance:
campa_xxx

#5655 Re: Sa-x liga, komentari

Post by campa_xxx »

cyprus wrote: Ovaj put glasaju samo dosadašnji članovi saveza (uključujući i campu kome bi to trebalo bit posljednje glasanje na poziciji člana saveza :P ). Ja glas dajem strikeru
Varas se malo, glasat cu ja slijedece sezone opet kad vratim titulu tamo gdje joj je mjesto... :mrgreen:

Glas za strikera...

cyprus wrote:Također počinju prijave za sljedeću sezonu. Pa molio bih naše dosadašnje takmičare da se prijave ako žele nastaviti druženje :) . Isto važi i za nove takmičare, samo što će se isti prijavu morat potvrditi pred početak takmičenja.
Tu sam....
lerdi

#5656 Re: Sa-x liga, komentari

Post by lerdi »

Evo da se ja javim kao novi :wink:
Lakat Jebić

#5657 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Lakat Jebić »

posto ne mogu vise bit izabran, samo da vas obavijestim da uopste nisam bio zainteresovan za poziciju u odboru :D :D

i usput, prijavljujem se za sljedecu sezonu, treba li neki formular popuniti? :D :D
cyprus

#5658 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

abondanzieri wrote:još jednom striker :dance:
Sada imamo konstituisan i Savez, samo čekamo da striker potvrdi (nemoj odbijat jer nam tada nastaju daljne komplikacije za kojim nema potrebe :D ).

Dakle, od sada pa do početka sezone je moguće vršiti promjene u pravilniku, pa ko ima ideja nek izvoli... :-D
cyprus

#5659 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

campa_xxx wrote:Varas se malo, glasat cu ja slijedece sezone opet kad vratim titulu tamo gdje joj je mjesto... :mrgreen:
Ove godine titula dolazi u bordo ruke, makar morali klanski igrat :D :D :D
cyprus

#5660 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

lerdi wrote:Evo da se ja javim kao novi :wink:
Dobrodošo, al ostani s nama do kraja mjeseca da potvrdiđ i čuvaj se Banovića :wink:
striker

#5661 Re: Sa-x liga, komentari

Post by striker »

cyprus wrote:
abondanzieri wrote:još jednom striker :dance:
Sada imamo konstituisan i Savez, samo čekamo da striker potvrdi (nemoj odbijat jer nam tada nastaju daljne komplikacije za kojim nema potrebe :D ).

Dakle, od sada pa do početka sezone je moguće vršiti promjene u pravilniku, pa ko ima ideja nek izvoli... :-D
Evo ja potvrđujem što se treba potvrditi, i zahvaljujem se glasačima za ukazano povjerenje. :D
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#5662 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Admir_1984 »

Sa zadovoljstvom cu nastupati u drugoj ligi bez ambicija da udjem u prvu
WizzMerlin

#5663 Re: Sa-x liga, komentari

Post by WizzMerlin »

onaj, imal buyruma :D????
striker

#5664 Re: Sa-x liga, komentari

Post by striker »

WizzMerlin wrote:onaj, imal buyruma :D????
Isto važi kao i za lerdija. Dobrodošo, ali ostani s nama do kraja mjeseca da potvrdiš i čuvaj se Banovića. ;-)
cyprus

#5665 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

WizzMerlin wrote:onaj, imal buyruma :D????
Buyrum, al budi aktivan :)
Admir_1984

#5666 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Admir_1984 »

Shaqqo mi sad preko msn-a rece (nesh ga mozila zeza) da ostavite mjesto mjesto za Hidranta
cyprus

#5667 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

Admir_1984 wrote:Shaqqo mi sad preko msn-a rece (nesh ga mozila zeza) da ostavite mjesto mjesto za Hidranta
hidrant je opsto u ligi :D , pa ako uspije reinkarnirat taj nick takmičiće se opet :P :P
Admir_1984

#5668 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Admir_1984 »

cyprus wrote:
Admir_1984 wrote:Shaqqo mi sad preko msn-a rece (nesh ga mozila zeza) da ostavite mjesto mjesto za Hidranta
hidrant je opsto u ligi :D , pa ako uspije reinkarnirat taj nick takmičiće se opet :P :P
Aktivan mu je nik
cyprus

#5669 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

Admir_1984 wrote:
cyprus wrote:
Aktivan mu je nik
Ma jok, čini mi se da je zapeo na gay paradi tamo negdje u septembru :D
Admir_1984

#5670 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Admir_1984 »

A ja, jest jest. Al ostali su mu postovi u amanet :-D
van Basten

#5671 Re: Sa-x liga, komentari

Post by van Basten »

potvrđujem se... ako se već i veterani moraju upisivati ponovo. :D Predlažem da skupite sve nove nikove i da ih neko dobro pročešlja prije početka takmičenja - redovnost, ozbiljnost diskusija (da se ne potkrade novi hidrant)... i sl.
sa el saikovim prijedlozima se ne slažem ali svakako nema veze, Munib i co će već donijeti odluku.
usput, imam jedan revolucionarni prijedlog oko poklapanja parova, koji sigurno neće proći, ali nema veze, ja ću ga izložiti ovdje:
- poklopljeni pogodak vrijedi 0,5 boda - npr Cyprus odigra Sarajevo - Željezničar 3:0, ja koji igram protiv njega odigram također 3:0 (namjerno ili slučajno, nije bitno), obojica jelde pogodimo, e cyprus dobije 1 bod, a ja 0,5 pa ako sve ostane isto ja gubim 1:0,5 zbog poklapanja.
elSaik

#5672 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

Sorry... davno je rečeno, svi prijedlozi koji u sebi sadržavaju bilo šta što je fudbalu (onom pravom, na velike golove :mrgreen: ) strano ne dolaze u obzir. Tako ni polovični bodovi. Po tom pitanju smo ko PLatini povodom video snimaka. :) Skontat ćemo već nešto za poklapanje.

Što se elSaikovih prijedloga tiče, slobodno ti reci šta misliš i daj prijedlog neke izmjene, dopune, pa ćemo nešto skontati, mojne mi toga "ne volim ja to, ali eto, to nije ni bitno". Jeste bitno. :)

Dajite prijedloge promjene ili dopune pravila. Sad je prilika, nemoj da poslije bude "joj što nije ovako, joj što nije onako". Ja sam prijedlog dao za nezastupljenost manjih liga, pa ili dajte svoj glas za ili dajte prijedlog za nešto drugo (ili eventualno da ostane sve po starom, i to može naravno).

edit:

Ovako, ja imam kombinirani prijedlog koji se tiče i prepisivanja i nezastupljenosti malih liga. Naime, možda bismo mogli povećati broj ponuđenih parova sa 20 na 24, s tim da ova 4 budu iz 'lijevih' liga, od kojih mora biti i naša liga + jedan od četiri bonus para mora biti 'lijeva' liga (ostalih 19 parova ostaju kakvi su i uvijek bili). Samim tim što je više parova, veći je izbor, pa će se rjeđe dešavati "nenamjerno prepisivanje." Dalje,, kako ni u pravom fudbalu ekipe nemaju iste igrače (a nama su ti parovi igrači jel, jer preko njih zabijamo golove) da zabranimo u potpunosti prepisivanje parova. E sad, kako može doći do situacija nenamjernog prepisivanja ili slično, da ne kažnjavamo u tom slučaju ni poništavanjem rezultata niti oduzimanjem bodova već samo anuliranjem para. Ovo se sad kosi naravno sa mišljenjima pojedinaca koji zastupaju teoriju taktike, ali se možemo raspravljati o tome.

primjer
cyprus u 12:00 odigrao i pogodio:
ManU - West Ham 2:0
Chelsea - Arsenal 1:1

Splinter u 14:35 odigrao i pogodio:
Bordo - Lyon 1:0

krajnji rezultat cyprus - Splinter 2:1
van Basten

#5673 Re: Sa-x liga, komentari

Post by van Basten »

svi vi dobro znate na šta sam se bunio tokom sezone... i sada smatram da se kola srijedom trebaju ranije najaviti, objaviti kalendar takmičenja na početku i sl... također sam protiv bilo kakvog protežiranja tih manjih liga... jedna je stvar staviti npr Galatasaray - Fenerbache u ponudu a sasvim druga npr Istanbulspor- Gaziantep... za ove prve sam i ja i svi a za nekakve naftalinsko slovenačko-kiparsko-velško-estonske nisam. Ako već gurate manje lige, dajte onda neku donju granicu... npr ispod 15.lige po eufa rejtingu se ne ide. Iako kažem, meni je sasvim ok kako to abondazieri radi - lige 5 + veliki derbiji ostalih i vozdra.
elSaik

#5674 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

van Basten wrote:svi vi dobro znate na šta sam se bunio tokom sezone... i sada smatram da se kola srijedom trebaju ranije najaviti, objaviti kalendar takmičenja na početku i sl... također sam protiv bilo kakvog protežiranja tih manjih liga... jedna je stvar staviti npr Galatasaray - Fenerbache u ponudu a sasvim druga npr Istanbulspor- Gaziantep... za ove prve sam i ja i svi a za nekakve naftalinsko slovenačko-kiparsko-velško-estonske nisam. Ako već gurate manje lige, dajte onda neku donju granicu... npr ispod 15.lige po eufa rejtingu se ne ide. Iako kažem, meni je sasvim ok kako to abondazieri radi - lige 5 + veliki derbiji ostalih i vozdra.
1. Kalendar takmičenja će sigurno biti napravljen. Evo pozivam nekoga ko nema ispite svaki dan da mi, ako mu se već ne da nadgledati, makar preko pma dostavi linkove gdje bih na jednom mjestu imao glavne lige (Ita, Fra, Eng, Nje i Spa). Može i link po ligi, nije problem. Naravno, moraju imati datume. :thumbup:

2. Dodatak mom prijedlogu (onom povećanom gore) - odrediti koje tačno lige ulaze pod ovo "lijeve" lige. Ja lično sam za Holandsku, Škotsku, Grčku, Tursku, 2. Bundesligu (šta mislite o tome? :mrgreen: ), 2. englesku (ne pratim to, ali čini mi se da je Coca Cola nešto) + 2 exYu.
elSaik

#5675 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

Urađen update...

Možda bismo mogli povećati broj ponuđenih parova sa 20 na 24, s tim da ova 4 budu iz 'lijevih' liga, od kojih mora biti i naša liga + jedan od četiri bonus para mora biti 'lijeva' liga (ostalih 19 parova ostaju kakvi su i uvijek bili). Mala dorada - također, treba odrediti tačne lige koje spadaju u grupu "lijeve" lige, da se ne desi da prognoziramo 2.kiparsku [cyprus, jeste, ovo je namjerno na tvoj račun :mrgreen: ] i sl.. Ja sam za preostalih 7-8 iz top13 + 1 ili 2 tekme exYu liga. Samim tim što je više parova, veći je izbor, pa će se rjeđe dešavati "nenamjerno prepisivanje." Dalje,, kako ni u pravom fudbalu ekipe nemaju iste igrače (a nama su ti parovi igrači jel, jer preko njih zabijamo golove) da zabranimo u potpunosti prepisivanje parova. E sad, kako može doći do situacija nenamjernog prepisivanja ili slično, da ne kažnjavamo u tom slučaju ni poništavanjem rezultata niti oduzimanjem bodova već samo anuliranjem para. Ovo se sad kosi naravno sa mišljenjima pojedinaca koji zastupaju teoriju taktike, ali se možemo raspravljati o tome.

primjer
cyprus u 12:00 odigrao i pogodio:
Chelsea - Arsenal 1:1

Splinter u 14:35 odigrao i pogodio:
Bordo - Lyon 1:0

krajnji rezultat cyprus - Splinter 2:1
Post Reply