Šta trenutno čitate?

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply

Citate?

Sa zadovoljstvom!
1198
91%
Dovoljno je sto moram citat titlove na TV-u...
123
9%

Total votes: 1321

Mis mekinjas

#5651 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Mis mekinjas »

Jack Be Nimble wrote:Da li zadrzite knjigu nakon sto ste je procitali? Zasto?
Knjige su da se čitaju, a ne da stoje na policama. Poklanjam ih i posuđujem. Ako se vrate meni, dobro, ako se ne vrate, valjda se prenose od ruke do ruke, bar se nadam. :)
EKV-30

#5652 Re: Šta trenutno čitate?

Post by EKV-30 »

Mis mekinjas wrote:
Knjige su da se čitaju, a ne da stoje na policama. Poklanjam ih i posuđujem. Ako se vrate meni, dobro, ako se ne vrate, valjda se prenose od ruke do ruke, bar se nadam. :)

oh ne mogu ja to... rado je posudim...ali ocekujem da mi se vrati... 8-)

knjige koje posudim od nekoga drugog uzasno tesko vracam... tako da je radje odma kupim...

bila sam clan biblioteke - nije funkcionisalo :run: :roll:
EKV-30

#5653 Re: Šta trenutno čitate?

Post by EKV-30 »

ah...da dodam na temu...

"grad srebra i zlata" - kenize mourad
_CRVeNa_

#5654 Re: Šta trenutno čitate?

Post by _CRVeNa_ »

"Snijeg" Orhan Pamuk
Melanholik

#5655 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Melanholik »

EKV-30 wrote:
Mis mekinjas wrote:

oh ne mogu ja to... rado je posudim...ali ocekujem da mi se vrati... 8-)

knjige koje posudim od nekoga drugog uzasno tesko vracam... tako da je radje odma kupim...

bila sam clan biblioteke - nije funkcionisalo :run: :roll:
i ja isto tako.
knjige koje kupim tačno znam zašto sam kupila i moram ih imati tu uvijek. one koje mi se svide, a da nisu moje, nabavim. makar da mi nekada zatreba knjiga radi samo jednog dijela u njima, volim da je tu, za svaki slučaj.
posuđujem, ali ne poklanjam. :mrgreen: jedino ako kupim nekome namjenski.
EKV-30

#5656 Re: Šta trenutno čitate?

Post by EKV-30 »

Margita i EKV... bilo je jasno :D

nego...imam dosta bas starih knjiga kod kuce...koje uvijek iznova onako prelistavam...dodam neki komentar tu i tamo... ono cisto za mene... i onda mi kazu..."sta ce ti to - kupi ti samo prasinu" :-)
Melanholik

#5657 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Melanholik »

ma tačno znam na šta misliš. :mrgreen:
ali okej mi je i ovo, poklanjati knjige drugima i ne zadržavati ih. to je isto lijepo, samo ja to ne radim. :mrgreen:

trenutno
Image
Kinaski

#5658 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Kinaski »

Ajde ako neko ima link za Bukowskog neku e knjigu ... prekucao sam ove sto su mi bile dostupne u bibliteci :)
Kinaski

#5659 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Kinaski »

Lud i ponosan wrote:
187 wrote:Ajde ako neko ima link za Bukowskog neku e knjigu ... prekucao sam ove sto su mi bile dostupne u bibliteci :)
I meni bi kvalitetno legla literatura pomenute persone, jos ako je u kindle formatu... pih :D
Trebaju doci njegove knjige u knjizaru ispod BBI , pored madnessa . Cvaja knjiga jebiga , nema vise ulicnih prodavaca kao prije
index_box

#5660 Re: Šta trenutno čitate?

Post by index_box »

Ja sam pokušao nekoliko puta da čitam e - knjige, ali stvarno nije išlo. Pošto mi je računar u jednoj sobi, a soba u kojoj spavam je izolovana od uticaja tehnike i u njoj se nalaze samo knjige poređane u veliki orman, sto, stolica, svijeća i krevet, volim da čitam u toj i takvoj atmosferi. :D
Vjerujte da ta strast za knjigama i čitanjem postane toliko opsesivna i toliko neukrotiva, da ponekad, bez čista uzroka i podstaknuća, posmislim - Bože, šta bih da izbije požar.... :oops:
Ali što je najgore ja stvarno mislim da bih izludio kad bi se nešto dogodilo njima :-?
To nisu stvari, to su životi zatvoreni u granice koje obična ljudska psihologija i siromašno iskustvo ne mogu pojmiti.
Melanholik

#5661 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Melanholik »

index_box wrote:Ja sam pokušao nekoliko puta da čitam e - knjige, ali stvarno nije išlo. Pošto mi je računar u jednoj sobi, a soba u kojoj spavam je izolovana od uticaja tehnike i u njoj se nalaze samo knjige poređane u veliki orman, sto, stolica, svijeća i krevet, volim da čitam u toj i takvoj atmosferi. :D
Vjerujte da ta strast za knjigama i čitanjem postane toliko opsesivna i toliko neukrotiva, da ponekad, bez čista uzroka i podstaknuća, posmislim - Bože, šta bih da izbije požar.... :oops:
Ali što je najgore ja stvarno mislim da bih izludio kad bi se nešto dogodilo njima :-?
To nisu stvari, to su životi zatvoreni u granice koje obična ljudska psihologija i siromašno iskustvo ne mogu pojmiti.
:thumbup:
žena

#5662 Re: Šta trenutno čitate?

Post by žena »

Dzejms Boldvin-DRUGA ZEMLJA tek pocela sinoc :roll:
quentin

#5663 Re: Šta trenutno čitate?

Post by quentin »

Haettenschweiler

#5664 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Haettenschweiler »

Adolf Hitler - Mein Kampf

Image
Haettenschweiler

#5665 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Haettenschweiler »

Marko Aurelije - Meditacije

Image
bijela

#5666 Re: Šta trenutno čitate?

Post by bijela »

pročitala Ponos, Ahmed Muradbegović,
i nakon kraja sam se osjećala kao čovjek koji cijelu večeru iščekuje desert, a ne dobije ga :roll:
male_okice

#5667 Re: Šta trenutno čitate?

Post by male_okice »

61 sat, Lee Child
Rijeka_snova

#5668 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Rijeka_snova »

Emocionalna inteligencija, Danijel Goleman

Zene koje suvise vole, Robin Norvud

Kapetanova kci, A.S. Puskin
EKV-30

#5669 Re: Šta trenutno čitate?

Post by EKV-30 »

Johannes Maria Lenz - Christus in Dachau (Isus u Dahau-u)
xmaya

#5670 Re: Šta trenutno čitate?

Post by xmaya »

male_okice wrote:61 sat, Lee Child
kakva je ova??
i zna li neko link gdje mogu naći Karima Zaimovića i knjigu Tajna džema od malina
Melanholik

#5671 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Melanholik »

xmaya wrote:
kakva je ova??
i zna li neko link gdje mogu naći Karima Zaimovića i knjigu Tajna džema od malina
mislim da je nema elektronski za čitanje, ali možeš naručiti online, nije skupa.
Eborg

#5672 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Eborg »

Lud i ponosan wrote:Pri kraju je E. Kusturica i "Smrt je neprovjerena glasina", a nakon toga krecem sa M. Jergovicem.

Inace, jako dobra tema, hvala na kvalitetnim preporukama i smjernicama. ;)
Je li njegovo klasicno kvazi-filozofsko politicko onanisanje ili ima neku knjizevnu vrijednost?
male_okice

#5673 Re: Šta trenutno čitate?

Post by male_okice »

xmaya wrote:
kakva je ova??

pa 61sat zasad vise lici na Jedan Hitac (ako si citala), ima onaj element trilera, dobra je zasad na prvih 100 str sam pa cemo vidjeti dalje
sadmire

#5674 Re: Šta trenutno čitate?

Post by sadmire »

male_okice wrote:
xmaya wrote:
kakva je ova??

pa 61sat zasad vise lici na Jedan Hitac (ako si citala), ima onaj element trilera, dobra je zasad na prvih 100 str sam pa cemo vidjeti dalje
otprilike je isto i konstruisana kao Jedan hitac, radnja se mogla zavrsiti i pedesetak stranica ranije, ali ne moze Lee Child bez velikog finala, valjda i dalje misli da pise scenarije za Hollywoodske filmove.
Mene je zaintrigiralo sto je proglasena trilerom godine pa sam nekako ocekivao drugaciji tok radnje kao i sam kraj.
sadmire

#5675 Re: Šta trenutno čitate?

Post by sadmire »

zavrsio Covjek-zvijer od Zole, odavno nisam procitao brutalniju knjigu, skoro nijedan od glavnih likova nije prezivio na kraju.

sada sam uzeo Ja, Danilo od Susica, pravo je dobra knjiga, sa puno humora ali i dublje analize ljudske psihe i psihologije.
Post Reply