http://www.youtube.com/watch?v=I--LFXAM ... r_embeddedfosil wrote:I ne zaboravi hvala P E D J ABordolini wrote:Dovidjenja odvratni Wade i jos odvratniji lebrick.
Bravo Dirk, Kidd i ostatak ekipe.![]()
![]()
NBA - National Basketball Association
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Semjon M.
#5651 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
-
bolton93
#5652 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
Divac: Peđa je najbolji NBA Srbin u istoriji!
Predrag Stojaković je konačno uspeo!
Posle 13 NBA sezona, 804 utakmice, 13.647 koševa, srpski as je u noći između nedelje i ponedeljka sa Dalasom osvojio toliko željeni NBA prsten!
Peđa i Meveriksi pobedili su Majami u šestom meču finala 105:95 i tako ih sa 4:2 u seriji počistili sa parketa i osvojili prvu titulu u istoriji kluba.
Stojaković je tako posle Miličića postao drugi Srbin sa NBA titulom, naš najbolji igrač koji je ikada igrao u najjačoj ligi sveta. Sa time se slaže glavom i bradom čovek od koga je Peđa preuzeo to laskavo znanje, njegov saborac iz dana u Sakramentu Vlade Divac.

Kruna karijere
- Drago mi je što je Peđa osvojio titulu šampiona NBA. Zaslužio je to, pre svega zbog ogromnog rada koji je uložio svih ovih godina. Ovo je kruna karijere za svakog igrača, a eto on je uspeo da ostvari taj san na samom kraju igračkog puta. Takođe, drago mi je i zbog cele ekipe Dalasa, navijao sam za njih za Peđu, Dirka, za Kida i ostale momke - rekao je Divac.

Proslavljeni as tvrdi da on odavno više nije najbolji naš igrač koji je igrao u NBA ligi već da je tu titulu preuzeo upravo Stojaković.
- Peđa je mene davno pretekao što se tiče najboljeg srpskog igrača i to mnogo ranije nego što se misli. On je za mene najbolji naš košarkaš koji je nastupao u NBA ligi. Čuli smo se pre nekoliko dana, bio je vrlo samouveren pred ovo finale i zato mi je drago što je uspeo da osvoji prsten - poručio je Divac.
Inače, Peđa je ove godine dobio najlepši poklon za rođendan. Samo nekoliko dana pošto je napunio 34 godine Stojaković je osvojio šampionski prsten i tako se pridružio ostalim besmrtnicima NBA lige.
- Uspeli smo! Ostvarili smo veliku pobedu i stigli do našeg dugo čekanog prstenja. Naši navijači su najbolji na svetu. Nismo mogli ovo da postignemo bez njih. Danas smo svi šampioni - napisao je Stojaković na svom Tviter profilu posle prospavane noći i slavlja u Dalasu.
Nije igrao
Ovo je prva titula u karijerama ne samo za Stojakovića već i za Džejsona Kida, Dirka Novickog, Djesona Terija i Šona Meriona, veterane koji su obeležili jednu epohu u najjačoj ligi sveta. Peđa je ujedno postao i drugi Srbin sa šampionskim prstenom pošto je pre njega to uspelo Darku Miličiću u Detroitu.
Naš as je, može se reći, baš imao sreće ove sezone, jer je na volšeban način u februaru trejdovan iz Toronta u Dalas, što se za njega pokazao kao odličan potez. Iako nije igrao u poslednjoj utakmici doprinos Stojakovića u ovoj sezoni Dalasa je veliki, jer je u najbitnijim mečevima pogađao dalekometne šuteve za tri poena, naročito u ključnom meču u finalu Zapada kada su eliminisali branioce titule Lejkerse.
Božidar Maljković:
Sve nas je demantovao
- Čestitam Peđi na titulu, drago mi je zbog njega. Sećam ga se dok je igrao za PAOK, kada sam ja vodio Panatinaikos. Na jednom meču je slomio nogu i bio je to strašan prizor. Kada sam išao da ga obiđem nisam verovao da će moći da igra vrhunsku košarku, a kamoli da napravi tako dobru karijeru kao što je imao. Ali sve nas je demantovao i postao jedan od najboljih igrača na svetu.
Vladislav Lučić:
Ponosan sam na njega
- Kada sam vodio prvi tim Zvezde on je imao samo 16 godina, ali je ipak imao minutažu. Tako da mu se računa i ta titula sa Zvezdom, pa mu je ova sa Dalasom druga klupska titula. Tih godinu dana sam ga trenirao i ponosan sam zbog toga što je na kraju karijere došao do šampionskog prstena. Znao sam da će biti veliki igrač, jer je bio ispred svoje generacije, ali niko nije očekivao da će otići ovako daleko.
Trener Predrag Badnjarević koji je pronašao Stojakovića tvrdi - niko nije znao da će ovoliko postići!
Srpski trener Predrag Badnjarević kaže da kada je Peđu Stojakovića kao četrnaestogodišnjaka doveo u Zvezdu niko nije očekivao da može da postane najbolji srpski igrač u NBA ligi.
- Peđu sam pronašao preko druga koji je radio u Slavonskoj Požegi. Doveo sam ga u Zvezdu 1991. godine i počeo da radim sa njim. Ali tadašnja uprava nije želela da ga zadržimo, ali sam nekako uspeo da ih namolim da ostane bar šest meseci. Naravno, nisam ni ja znao tada da će on postati ovo što je sada, ali sam verovao da može da bude dobar igrač. Drago mi je zbog toga što je uzeo titulu konačno - kaže Badnjarević.
On objašnjava kako je Peđa već sa 16 godina skrenuo pažnju na sebe i da je grčki PAOK bio najkonkretniji u ponudi da ga dovede.
- Bila je to 1993. i u Srbiji je bio haos, pa je jedino rešenje bilo da Peđa ode u Grčku. Svi su bili zadovoljni, čak i Zvezda koja je dobila 800.000 dolara. Radio sam sa njim individualno jer tu godinu je pauzirao zbog prelaska, ali je već sledeće sa 17 godina na prvoj utakmici za PAOK-om dao 41 poen - rekao je Badnjarević.
Stojaković od Zvezde do NBA zvezde

Crvena zvezda 1992.
Stojaković je došao u Zvezdu kao petnaestogodišnji dečak iz Slavonske Požege. Iako je projektovan kao velika zvezda kluba, posle samo godinu dana otišao je u Solun u ekipu PAOK-a, koja mu je pružila bolje uslove.

PAOK 1993-1998.
Igrajući u grčkom timu Peđa je radio sa srpskim trenerom Draganom Šakotom i stekao ime u evropskoj košarci i izgradio se kao jedan od najboljih šutera na Starom kontinentu. Godine 1996. na draftu NBA izabran je kao 14. pik od strane Sakramenta.

Sakramento 1998 - 2005.
Najbolje igračke godine Peđe Stojakovića bile su u Kingsima, gde je u triju sa Divcem i Krisom Veberom igrao najbolju košarku u životu i bio četvrti strelac sezone sa 24,2 poena po meču. Nažalost, 2002. godine su zaustavljeni u finalu Zapada od Lejkersa.
Indijana 2006, Nju Orleans 2006-2010, Toronto 2010.
akon odlaska iz Sakramenta sledi period lutanja po NBA ligi. Najpre odlazi u Indijanu gde se zadržao samo nekoliko nedelja, pa je trejdovan u Nju Orleans. Među Hornetsima je ostao čak četiri godine i opet je na momente počeo da pruža dobre partije, mada je poslednjih godina kuburio sa povredom leđa. U leto 2010. trejdovan je u Toronto.
Dalas (2011-)
Posle nekoliko meseci u Torontu usledio je veliki trejd sa Dalasom, a Peđa je na zahtev trenera Rika Karlajla stigao među Meverikse jer im je bio potreban šuter. To je bio pravi potez za njega jer je Dalas imao ekipu za šampionski prsten koji su na kraju osvojili.
BROJKE vezane za NBA karijeru:
13 sezona nastupa u NBA ligi
3 puta igrao je na Ol star meču
2 puta je pobeđivao u šutiranju trojki na Ol staru
13.647 poena je postigao u karijeri, čime je najbolji srpski strelac u NBA
804 meča je odigrao
4. trojkaš svih vremena
14,2 miliona dolara zaradio u 2011.
101 milion dolara zaradio je u NBA
Predrag Stojaković je konačno uspeo!
Posle 13 NBA sezona, 804 utakmice, 13.647 koševa, srpski as je u noći između nedelje i ponedeljka sa Dalasom osvojio toliko željeni NBA prsten!
Peđa i Meveriksi pobedili su Majami u šestom meču finala 105:95 i tako ih sa 4:2 u seriji počistili sa parketa i osvojili prvu titulu u istoriji kluba.
Stojaković je tako posle Miličića postao drugi Srbin sa NBA titulom, naš najbolji igrač koji je ikada igrao u najjačoj ligi sveta. Sa time se slaže glavom i bradom čovek od koga je Peđa preuzeo to laskavo znanje, njegov saborac iz dana u Sakramentu Vlade Divac.

Kruna karijere
- Drago mi je što je Peđa osvojio titulu šampiona NBA. Zaslužio je to, pre svega zbog ogromnog rada koji je uložio svih ovih godina. Ovo je kruna karijere za svakog igrača, a eto on je uspeo da ostvari taj san na samom kraju igračkog puta. Takođe, drago mi je i zbog cele ekipe Dalasa, navijao sam za njih za Peđu, Dirka, za Kida i ostale momke - rekao je Divac.

Proslavljeni as tvrdi da on odavno više nije najbolji naš igrač koji je igrao u NBA ligi već da je tu titulu preuzeo upravo Stojaković.
- Peđa je mene davno pretekao što se tiče najboljeg srpskog igrača i to mnogo ranije nego što se misli. On je za mene najbolji naš košarkaš koji je nastupao u NBA ligi. Čuli smo se pre nekoliko dana, bio je vrlo samouveren pred ovo finale i zato mi je drago što je uspeo da osvoji prsten - poručio je Divac.
Inače, Peđa je ove godine dobio najlepši poklon za rođendan. Samo nekoliko dana pošto je napunio 34 godine Stojaković je osvojio šampionski prsten i tako se pridružio ostalim besmrtnicima NBA lige.
- Uspeli smo! Ostvarili smo veliku pobedu i stigli do našeg dugo čekanog prstenja. Naši navijači su najbolji na svetu. Nismo mogli ovo da postignemo bez njih. Danas smo svi šampioni - napisao je Stojaković na svom Tviter profilu posle prospavane noći i slavlja u Dalasu.
Nije igrao
Ovo je prva titula u karijerama ne samo za Stojakovića već i za Džejsona Kida, Dirka Novickog, Djesona Terija i Šona Meriona, veterane koji su obeležili jednu epohu u najjačoj ligi sveta. Peđa je ujedno postao i drugi Srbin sa šampionskim prstenom pošto je pre njega to uspelo Darku Miličiću u Detroitu.
Naš as je, može se reći, baš imao sreće ove sezone, jer je na volšeban način u februaru trejdovan iz Toronta u Dalas, što se za njega pokazao kao odličan potez. Iako nije igrao u poslednjoj utakmici doprinos Stojakovića u ovoj sezoni Dalasa je veliki, jer je u najbitnijim mečevima pogađao dalekometne šuteve za tri poena, naročito u ključnom meču u finalu Zapada kada su eliminisali branioce titule Lejkerse.
Božidar Maljković:
Sve nas je demantovao
- Čestitam Peđi na titulu, drago mi je zbog njega. Sećam ga se dok je igrao za PAOK, kada sam ja vodio Panatinaikos. Na jednom meču je slomio nogu i bio je to strašan prizor. Kada sam išao da ga obiđem nisam verovao da će moći da igra vrhunsku košarku, a kamoli da napravi tako dobru karijeru kao što je imao. Ali sve nas je demantovao i postao jedan od najboljih igrača na svetu.
Vladislav Lučić:
Ponosan sam na njega
- Kada sam vodio prvi tim Zvezde on je imao samo 16 godina, ali je ipak imao minutažu. Tako da mu se računa i ta titula sa Zvezdom, pa mu je ova sa Dalasom druga klupska titula. Tih godinu dana sam ga trenirao i ponosan sam zbog toga što je na kraju karijere došao do šampionskog prstena. Znao sam da će biti veliki igrač, jer je bio ispred svoje generacije, ali niko nije očekivao da će otići ovako daleko.
Trener Predrag Badnjarević koji je pronašao Stojakovića tvrdi - niko nije znao da će ovoliko postići!
Srpski trener Predrag Badnjarević kaže da kada je Peđu Stojakovića kao četrnaestogodišnjaka doveo u Zvezdu niko nije očekivao da može da postane najbolji srpski igrač u NBA ligi.
- Peđu sam pronašao preko druga koji je radio u Slavonskoj Požegi. Doveo sam ga u Zvezdu 1991. godine i počeo da radim sa njim. Ali tadašnja uprava nije želela da ga zadržimo, ali sam nekako uspeo da ih namolim da ostane bar šest meseci. Naravno, nisam ni ja znao tada da će on postati ovo što je sada, ali sam verovao da može da bude dobar igrač. Drago mi je zbog toga što je uzeo titulu konačno - kaže Badnjarević.
On objašnjava kako je Peđa već sa 16 godina skrenuo pažnju na sebe i da je grčki PAOK bio najkonkretniji u ponudi da ga dovede.
- Bila je to 1993. i u Srbiji je bio haos, pa je jedino rešenje bilo da Peđa ode u Grčku. Svi su bili zadovoljni, čak i Zvezda koja je dobila 800.000 dolara. Radio sam sa njim individualno jer tu godinu je pauzirao zbog prelaska, ali je već sledeće sa 17 godina na prvoj utakmici za PAOK-om dao 41 poen - rekao je Badnjarević.
Stojaković od Zvezde do NBA zvezde

Crvena zvezda 1992.
Stojaković je došao u Zvezdu kao petnaestogodišnji dečak iz Slavonske Požege. Iako je projektovan kao velika zvezda kluba, posle samo godinu dana otišao je u Solun u ekipu PAOK-a, koja mu je pružila bolje uslove.

PAOK 1993-1998.
Igrajući u grčkom timu Peđa je radio sa srpskim trenerom Draganom Šakotom i stekao ime u evropskoj košarci i izgradio se kao jedan od najboljih šutera na Starom kontinentu. Godine 1996. na draftu NBA izabran je kao 14. pik od strane Sakramenta.

Sakramento 1998 - 2005.
Najbolje igračke godine Peđe Stojakovića bile su u Kingsima, gde je u triju sa Divcem i Krisom Veberom igrao najbolju košarku u životu i bio četvrti strelac sezone sa 24,2 poena po meču. Nažalost, 2002. godine su zaustavljeni u finalu Zapada od Lejkersa.
Indijana 2006, Nju Orleans 2006-2010, Toronto 2010.
akon odlaska iz Sakramenta sledi period lutanja po NBA ligi. Najpre odlazi u Indijanu gde se zadržao samo nekoliko nedelja, pa je trejdovan u Nju Orleans. Među Hornetsima je ostao čak četiri godine i opet je na momente počeo da pruža dobre partije, mada je poslednjih godina kuburio sa povredom leđa. U leto 2010. trejdovan je u Toronto.
Dalas (2011-)
Posle nekoliko meseci u Torontu usledio je veliki trejd sa Dalasom, a Peđa je na zahtev trenera Rika Karlajla stigao među Meverikse jer im je bio potreban šuter. To je bio pravi potez za njega jer je Dalas imao ekipu za šampionski prsten koji su na kraju osvojili.
BROJKE vezane za NBA karijeru:
13 sezona nastupa u NBA ligi
3 puta igrao je na Ol star meču
2 puta je pobeđivao u šutiranju trojki na Ol staru
13.647 poena je postigao u karijeri, čime je najbolji srpski strelac u NBA
804 meča je odigrao
4. trojkaš svih vremena
14,2 miliona dolara zaradio u 2011.
101 milion dolara zaradio je u NBA
- just principe
- just principe
-
Mr. Brightside
#5655 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
dvajt hauvard nece da produzi ugovor sa orlandom
koji klub sa sampionskim ambicijama ga moze primiti?
- Semjon M.
#5656 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
Šuška se da bi mogao u L.Aarmin.i.am wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- fosil
#5657 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
bujrum kuci u ATLarmin.i.am wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
Mr. Brightside
#5658 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
i ja sam cuo za razmjenu bajnum lamar za hauvarda.Semjon M. wrote:Šuška se da bi mogao u L.Aarmin.i.am wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
tesko, prije ce doci c.paul nekako nego on
- spree
#5659 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
cp3 najvjerovatnije ide u knickse(poznati dogovor njega mela i stata), mada bi ja volio vise howarda.
-
Mr. Brightside
#5660 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
sta mislite o draftu ove godine, kako li ce klivlend proci?

- wicked
#5661 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
a dobro...dali su Feltona,tako da im treba play...istina,Billups je ekstra,ali mozda samo jos jednu sezonu moze odigrati na njegovom pravom nivou....Paul mora doci! hehespree wrote:cp3 najvjerovatnije ide u knickse(poznati dogovor njega mela i stata), mada bi ja volio vise howarda.
run&gun is back!
- spree
#5662 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
ja sam cuo da je ovo jedna od slabijih generacija na draftu ikada. ne vjerujem da ce se cavsi nesto usreciti. jbg takva su fransizaarmin.i.am wrote:sta mislite o draftu ove godine, kako li ce klivlend proci?![]()
ja al' howard je zvijer posebno u odbrani koja se suplja. s njim bi sigurno bili kvalitetniji nego s paulom. nekog solidnog uzeti samo da prenosi loptu i to bi mogla biti dominacija vise godina, ali nesto ne vjerujem da ce se to desiti nazalostwicked wrote:a dobro...dali su Feltona,tako da im treba play...istina,Billups je ekstra,ali mozda samo jos jednu sezonu moze odigrati na njegovom pravom nivou....Paul mora doci! hehespree wrote:cp3 najvjerovatnije ide u knickse(poznati dogovor njega mela i stata), mada bi ja volio vise howarda.
run&gun is back!
-
Mr. Brightside
#5663 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
nju dzerzi moze uzet jos jednu zvijezdu, mislim da imaju dovoljno novca za to.
howard i deron bi bila strasna kombinacija,pa barem do playoffa
- wicked
#5664 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
a dobro,nisam ja knick fan...samo bih vise volio da cp3 dodje zbog brze igre....
naravno,amare i dwight bi bili dostojna replica td-robinson,i dodaj bozanstvo od scorera=Melo,onda LeBron ce jos morati cekati
naravno,amare i dwight bi bili dostojna replica td-robinson,i dodaj bozanstvo od scorera=Melo,onda LeBron ce jos morati cekati
- madner
#5665 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
Bili bi odlicni i u playoffu. Stockton i Malonarmin.i.am wrote:nju dzerzi moze uzet jos jednu zvijezdu, mislim da imaju dovoljno novca za to.
-
LSD
#5666 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
Kakav text o Herojima i Zlikovcima
....namjerno napisan kao tipicno americki, ali evo i kod nas tvrdokornih balkanca su uspjeli prodrijeti i nametnuti takav nacin razmišljanja , uspjeli polarizovati javnost preko ofucanih klišea(good guys/bad guys) a sve u cilji entertainmenta i zgrtanja para....što su mnogi i pokazali ovdje na ovoj temi.
http://www.monitor.hr/clanci/covjek-koj ... ci/151382/
http://www.monitor.hr/clanci/covjek-koj ... ci/151382/
- smoki_choko
- JThomas
-
Bodkin
#5669 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
da hoce u LA pa ce se "sampionska"miami ekipa raspasti brze nego sto se sastavilaSemjon M. wrote:Šuška se da bi mogao u L.Aarmin.i.am wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- smoki_choko
#5670 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
sto bi se raspala
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#5671 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
Niko ne spominje draft. Evo prvih 10:
1. Kyrie Irving (PG) - Cavaliers
2. Derrick Wiliams (PF) - Timberwolves
3. Enes Kanter (C) - Jazz
4. Tristan Thompson (PF) - Cavaliers
5. Jonas Velancienas (C) - Raptors
6. Jan Veseli (SF) - Wizards
7. Bismarck Biyombo (PF) - Kings
8. Brandon Knight (PG) - Pistons
9. Kemba Walker (PG) - Bobcats
10. Jimmer Fredette (PG) - Bucks
....
Od koga se najvise ocekuje? Cini mi se da je ovo jedan od slabijih draftova, cuj Veseli 6. pick, mislim da nije tolika klasa
1. Kyrie Irving (PG) - Cavaliers
2. Derrick Wiliams (PF) - Timberwolves
3. Enes Kanter (C) - Jazz
4. Tristan Thompson (PF) - Cavaliers
5. Jonas Velancienas (C) - Raptors
6. Jan Veseli (SF) - Wizards
7. Bismarck Biyombo (PF) - Kings
8. Brandon Knight (PG) - Pistons
9. Kemba Walker (PG) - Bobcats
10. Jimmer Fredette (PG) - Bucks
....
Od koga se najvise ocekuje? Cini mi se da je ovo jedan od slabijih draftova, cuj Veseli 6. pick, mislim da nije tolika klasa
- just principe
#5672 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
od sljedece sezone Metta World Peace u LA-u

-
Mr. Brightside
#5673 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
jarane prvi pik moje godiste

- zlaataan
#5674 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
Jarane, prvi pik rođen istog dana kad i jaarmin.i.am wrote:jarane prvi pik moje godiste![]()
-
Mr. Brightside
#5675 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
zlaataan wrote:Jarane, prvi pik rođen istog dana kad i jaarmin.i.am wrote:jarane prvi pik moje godiste![]()