Cigarete, odvikavanje

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
quarterback

#5651 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by quarterback »

vivak wrote:
quarterback wrote:
fortaleza wrote: Jedini način je potpuno bacanje cigareta odmah i sad, krize su nešto jače ali traju dosta rjeđe od prvog slučaja, fizička potreba nestane za par dana i to je to. Najveći je problem navika te mijenjanje sklopa u NEpušač, sve je u glavi.
tacno

probo ne mogu,ubicu nekog :lol:

danas bacio iz kutije dvije na 18 sam,tako cu do ponedeljka,i opet po jednu svako dva tri dana bacat.Kad sidjem na 10 probacu bacit sve.
ja sam prvi put prestao prije 11-12 godina, tada sam pusio 2/3 kutije dnevno, poceli problemi sa cirkulacijom - prestao odmah
ponovo poceo prije 3 godine otprilike, pusio oko 2,5 godine kutiju dnevno - prestao prije 3,5 mjeseca iako nisam imao sada neke zdravstvene probleme

naravno da mozes samo je pitanje motiva i toga da tebi bude jasno zasto prestajes

ipak da se razumijemo, ja sam apsoluto siguran da cu opet uzeti cigaru, samo ne znam kada
atomiccph

#5652 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by atomiccph »

I am Happy wrote:Ova tema je puna takvih
vivak wrote:ne mogu drukcije probo sam :-)
Ja cu te kao jedan od rijetkih ovdje podrzatI. Negdje sam citao da pusaci koji postepeno smanjuju cigare, prije nego prestanu, imaju vecu sansu da trajno ostave cigare. Nadam se da ces izdrzati. Sretno!
vivak

#5653 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivak »

atomiccph wrote:
Ja cu te kao jedan od rijetkih ovdje podrzatI. Negdje sam citao da pusaci koji postepeno smanjuju cigare, prije nego prestanu, imaju vecu sansu da trajno ostave cigare. Nadam se da ces izdrzati. Sretno!

:thumbup: hvala
ja volim cut svacije misljenje al bacit odjednom ne mogu probo sam
shandrprcSA

#5654 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shandrprcSA »

shmizlica wrote:
:oops:
:lol: :lol:
friskyoreo

#5655 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by friskyoreo »

Znam da nije bas na temu, ali posto je ovdje najveci broj pusaca, rekoh da pitam. Citam sad nesto na klxu i komentar kao na pijaci ima marlboro neki iz crne gore za 20 km... Da li je to istina, i na kojim pijacama se mogu kupiti te cigarete, i da li su bas toliko povoljnije nego u radnjama. Konkretan info moze i u pp, da ne bi ofirali ljude pa da i njih dusmani "ugase". :D
omar little

#5656 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by omar little »

ne znam ni sto se javljam ovdje, nisam grupni tip, ali mescini da mi je najgora drama sada kada sam na tri mjeseca. nemam ja direktne zelje za cigaretom nego za hranom, iako sam se trudila da ne upadnem u zamku supstitucije. pokusavam dva mjeseca (prvi mjesec sam se pustila da radim sta mi volja :D) evo balansirati jelo, kontrolirati i razluciti kada je glad kada cista zamjena navike, ali ovih dana mi je gore nego na pocetku. odron. samo jucer sam pojela dvije vrecice onog rice chipsa, pola kutije nekakve bombonjere, vrecicu nekih fuj secer bomobna, jedno po kile raznog voca plus normalni obroci dorucak, rucak, vecera... :-) :-) :-) je bo te.
shmizlica

#5657 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

ne daj se littleone :D proći će....možda ti je jednostavno takav period naletio :)
fortaleza

#5658 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by fortaleza »

omar little wrote:ne znam ni sto se javljam ovdje, nisam grupni tip, ali mescini da mi je najgora drama sada kada sam na tri mjeseca. nemam ja direktne zelje za cigaretom nego za hranom, iako sam se trudila da ne upadnem u zamku supstitucije. pokusavam dva mjeseca (prvi mjesec sam se pustila da radim sta mi volja :D) evo balansirati jelo, kontrolirati i razluciti kada je glad kada cista zamjena navike, ali ovih dana mi je gore nego na pocetku. odron. samo jucer sam pojela dvije vrecice onog rice chipsa, pola kutije nekakve bombonjere, vrecicu nekih fuj secer bomobna, jedno po kile raznog voca plus normalni obroci dorucak, rucak, vecera... :-) :-) :-) je bo te.
I kod mene su postojale krize u takvim razdobljima, od oko mjesec i sa tri mjeseca. Danas je godina i jedan dan kako ne pušim. Ustraj. :)
quarterback

#5659 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by quarterback »

omar little wrote:ne znam ni sto se javljam ovdje, nisam grupni tip, ali mescini da mi je najgora drama sada kada sam na tri mjeseca. nemam ja direktne zelje za cigaretom nego za hranom, iako sam se trudila da ne upadnem u zamku supstitucije. pokusavam dva mjeseca (prvi mjesec sam se pustila da radim sta mi volja :D) evo balansirati jelo, kontrolirati i razluciti kada je glad kada cista zamjena navike, ali ovih dana mi je gore nego na pocetku. odron. samo jucer sam pojela dvije vrecice onog rice chipsa, pola kutije nekakve bombonjere, vrecicu nekih fuj secer bomobna, jedno po kile raznog voca plus normalni obroci dorucak, rucak, vecera... :-) :-) :-) je bo te.
prodacemo ti cura i ja nas viljuskar cim nas prodje ta ista napast :D
shandrprcSA

#5660 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shandrprcSA »

ma samo jedi omarce :D al' veceru izbaci :D :D ja balansiram, za sada :D , na 80kg i super je :D

piva i grickalice me ubise :lol:
quarterback

#5661 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by quarterback »

cuj 80, ja sam 80 imao kad sam krenuo u osnovnu :D
shandrprcSA

#5662 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shandrprcSA »

al' me bic vadi samo tako :D :D da nije njega imao bi 120 :D :D :D
quarterback

#5663 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by quarterback »

ja ga imam pa sam na 120, ne znam sta da radim :D
jedino da pocnem opet pusiti :D
shmizlica

#5664 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

dobra ideja quater :mrgreen: znaš ono kad se najedeš pa :pusi2:

:lol: :lol: :lol: :lol:
quarterback

#5665 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by quarterback »

:D
omar little

#5666 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by omar little »

cuj samo jedi, jedva ulazim u odjecu kako i jest, ako nastavim ovako zderat...ne znam. :D i to je sve sa fitnesom, da se ne djipam 3-4-5 puta tjedno pa ja bi tri broja veca bila garant. taman za tog viljuskara sto kvoteras spominje. :D

valjda ce biti bolje kada dodje ljepse vrijeme, mrdanje, basta, vruce pa se ne moze jesti ni tesko ni puno...

inace, ono pola kutije sto mi je ostalo nakon prestanka jos uvijek stoji u ladici. takla nisam. :kravata:
shandrprcSA

#5667 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shandrprcSA »

omar little wrote:cuj samo jedi, jedva ulazim u odjecu kako i jest, ako nastavim ovako zderat...ne znam. :D i to je sve sa fitnesom, da se ne djipam 3-4-5 puta tjedno pa ja bi tri broja veca bila garant. taman za tog viljuskara sto kvoteras spominje. :D

valjda ce biti bolje kada dodje ljepse vrijeme, mrdanje, basta, vruce pa se ne moze jesti ni tesko ni puno...

inace, ono pola kutije sto mi je ostalo nakon prestanka jos uvijek stoji u ladici. takla nisam. :kravata:
ja ti nista ne vjerujem :D :D vi (zene) kad je rijec o kg toliko dramatizujete :D da bi vam i Shakespeare pozavidio :lol:
quarterback

#5668 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by quarterback »

mozda ti jedes jer puno treniras :D
spreca

#5669 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by spreca »

Nepusim od 11.03.2015
shmizlica

#5670 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

spreca wrote:Nepusim od 11.03.2015
jel to muka zakon mijenja :D dobrodošao u klub :kiss:
spreca

#5671 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by spreca »

shmizlica wrote:
spreca wrote:Nepusim od 11.03.2015
jel to muka zakon mijenja :D dobrodošao u klub :kiss:
Ma posle operacije :oops: …… :kiss:
shmizlica

#5672 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

spreca wrote: Ma posle operacije :oops: …… :kiss:
zato i kažem :D ne bi drugačije, jel tako :)
spreca

#5673 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by spreca »

shmizlica wrote:
spreca wrote: Ma posle operacije :oops: …… :kiss:
zato i kažem :D ne bi drugačije, jel tako :)
Ma bilo je planova da prestanem........alo nije do toga doslo.......a sad ovo je bilo kao prisila : :oops: :lol:
shmizlica

#5674 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

to je garant najefikasniji način :lol:
spreca

#5675 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by spreca »

:lol:
shmizlica wrote:to je garant najefikasniji način :lol:
Post Reply