Knjige su da se čitaju, a ne da stoje na policama. Poklanjam ih i posuđujem. Ako se vrate meni, dobro, ako se ne vrate, valjda se prenose od ruke do ruke, bar se nadam.Jack Be Nimble wrote:Da li zadrzite knjigu nakon sto ste je procitali? Zasto?
Šta trenutno čitate?
Moderator: Chloe
- Mis mekinjas
#5651 Re: Šta trenutno čitate?
- EKV-30
#5652 Re: Šta trenutno čitate?
Mis mekinjas wrote:Knjige su da se čitaju, a ne da stoje na policama. Poklanjam ih i posuđujem. Ako se vrate meni, dobro, ako se ne vrate, valjda se prenose od ruke do ruke, bar se nadam.Jack Be Nimble wrote:Da li zadrzite knjigu nakon sto ste je procitali? Zasto?
oh ne mogu ja to... rado je posudim...ali ocekujem da mi se vrati...
knjige koje posudim od nekoga drugog uzasno tesko vracam... tako da je radje odma kupim...
bila sam clan biblioteke - nije funkcionisalo
- EKV-30
#5653 Re: Šta trenutno čitate?
ah...da dodam na temu...
"grad srebra i zlata" - kenize mourad
"grad srebra i zlata" - kenize mourad
- Melanholik
#5655 Re: Šta trenutno čitate?
i ja isto tako.EKV-30 wrote:Mis mekinjas wrote:Knjige su da se čitaju, a ne da stoje na policama. Poklanjam ih i posuđujem. Ako se vrate meni, dobro, ako se ne vrate, valjda se prenose od ruke do ruke, bar se nadam.Jack Be Nimble wrote:Da li zadrzite knjigu nakon sto ste je procitali? Zasto?
oh ne mogu ja to... rado je posudim...ali ocekujem da mi se vrati...![]()
knjige koje posudim od nekoga drugog uzasno tesko vracam... tako da je radje odma kupim...
bila sam clan biblioteke - nije funkcionisalo![]()
knjige koje kupim tačno znam zašto sam kupila i moram ih imati tu uvijek. one koje mi se svide, a da nisu moje, nabavim. makar da mi nekada zatreba knjiga radi samo jednog dijela u njima, volim da je tu, za svaki slučaj.
posuđujem, ali ne poklanjam.
- EKV-30
#5656 Re: Šta trenutno čitate?
Margita i EKV... bilo je jasno
nego...imam dosta bas starih knjiga kod kuce...koje uvijek iznova onako prelistavam...dodam neki komentar tu i tamo... ono cisto za mene... i onda mi kazu..."sta ce ti to - kupi ti samo prasinu"
nego...imam dosta bas starih knjiga kod kuce...koje uvijek iznova onako prelistavam...dodam neki komentar tu i tamo... ono cisto za mene... i onda mi kazu..."sta ce ti to - kupi ti samo prasinu"
- Melanholik
#5657 Re: Šta trenutno čitate?
ma tačno znam na šta misliš.
ali okej mi je i ovo, poklanjati knjige drugima i ne zadržavati ih. to je isto lijepo, samo ja to ne radim.
trenutno

ali okej mi je i ovo, poklanjati knjige drugima i ne zadržavati ih. to je isto lijepo, samo ja to ne radim.
trenutno

- Kinaski
#5658 Re: Šta trenutno čitate?
Ajde ako neko ima link za Bukowskog neku e knjigu ... prekucao sam ove sto su mi bile dostupne u bibliteci 
- Kinaski
#5659 Re: Šta trenutno čitate?
Trebaju doci njegove knjige u knjizaru ispod BBI , pored madnessa . Cvaja knjiga jebiga , nema vise ulicnih prodavaca kao prijeLud i ponosan wrote:I meni bi kvalitetno legla literatura pomenute persone, jos ako je u kindle formatu... pih187 wrote:Ajde ako neko ima link za Bukowskog neku e knjigu ... prekucao sam ove sto su mi bile dostupne u bibliteci
- index_box
#5660 Re: Šta trenutno čitate?
Ja sam pokušao nekoliko puta da čitam e - knjige, ali stvarno nije išlo. Pošto mi je računar u jednoj sobi, a soba u kojoj spavam je izolovana od uticaja tehnike i u njoj se nalaze samo knjige poređane u veliki orman, sto, stolica, svijeća i krevet, volim da čitam u toj i takvoj atmosferi.
Vjerujte da ta strast za knjigama i čitanjem postane toliko opsesivna i toliko neukrotiva, da ponekad, bez čista uzroka i podstaknuća, posmislim - Bože, šta bih da izbije požar....
Ali što je najgore ja stvarno mislim da bih izludio kad bi se nešto dogodilo njima
To nisu stvari, to su životi zatvoreni u granice koje obična ljudska psihologija i siromašno iskustvo ne mogu pojmiti.
Vjerujte da ta strast za knjigama i čitanjem postane toliko opsesivna i toliko neukrotiva, da ponekad, bez čista uzroka i podstaknuća, posmislim - Bože, šta bih da izbije požar....
Ali što je najgore ja stvarno mislim da bih izludio kad bi se nešto dogodilo njima
To nisu stvari, to su životi zatvoreni u granice koje obična ljudska psihologija i siromašno iskustvo ne mogu pojmiti.
- Melanholik
#5661 Re: Šta trenutno čitate?
index_box wrote:Ja sam pokušao nekoliko puta da čitam e - knjige, ali stvarno nije išlo. Pošto mi je računar u jednoj sobi, a soba u kojoj spavam je izolovana od uticaja tehnike i u njoj se nalaze samo knjige poređane u veliki orman, sto, stolica, svijeća i krevet, volim da čitam u toj i takvoj atmosferi.![]()
Vjerujte da ta strast za knjigama i čitanjem postane toliko opsesivna i toliko neukrotiva, da ponekad, bez čista uzroka i podstaknuća, posmislim - Bože, šta bih da izbije požar....![]()
Ali što je najgore ja stvarno mislim da bih izludio kad bi se nešto dogodilo njima![]()
- žena
#5662 Re: Šta trenutno čitate?
Dzejms Boldvin-DRUGA ZEMLJA tek pocela sinoc 
- quentin
-
Haettenschweiler
#5664 Re: Šta trenutno čitate?
Adolf Hitler - Mein Kampf

-
Haettenschweiler
#5665 Re: Šta trenutno čitate?
Marko Aurelije - Meditacije

- bijela
#5666 Re: Šta trenutno čitate?
pročitala Ponos, Ahmed Muradbegović,
i nakon kraja sam se osjećala kao čovjek koji cijelu večeru iščekuje desert, a ne dobije ga
i nakon kraja sam se osjećala kao čovjek koji cijelu večeru iščekuje desert, a ne dobije ga
- male_okice
#5667 Re: Šta trenutno čitate?
61 sat, Lee Child
- Rijeka_snova
#5668 Re: Šta trenutno čitate?
Emocionalna inteligencija, Danijel Goleman
Zene koje suvise vole, Robin Norvud
Kapetanova kci, A.S. Puskin
Zene koje suvise vole, Robin Norvud
Kapetanova kci, A.S. Puskin
- EKV-30
#5669 Re: Šta trenutno čitate?
Johannes Maria Lenz - Christus in Dachau (Isus u Dahau-u)
-
xmaya
#5670 Re: Šta trenutno čitate?
kakva je ova??male_okice wrote:61 sat, Lee Child
i zna li neko link gdje mogu naći Karima Zaimovića i knjigu Tajna džema od malina
- Melanholik
#5671 Re: Šta trenutno čitate?
mislim da je nema elektronski za čitanje, ali možeš naručiti online, nije skupa.xmaya wrote:kakva je ova??male_okice wrote:61 sat, Lee Child
i zna li neko link gdje mogu naći Karima Zaimovića i knjigu Tajna džema od malina
-
Eborg
#5672 Re: Šta trenutno čitate?
Je li njegovo klasicno kvazi-filozofsko politicko onanisanje ili ima neku knjizevnu vrijednost?Lud i ponosan wrote:Pri kraju je E. Kusturica i "Smrt je neprovjerena glasina", a nakon toga krecem sa M. Jergovicem.
Inace, jako dobra tema, hvala na kvalitetnim preporukama i smjernicama.
- male_okice
#5673 Re: Šta trenutno čitate?
xmaya wrote:kakva je ova??male_okice wrote:61 sat, Lee Child
pa 61sat zasad vise lici na Jedan Hitac (ako si citala), ima onaj element trilera, dobra je zasad na prvih 100 str sam pa cemo vidjeti dalje
- sadmire
#5674 Re: Šta trenutno čitate?
otprilike je isto i konstruisana kao Jedan hitac, radnja se mogla zavrsiti i pedesetak stranica ranije, ali ne moze Lee Child bez velikog finala, valjda i dalje misli da pise scenarije za Hollywoodske filmove.male_okice wrote:xmaya wrote:kakva je ova??male_okice wrote:61 sat, Lee Child
pa 61sat zasad vise lici na Jedan Hitac (ako si citala), ima onaj element trilera, dobra je zasad na prvih 100 str sam pa cemo vidjeti dalje
Mene je zaintrigiralo sto je proglasena trilerom godine pa sam nekako ocekivao drugaciji tok radnje kao i sam kraj.
- sadmire
#5675 Re: Šta trenutno čitate?
zavrsio Covjek-zvijer od Zole, odavno nisam procitao brutalniju knjigu, skoro nijedan od glavnih likova nije prezivio na kraju.
sada sam uzeo Ja, Danilo od Susica, pravo je dobra knjiga, sa puno humora ali i dublje analize ljudske psihe i psihologije.
sada sam uzeo Ja, Danilo od Susica, pravo je dobra knjiga, sa puno humora ali i dublje analize ljudske psihe i psihologije.